Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
A kalkulátor szerint nem bünti, persze attól függ, mennyire tág a "körül" :D

Hát a tág annyit jelent nálam, hogy 60 biztosan nem volt. Olyan 58 maximum :wacko: És óra szerint!!

Mindenkinek köszönöm. Ezek szerint van egy tartomány ha megremegne az ember jobb lába... Megnyugodtam

Elküldve
Ezek szerint van egy tartomány ha megremegne az ember jobb lába... Megnyugodtam

Lássátok, ezért jó az én 1.2-m :D annak nyomhatom van időm észbekapni, mire felgyorsul. :wacko:

Üdv!

Elküldve

Sziasztok!

A GM FLR8LDCU (GM 1214000) 2 pólusú gyújtógyertya az jó a következő típusokba?

-Astra G Classic II 1.4 2005-ös ecotec motoros XE motorvégű

-Astra G Classic II 1.4 2007-es twinport motoros XEP motorvégű

Tehát mindkettőbe jó ez a gyertya?

Elküldve
Sziasztok!

A GM FLR8LDCU (GM 1214000) 2 pólusú gyújtógyertya az jó a következő típusokba?

-Astra G Classic II 1.4 2005-ös ecotec motoros XE motorvégű

-Astra G Classic II 1.4 2007-es twinport motoros XEP motorvégű

Tehát mindkettőbe jó ez a gyertya?

igen

de szoktak bele rakni 1214031

Elküldve

Lenne egy nagy kérésem. A jövő hét első felében egy napra tudna nekem valaki kölcsönadni egy szett tetőcsomitartót Bp-n? Nem nehéz csak, nagy amit el kellene hoznom és nem fér be a kocsiba. Ha igen légyszi pü-ben írjatok.

Elküldve
Hát a tág annyit jelent nálam, hogy 60 biztosan nem volt. Olyan 58 maximum :D És óra szerint!!

Mindenkinek köszönöm. Ezek szerint van egy tartomány ha megremegne az ember jobb lába... Megnyugodtam

Ja és még nem is beszéltünk az órákon észrevehető km eltérésekről. A kocsiban általában 3km-mel mutat többet, és a trafinál is talán vonnak le a mért értékből éppen emiatt.

Elküldve
Ja és még nem is beszéltünk az órákon észrevehető km eltérésekről. A kocsiban általában 3km-mel mutat többet, és a trafinál is talán vonnak le a mért értékből éppen emiatt.

Vonnak bizony, az én büntetésemen vagy 3 km/ó, vagy 3% tolerancia szerepelt, már nem emlékszem.

Elküldve
http://index.hu/bulvar/2010/07/30/utcara_b...a_baross_teren/

hát nekem sem lenne igazi a mosolyom...

Nem nagyon látom, hogy kint lennének a talpai a darunak... Ez egyébként szokásuk a darusoknak, hogy ha csak pár métert kell odébb állni b@sszák összecsukni teljesen a gémet hanem behúzzák valameddig és utána feltalpalnak behúzzák a talpat vagy csak egy kicsit hagyják kint és elindulnak, araszolnak.

Egyértelműen a darukezelő a felelős.

Elküldve

Üdv mindenkinek csak azt szeretném megkérdezni hogy az alvázszám W betűvel kezdődik az azt jelenti hogy Németországban gyártották ?Valahol olvastam de nem tudom hogy őszinte legyek egyébkét Opel Astra G 1.4 16v 2000 évjáratú az autóm !Kösz a segítséget! :D

Elküldve
Üdv mindenkinek csak azt szeretném megkérdezni hogy az alvázszám W betűvel kezdődik az azt jelenti hogy Németországban gyártották ?Valahol olvastam de nem tudom hogy őszinte legyek egyébkét Opel Astra G 1.4 16v 2000 évjáratú az autóm !Kösz a segítséget! :D

Nem.

Minden alvázszám W-vel kezdődik, kivéve a '95 előtt Spanyolországban gyártott autóké (Corsáké), mert azoké V-vel; illetve még a haszonjárműveké sem, de azok meg nem is Németországban gurulnak le a szalagról, hanem Franciaországban (Vivaro, Movano), illetve Japánban (Campo)

A gyártási helyet az alvázszám 11. karaktere adja meg, mégpedig a következők szerint:

• 1 = Rüsselsheim (Németország)

• 2 = Bochum (Németország)

• 3 = Azambuja (Portugália)

• 4 = Zaragoza (Spanyolország)

• 5 = Antwerpen II (Belgium)

• 6 = Eisenach (Németország)

• 7 = Luton (Nagy-Britannia)

• 8 = Ellesmere Port (Nagy-Britannia)

• 9 = Uusikaupunki (Valmet-gyár; Finnország)

• B = Grugliasco (Bertone-gyár; Olaszország)

• E = Cerizay (Heuliez-gyár; Franciaország, itt a kupé-kabriók készültek)

• G = Gliwice (Lengyelország)

• P = Varsó (Lengyelország)

• R = Rosario (Argentína)

• S = Szentgotthárd (Magyarország)

• Z = Torbali (Törökország)

Elküldve

Köszönöm a segítséget tgabika76 nagyon sokat segítettél most már tudom hogy Antwerpenben gyártották az a szám jött ki hogy 5 nagyon jó érzés hogy nyugaton gyártották. :D

Elküldve
Köszönöm a segítséget tgabika76 nagyon sokat segítettél most már tudom hogy Antwerpenben gyártották az a szám jött ki hogy 5 nagyon jó érzés hogy nyugaton gyártották. :D

Csak annyi pici javítás, hogy Antwerpenben rakták össze, de az alegységek máshol is készülhettek. Az enyém pl. Lengyelországban lett összerakva alvázszám alapján, a motorja pedig Aspern-ből származik motorszám alapján. Mégis eltört benne a vezérműtengely...

Elküldve
Nekem is 1.2-esem van :wacko:

Kedves Gábor, üdv a klubban :wacko: Persze csak poénból mondtam, szerény véleményem szerint nem rosszak az 1.2es astra-k, jó nem egy Ferrari, de nem is az a cél. Igaz 5fő+csomagok+klíma, na az a kemény :wacko: Főleg ha még utánfutót is húzni kell.

A cégnél van egy astra g bérautó, 1.6 pff az aztán teszi a dolgát, na egy olyat elfogadnék :D

Üdv!

Elküldve

..először kicsit belekeveredtem a számokba a forgalmiban.. és az jött ki, Timbuktuban rakták össze.. :wacko:

...hmm.. izé.. aztán megszámolva rendesen a karaktereket, kijött, hogy Bochum.. és megnyugodtam.. :D

Elküldve
Csak annyi pici javítás, hogy Antwerpenben rakták össze, de az alegységek máshol is készülhettek. Az enyém pl. Lengyelországban lett összerakva alvázszám alapján, a motorja pedig Aspern-ből származik motorszám alapján. Mégis eltört benne a vezérműtengely...

Az enyém ugye Bertone, tehát csakis Grugliasco-ban rakhatták össze, de a motorja például szentgotthárdi. :D

Elküldve
Az enyém ugye Bertone, tehát csakis Grugliasco-ban rakhatták össze, de a motorja például szentgotthárdi. :D

Egy érdekes statisztikai adat lehetne megnézni a Z14XEP-s motorok gyártási helyét... itt a fórumon, akinek volt tengelytörése, vagy csavarlazulása, beírjátok légyszi, hogy honnan származik a motorotok? Köszi

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.