Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok,tegnap kitisztítottam a fojtószelep-et nem szedtem le a helyéről csak a rámenő vastag csövet le és amennyire tudtam kitakarítottam,majd vissza raktam.Azt hittem jól csináltam,de ma mentem itt helyben és gyanúsan nagy volt a fordulat alapjáraton 1500...azt hittem hideg a moci,de haza értem és még mindig csinálta elég zavaró volt.felnyitottam a motorházat és a fojtószelepen volt egy luk amit bedugtam az ujjammal és vissza esett a fordulat normálisra,utána nézem hogy egy vékonyabb bele illő formára hajlított cső mellé van esve.Valahogy amikor feszegettem ki eshetett és nem láttam,nem is raktam vissza ez okozhatta.Ez egyébként mi a bánat?Vissza megy a cső a légszűrő ház felé egy dobozkába ha jól láttam.

Elküldve

szevasztok!

javult a helyzet! ::D a belső levegőkeringetéssel!ma klímáztam hazafele,gondoltam bekapcsolom hátha megjavult és előbb lehül a beltér,és tessék.működött!

igaz csak kb 4x-5x probáltam addig jó is volt, de leállítottam a kocsit,kb 10 percre,utána próba megint akkor meg benyomta az unalmast nem váltotta át.

most megint nem mükszik.

lehet csak vmi érintkezés hiba van.? ha a kesztyűtartót kiveszem akkor látom majd az átváltó kütyüt? tanácstalan vok.

köszönöm ha valakinek van ötlete!

kolbi

Elküldve (edited)

Sziasztok!

Autóvásrlás előtt állok és lett a láthatáron egy 2000-es évjáratu G astra 1.6 16V ecotec.

A szomszédunknál áll vagy 4 éve, mert a fia lerakta és nem foglalkozott vele.

Elég jutányos áron adná oda, de természetesen van baja. Elmondása szerint a gyújtás rosszalkodik, illetve mivel sokat állt a fékeket kell kicserélni plusz kell bele egy akksi.

Gondolom ezen kívül kellenek a kötelezők, olaj,szűrő, gumi stb.

Ezekkel nincs semmi gond, még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem az autót, mert külföldön vagyok.

2 kérdésem van: Mire kell odafigyelni amikor megnézem a kocsit, illetve a gyújtás probléma mi lehet? olvasgattam a fórumon, trafo,egr szelep?

Rájöttem, hogy van erre topic, átírtam oda :)

Módosítva : vgergo
Elküldve

Első lámpáim matt,sárga ráadásul nem is egyformán.A kérdésem, szeretném őket cserélni,nem gyári hellára valami ocsó 10e ft-ra /db áron. Vagy inkább políroztassam ki őket,mennyire tartós ez a művelet?

Elküldve

Első lámpáim matt,sárga ráadásul nem is egyformán.A kérdésem, szeretném őket cserélni,nem gyári hellára valami ocsó 10e ft-ra /db áron. Vagy inkább políroztassam ki őket,mennyire tartós ez a művelet?

Szerintem olcsóbb megpolíroztatni.Már a szélvédőjavítók is csinálják a parkolókban.Legalábbis láttam egy pár helyen.Azt nem tudom mennyire tartós.

Elküldve

Szerintem olcsóbb megpolíroztatni.Már a szélvédőjavítók is csinálják a parkolókban.Legalábbis láttam egy pár helyen.Azt nem tudom mennyire tartós.

Hát... erre mifelénk most 8000Ft-ért polírozzák a két első fényszórót,és anno az enyém 1 év után kezdett visszamattulni, bár ez nem lett lelakkozva. Az új fényszóró ugyan megközelítőleg kétszer ennyibe kerül, viszont garantáltan tovább bírja egy évnél.

Elküldve

Polírozógépem van pasztám is ami műanyagra való.Csak nem tudom milyen lakk kell rá.Régebben a vectra hátsólámpáit felpolíroztam.Olyan lett mint az új.

Elküldve

...nem tudom milyen lakk kell rá...

Mindenképpen valami UV-álló, ugyanis az UV teszi tönkre a frissen felpolírozott lámpát. Gyárilag van rajta valami védőréteg, de pont azt csiszolod le róla.

Elküldve

thx neked nagy DarthVödör! :D

akkor lehet vennem kell ujjat. mert ma is probáltam de olyan az mint 1 döglött macska.!

nem mozdul....

láttam az oldaladon részletesen leírod h lehet megbütykölni! :D nagyon hasznos oldal!! ajánlom másnak is!(haver körben)

lehet kiveszem 7végén,most még jobb idők vannak, + a ventit is,nehogy télen adja meg magát, 1-es fokozaton picit ciripel... kell oda a WD40 :D

még 1x thx!

Elküldve

Na majd megkérdezem a haveromtól.Ő nagy lámpafelújító.Régebben xenonokat épített be,mikor még nem voltak ezek a kínai szettek.Bár az én lámpám még jó,nem kell polírozni.

Elküldve

Sziasztok!

Leakartam venni az ablaktörlőkart,de nem jön le.Nagyon le van állítva,és nem töröl ki a szélvédő széléig.Van ennek valami trükkje,vagy csak rárohadt?Levettem a csavart,kocogtattam a tengelyt,húztam-vontam de semmi.

Elküldve

Sziasztok!

2005ös 1.4 xep Astrán cserélni kell a vezérmüláncot 90.000-nél? Kicsit meglepődtem mert fater viszi szerdán az övét és állítólag lánccsere is be van tervezve...

Elküldve

Sziasztok!

Leakartam venni az ablaktörlőkart,de nem jön le.Nagyon le van állítva,és nem töröl ki a szélvédő széléig.Van ennek valami trükkje,vagy csak rárohadt?Levettem a csavart,kocogtattam a tengelyt,húztam-vontam de semmi.

Nincs más trükk, az bizony rágyógyul rendesen. Én úgy vettem le, hogy nem tekertem le az anyát teljesen, csak annyira, hogy szintben legyen a tengely végével, és gumikalapáccsal ütögettem finoman, miközben húztam lefelé. Nekem így elég gyorsan megadta magát mindkettő.

Elküldve

Sziasztok!

2005ös 1.4 xep Astrán cserélni kell a vezérmüláncot 90.000-nél? Kicsit meglepődtem mert fater viszi szerdán az övét és állítólag lánccsere is be van tervezve...

90e-nél betervezett lánccsere? Az hülyeség szerintem... Vagy a 2005-nél kell?(jó, otta feszítő alul volt méretezve) De ezt még nem hallottam, hogy előírás....

Elküldve

Sziasztok!

Mondd neki, húzassa meg a vezérműtengely lefogató csavarokat is, nehogy eltörjön a tengely majd egyszercsak

Elküldve

Sziasztok!

Biztos vagyok benne hogy ez a kérdés már ezerszer elhangzott régebben, meg biztos mindenki tudja is, de ha hosszan nyomom a km óra nullázót akkor mit jelenít meg? és mit jelent az a két szám? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, de újonc astra tulajdonos vagyok :)

Elküldve

Kicseréltem a légzsák borítóját.Majdnem lepippantottam magamat mire befejeztem.A borító amit vettem 95%-ban stimmelt csak, de meg lehetett oldani.A szegecset lefúrtam, és az újat is be lehetett tenni.Az embléma lecserélése sem egyszerű feladat...

Elküldve

Kicseréltem a légzsák borítóját.Majdnem lepippantottam magamat mire befejeztem.A borító amit vettem 95%-ban stimmelt csak, de meg lehetett oldani.A szegecset lefúrtam, és az újat is be lehetett tenni.Az embléma lecserélése sem egyszerű feladat...

a lufi csatiját honnan oldottad? s főleg hogyan? én azzal nem boldogultam, inkább hagytam, s ott a kormányon bűvészkedtem össze

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.