I_S Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Sziasztok! A közelmúltba Astra G tulajdonos lettem.Egy 2001-es évjárat,1.4-es motor,103 ezer km.Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy olajszivárgásom a motor meg a váltó között alul.Lehet hogy a váltó felőli főtengely szimering engedhet?Máshol teljesen tiszta a motor.A mások gondom pedig az hogy főleg meleg állapotba nehezebben veszi a hátrameneti sebességet.Kicsit reccsen!A többi sebességet rendesen szedi.Lehet hogy a kuplungnál van valami?Esetleg tudnátok segíteni abban is,hogy honnan tudok leszedni robbantott ábrákat? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! Hát asszem az így csináld-ban az 1.4 pont nincs bene (ha jól emléxem), de a motor/váltó le-fel szerelés tuti benne van.
Boldizsar Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Ha előre veszi a sebességeket normálisan,akkor nem kuplung,inkább a hátrameneti szinkronra gondolnék,tehát váltó,olaj van benne,mert ha a féltengely engedi nem ártana mielőbb megnézni a szintet,nehogy besűljön,bár ha már reccsen.... nem akarlak elkeseriteni... A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :)
starchild83 Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Nah megjött az új szemes. freeze, neked is ugyanilyen jött igaz? Ezek a piros ragasztó csíkok (ha azok) azért vannak, hogy majd azt tartja...? Ezt ti leszedetétek a francba és szélvédő ragasztóval tettétek fel, ugye? Másik, emléxem írtad anno mikor feltetted, hogy elsőre nem volt világos a felrakás, nem passzolt valamiért, aztán rájöttél, hogy a lámpa szélén lévő gumicsík alá kell betolni a peremét és úgy lett jó... :) Így honlapja alapján nyitott mocitetővel lehet csak rendesen betenni, és valóban be kell tömködni a perem alá: Mattig szemes
I_S Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) jogosnak érzem. Az enyém pl nem mindíg akarja venni az R-et, attól függ épp hogy állnak a fogak (előremeneteknél egyiknél sincs ilyen gond), Ilyenkor két lehetőség van, mégpedig az okos vagy vagy erős játék jut az eszembe. Én az előzőt használom, vagy UHU tapasztalataira hagyatkozva behúzom 2-be és onnan egyből R, vagy picit mozdítok rajta előre (2 cm bőven elég) és egyből veszi gond nélkül a hátra menetet. Az utóbbi megoldás az erős vagy kategória, amikor hatalmas reccsenések árán úgyis beveszi az R-et, csak kérdés mennyire szereti. Ettől eltekintve előfordul, hogy amikor a váltókar simán ját, padló kuplungnál is volt már rá példa, hogy halkan, de hallható volt, hogy nem szépen tette R-be.
Asterx Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Sziasztok. Az eddigi Opel márkaszervíz helyett egy másikat kellene találnom. Az AutoBinck (Bp. XVIII. ker.) van a közelben, ami több típust is forgalmaz és szervizel. Ismeri vki esetleg szervizüket? Esetleg vmilyen tapasztalat velük kapcsolatban?
PGA Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) Jaja, ezek ilyen reccsenősek alapból, szóval keine pánik...
PGA Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Sziasztok! A közelmúltba Astra G tulajdonos lettem.Egy 2001-es évjárat,1.4-es motor,103 ezer km.Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy olajszivárgásom a motor meg a váltó között alul.Lehet hogy a váltó felőli főtengely szimering engedhet?Máshol teljesen tiszta a motor.A mások gondom pedig az hogy főleg meleg állapotba nehezebben veszi a hátrameneti sebességet.Kicsit reccsen!A többi sebességet rendesen szedi.Lehet hogy a kuplungnál van valami?Esetleg tudnátok segíteni abban is,hogy honnan tudok leszedni robbantott ábrákat? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! Üdv.! Valóban a főtengely-szimmeringed lehet a hunyó. Előbb-utóbb nem árt kicserélni, bár én az enyémmel már vagy 2 éve ilyen könnyezősen járok. Olajszintet nem árt néha emiatt is megnézni, bár itt csak kevés mehet el. Nem is a szimmering ára a riasztó, hanem szét kell bontani a cuccot, és a szerelési díj a húzósabb. De majd egyszer...
Picipepe Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Üdv.! Valóban a főtengely-szimmeringed lehet a hunyó. Előbb-utóbb nem árt kicserélni, bár én az enyémmel már vagy 2 éve ilyen könnyezősen járok. Olajszintet nem árt néha emiatt is megnézni, bár itt csak kevés mehet el. Nem is a szimmering ára a riasztó, hanem szét kell bontani a cuccot, és a szerelési díj a húzósabb. De majd egyszer... Akkor majd ki lesz cserélve valamikor,gyűjtök rá! Köszönöm a segítséget!
freeze Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Nah megjött az új szemes. freeze, neked is ugyanilyen jött igaz? Ezek a piros ragasztó csíkok (ha azok) azért vannak, hogy majd azt tartja...? Ezt ti leszedetétek a francba és szélvédő ragasztóval tettétek fel, ugye? Másik, emléxem írtad anno mikor feltetted, hogy elsőre nem volt világos a felrakás, nem passzolt valamiért, aztán rájöttél, hogy a lámpa szélén lévő gumicsík alá kell betolni a peremét és úgy lett jó... :) Így honlapja alapján nyitott mocitetővel lehet csak rendesen betenni, és valóban be kell tömködni a perem alá: Mattig szemes Csá! Nekem ilyen volt a csomagban és FK szemes volt nem Matting. És ilyen lett feltéve fényezés után. Nekem nem volt rajta piros ragasztócsík. Igen, gumi alá kellett betolni. Én FBS-el ragasztottam fel. 5 perc alatt a kettőt.
I_S Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Csá! Nekem ilyen volt a csomagban és FK szemes volt nem Matting. És ilyen lett feltéve fényezés után. Nekem nem volt rajta piros ragasztócsík. Igen, gumi alá kellett betolni. Én FBS-el ragasztottam fel. 5 perc alatt a kettőt. Én is FBS-el tettem fel, azóta is áll mint Katiban a gyerek.
freeze Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Atom! Dropboxba regisztráltál? Levelem olvastad?
atom Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Atom! Dropboxba regisztráltál? Levelem olvastad? olvastam,ma este odaérek,bolondok háza volt ma a szervizben,nem volt megállás......
atom Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 A hátrameneti kis reccsenés egyébként típusjelenség. Kérdés ki mit tart reccsenésnek ill kis kattanásnak....Nem kell mindjárt riogatni mindenkit.... :) Nem riogattam,csak ha azt irja hogy kattanást hall nem ezt irom,egy váltónak nem szabad reccsenni,max kattanni
uhuhu Elküldve Július13, 2009 Szerző Elküldve Július13, 2009 Sziasztok. Az eddigi Opel márkaszervíz helyett egy másikat kellene találnom. Az AutoBinck (Bp. XVIII. ker.) van a közelben, ami több típust is forgalmaz és szervizel. Ismeri vki esetleg szervizüket? Esetleg vmilyen tapasztalat velük kapcsolatban? mért kell váltanod?
domber Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban.....
atom Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban..... én castrol magnatec-et használok full szintetikust szerintem jóó
starchild83 Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 http://olajonline.com/castrol-txt-softtec-...en-szallitassal ehhez az olajhoz mit szoltok egy benzines 1.4 twinport motorba? Vagy esetleg mit ajánlanátok castrolba? 20 ezer km van a motorban..... Vagy ez? katt
julien Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 Vagy ez? katt Nyitottam egy új témát amennyiben gondoljátok az olajos témák átmehetnének, amennyiben elvetélt ötlet a nagyobb jogosultsággal rendelkezők töröljék, köszi http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1566
Asterx Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 mért kell váltanod? Eddig fele-fele időmet Siófokon ill Bp-en töltöttem, de most már a Siófoki tartózkodásom megszünt. Eddig oda hordtam (mindössze 2x a két év alatt). Most két éves kötelezőre vinném, de már nem Siófokra és jó lenne vmi állandó helyen szervizeltetni - illetve nem lenne jó, de hát ha menni kell ...
atom Elküldve Július13, 2009 Elküldve Július13, 2009 http://files.getdropbox.com/u/1530538/20090712040.jpg valaki próbálja ezt megnyitni...
Recommended Posts