beghyn Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Azért kérdezem, mert vettem egyet a dudagomb kiszakadása miatt.Viszont átbaszták a fejemet, mert egy 2001-es légzsák amit akkor nem vettem észre. Kivülről nagyon szép meg minden, csak hát 2001-es. A fék és biztonsági öv mellett a harmadik legfontosabb alkatrész, ami olyan minőségellenőrzésen megy át, amin nem lehet hiba, és 40 éves oldtimer korában is működnie kell. Ha nincs láthatólag szétberhelve, nem félnék tőle, hogy 13 éves. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Azért kérdezem, mert vettem egyet a dudagomb kiszakadása miatt.Viszont átbaszták a fejemet, mert egy 2001-es légzsák amit akkor nem vettem észre. Kivülről nagyon szép meg minden, csak hát 2001-es. Nekem 2001-es az autóm, akkor szerinted már nem működnek a légzsákok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Akkor megnyugodtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Az egyetlen dolog amit sose szeretnék megtudni, (és kívánom mindenkinek, hogy sose tudja meg) hogy működik e az autóban. Maximálisan egyetértek! Azért kérdezem, mert vettem egyet a dudagomb kiszakadása miatt.Viszont átbaszták a fejemet, mert egy 2001-es légzsák amit akkor nem vettem észre. Kivülről nagyon szép meg minden, csak hát 2001-es. Szerintem nincs azzal gond... A fék és biztonsági öv mellett a harmadik legfontosabb alkatrész, ami olyan minőségellenőrzésen megy át, amin nem lehet hiba, és 40 éves oldtimer korában is működnie kell. Ha nincs láthatólag szétberhelve, nem félnék tőle, hogy 13 éves. Hát, tudod, szóval, azért a 4-500%-os teszten is átcsúsznak rossz darabok. Mennyi történetet tudnék Neked leírni/elmesélni (ráadásul nagyon nagy nevű alkatrészgyártók ügyei)... Illetve gyakran nem is azzal van a baj hogy a teszt eredménye mit mutat egy adott folyamatban vagy az EOL vizsgálaton. Hanem hogy ha valami-valamiért tervezett idő előtt meghibásodik (pl rossz alapanyagra cserélik a csatlakozóház/stecker/winkel/kontakt stb. anyagát, teszteken megfelel, de hogy az az anyag valóban miként muzsikál 10-20 év múlva,az csak jóslat kategória, de erre tudnék egy szép VW-s ügyet a Golf hátsó ledes lámpája -Valeo- kapcsán)... Még a legmodernebb laborban végzett tartós -öregbítési- teszt sem tudja megmondani hogy mi várható. De erre jó példa pl a GM családon belül az Opel Classic vonala. A beszállítóváltás és a gyártásáthelyezés jár bizonyos problémákkal, ezek könnyen érezhetőek a késztermék esetében is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Maximálisan egyetértek! Szerintem nincs azzal gond... Hát, tudod, szóval, azért a 4-500%-os teszten is átcsúsznak rossz darabok. Mennyi történetet tudnék Neked leírni/elmesélni (ráadásul nagyon nagy nevű alkatrészgyártók ügyei)... Illetve gyakran nem is azzal van a baj hogy a teszt eredménye mit mutat egy adott folyamatban vagy az EOL vizsgálaton. Hanem hogy ha valami-valamiért tervezett idő előtt meghibásodik (pl rossz alapanyagra cserélik a csatlakozóház/stecker/winkel/kontakt stb. anyagát, teszteken megfelel, de hogy az az anyag valóban miként muzsikál 10-20 év múlva,az csak jóslat kategória, de erre tudnék egy szép VW-s ügyet a Golf hátsó ledes lámpája -Valeo- kapcsán)... Még a legmodernebb laborban végzett tartós -öregbítési- teszt sem tudja megmondani hogy mi várható. De erre jó példa pl a GM családon belül az Opel Classic vonala. A beszállítóváltás és a gyártásáthelyezés jár bizonyos problémákkal, ezek könnyen érezhetőek a késztermék esetében is. De legalább nem kellett másfél milló 3-ast visszahívni légzsák hiba miatt, mint ahogy most a hírekben olvasható bajor márka estében. Mindenhol fordulhatnak elő hibák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Sziasztok! Nem G Astra, hanem F, de remélem itt kapok választ az alábbi problémára: tegnap délután eldurrant az ismerősöm F Astrajában a vízhűtő. Csináltam képet a kiszedett hűtőről. Szerintetek az mitől lehet? Találkozott már valaki hasonlóval? Azt mondta a szerelője, hogy biztos hengerfejes a kocsi, azért durrant el a hűtő. Én inkább a termosztátra gyanakszom, az a cső ahol eldurrant, az a termosztátházra megy. x14xe motorkód, utólagos klímával, nissens (klíma nélküli autóba való) hütő. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Sziasztok! Nem G Astra, hanem F, de remélem itt kapok választ az alábbi problémára: tegnap délután eldurrant az ismerősöm F Astrajában a vízhűtő. Csináltam képet a kiszedett hűtőről. Szerintetek az mitől lehet? Találkozott már valaki hasonlóval? Azt mondta a szerelője, hogy biztos hengerfejes a kocsi, azért durrant el a hűtő. Én inkább a termosztátra gyanakszom, az a cső ahol eldurrant, az a termosztátházra megy. x14xe motorkód, utólagos klímával, nissens (klíma nélküli autóba való) hütő. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Köszönöm Nem lehet, hogy egyszerűen csak anyaghiba, vagy elöregedett? És a melegben nagyobb terhelést kapott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Nem lehet, hogy egyszerűen csak anyaghiba, vagy elöregedett? És a melegben nagyobb terhelést kapott. Nem tudom, majd holnap tüzetesebben megnézem. Beragadt termosztát okozhat amúgy ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Nem tudom, majd holnap tüzetesebben megnézem. Beragadt termosztát okozhat amúgy ilyet? Ha beragad, akkor a motorban nőne meg a nyomás, nem a hűtőben, nem? Plusz ott van a tágulási tartály, az ott lévő levegőt összenyomhatta volna a táguló folyadék. (ha nem volt túltöltve folyadékkal) Én azért mondom, hogy a hűtő volt rossz (anyaghiba, fáradás, stb). 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
medve75 Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 hali .a külső jobb oldali visszapillantó tükrömből a tükörlap ,elkezdte magát elengedni.szépen a rázkódástól lerázkódik,mit lehet vele tenni?ragasztani? de mivel?vagy más ötlet?el tudom húzni valamennyire a tokjától de semmi ötletem hogy a fűtése nem sérül e meg ha piszkálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 hali .a külső jobb oldali visszapillantó tükrömből a tükörlap ,elkezdte magát elengedni.szépen a rázkódástól lerázkódik,mit lehet vele tenni?ragasztani? de mivel?vagy más ötlet?el tudom húzni valamennyire a tokjától de semmi ötletem hogy a fűtése nem sérül e meg ha piszkálom. Én simán egy kétkomponensű ragasztóval visszaragasztottam.Ennek már 3 éve, és még mindig tök jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 (edited) Én simán egy kétkomponensű ragasztóval visszaragasztottam.Ennek már 3 éve, és még mindig tök jó. Én is azt akartam, de kiszedésnél eltört a tükörlap, úgyhogy csere lett a vége. Módosítva Július21, 2014 : steve78 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 Nem tudom, majd holnap tüzetesebben megnézem. Beragadt termosztát okozhat amúgy ilyet? Ha beragad, akkor a motorban nőne meg a nyomás, nem a hűtőben, nem? Plusz ott van a tágulási tartály, az ott lévő levegőt összenyomhatta volna a táguló folyadék. (ha nem volt túltöltve folyadékkal) Én azért mondom, hogy a hűtő volt rossz (anyaghiba, fáradás, stb). Sziasztok! Úgy néz ki más probléma is volt/van. Kicseréltem a hűtőt, de nem indul a hűtőventilátor, akkor sem, ha rövidre zárom az érzékelő csatiját. Szerintetek hol keresgéljek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Üdv! Szerintetek ez megéri, így látatlanban? Elég jónak tűnik. http://olx.hu/hirdetes/opel-astra-g-gyari-uleshuzat-ID2diXL.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Üdv! Szerintetek ez megéri, így látatlanban? Elég jónak tűnik. http://olx.hu/hirdetes/opel-astra-g-gyari-uleshuzat-ID2diXL.html Szerintem pofás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 üdv sosben kéne kölcsön egy Veramon ha esetleg valaki még nem rakta be szívesen venném ha elküldené DarthVödör kollégának vagy nekem sajna fordítva kötöttem be a csatlakozó és valami elszállt az enyémben javításhoz szükség volna egy működő egységre. végső esetben tudna rendelni valaki másikat ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 üdv sosben kéne kölcsön egy Veramon ha esetleg valaki még nem rakta be szívesen venném ha elküldené DarthVödör kollégának vagy nekem sajna fordítva kötöttem be a csatlakozó és valami elszállt az enyémben javításhoz szükség volna egy működő egységre. végső esetben tudna rendelni valaki másikat ? Én is így jártam, és 1,5 hét alatt vissza is érkezett a javított darab.Már nem emlékszem hogy mennyiért javította, de valami piti összeg volt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 Én is így jártam, és 1,5 hét alatt vissza is érkezett a javított darab.Már nem emlékszem hogy mennyiért javította, de valami piti összeg volt. darth javította meg neked? tudtál másik veramont szerezni vagy nem kellett hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 darth javította meg neked? tudtál másik veramont szerezni vagy nem kellett hozzá? Nem DV javította, hanem írtam a David Bendanak(ha jól emlékszem így hívják) és ő írta hogy küldjem el és megjavítja.Azért írta, mert én venni akartam egy másikat, és erre fel írta azt hogy ne vegyek, hanem megjavítja mert úgy olcsóbb nekem. Megjavította és azóta is működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 (edited) On 2014. 07. 23. at 21:32, mr. bb írta: On 2014. 07. 24. at 7:35, DM101 írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 Most nézem a rajzát, és van benne védelem! Tehát javítható! szia , ha elküldöm megtudod oldani? hestoreból intézek alkatrészt ha tudod mi fog kelleni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 Pszaby cartárstól megérkeztek ma a felnik, fel is dobtam, így pofásabb lett egy fokkal az autó. :icon1: http://kepfeltoltes.hu/140724/20140724_201003_szerk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július24, 2014 Megoszt Elküldve Július24, 2014 Pszaby cartárstól megérkeztek ma a felnik, fel is dobtam, így pofásabb lett egy fokkal az autó. :icon1: http://kepfeltoltes.hu/140724/20140724_201003_szerk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Jól néz ki! ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Július25, 2014 Megoszt Elküldve Július25, 2014 (edited) Pszaby cartárstól megérkeztek ma a felnik, fel is dobtam, így pofásabb lett egy fokkal az autó. :icon1: http://kepfeltoltes.hu/140724/20140724_201003_szerk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szuper. Nagy like! :) Szép az autó is. :) Módosítva Július25, 2014 : pszaby 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Július25, 2014 Megoszt Elküldve Július25, 2014 (edited) Vettem egy kínai opcom-ot (2010/08-as). Diagnostic connectornál pin7 vagy melyiket kell választani? Feltettem hozzá egy drivert (ver 2.4.6.0), de azt írja nincs digitálisan aláírva... Akinek ilyen kütyüje van légyszi segítsen. (win7/64bit). Csak a piros power led világít. Rákapcsoltam az autóra+gyújtás+progi elindít. De azt írja: Checking Interface... Error: Interface not found! Please connect the interface to the USB Port, then install the USB driver. Módosítva Július25, 2014 : gedikart Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts