banjani Elküldve Október17, 2010 Elküldve Október17, 2010 :) :D Szerintem a Babi néni strandra megy az jobb. http://www.youtube.com/watch?v=RXg-2Us3NRY
Mc-elek Elküldve Október17, 2010 Elküldve Október17, 2010 Szerintem a Babi néni strandra megy az jobb. http://www.youtube.com/watch?v=RXg-2Us3NRY nagyon jó ,ezt se láttam még :)
sulep Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Nem tudja véletlenül valaki, hogy G Astránál tech 2-vel vagy más úton módon belehet azt kapcsolni, hogy az indexkar kis elmozdítására mondjuk 3-at villanjon az indexlámpa?
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Sziasztok! Fagyállóval kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Vásároltam prelix -35 fokos fagyállót ebből erősítés céljából kb 1.5 decilitert tettem az autómba. A kérdésem az hogy ennyi nem gyári fagyálló árthat e az autómnak????? A válaszokat köszönöm.
uhuhu Elküldve Október18, 2010 Szerző Elküldve Október18, 2010 a gyári fagyállót nem szabad semmivel sem keverni. De Te találkoztál már minusz 35 fokkal magyarországon???
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Természetesen nem találkoztam csak erre a dobozra ez van rá írva. Nem tettem bele sokat a gyáriba max 1.5 decit. Most akkor cseréljem le az egészet vagy hagyjam így???????
Mc-elek Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Természetesen nem találkoztam csak erre a dobozra ez van rá írva. Nem tettem bele sokat a gyáriba max 1.5 decit. Most akkor cseréljem le az egészet vagy hagyjam így??????? én nem hiszem hogy nagy érvágás a gyáriért kb 1000 ft-os literes ár.....
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 1 literes de gondolom ezt még kevernem kell ioncserélt vizzel ugye mert igy már az egészet le kell cserélni gondolom én. Mert ebben ami most benne van már bele tettem a prelixet. Mennyi folyadék kell ebbe az egész rendszerbe amúgy 5liter ?????
Mc-elek Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 1 literes de gondolom ezt még kevernem kell ioncserélt vizzel ugye mert igy már az egészet le kell cserélni gondolom én. Mert ebben ami most benne van már bele tettem a prelixet. Mennyi folyadék kell ebbe az egész rendszerbe amúgy 5liter ????? pfff .... én nemtom hogy kell e az a csere....ártani nem árt egy csere... asszem 50% arányba kell hígítani.... hogy mennyi kell bele???most nemtom ,hülyeséget meg nem írok ,valahol 3-4 liter környékén lehet,passz..
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hát akkor lecserélem azt hiszem. Már csak annyit mondj meg nekem hogy nem lesz e baja ettől hogy most még párnapig így járok vele mármint ettől a prelixes cucctól ????
Mc-elek Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hát akkor lecserélem azt hiszem. Már csak annyit mondj meg nekem hogy nem lesz e baja ettől hogy most még párnapig így járok vele mármint ettől a prelixes cucctól ???? passz... 1 literes: GM alkatrész szán: #93170402 Opel katalógus szám: 19 40 663 5 literes: GM alkatrész szán: #93165162 Opel katalógus szám: 19 40 678 by:mantec
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hát köszönöm. Azt hiszem nem kevergetem én otthon meg méregetem hanem veszek bekevertet. 1940672 cikk 5 liter -27 Fagyálló piros Gyári 3834ft opelcentrum.hu
Mc-elek Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hát köszönöm. Azt hiszem nem kevergetem én otthon meg méregetem hanem veszek bekevertet. 1940672 cikk 5 liter -27 Fagyálló piros Gyári 3834ft opelcentrum.hu hát akkor hajrá :)
szaby Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hajrá az meg lesz csak az a bökkenő hogy Szabyka még ilyen müveletet nem csinált. Hol a leeresztő???? Autóval szembe állok és baloldalt de hol???? Sgítsetek nekem!
Barna Elküldve Október18, 2010 Elküldve Október18, 2010 Hajrá az meg lesz csak az a bökkenő hogy Szabyka még ilyen müveletet nem csinált. Hol a leeresztő???? Autóval szembe állok és baloldalt de hol???? Sgítsetek nekem! 4-5 liter között fog belemenni, attól függően, mennyit tudsz leereszteni. Szemben állsz a kocsival, akkor a bal oldalon, a hűtő alján (ha van klímád, akkor a belső hűtő) van egy kifolyó, meg egy csavarhúzóval nyitható csap. Kiegyenlítő tartályról kupak le, valamit aláteszel, hogy mégse a földre folyjon a nedű, majd kicsavarod a csapot (piros színű). Ha mind kijött, csap visszacsavar és felülről a tartályon keresztül töltöd bele az 50-50%-ban kevert gyári fagyállót. Ha a tartály megtelik a Cat Cold jelzésig és már csőmasszírozásra (gumicsövet nyomkodod, hogy kijöjjön a levegő) sem megy lejjebb, akkor megtöltötted a kis kört és be kell indítani a motort. Amint a termosztát nyit, a radiátorba is jut víz és leszívja a tartályból. Ekkor óvatosan a tartály jelzésig töltése, majd ha szépen bemelegedett, érdemes 3000-es fordulaton pörgetni kicsit, mert úgy jön ki igazán a levegő a rendszerből (pl fűtőkör). Nekem többször is kellett kicsiket tölteni, míg már nem mozdult a Cat Cold szintről. Ha ez mind rendben lement, akkor próbaút és ha nincs túlmelegedés, akkor másnap reggel megint ellenőrzés, kell e után tölteni a jelig (fog kelleni). Hát kb ennyi.
tgabika76 Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Hogy mennyi megy bele az talán függ attól is hogy mekkora motor van az autódban, nekem az 1.8-ba a teljes töltési mennyiség (ha üres a rendszer) 6.6liter.
pitecus Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Tiszteltetem a márkatársakat! Már 1,5 órája próbálom a fórumon a tempomatos dolgokat végigolvasni, de még nem találtam egyértelmű kérdést. Z14XEP motorhoz (2005/09 ASTRA G) lehet gyári tempomatot beszerelni? Esetleg ki vállalná, ha lehet. Azt tudom, hogy H astrába lehet. Üdv Pitecus
J0hnny Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Tiszteltetem a márkatársakat! Már 1,5 órája próbálom a fórumon a tempomatos dolgokat végigolvasni, de még nem találtam egyértelmű kérdést. Z14XEP motorhoz (2005/09 ASTRA G) lehet gyári tempomatot beszerelni? Esetleg ki vállalná, ha lehet. Azt tudom, hogy H astrába lehet. Üdv Pitecus Keresd meg wessz cartársat,ő segíteni fog! :)
Barna Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Tiszteltetem a márkatársakat! Már 1,5 órája próbálom a fórumon a tempomatos dolgokat végigolvasni, de még nem találtam egyértelmű kérdést. Z14XEP motorhoz (2005/09 ASTRA G) lehet gyári tempomatot beszerelni? Esetleg ki vállalná, ha lehet. Azt tudom, hogy H astrába lehet. Üdv Pitecus Ugye volt már vezérműtengely rögzítő csavar ellenőrzésed??? (Ld. Általános műszaki problémák topic)
pitecus Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Keresd meg wessz cartársat,ő segíteni fog! :D 1000 köszönöet, írok is neki. Éljen a gyors válaszadók klubja :)
pitecus Elküldve Október19, 2010 Elküldve Október19, 2010 Ugye volt már vezérműtengely rögzítő csavar ellenőrzésed??? (Ld. Általános műszaki problémák topic) Miután megvettem a kocsit, kiderült, hogy az előző tulaj mind a 65000 km-t 1 olajjal tette meg. Ezen felül átszakadt a vízpumpa tömítés és belehatolt az olajtérbe. Nem fokozom. Komplett 2006-os hengerfej + kpl vízpumpa + komplett vez lánc. :D A kérdésedre a válasz: Igen volt. :)
Recommended Posts