vsz Elküldve Július14, 2014 Megoszt Elküldve Július14, 2014 Szia, megnézem le is fényképeztem neked. Rá kell takarjon a műanyagra: Köszönöm szépen! Akkor az enyémen is jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Július14, 2014 Megoszt Elküldve Július14, 2014 (edited) Lehet bababőrből van a G astra ? :) Én a Lidlis W5-öt használom. Módosítva Július14, 2014 : Geopake Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 https://lh4.googleusercontent.com/-tsXtJCF55TQ/U8WSXG2-YII/AAAAAAAAFNs/yH5ArPBJ8rk/s1152/opcom2.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-HC4GQ4mJVis/U8WSXLW_2JI/AAAAAAAAFNk/lnnoqRifUEI/s1152/opcom3.jpg OPCOM-oztam egy kicsit. A képen a B1S1 sensor az az egyik lambda szonda lenne? Az első az air/fuel ratio részben 5-10 másodpercenként rich ill. lean értékek között változott. A kettes szenzor ugyanitt folyton lean (azaz szegény) értéket adott. Ez jelent valamit? EGR félrefordítva, de egyébként az EGR inaktív volt a műszer szerint. Másik érdekesség. A kocsi 2000/11 havi, mégis mindegyik műszer eddig még 2001-esnek ismerte fel :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Szia, megnézem le is fényképeztem neked. Rá kell takarjon a műanyagra: Ezt a gumit le lehet szedni? Úgy vettem észre, ha ezt a gumigédert kiszedném akkor kissé felemelhető lenne a műanyag rész (ami megfogja a faleveleket). És úgy ki lehetne takarítani alóla a ganét. Az ablaktörlőt nem akarnám szétszedni emiatt. Úgy láttam ez működhet. Csinált már ilyet valaki? Kérdés, hogy utána vissza lehet-e normálisan a gumit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Élmény lehet javítani egy ECU-t. Full SMD... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 https://lh4.googleusercontent.com/-tsXtJCF55TQ/U8WSXG2-YII/AAAAAAAAFNs/yH5ArPBJ8rk/s1152/opcom2.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-HC4GQ4mJVis/U8WSXLW_2JI/AAAAAAAAFNk/lnnoqRifUEI/s1152/opcom3.jpg OPCOM-oztam egy kicsit. A képen a B1S1 sensor az az egyik lambda szonda lenne? Az első az air/fuel ratio részben 5-10 másodpercenként rich ill. lean értékek között változott. A kettes szenzor ugyanitt folyton lean (azaz szegény) értéket adott. Ez jelent valamit? EGR félrefordítva, de egyébként az EGR inaktív volt a műszer szerint. Másik érdekesség. A kocsi 2000/11 havi, mégis mindegyik műszer eddig még 2001-esnek ismerte fel :P Ha jól tudom 2000/09-től 2001-es modellévnek számít, ez lehet az oka. Élmény lehet javítani egy ECU-t. Full SMD... Manapság már mi nem az az elektronikában?... Megvan a technológia a javításhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Ha jól tudom 2000/09-től 2001-es modellévnek számít, ez lehet az oka. Manapság már mi nem az az elektronikában?... Megvan a technológia a javításhoz. Pl. ez... :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 (edited) Ezt a gumit le lehet szedni? Úgy vettem észre, ha ezt a gumigédert kiszedném akkor kissé felemelhető lenne a műanyag rész (ami megfogja a faleveleket). És úgy ki lehetne takarítani alóla a ganét. Az ablaktörlőt nem akarnám szétszedni emiatt. Úgy láttam ez működhet. Csinált már ilyet valaki? Kérdés, hogy utána vissza lehet-e normálisan a gumit... Persze, simán csak le kell húzni a helyéről. Hogy utána mennyire tudod megemelni a műanyag takarót azt nem tudom. Visszarakás is sima ügy. De ha alapos akarsz lenni akkor inkább vedd ki és úgy takarítsad ki. Szélvédő díszcsík ablaktörlő karok levétele nem több 5 percnél. Módosítva Július16, 2014 : kobraCode Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Srácok! Hogy van ez a fagyizás? Milyen fordulaton, hány km-t menjen az ember? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Pl. ez... :icon10: Nem is néz ki autóelektronikai egységnek... Sőt, még csak mai "hightech" darabnak sem... Srácok! Hogy van ez a fagyizás? Milyen fordulaton, hány km-t menjen az ember? A lényeg hogy forogjon a gép, pl. városon kívül 90-100km/h 4-esben, Azt hogy milyen hosszan, azt az dönti el hogy autópályán vagy autóúton, mert lakott területen ne kövesd a leírtakat... :icon1: Vagy Ecotec tulajoktól elfogadja a hatóság magyarázatnak, hogy azért mentem x-el a faluban mert fagyiztattam a gépet??? A lényeg hogy pl ha utazol valahova akkor pörgesd ha tudod minél többször. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 (edited) Nem is néz ki autóelektronikai egységnek... Sőt, még csak mai "hightech" darabnak sem... A lényeg hogy forogjon a gép, pl. városon kívül 90-100km/h 4-esben, Azt hogy milyen hosszan, azt az dönti el hogy autópályán vagy autóúton, mert lakott területen ne kövesd a leírtakat... :icon1: Vagy Ecotec tulajoktól elfogadja a hatóság magyarázatnak, hogy azért mentem x-el a faluban mert fagyiztattam a gépet??? A lényeg hogy pl ha utazol valahova akkor pörgesd ha tudod minél többször. Köszönöm! Azért kérdeztem, nekem nincs erre szükségem egyelőre. Barátom elégé furcsállotta, mikor mondtam neki. Arra emlékeztem, hogy 4000-es fordulathoz közel, kb. 50km-es távon sportosan menve, hogy tisztuljon a szepszárakon a lerakódás, ne szoruljon és tisztuljon az EGR is. Módosítva Július16, 2014 : Probert Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Nem is néz ki autóelektronikai egységnek... Sőt, még csak mai "hightech" darabnak sem... Legyen már egy kis humorérzéked... (egy mérnöknek is lehet :) ) Egyébként elektronikáról (nem kifejezetten autóelektronikáról) volt szó, ezért bátorkodtam belinkelni, a komolyságot mellőzve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Ez kb. 80-as korlátozású úton automata 2-es fokozata, 110-es úton automata 3-as fokozatába kell kapcsolni, nagyjából 4-4500-as fordulaton kell tartani, ekkor még (sebesség) büntetési határon belül hajtod a járgányt. Köszönöm! Azért kérdeztem, nekem nincs erre szükségem egyelőre. Barátom elégé furcsállotta, mikor mondtam neki. Arra emlékeztem, hogy 4000-es fordulathoz közel, kb. 50km-es távon sportosan menve, hogy tisztuljon a szepszárakon a lerakódás, ne szoruljon és tisztuljon az EGR is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Ez kb. 80-as korlátozású úton automata 2-es fokozata, 110-es úton automata 3-as fokozatába kell kapcsolni, nagyjából 4-4500-as fordulaton kell tartani, ekkor még (sebesség) büntetési határon belül hajtod a járgányt. Kösz, de nekem egyenlőre nincs rá szükségem! Haverommal beszélgettünk a kocsiról, mert vele vettem anno és mondtam neki, hogy opeléknál van ilyen is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Sziasztok, nem tudjátok hol lehet ilyet venni? 10-es csőhöz kellene, van olyan változata is ami drótból van, az is megfelelne nekem. Vagy esetleg valakinek otthon elfekvőben 2db? http://pcvizhutes.hu/?322,fem-szorito-bilincs-12.5-16mm Egy kis Off: bővült a géppark: On. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Sziasztok, nem tudjátok hol lehet ilyet venni? 10-es csőhöz kellene, van olyan változata is ami drótból van, az is megfelelne nekem. Vagy esetleg valakinek otthon elfekvőben 2db? http://pcvizhutes.hu/?322,fem-szorito-bilincs-12.5-16mm Egy kis Off: bővült a géppark: On. Bilincs ügyben sajnos nem segíthetek, de a kétkerekűhöz sok-sok balesetmentes km-t, és széles utat kívánok! Meg hosszút! :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 Üdv. Gyári 5pk1212-es hosszbordás szíjat cserélném (szerintem még nem volt, de már 98 ezret jelez a számláló). GM ára elég magas, Bosch van kb harmadáron. Létezik még Gates, de abból 2 mm-rel kisebb (5pk1210). Melyik javasolt inkább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Július17, 2014 Megoszt Elküldve Július17, 2014 Üdv. én a continental márkát javasolnám. Üdv, Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Sziasztok gyors segitseg kene olajleereszto csavar hol talalhato?x16xel Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Sziasztok gyors segitseg kene olajleereszto csavar hol talalhato?x16xel Feküdj alá, a motor alatt az olajteknőn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Hosszbordás szíjnak Meyle? Valakinek van vele tapasztalata? Mint márka ismerős. Most Gates van benne, 15E km után repedt. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Egy 2001-es kocsinal szamit még valamit hogy van benne légzsák?Elvileg az màr lejet hogy nem is működik nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 (edited) Egy 2001-es kocsinal szamit még valamit hogy van benne légzsák?Elvileg az màr lejet hogy nem is működik nem? Ne sértődj meg azon amit írok, csak visszakérdezek tisztelettel: miből gondolod hogy a Te 2007-es autódban tutira működik? Lehet hogy egy 18 évesben gond nélkül működne mert minden patent, de lehet hogy egy 2012-es gépnél valami bibi miatt nem, de ez csak élesben derül ki ugyebár.... http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/07/17/3-as_bmw-d_van_uj_legzsakot_kapsz/ Egyébként számít, az (jó)esélye megvan annak hogy működjön (pláne ahhoz mérten ahol nincs) ha még nem buherálták valamiért/valamijét. Módosítva Július18, 2014 : Janó32 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tenky89 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Az egyetlen dolog amit sose szeretnék megtudni, (és kívánom mindenkinek, hogy sose tudja meg) hogy működik e az autóban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Ne sértődj meg azon amit írok, csak visszakérdezek tisztelettel: miből gondolod hogy a Te 2007-es autódban tutira működik? Lehet hogy egy 18 évesben gond nélkül működne mert minden patent, de lehet hogy egy 2012-es gépnél valami bibi miatt nem, de ez csak élesben derül ki ugyebár.... http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/07/17/3-as_bmw-d_van_uj_legzsakot_kapsz/ Egyébként számít, az (jó)esélye megvan annak hogy működjön (pláne ahhoz mérten ahol nincs) ha még nem buherálták valamiért/valamijét. Azért kérdezem, mert vettem egyet a dudagomb kiszakadása miatt.Viszont átbaszták a fejemet, mert egy 2001-es légzsák amit akkor nem vettem észre. Kivülről nagyon szép meg minden, csak hát 2001-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts