Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni... Egy átvizsgálás során a szervízben azt mondták, hogy a jobb oldali kézifék bowdent (dobfékes 2000-es 1.4 -es G astra) ki kell cserélni, mert megette az idő.

Megkérdeztem egy szerelőt, azt mondta, hogy olalanként kb 10-11 ezer az anyag+ munkadíj...

Mennyibe kerülhet a kézifék bowden teljes cseréje, illetve mit érdemes ilyenkor cserélni/meglépni... (fékmunkahenger, stb...)

Köszönöm előre is!

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni... Egy átvizsgálás során a szervízben azt mondták, hogy a jobb oldali kézifék bowdent (dobfékes 2000-es 1.4 -es G astra) ki kell cserélni, mert megette az idő.

Megkérdeztem egy szerelőt, azt mondta, hogy olalanként kb 10-11 ezer az anyag+ munkadíj...

Mennyibe kerülhet a kézifék bowden teljes cseréje, illetve mit érdemes ilyenkor cserélni/meglépni... (fékmunkahenger, stb...)

Köszönöm előre is!

A teljes cseréje húzós, azt ne cseréltesd!

Elég a bovdent ami rossz.

Elküldve

Hali mindenkinek! Tudna valaki abban segíteni hogy szedjem szét a multikormányomat és kapcsolóit? Átszeretném ledezni!!!Thx előre is mindenkinek!!!!! :)

Elküldve

A teljes cseréje húzós, azt ne cseréltesd!

Elég a bovdent ami rossz.

A teljes cserét a bowden teljes szakaszára értetted, vagy munkahengerestől, stb...?

A bowdenre egy másik szerelő azt mondta, hogy a teljes hossz anyagköltsége kb 14000+8000 munkadíj... Ez mennyire reális?

Elküldve

Hali mindenkinek! Tudna valaki abban segíteni hogy szedjem szét a multikormányomat és kapcsolóit? Átszeretném ledezni!!!Thx előre is mindenkinek!!!!! :)

- Akkusaru levesz

- Légzsák kiszerel

- 2x2 torx csavar tartja a kapcsolókat, azt kitekered

- kis csavarhúzóval a bepattintó fülek alá nyúlva óvatosan szét lehet szedni

- Aztán megtanulmányozod DarthVödör cartárs leírását itt : https://sites.google.com/site/opelccled/ledezes/multikormany

- majd megcsinálod

Nekem a mostani ilyenre sikeredett:

643843421_tp.jpg

Elküldve

- Akkusaru levesz

- Légzsák kiszerel

- 2x2 torx csavar tartja a kapcsolókat, azt kitekered

- kis csavarhúzóval a bepattintó fülek alá nyúlva óvatosan szét lehet szedni

- Aztán megtanulmányozod DarthVödör cartárs leírását itt : https://sites.google.com/site/opelccled/ledezes/multikormany

- majd megcsinálod

Nekem a mostani ilyenre sikeredett:

643843421_tp.jpg

Hát barátom gratulálok!Ez csudaszép lett!!! Ez milyen szín pontosan?Ilyen kellene nekem is! Egyébként hol élsz?Nem válalsz komplett ledezést?

Elküldve

Hát barátom gratulálok!Ez csudaszép lett!!! Ez milyen szín pontosan?Ilyen kellene nekem is! Egyébként hol élsz?Nem válalsz komplett ledezést?

Szia!

Sajna nincs rá időm szeptemberig biztosan.

A LED-ek típusa:

OPTOFLASH OF-SMD3528BL - LED; SMD; 3528,PLCC2; kék; 160-350mcd; 120°

Ár: 40 Ft/db

Forgalmazó:

TME Hungary Kft.

Ilka u. 46. 1/1

1143 Budapest

(Ez volt a zacskóján)

of-smd3528bl.jpg
Gyártói jelölés:
OF-SMD3528BL
Gyartó:

Dióda típusa LED Szerelés SMD Burkolat 3528, PLCC2 LED dióda színe kék Fényerő 160-350mcd Világítási szög 120° Hullámhossz λd 470-480nm Diódalencse átlátszó

• Like 1
Elküldve

Feltettem a kérédst a Totalcar biztosításdoktorának és válaszolt is:

http://totalcar.hu/tanacsok/karszakerto/2013/04/24/fukaszaval_okoznak_kart/

:)

Éreztem hogy valaki vagy a reggel mögöttem állók közül, vagy a fórumról :)

Egyébként a bosszantó, hogy 2 napja nincs ablak az autón, tehát gyakorlatilag nagyon korlátozottan tudom használni (garázsból garázsba, szerencsére az idő is engedi).

Bezárni ugye nem lehet (ha most ellopják szerintem kiröhögnek a cascommal), de még csak be sem takarhatom egy fóliával mert nincs olyan amin oldalra ki tudnék látni.

A károkozó biztosítója (MKB) nem hív, a szerviz pedig nem javíthat ameddig nincs meg a szemle (és csak az MKB-s ember szemlézheti).

Remélem, hogy nem hiába várok, és nem derül ki a végén hogy nem is fedezi a biztosítás....

Papíron elismerték tehát ebben az esetben én is be tudom hajtani, de az meg megint macera. :(

Elküldve

Egyébként a bosszantó, hogy 2 napja nincs ablak az autón, tehát gyakorlatilag nagyon korlátozottan tudom használni (garázsból garázsba, szerencsére az idő is engedi).

Bezárni ugye nem lehet (ha most ellopják szerintem kiröhögnek a cascommal), de még csak be sem takarhatom egy fóliával mert nincs olyan amin oldalra ki tudnék látni.

A károkozó biztosítója (MKB) nem hív, a szerviz pedig nem javíthat ameddig nincs meg a szemle (és csak az MKB-s ember szemlézheti).

Remélem, hogy nem hiába várok, és nem derül ki a végén hogy nem is fedezi a biztosítás....

Papíron elismerték tehát ebben az esetben én is be tudom hajtani, de az meg megint macera. :(

Ez extra gáz.

Miért nem elég az ottaniak elismerése, a fényképek??? Hülye értelmetlen bürokrácia. Akkor kifizeti, ha neked lenne valami dolgod?

Elküldve

Ez extra gáz.

Miért nem elég az ottaniak elismerése, a fényképek??? Hülye értelmetlen bürokrácia. Akkor kifizeti, ha neked lenne valami dolgod?

Nem, és ez a magyar jogrendszer.

Utána lehet nézni, hogy mi van ha mondjuk kiflibe törik és kénytelen vagy (de tényleg) bérelni egy autót a javítás idejére, mert pl a munkádat enélkül nem tudod -igazoltan- megoldani (munkáltatótól viszed a papírt, stb).

Simán azt mondják, hogy szerintük meg nem indokolt. Ennyi.

Elküldve

lemaradtam valamiről??

Elküldve

Köszönöm szépen, igazad volt! :hug:

Örülök, hogy megoldódott!

Én nemrég húztam szét az enyémet, mert eltört a kesztyűtartó-ajtó egyik határolója, és az kapcsolja le a lámpát. Ezért folyton égett.

Elküldve

lemaradtam valamiről??

tekerjél vissza :P

huzatos kissé a személygépjármű :(

a szomszédod nyírta a füvet...

Elküldve

Örülök, hogy megoldódott!

Én nemrég húztam szét az enyémet, mert eltört a kesztyűtartó-ajtó egyik határolója, és az kapcsolja le a lámpát. Ezért folyton égett.

nekem is emiatt lehet széthúzva.

Használtan vettem a kocsit nemrég, a kesztyűtartó határolója nekem is törött, ezért húzhatta szét az előző tulaj.

Elküldve

Be kell lépni a clubba! :icon1:

Manapság már minden forintnak meg kell gondolni a helyét!

Nem mintha sokallanám a tagdíjat, sokkal többet megspóroltam már a segítségetekkel!!!! :icon13:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.