zotya975 Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Freeze szerintem azért előbb egy utcát menj felfelé. Már nem is lesz hideg a moci. :) :D Ott a pont! :lol: Potyára pofáztunk 3 oldalt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Freeze szerintem azért előbb egy utcát menj felfelé. Már nem is lesz hideg a moci. :) :) és oda úgy sem fogsz gurulni...remélhetőleg szarvas/őz sem lesz és ki sem akar jönni senki eléd! ott a pont!!!! :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Ott a pont! :D Potyára pofáztunk 3 oldalt. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 mikor pörgött utoljára így ez topic...6 hozzászólás 3 perc alatt, ebből 3 egy percen belül...LOL :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Nem csak ott voltál gonosz, hanem itt is...PGA el is menekűlt....megtörted a gondolat menetét...vagy én voltam :) Én is ledöbbentem hogy maghúztam tavasszal..a keresztkulcs kevés volt, hogy kinyissam...úgy megragadt, jott a méteres nyomatékkulcs...azzal már ment reccsent akkorát, mint a hengerfej csavarok szoktak... :) Én is csak egyszer jártam eként. Azóta kap egy csepp olajt :D Na jó nem olajat, csak most nem jut eszembe annak az izének a neve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 mikor pörgött utoljára így ez topic...6 hozzászólás 3 perc alatt, ebből 3 egy percen belül...LOL :) Ja előtte meg 2 nap csitt :) (szinte) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Én is csak egyszer jártam eként. Azóta kap egy csepp olajt :) Na jó nem olajat, csak most nem jut eszembe annak az izének a neve... Nicro 80 avagy Thermocup 1200...én is ezt használom, de tavasszal kimaradt az tuti..egyik évben sem volt ilyen gondom még.... és több mint 6 szezont lehúztam már a gépsassal.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Freeze szerintem azért előbb egy utcát menj felfelé. Már nem is lesz hideg a moci. :) :D És nem is hülyeség! Úgy is tudok menni :lol: freeze..szólj már vmi ütőset :lol: én már kezdek kifogyni :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Megeszem reggelire... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Bocs fiúk, hogy pont kimaradtam a pörgésből, de fürdettem a gyermekeimet. A világ legjobb időtöltése :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Bocs fiúk, hogy pont kimaradtam a pörgésből, de fürdettem a gyermekeimet. A világ legjobb időtöltése :) Ez valóban fontosabb, mint az őzgyorsulás. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Bocs fiúk, hogy pont kimaradtam a pörgésből, de fürdettem a gyermekeimet. A világ legjobb időtöltése :lol: ... és amikor a mamát fürdeted ? Az milyen időtöltés ? :) :) :D Jó estét, jó fórumozást ! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 ... és amikor a mamát fürdeted ? Az milyen időtöltés ? :) :) :D Jó estét, jó fórumozást ! B) Hát sajna az én mamám már máshol fürdik... Néha ki is pocsolja, szerintem akkor esik az eső :lol: A fiam mamája meg még aktív vállalkozó, ő vele nem bírnék :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Hát sajna az én mamám már máshol fürdik... Néha ki is pocsolja, szerintem akkor esik az eső :) A fiam mamája meg még aktív vállalkozó, ő vele nem bírnék :) Itt nálunk most esik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November2, 2009 Megoszt Elküldve November2, 2009 Itt nálunk most esik... WOW, akkor nagyjából szóljon mindenki az országból ,hogy esik-e vagy nem és akkor geometriai alapon behatároljuk a Mennyország pozícióját! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 ...azt ne mond, hogy kevesebbet eszik és nem kopik annyira a motor, ha mindíg taposod neki vagy motorfék....mert a végén elhiszem... Hát a motor ugyan jobban kopik, de ha hiszed, ha nem, motorfékezve valóban kevesebbet fogyasztanak a mai modern autók mint üresben gurulva. Ugyanis motorfékezéskor tolóüzemmódra kapcsol az ECU és nem adagol üzemanyagot a motorba (mert hát minek, úgysem fullad le hiszen a kerekek forgatják), tehát ilyenkor gyakorlatilag nincsen fogyasztás, míg üresben gurulva a motor ugye alapjáraton jár, ergo megvan a szokásos alapjárati fogyasztás, ami motortípustól függően nagyjából 0.8-1.2 liter óránként. Tudom, nem számottevő mert ez átlagos használatban is legfeljebb néhány decit jelenthet havonta, ráadásul a motor intenzívebb kopása miatt még ez az előny is elvész, de akkor még ott van a környezettudatosság, azazhogy addig sem szennyezed kipufogógázzal a környezetet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Én hegyen nem gurulgatnék üresben ! :lol: nem ártana tudni mekkora az a hegy, milyen hosszú a lejtő stb. És akkor még lehet 10 oldalt érvelni :) Én is ledöbbentem hogy maghúztam tavasszal..a keresztkulcs kevés volt, hogy kinyissam...úgy megragadt, jott a méteres nyomatékkulcs...azzal már ment reccsent akkorát, mint a hengerfej csavarok szoktak... :) Nyomatékkulccsal beletörted a csavart. Nem semmi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Nyomatékkulccsal beletörted a csavart. Nem semmi. :) Azt írta hogy reccsent, nem azt hogy eltört. Ha reccsenik, nyekereg, nyikorog lazításkor vagy meghúzáskor, az nem baj. Sőt az jó! A kúput meg a fészket nem szabad kenni mert annak kell rögzítenie a csavart. Amúgy nyomatékkulccsal is el lehet törni a csavart, de még pipa- vagy keresztkulccsal is. Nyilván sz.r volt a csavar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Na, úgy látom sikerült 24 órás témát indítani ezzel a heggyel kapcsolatosan. :-) Nem olyan nagy hegyről van szó. 3km-re megyek dolgozni és ebből kb a 30%-a a hegy. Valszleg az alapjáraton gurulok-ot fogom választani, mert a helyi viszonyok nem olyan vészesek, hogy hirtelen helyzetre kelljen számítani. (ha igen az meg inkább fékezős) Sokkal inkább azt érzem, hogy a szegény 0 fokos motort nem kéne minden reggel 1000 méteren keresztül kínozni a motorfékkel. Talán jobb neki ha addig alapjáraton ketyeg míg leérek. Amúgy sem tesz jót neki ez a menőke. Mennék én gyalog is, mert a pofámról ég a bőr, hogy sportolói múlttal ekkora távra kocsival megyek, de a fiamat is óvodába kell vinni menet közben stb. És hát lássuk be azóta lusta disznó is lettem. Még szerencse (a kocsi szerencséje :) ), hogy azért gyakran járunk (járok) hosszabb távra. Szóval nem gondoltam, hogy ekkora téma lesz belőle :) Mindenkinek köszönöm az építő, humoros hozzászólását! Szép napot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Hát a motor ugyan jobban kopik, de ha hiszed, ha nem, motorfékezve valóban kevesebbet fogyasztanak a mai modern autók mint üresben gurulva. Ugyanis motorfékezéskor tolóüzemmódra kapcsol az ECU és nem adagol üzemanyagot a motorba (mert hát minek, úgysem fullad le hiszen a kerekek forgatják), tehát ilyenkor gyakorlatilag nincsen fogyasztás, míg üresben gurulva a motor ugye alapjáraton jár, ergo megvan a szokásos alapjárati fogyasztás, ami motortípustól függően nagyjából 0.8-1.2 liter óránként. Tudom, nem számottevő mert ez átlagos használatban is legfeljebb néhány decit jelenthet havonta, ráadásul a motor intenzívebb kopása miatt még ez az előny is elvész, de akkor még ott van a környezettudatosság, azazhogy addig sem szennyezed kipufogógázzal a környezetet. :) Még nem találták ki személyautónál hogy zárva lehessen tartani a kipufogó szelepet? Úgy aztán jól fogna a motorfék! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Na, úgy látom sikerült 24 órás témát indítani ezzel a heggyel kapcsolatosan. :-) Nem olyan nagy hegyről van szó. 3km-re megyek dolgozni és ebből kb a 30%-a a hegy. Valszleg az alapjáraton gurulok-ot fogom választani, mert a helyi viszonyok nem olyan vészesek, hogy hirtelen helyzetre kelljen számítani. (ha igen az meg inkább fékezős) Sokkal inkább azt érzem, hogy a szegény 0 fokos motort nem kéne minden reggel 1000 méteren keresztül kínozni a motorfékkel. Talán jobb neki ha addig alapjáraton ketyeg míg leérek. Amúgy sem tesz jót neki ez a menőke. Mennék én gyalog is, mert a pofámról ég a bőr, hogy sportolói múlttal ekkora távra kocsival megyek, de a fiamat is óvodába kell vinni menet közben stb. És hát lássuk be azóta lusta disznó is lettem. Még szerencse (a kocsi szerencséje :) ), hogy azért gyakran járunk (járok) hosszabb távra. Szóval nem gondoltam, hogy ekkora téma lesz belőle :) Mindenkinek köszönöm az építő, humoros hozzászólását! Szép napot! Pajti én nem tartom valószínűnek (sőt szerintem kizárt) hogy jobban kopna a motor ha hidegen motorfékezel. Gondolj bele. Mi hiányozhat a motornak ha robbanás nélkül mozog a dugó, és mi az ami kell neki és így is úgy is megkapja. Persze nem meggyőzni vagy rá, illetve lebeszélni akarlak. :lol: Ja, a felfelé menettel való bemelegítés tréfa volt, az bisztosan kellemetlenebb a motornak. Reggel, álmosan, hidegben az sem szeret dolgozni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 ,,Szóval nem gondoltam, hogy ekkora téma lesz belőle smile.gif Mindenkinek köszönöm az építő, humoros hozzászólását! Szép napot!,, Ki mondta hogy végeztünk? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 És most egy szót az időjárásról ; HÓÓZIK :) http://dl.getdropbox.com/u/2377176/S7300287.JPG És szegényem meg még nyári papucsban; http://dl.getdropbox.com/u/2377176/S7300288.JPG Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sebald Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Szerintetek is ez a kép jobb avatarnak? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
G á b o r Elküldve November3, 2009 Megoszt Elküldve November3, 2009 Szerintetek is ez a kép jobb avatarnak? :) Igen, csak nem ártott volna fényképezés előtt lemosni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts