I_S Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Sziasztok! A közelmúltba Astra G tulajdonos lettem.Egy 2001-es évjárat,1.4-es motor,103 ezer km.Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy olajszivárgásom a motor meg a váltó között alul.Lehet hogy a váltó felőli főtengely szimering engedhet?Máshol teljesen tiszta a motor.A mások gondom pedig az hogy főleg meleg állapotba nehezebben veszi a hátrameneti sebességet.Kicsit reccsen!A többi sebességet rendesen szedi.Lehet hogy a kuplungnál van valami?Esetleg tudnátok segíteni abban is,hogy honnan tudok leszedni robbantott ábrákat? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! Hát asszem az így csináld-ban az 1.4 pont nincs bene (ha jól emléxem), de a motor/váltó le-fel szerelés tuti benne van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Ha előre veszi a sebességeket normálisan,akkor nem kuplung,inkább a hátrameneti szinkronra gondolnék,tehát váltó,olaj van benne,mert ha a féltengely engedi nem ártana mielőbb megnézni a szintet,nehogy besűljön,bár ha már reccsen.... nem akarlak elkeseriteni... A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Nah megjött az új szemes. freeze, neked is ugyanilyen jött igaz? Ezek a piros ragasztó csíkok (ha azok) azért vannak, hogy majd azt tartja...? Ezt ti leszedetétek a francba és szélvédő ragasztóval tettétek fel, ugye? Másik, emléxem írtad anno mikor feltetted, hogy elsőre nem volt világos a felrakás, nem passzolt valamiért, aztán rájöttél, hogy a lámpa szélén lévő gumicsík alá kell betolni a peremét és úgy lett jó... :) Így honlapja alapján nyitott mocitetővel lehet csak rendesen betenni, és valóban be kell tömködni a perem alá: Mattig szemes Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) jogosnak érzem. Az enyém pl nem mindíg akarja venni az R-et, attól függ épp hogy állnak a fogak (előremeneteknél egyiknél sincs ilyen gond), Ilyenkor két lehetőség van, mégpedig az okos vagy vagy erős játék jut az eszembe. Én az előzőt használom, vagy UHU tapasztalataira hagyatkozva behúzom 2-be és onnan egyből R, vagy picit mozdítok rajta előre (2 cm bőven elég) és egyből veszi gond nélkül a hátra menetet. Az utóbbi megoldás az erős vagy kategória, amikor hatalmas reccsenések árán úgyis beveszi az R-et, csak kérdés mennyire szereti. Ettől eltekintve előfordul, hogy amikor a váltókar simán ját, padló kuplungnál is volt már rá példa, hogy halkan, de hallható volt, hogy nem szépen tette R-be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Asterx Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Sziasztok. Az eddigi Opel márkaszervíz helyett egy másikat kellene találnom. Az AutoBinck (Bp. XVIII. ker.) van a közelben, ami több típust is forgalmaz és szervizel. Ismeri vki esetleg szervizüket? Esetleg vmilyen tapasztalat velük kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) Jaja, ezek ilyen reccsenősek alapból, szóval keine pánik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Sziasztok! A közelmúltba Astra G tulajdonos lettem.Egy 2001-es évjárat,1.4-es motor,103 ezer km.Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy olajszivárgásom a motor meg a váltó között alul.Lehet hogy a váltó felőli főtengely szimering engedhet?Máshol teljesen tiszta a motor.A mások gondom pedig az hogy főleg meleg állapotba nehezebben veszi a hátrameneti sebességet.Kicsit reccsen!A többi sebességet rendesen szedi.Lehet hogy a kuplungnál van valami?Esetleg tudnátok segíteni abban is,hogy honnan tudok leszedni robbantott ábrákat? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! Üdv.! Valóban a főtengely-szimmeringed lehet a hunyó. Előbb-utóbb nem árt kicserélni, bár én az enyémmel már vagy 2 éve ilyen könnyezősen járok. Olajszintet nem árt néha emiatt is megnézni, bár itt csak kevés mehet el. Nem is a szimmering ára a riasztó, hanem szét kell bontani a cuccot, és a szerelési díj a húzósabb. De majd egyszer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Picipepe Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Üdv.! Valóban a főtengely-szimmeringed lehet a hunyó. Előbb-utóbb nem árt kicserélni, bár én az enyémmel már vagy 2 éve ilyen könnyezősen járok. Olajszintet nem árt néha emiatt is megnézni, bár itt csak kevés mehet el. Nem is a szimmering ára a riasztó, hanem szét kell bontani a cuccot, és a szerelési díj a húzósabb. De majd egyszer... Akkor majd ki lesz cserélve valamikor,gyűjtök rá! Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Nah megjött az új szemes. freeze, neked is ugyanilyen jött igaz? Ezek a piros ragasztó csíkok (ha azok) azért vannak, hogy majd azt tartja...? Ezt ti leszedetétek a francba és szélvédő ragasztóval tettétek fel, ugye? Másik, emléxem írtad anno mikor feltetted, hogy elsőre nem volt világos a felrakás, nem passzolt valamiért, aztán rájöttél, hogy a lámpa szélén lévő gumicsík alá kell betolni a peremét és úgy lett jó... :) Így honlapja alapján nyitott mocitetővel lehet csak rendesen betenni, és valóban be kell tömködni a perem alá: Mattig szemes Csá! Nekem ilyen volt a csomagban és FK szemes volt nem Matting. És ilyen lett feltéve fényezés után. Nekem nem volt rajta piros ragasztócsík. Igen, gumi alá kellett betolni. Én FBS-el ragasztottam fel. 5 perc alatt a kettőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Csá! Nekem ilyen volt a csomagban és FK szemes volt nem Matting. És ilyen lett feltéve fényezés után. Nekem nem volt rajta piros ragasztócsík. Igen, gumi alá kellett betolni. Én FBS-el ragasztottam fel. 5 perc alatt a kettőt. Én is FBS-el tettem fel, azóta is áll mint Katiban a gyerek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Atom! Dropboxba regisztráltál? Levelem olvastad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 FBS az a szélvédő ragasztó vagy mi? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 FBS az a szélvédő ragasztó vagy mi? :) ilyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Atom! Dropboxba regisztráltál? Levelem olvastad? olvastam,ma este odaérek,bolondok háza volt ma a szervizben,nem volt megállás...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) Nem riogattam,csak ha azt irja hogy kattanást hall nem ezt irom,egy váltónak nem szabad reccsenni,max kattanni Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július13, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Július13, 2009 Sziasztok. Az eddigi Opel márkaszervíz helyett egy másikat kellene találnom. Az AutoBinck (Bp. XVIII. ker.) van a közelben, ami több típust is forgalmaz és szervizel. Ismeri vki esetleg szervizüket? Esetleg vmilyen tapasztalat velük kapcsolatban? mért kell váltanod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban..... én castrol magnatec-et használok full szintetikust szerintem jóó Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban..... Vagy ez? katt Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 Vagy ez? katt Nyitottam egy új témát amennyiben gondoljátok az olajos témák átmehetnének, amennyiben elvetélt ötlet a nagyobb jogosultsággal rendelkezők töröljék, köszi http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1566 Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 ? ez nekem nem megy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július13, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Július13, 2009 mi nem megy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Asterx Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 mért kell váltanod? Eddig fele-fele időmet Siófokon ill Bp-en töltöttem, de most már a Siófoki tartózkodásom megszünt. Eddig oda hordtam (mindössze 2x a két év alatt). Most két éves kötelezőre vinném, de már nem Siófokra és jó lenne vmi állandó helyen szervizeltetni - illetve nem lenne jó, de hát ha menni kell ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 mi nem megy? a kép bemásolása a dropbox-szal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július13, 2009 Megoszt Elküldve Július13, 2009 http://files.getdropbox.com/u/1530538/20090712040.jpg valaki próbálja ezt megnyitni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts