Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
én ma váltottam

kötelező 14e/év

casco teljes körű 4500/hó

generali

Nekem valami 10800 körülire kalkulálta a jövő évi díjamat az Allianz, ahol már 10 éve vagyok folyamatosan. Néha így váltási időszakban ránéztem a többiek ajánlataira is, de 3-4 ezer forintért én nem adminisztrálgattam, meg nem bohóckodtam a bónusz igazolással, stb.-vel. Egyszer okozott egy kisebb kárt nekem egy szintén Allianzos, és olyan gördülékenyen, korrektül ment az ügyintézés, hogy meg is lepődtem, hogy ilyen is van. :lol:

Elküldve
én ma váltottam

kötelező 14e/év

casco teljes körű 4500/hó

generali

Nekem:

KGFB: 10440Ft

CASCO: 42400

Mind2-t a groumapához kötöttem át.

Elküldve
T Korzika!

10W60-as olaj nem jó Opel gépkocsikba,vagy igen? ;) :lol:

Minden jó bele,hajtóműolaj, kőolaj meg még a víz is, csak nem mindegy, hogy utána még mennyit megy el a motor...

Elküldve
Ennyit nem ér, amúgy is mennyit ér hőszigetelési szempontból?

Menet közben nem számít semmit sem, max álló helyben, de akkor meg a meleg távozik máshol, max a motorháztetőn kevésbé...

Nem megy fel télen a macska rá :lol:

Elküldve
Na ezt vettem: Kameleon 5

9100 HUF szállítással együtt :lol:

még egyszer köszi!

jó választás :)

még rádobtál volna egy ezrest és akkor 8 in 1 lett volna ;)

nekem kb 10 be volt ,bőven jó az 5ős is

az elem amivel küldték ... még mindig azzal megy ,és annak már pár hónapja

Elküldve
jó választás ;)

még rádobtál volna egy ezrest és akkor 8 in 1 lett volna :lol:

nekem kb 10 be volt ,bőven jó az 5ős is

az elem amivel küldték ... még mindig azzal megy ,és annak már pár hónapja

...és ez nyitja és indítja az autót is:D?

Elküldve
Srácok! Normális az, h a 99-es x20xev-m PIROS plakettet kapott??? Katalizátoros, lambdaszondás...

Forgalmidban milyen a környezetvédelmi besorolás?

Aplakett fekete, piros, kék vagy zöld színével jelzi a jármű környezetvédelmi tulajdonságát, amelynek alapja a jármű környezetvédelmi

osztályba sorolása. Ajárműveket a környezetvédelmi tulajdonság szerint a következő négy csoportba kell sorolni:

1. Fekete színű plakett - korszerűtlen, nem környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3.

2. Piros színű plakett - korszerűtlen, kevésbé környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2.

3. Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.

4. Zöld színű plakett - korszerű, kiemelten környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9, és az e

fölöttiek.

A tiszta gázüzemű vagy elektromos meghajtású, illetőleg - hibrid (elektromos és Otto- vagy dízelmotoros) 5. számú környezetvédelmi

osztályba sorolt járművekhez, amennyiben az Otto- vagy dízelmotor osztályba sorolása szerint korszerűtlen, akkor piros, minden más

esetben zöld színű plakettet kell kiadni.

2 (piros) besorolás:

- katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, Otto-motoros [kivéve a 4. osztályba sorolt

ENSZ-EGB 83.02/B. előírás (Euro-II.) szerinti jóváhagyási jellel ellátott gépjárművet]1;

Elküldve

Most találtam:

"Az 1996. január 1. napját követően az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban újként forgalomba helyezett katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, Otto-motoros gépkocsit az ENSZ-EGB 83.02/B. jelű jóváhagyási jellel ellátottnak kell tekinteni és a forgalomba helyezés engedélyezésekor, illetőleg a gépkocsi üzemben tartójának kérelmére a 4. környezetvédelmi osztályba kell besorolni/átsorolni."

Hol tudom ezt megtenni?

Elküldve
2 :lol:

A 2. és a 4. osztály között mi a különbség? Mindkettő EURO-II. katalizátoros, lambdaszondás...

4

- az ENSZ-EGB 83.02/B. előírás (Euro-II.) szerinti jóváhagyási jellel ellátott - katalizátoros,

szabályozott keverékképzésű - Otto-motoros1,

- az ENSZ-EGB 83.02/C, 83.03/C, 83.03/D, 83.04/C, 83.04/D, illetőleg a 49.02/B és 51.02

előírások (EURO-II.) szerinti jóváhagyási jellel ellátott Dízel-motoros;

Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.

Ezen kívül nem tudja szerintem senki mi a különbség. Műszaki vizsga alkalmával lehet kérni, és egy okmányirodai útba kerül.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.