Alex75 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Yess! Találtam ilyen csatit bontóban, a B Vectra központizárjára ugyanilyen csati megy. És ami a legszebb az egészben, a bontós ingyen adta, azt mondta mindegy neki hogy én viszem el vagy a cigányok. B) Mivel azt gondoltam hogy elég nehéz lesz ilyen csatit találnom, úgy megörültem a szerzeményemnek, hogy ezért még azt is elviselem hogy ezzel gyakorlatilag burkoltan lecigányozott... :D Melyik bontóba szoktál járni? Csak azért kérdezem, mert vpi vagy... :)
oggy Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Üdv lányok! Csak gondoltam beköszönök mostmár. Látom pözsög a Fórum ezerrel! Ezaz elborultság minálunk nincsen. Dekár..
tgabika76 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Melyik bontóba szoktál járni? Csak azért kérdezem, mert vpi vagy... B) Bánd és Herend. Ez a kettő van a legközelebb.
IMA299 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Üdv. nekem volna egy kis gondom és hátha tud valaki segíteni, a g astrámban kicseréltem a gyári magnót egy cds JVC re és a gond az hogy nem őrzi meg az aktuális beállításokat, minden bekapcsolásnál újra kell beállítani mindent hangszínt és az aktuális zenét is elfelejti, meg mindent . Valami ötlet valakinek , hogy legyen memóriája ?
AstraGé Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Azért a Vectra B csatival még lesz mit babrálni, ugyanis nincs benne az összes pin (érintkező) ami nekünk kell. Emiatt nem árt mindjárt 2db B Vectrát találnod amiket megszabadíthatsz a központizás csatlakozójától, ugyanis a vezetőoldali csatiban 8db pin van, mert ez a vezérlős központizár (de még ebből is hiányzik egy ami nekünk kell), de az utasoldaliban csak 3db pin van bekötve. Én ezért hoztam el mindjárt 2-2 vezetőoldali és utasoldali csatlakozót, hogy a kettőből tudjak csinálni egyet. Az index izzó átalakítás érdekes ötlet bár nem egyedi, német fórumon olyan alternatívát láttam hogy a foncsort faragták szét úgy hogy belemenjen a hagyományos 21W-os index izzó. Én ehelyett elmentem a szalonba és cikkszám alapján megrendeltem a HPV16W típusjelű izzót, ami olyan speciális hogy akármilyen autósboltban nem lehet kapni. Szívtam is a fogam amikor kiderült hogy teli áron 3300Ft darabja, remélem ennyiért jó sokáig bírja... B) Tipp bontóba járó emberkéknek: ugyanilyen indexizzó van még a '99-'01 között gyártott Audi A6-osokban is, de olyan mifelénk nem volt a bontóban... A xenon izzó rögzítése is érdekes megoldás, el is tettem a képet tartalékba ha véletlenül nem járnék sikerrel úgy ahogy terveztem, de én ehhez is megvettem a gyári Hella adapterkarikát 3000Ft-ért oldalanként. D2S izzó esetén ez a gyári megoldás, remélem nekem is sikerül majd összehoznom valahogy. Ha kell, tudok írni cikkszámokat index izzóra és adapterkarikára. Sikerült ma szerválni 2db Vectra B csatit :D Lehet, hogy kicsit kell még variálni a csatin de nem 8-10 ezer Ft volt és még mindig elegánsabb, mint forrasztgatni a lámpát. Ez az index izzó meg elgondolkodtató viszont, lehet hogy az DIY lesz :) Gyári xenon trafód van vagy utólagos? Van olyan elvetemült aki Opeljébe VW vagy Audi lámpamosót tett (ami csak mosáskor bújik elő)? egyenlőre ezzel a megoldással szemezek
Korzika Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Tyű, a hétszázát, de felpörögtetek ma! B) Az összetört vezérműtengelyes, kikapcsolt klímás előzéses hozzászólás meg szíven szúrt! :D Ez? Persze mindent a saját időburkában kell nézni,amikor tervezték új volt ,de azóta nagyon sok év eltelt és a technika óriásit ugrott.Erről a szegény X16XEL ám nem tehet ,ő csak végzi a dolgát csendesen,nyugodtan,behörpint a benzin mellé kis olajat,gyorsítóként.Bekormolja az AGR-t néha-néha és mikor az ifjú titánok már összetört vezérműtengely lefogató csavarokkal fekszenek a porban a halódó Twinport szelepeik mellett,kikapcsolt klímával előzgetve akkor a jó öreg X16XEL még mindig megy és megy a szebb jövő felé,ahol majd évszázad múlva még emlegetni fogják kitartó hűségét és szobra előtt fejet hajt az arrajáró vándor hibrid-műanyagcsodagép. Áthoztam ,mert kicsit off volt ott.
tgabika76 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Ilyen lámpamosóval én is szemezek, egyelőre két dolog tart vissza: egyszer az hogy az ára még bontottan is 15-20e a két fúvókának (és akkor kell még tartály, szivattyú, csövek, vezetékek, relé...), a másik meg az hogy kell neki egy konzolt csinálni a lökösvasra ami tartja az egész hóbelevancot... Amúgy ma izzót cseréltem a család C Corsáján, is kiderült hogy abban is ilyen csati van mint ami nekünk kell... Az én xenontrafóm amúgy aftermarket, gyárilag 2db van ebből is lámpánként, külön a gyújtótrafó (ez közvetlenül az égő hátulján van), és külön az ami a folyamatos áramot szolgáltatja az izzónak, ez meg a lámpa alá van szerelve gyárilag. Ma egyébként megtörtént a szerelés, készültek képek is: Íme az új projektoros fényszóró (Depo, de a Hella is ugyanez): Autó szétborítva a szereléshez: Az a bizonyos B Vectra csatlakozó... ...immár az új pinnel: Xenontrafó helye a jobb első lámpánál: (Ezt mások javasolták hogy ha lehet rejtsem el, így egy esetleges igazoltatásnál ha a hatósági személy benéz a motortérbe, nem szúrja ki egyből a szemét az utólagos xenon mert nem látja a trafót) Ugyanez bal elöl: Bal első xenontrafó a beszerelt lámpával: Jobb első xenon kész, próba:
szopcsi13 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Ez? Áthoztam ,mert kicsit off volt ott. És de jól tetted, Báttya! Forgasd meg bennem a kést! B)
Zachi Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Szép munka! Grat! (Ezt mások javasolták hogy ha lehet rejtsem el, így egy esetleges igazoltatásnál ha a hatósági személy benéz a motortérbe, nem szúrja ki egyből a szemét az utólagos xenon mert nem látja a trafót) Na, ez csak a saját lelki békédre van jó hatással. Azt a bizonyos hatósági személyt, aki jogosult benézni a motortérbe, hát nem a két szép szeme miatt ugrasztották le a falvédőről!
tgabika76 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Ez valószínűleg így van, de most a motortérbe benézve senki nem mondja meg hogy nem gyári a xenonom.
Mc-elek Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Ez? Persze mindent a saját időburkában kell nézni,amikor tervezték új volt ,de azóta nagyon sok év eltelt és a technika óriásit ugrott.Erről a szegény X16XEL ám nem tehet ,ő csak végzi a dolgát csendesen,nyugodtan,behörpint a benzin mellé kis olajat,gyorsítóként.Bekormolja az AGR-t néha-néha és mikor az ifjú titánok már összetört vezérműtengely lefogató csavarokkal fekszenek a porban a halódó Twinport szelepeik mellett,kikapcsolt klímával előzgetve akkor a jó öreg X16XEL még mindig megy és megy a szebb jövő felé,ahol majd évszázad múlva még emlegetni fogják kitartó hűségét és szobra előtt fejet hajt az arrajáró vándor hibrid-műanyagcsodagép. Áthoztam ,mert kicsit off volt ott. na azért ez egy kicsit erős... ökotech motor B)
szopcsi13 Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 na azért ez egy kicsit erős... ökotech motor B) Ez az, Báttya, adjál neki! :D
bocs Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Igaz,nem G astra,de astra,mellesleg szépen "állva hagyta" a mocit B) ebben az autóban talán NITRO volt.
Korzika Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 na azért ez egy kicsit erős... ökotech motor B) Ez az, Báttya, adjál neki! :D Csatlakoztál a farkasfalkához? :)
Lipi-G Elküldve Április7, 2011 Elküldve Április7, 2011 Csatlakoztál a farkasfalkához? B) legyen felvétel??? :D
grofbandi Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Íme az új projektoros fényszóró (Depo, de a Hella is ugyanez): Ez a lámpa frankón néz ki! Mibe került?
Gboy Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Ez a lámpa frankón néz ki! Mibe került? Én is ilyen Depo lámpát vettem kb 1.5 hónapja. Vaterán és racing bazáron is árulja a srác 40 ezerért az egy párat. Ez fekete belsős lámpa, olyan ami csak szimplán krómos az 30 ezer.
balazs777 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Ez valószínűleg így van, de most a motortérbe benézve senki nem mondja meg hogy nem gyári a xenonom. grat hozzá! próbáltad már este? mi a vélemény? mikor beraktam csináltam előtte és utánna képet. hát meggyőző nagyon. előtte: utánna:
Korzika Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 grat hozzá! próbáltad már este? mi a vélemény? mikor beraktam csináltam előtte és utánna képet. hát meggyőző nagyon. előtte: http://pics.coldline.hu/pics/207643-20110408-GSOcuC.jpg utánna:http://pics.coldline.hu/pics/207642-20110408-QMeMiR.jpg ÚÚÚ,b.azzz! B) Ez igen!
balazs777 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 ÚÚÚ,b.azzz! B) Ez igen! köszi! reméltem, hogy jobb lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire
balazs777 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Ez valószínűleg így van, de most a motortérbe benézve senki nem mondja meg hogy nem gyári a xenonom. a rendőrre csak annyit, hogy, mi van ha vezeték lóg ki a lámpádból? ha veszel egy gyári xenonos astra g-t és tönkremegy benne a trafó, akkor nehogy azt mondd hogy megbüntet a rendőr, mert a több 10e ft gyári trafó helyett utángyártott trafót raksz bele, ami ugye nem lehet belerakni a gyári lámpába. más csatlakozási lehetőséget kell találnod. attól a rendszer még gyári. (lámpamosó, fényszóró mag. áll., d2s izzó)
tgabika76 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Én is ilyen Depo lámpát vettem kb 1.5 hónapja. Vaterán és racing bazáron is árulja a srác 40 ezerért az egy párat. Ez fekete belsős lámpa, olyan ami csak szimplán krómos az 30 ezer. Az enyém külföldről jött, fekete, és mégis az ára a szimpla krómoséhoz volt közelebb B)
tgabika76 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 grat hozzá! próbáltad már este? mi a vélemény? Még nem próbáltam, sajnos nem volt rá időm (asszem szombat lesz a napja), de nagy reményeket fűzök hozzá, különösen a te képeidet látva. B)
tgabika76 Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 a rendőrre csak annyit, hogy, mi van ha vezeték lóg ki a lámpádból? ha veszel egy gyári xenonos astra g-t és tönkremegy benne a trafó, akkor nehogy azt mondd hogy megbüntet a rendőr, mert a több 10e ft gyári trafó helyett utángyártott trafót raksz bele, ami ugye nem lehet belerakni a gyári lámpába. más csatlakozási lehetőséget kell találnod. attól a rendszer még gyári. (lámpamosó, fényszóró mag. áll., d2s izzó) Ez sztem is így van, de ismerek olyat aki pont emiatt aggódik... úgyhogy úgy gondoltam jobb elkerülni még a lehetőségét is annak hogy esetleg ilyesmi miatt baj legyen.
Gboy Elküldve Április8, 2011 Elküldve Április8, 2011 Ez sztem is így van, de ismerek olyat aki pont emiatt aggódik... úgyhogy úgy gondoltam jobb elkerülni még a lehetőségét is annak hogy esetleg ilyesmi miatt baj legyen. Sajnos olyat is lehet hallani, hogy néha még a gyári xenonosokat is elküldik műszakira B)
Recommended Posts