Alex75 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 4 - az ENSZ-EGB 83.02/B. előírás (Euro-II.) szerinti jóváhagyási jellel ellátott - katalizátoros, szabályozott keverékképzésű - Otto-motoros1, - az ENSZ-EGB 83.02/C, 83.03/C, 83.03/D, 83.04/C, 83.04/D, illetőleg a 49.02/B és 51.02 előírások (EURO-II.) szerinti jóváhagyási jellel ellátott Dízel-motoros; Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8. Ezen kívül nem tudja szerintem senki mi a különbség. Műszaki vizsga alkalmával lehet kérni, és egy okmányirodai útba kerül. 1996.jan.1. gyártási évtől a 2. az 4... Értitek? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 1996.jan.1. gyártási évtől a 2. az 4... Értitek? :lol: ;) Ahaaaa! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Nos, ez is rendben... A megyei nkh-hoz kell bemenni, és 2700Ft ellenében átminősítik 4-be, azaz kékre. Innentől kezdve piros plakett helyett kékkel járok... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Innentől kezdve piros plakett helyett kékkel járok... :lol: Jövőre, én is. Addig jó a piros... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Srácok! Normális az, h a 99-es x20xev-m PIROS plakettet kapott??? Katalizátoros, lambdaszondás... Nem normális! Nekem nem kevés harcért cserébe februárban megkaptam a kéket :lol: Nos, ez is rendben... A megyei nkh-hoz kell bemenni, és 2700Ft ellenében átminősítik 4-be, azaz kékre. Öhh... 2700? Okmányirodában csak a plakettért fizettem 2-300FT-ot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Nem normális! Nekem nem kevés harcért cserébe februárban megkaptam a kéket ;) Öhh... 2700? Okmányirodában csak a plakettért fizettem 2-300FT-ot... Az adatlap pótlása, ill. igazolás kiadása 1770 Ft, a matrica 980 Ft, így 2750Ft, a forgalmi cserélje elvileg ingyenes, holnap kiderül, ma nem voltam képes végigvárni a sort (18-an voltak előttem). Ami idegesítő, h a vizsgaközpont (két hete vizsgáztattam 25000-ért) ilyen nemtörődömök és/vagy inkompetensek, egy szóval sem említették, h esetleg más színű plakettet is kaphatna az autó, így elvettek fél napot az életemből, ill. lehúztak újabb 2700Ft-tal... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Az adatlap pótlása, ill. igazolás kiadása 1770 Ft, a matrica 980 Ft, így 2750Ft, a forgalmi cserélje elvileg ingyenes, holnap kiderül, ma nem voltam képes végigvárni a sort (18-an voltak előttem). Ami idegesítő, h a vizsgaközpont (két hete vizsgáztattam 25000-ért) ilyen nemtörődömök és/vagy inkompetensek, egy szóval sem említették, h esetleg más színű plakettet is kaphatna az autó, így elvettek fél napot az életemből, ill. lehúztak újabb 2700Ft-tal... :lol: Hát ez az. Sokszor csak az effektív ügyintézési költséget számoljuk, holott oda el is kell menni (költség), nem beszélve a kieső (munka)időről, ami szintén nem kis pénz, ha fél vagy egy napról van szó. Különben ezzel a környezetvédelmi besorolósdival régebben sokkal jobban megszívattak bennünket, amikor még a súlyadó alapjába is beszámított. Évekig fizettük feleslegesen a magasabb díjakat, mert rossz volt a besorolásunk. Érdemes lenne utánaszámolni, de országos szinten, évek alatt, a sorozatos "véletlen elírások" miatt ez több milliárdos nagyságrendű összeg lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Az adatlap pótlása, ill. igazolás kiadása 1770 Ft, a matrica 980 Ft, így 2750Ft, a forgalmi cserélje elvileg ingyenes, holnap kiderül, ma nem voltam képes végigvárni a sort (18-an voltak előttem). Ami idegesítő, h a vizsgaközpont (két hete vizsgáztattam 25000-ért) ilyen nemtörődömök és/vagy inkompetensek, egy szóval sem említették, h esetleg más színű plakettet is kaphatna az autó, így elvettek fél napot az életemből, ill. lehúztak újabb 2700Ft-tal... :lol: Akkor most te szúrtad el (ezért kell az adatlapot pótolni) , vagy ők?! Te szaladgálsz, ők keresnek rajta! Gratulálok! Jól ki van találva!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Ha cserélték a forgalmimat akkor eladás előtt ki kell cseréltetnem a törzskönyvet? :lol: (Nem fért bele több vizsga plakett) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Akkor most te szúrtad el (ezért kell az adatlapot pótolni) , vagy ők?! Te szaladgálsz, ők keresnek rajta! Gratulálok! Jól ki van találva!!! Attól függ, mit nevezünk elszúrásnak... Az üzembehelyezéskor jól adták meg a környezetvédelmi osztályt (2.), mivel akkor jóval kevesebb létezett, csak közben történt egy módosítás, bővítés, amire senki, sehol nem hívta fel a figyelmet. Most sem lett volna szembetűnő, ha nem tiltják meg némelyik napokon a fekete ill. piros plakettes autók használatát. Ha műszaki vizsgán szóltak volna, h létezik ez a lehetőség (mert egy átlag polgár hogy kérdezzen rá valamire, amiről nem is tud, nem igaz?), akkor nem kellett volna most újra sorba állni, és perkálni. Lassan mindent jobban kell tudni az arra illetékeseknél, ha normális ügyintézést akarsz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Attól függ, mit nevezünk elszúrásnak... Az üzembehelyezéskor jól adták meg a környezetvédelmi osztályt (2.), mivel akkor jóval kevesebb létezett, csak közben történt egy módosítás, bővítés, amire senki, sehol nem hívta fel a figyelmet. Most sem lett volna szembetűnő, ha nem tiltják meg némelyik napokon a fekete ill. piros plakettes autók használatát. Ha műszaki vizsgán szóltak volna, h létezik ez a lehetőség (mert egy átlag polgár hogy kérdezzen rá valamire, amiről nem is tud, nem igaz?), akkor nem kellett volna most újra sorba állni, és perkálni. Lassan mindent jobban kell tudni az arra illetékeseknél, ha normális ügyintézést akarsz... :lol: Vagyis nem automatikusan a kéket kapod, hanem ha szólok a vizsgán, csak akkor. És ingyenes. Faxa! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 A héten elveszik tőlünk a szolgálati G Astrát (1,4 TWP)! :) 215 ezer km.-t futott nálunk 3 év alatt,nagyobb hiba nélkül,csak a futóműve ment tropára szegénynek a szuper utakon!Valamilyen Hyundai-t kapunk helyette. :lol: Kiváncsi vagyok milyen lesz,kár hogy én már nem sokáig vezethetem! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Vagyis nem automatikusan a kéket kapod, hanem ha szólok a vizsgán, csak akkor. És ingyenes. Faxa! Elvileg igen... Mostanában lesz műszaki? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 A héten elveszik tőlünk a szolgálati G Astrát (1,4 TWP)! :) 215 ezer km.-t futott nálunk 3 év alatt,nagyobb hiba nélkül,csak a futóműve ment tropára szegénynek a szuper utakon!Valamilyen Hyundai-t kapunk helyette. :lol: Kiváncsi vagyok milyen lesz,kár hogy én már nem sokáig vezethetem! ;) Mert? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Ha cserélték a forgalmimat akkor eladás előtt ki kell cseréltetnem a törzskönyvet? :lol: (Nem fért bele több vizsga plakett) Nem, mert nincs köze hozzá. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nem, mert nincs köze hozzá. :lol: Eladáskor úgyis új törzskönyvet fog kapni, hiszen újra perkálni kell az eredetiség vizsgálata miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Elvileg igen... Mostanában lesz műszaki? :lol: 2012.nov.25 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nem, mert nincs köze hozzá. :lol: Közben előkotortam a törzskönyvet és nincs rajta a forgalmi száma. Ezért biztosan úgy van ahogy írtad. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 2012.nov.25 Akkor legalább megúszod a felesleges köröket... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Reggelt! Hogy's mint urak? kellene egy kis help, saládi Génkbe megadta magát a váltószoknya (87ezernél pedig vigyázva volt/van rá) egyszerű a csere? ill. honnan tudnák minőségit rendelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Reggelt! Hogy's mint urak? kellene egy kis help, saládi Génkbe megadta magát a váltószoknya (87ezernél pedig vigyázva volt/van rá) egyszerű a csere? ill. honnan tudnák minőségit rendelni? Szia! Sokunknak innen van megelégedéssel: http://valtoszoknya.hupont.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Szia! Sokunknak innen van megelégedéssel: http://valtoszoknya.hupont.hu/ köszi, utánanézek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 köszi, utánanézek Ja és elfelejtettem a cserét. Igen, egyszerű. Kézifékkar alatti műanyagot fel kell emelni. Ekkor hozzáférhetővé válik a váltószoknya két torx csavarja. Azokat kicsavarva felemelhető a keret ami a szoknyát fogja. A váltókarról le lehet oldani a szoknyát utána meg jól látható, hogy a keretben van egy keret, ami rögzíti a bőrt. Ezt kézzel kipattintva lehet szerelni. Sokkal egyszerűbb mint ahogy leírtam. Néhány perc a művelet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Ja és elfelejtettem a cserét. Igen, egyszerű. Kézifékkar alatti műanyagot fel kell emelni. Ekkor hozzáférhetővé válik a váltószoknya két torx csavarja. Azokat kicsavarva felemelhető a keret ami a szoknyát fogja. A váltókarról le lehet oldani a szoknyát utána meg jól látható, hogy a keretben van egy keret, ami rögzíti a bőrt. Ezt kézzel kipattintva lehet szerelni. Sokkal egyszerűbb mint ahogy leírtam. Néhány perc a művelet. köszi-köszi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 köszi-köszi :) ;) Szívesen! De csak azért mert VW relé van az autómban! :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts