Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Begőzöltél? :D

egy kis takarítás :) ,sajna nem volt időm hogy megcsináljam a bányában :)

ma voltam műszakiztatni és nem akartam retkes kocsit vinni ...

de már megint koszos :(

Elküldve

Sziasztok. Elkezdtem kitolteni a fogyasztas tablazatotamit innen toltottem le. Azt sazeretnem kerdezni, hogy mi szerint mondjatok meg azt az adatot, hogy hany szazalek volt benne tankolas elott. Azt ertem hogy a felenel felig van, negyedenel negyedig. De ti mit irtok hogyha a kigyul az ego?

Elküldve

Hali! Valahol azt olvastam hogy a G astar kulcsát lehet tanítani hogy ha lezárom akkor felhúzza az ablakokat ez igaz? Valaki csinált már ilyet?

Szia!

Arra gondolsz hogy amikor távirányítóval csukod be akkor felhúzza e az ablakokat? Ha igen akkor ez nem kulcs függő hanem ablakvezérlő (lehet hogy nem ez a pontos neve.)

De itt egy leírás DarthVödör márkatárs jóvoltából, ezt olvasd végig:

https://sites.google.com/site/opelccled/ablakfel

Elküldve

Sziasztok. Elkezdtem kitolteni a fogyasztas tablazatotamit innen toltottem le. Azt sazeretnem kerdezni, hogy mi szerint mondjatok meg azt az adatot, hogy hany szazalek volt benne tankolas elott. Azt ertem hogy a felenel felig van, negyedenel negyedig. De ti mit irtok hogyha a kigyul az ego?

Esetleg valaki 1.6os motorral meg tudna mondani

Elküldve

Sziasztok! Valaki lenne szíves kisegíteni privát üziben, egy régóta feszegetett témában? Lényeg ,hogy x12xe motorkódú astratulajal szeretnék beszélni. A kocsi egy opel astra G sedan 1999-ből x12xe 1.2 16v 85000km-el. Előre is köszi :-D

Elküldve

Sziasztok! Valaki lenne szíves kisegíteni privát üziben, egy régóta feszegetett témában? Lényeg ,hogy x12xe motorkódú astratulajal szeretnék beszélni. A kocsi egy opel astra G sedan 1999-ből x12xe 1.2 16v 85000km-el. Előre is köszi :-D

Az astratulajoknak is van motorkódjuk? :D

De most komolyan,csak ők tudhatják a kérdéseidre a válaszokat?

Elküldve

Srácok itt Zadarban 11oC van! Ide már megérkezett a tavasz!!! Sorban nyílnak a virágok! Remélem mire hazaérek már otthon is tavasz lesz!

igen az lesz, de márciusnál előbb ne gyere haza, mert csalódni fogsz.

Elküldve

Srácok itt Zadarban 11oC van! Ide már megérkezett a tavasz!!! Sorban nyílnak a virágok! Remélem mire hazaérek már otthon is tavasz lesz!

Csak hó esett ma az ország nyugati felében. :)

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Két kérdéssel fordulok hozzátok!

1. valaki világosítson már fel ebben a " való-nem való a motorodba az az olaj" mizériában! tudom hogy 5w30-as olajat ír elő a gM ezekhez a motorokhoz (z14XEP) de baj-e ha már az előző tulaj is 10w40-et rakott bele, lehet-e baja ettől a motornak. a motor még szuperul megy semmi bajom nem volt vele, egy csepp olajat sem eszik (mondjuk 10w40-ből még szép hogy nem).

Hallani minden félét hogy jó a 10W40 meg azt is hogy az 5w30 való bele, de hallottam azt is hogy a hígabbtól zörög a motor mint a fene.

Na szóval mindegy érveket -ellenérveket várom! :-)

2. Tavaszra kellene új nyárigumo készlet!

Tudtok ajánlani itt pesten valami olcsó oszt jó helyet, vagy valami jó fajta nyárigumi??

Előre is köszi!

Elküldve

Itt is, a hóvirág. :D

Elküldve

Én úgy szoktam, hogy 10%-ot számolok arra, ha kigyullad az égő. Tehát amikor félig mutatja, akkor 55%-ot írok, ha negyedig mutatja, akkor 32%-ot. Aztán hogy ha még megyek valamennyit világító izzóval, akkor kilóméter alapján saccolok valamit 0 és 10% között. Hosszabb távon úgyis kiesik az a kis hiba, ami ilyenkor van.

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Két kérdéssel fordulok hozzátok!

1. valaki világosítson már fel ebben a " való-nem való a motorodba az az olaj" mizériában! tudom hogy 5w30-as olajat ír elő a gM ezekhez a motorokhoz (z14XEP) de baj-e ha már az előző tulaj is 10w40-et rakott bele, lehet-e baja ettől a motornak. a motor még szuperul megy semmi bajom nem volt vele, egy csepp olajat sem eszik (mondjuk 10w40-ből még szép hogy nem).

Hallani minden félét hogy jó a 10W40 meg azt is hogy az 5w30 való bele, de hallottam azt is hogy a hígabbtól zörög a motor mint a fene.

Na szóval mindegy érveket -ellenérveket várom! :-)

2. Tavaszra kellene új nyárigumo készlet!

Tudtok ajánlani itt pesten valami olcsó oszt jó helyet, vagy valami jó fajta nyárigumi??

Előre is köszi!

Én ezt vettem tavaly, és tök jó.

http://www.gumi.hu/termek/autogumi/kumho/kh17%20solus/195/60R15%2088H/nyarigumi/?id=19560R15HKH173

Elküldve

Úgy tűnik megérte, hogy inkább megnézettem a vezérműtengely lefogató csavarokat... Az autóm 2005-ös Z14XEP, és alvázszám szerint is beleesik a rizikós darabok közé. 188.000 km-el a háta mögött, végig Opel márkaszervizekbe volt hordva, szervizkönyv végigpecsételve ~30.000-enként. 184.000 km-el vettem, de inkább megnézettem a csavarokat, biztos ami biztos, nem bíztam abban, hogy ebben az időszakban csak volt valamelyik márkaszerviznek annyi esze, hogy átnézték. Mondta a szerelő, hogy gyakorlatilag az összes csavaron kellett húzni...

Elküldve

Úgy tűnik megérte, hogy inkább megnézettem a vezérműtengely lefogató csavarokat... Az autóm 2005-ös Z14XEP, és alvázszám szerint is beleesik a rizikós darabok közé. 188.000 km-el a háta mögött, végig Opel márkaszervizekbe volt hordva, szervizkönyv végigpecsételve ~30.000-enként. 184.000 km-el vettem, de inkább megnézettem a csavarokat, biztos ami biztos, nem bíztam abban, hogy ebben az időszakban csak volt valamelyik márkaszerviznek annyi esze, hogy átnézték. Mondta a szerelő, hogy gyakorlatilag az összes csavaron kellett húzni...

Szia.Mennyibe került neked az ellenőrzés?Nekem opel szervizbe 13000 Huf-ért csinálnák meg,de gyári szelepfedél tömitést raknának vissza ami 8300 huf
Elküldve

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem,2001-es Astra 1.7dtivel kapcsolatban.

kb 1500-2000 fordulatszám tartományban torpan az autó,valamint melegindításnál előjön a motorhiba jel,ez pár perc múlva eltűnik,de addig nem húz az autó.

Mi lehet a baja?

hibakód villogtatás eredménye 10 1 10 10 ez mit jelent?

Elküldve

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem,2001-es Astra 1.7dtivel kapcsolatban.

kb 1500-2000 fordulatszám tartományban torpan az autó,valamint melegindításnál előjön a motorhiba jel,ez pár perc múlva eltűnik,de addig nem húz az autó.

Mi lehet a baja?

hibakód villogtatás eredménye 10 1 10 10 ez mit jelent?

szia ha jól villogtatttál akkor légtömegmérö a hunyo vedd le a ltm.-röl a csatiját és ugy probáld ki az autot ha jobb a dolog akkor az a hiba . CSERE.

Elküldve

Szia.Mennyibe került neked az ellenőrzés?Nekem opel szervizbe 13000 Huf-ért csinálnák meg,de gyári szelepfedél tömitést raknának vissza ami 8300 huf

Olajcserén volt az autó, annak keretében mondtam a szerelőnek, hogy akkor pillantson már rá a csavarokra is... Mellé még felkerültek a nyári gumik az alufelnikre. Így is az általad leírt 13e majdnem feléből megúsztam :) A márkaszerviz nyilván sokkal drágábban dolgozik, mint egy "mezei" autószerelő.

Elküldve

szia ha jól villogtatttál akkor légtömegmérö a hunyo vedd le a ltm.-röl a csatiját és ugy probáld ki az autot ha jobb a dolog akkor az a hiba . CSERE.

Nem szokták azt előszőr megtísztítani féktisztítóval?? ...Hááátha..segít még rajta, mert csak a trutyi van rajt...?? :o

Elküldve

Pedig az új,és nem is a legolcsóbb volt,de azért kösz!!!

Elküldve

Sziasztok!

A vízhőfokmérő mutatójának hol kell állnia üzemi hőmérsékleten?Nekem egy kicsivel a középső vonal előtt van.Fűtésem van rendesen.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.