Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Ez szép. Na mindegy, ilyen is kell. De akkor a Soroksárira nem ugrottál el a boltba? A Boombastic egyik tulaját látásból ismerem, az utcánk végén lakik a faterja.

Elküldve
Uccsó kérdés alvás előtt, jön valaki szombaton a Lurdyhoz a GSI- találkozóra? Én valószínűleg kinézek 1/2 4 felé.

Én sajna nem... :). BallaImi elvileg ott lesz, aga még nem biztos...

Elküldve

Amus csinálja minden alkalommal amikor 1 -esben jársz?? Mert akkor télleg a váltóbeállításal lehet probléma.. Főleg ha más tünet is va...

pl.

nem érzed elég határozottnak az egy fokozatot amikor BEteszed 1 -be.

vagy/és

Ugyanakkor 2 -be meg kicsit mintha akadna, szorulna ,vagy ehhez hasonlót érzel.

Ha csak az 1 -2 síkjában csinálja akkor szabályozási probléma van.

Ha csak 1 -esben, és minden más meg korrekt akkor még szinkronitási gondod is lehet (gyűrű az 1. fokozaton)

Esetleg váltóolaj cseréje is szóba jöhet, de ebben nem hiszek!

De ezek télleg csak tippek. A váltó FŐDARABnak számít, tehát asszem arra hosszabb a garancia ideje!

Elküldve
Amus csinálja minden alkalommal amikor 1 -esben jársz?? Mert akkor télleg a váltóbeállításal lehet probléma.. Főleg ha más tünet is va...

pl.

nem érzed elég határozottnak az egy fokozatot amikor BEteszed 1 -be.

vagy/és

Ugyanakkor 2 -be meg kicsit mintha akadna, szorulna ,vagy ehhez hasonlót érzel.

Ha csak az 1 -2 síkjában csinálja akkor szabályozási probléma van.

Ha csak 1 -esben, és minden más meg korrekt akkor még szinkronitási gondod is lehet (gyűrű az 1. fokozaton)

Esetleg váltóolaj cseréje is szóba jöhet, de ebben nem hiszek!

De ezek télleg csak tippek. A váltó FŐDARABnak számít, tehát asszem arra hosszabb a garancia ideje!

más gond nincs, nem mindig csinálja, 10-ből 1x. A töbivel nincs semmi gond

Elküldve

:))

Hát akkor nehuzassakend 4000 fölé! Főleg 1. fokozatban........nahát!!

1ébként azt az egész világ jól tudja, hogy az opel astrának milyen híresen sz@r váltója van!! :)

Elküldve
:))

Hát akkor nehuzassakend 4000 fölé! Főleg 1. fokozatban........nahát!!

1ébként azt az egész világ jól tudja, hogy az opel astrának milyen híresen sz@r váltója van!! :)

nem tómm, nekem még sose volt vele bajon.......

pedig volt egypár opelem, de a 350.000 km futott asztrának se volt baja.

amugy a régebbi autókbnál egy 25 forintos csapszeggel meg lehet oldalni pontatlan kapcsolást......

Elküldve

Ja kicsit félreérthető voltam talán....

Én sem arra gondoltam, hogy funkcionálisan is rosszak lennének az opel váltók, csak éppen nem olyan pontosak finomak mint némelyik japcsi vagy német márkáé. ...bár sztem az olaszok se rosszak használhatóságra.

az Opelé is képes túlélni egyébként magát az autót is, csak bele kell törődni, hogy ennek ilyen váltója van...

Erre gondoltam... :roll: :wink:

Elküldve

Vezettem én tavalyi évben fél éves fullos OFF ótót, (Tojóóta Korcsolya 2.0D), 2 napig folyamatosan találgattam, hol vannak a fokozatok. Na meg klímája már szar vót, meg 1-2 apró hibácska.

Mondjuk rossz fokozatba tenni TÖK könnyű volt, ez igaz. Vajpuhán ment mellé. :)

Elküldve
...amugy a régebbi autókbnál egy 25 forintos csapszeggel meg lehet oldalni pontatlan kapcsolást......

Mit értetek ti "pontatlan" kapcsoláson? Én teljesen meg vagyok elégedve a váltómmal... Bár igaz, még nem nagyon próbáltam más nyugati autót. Na jó, talán a Focust egyszer, annak tényleg könnyebb kapcsolni a váltóját, rövidebb úton jár, de attól még sztem nem "pontosabb"... csak könnyebb.

Elküldve

Én vezettem a cégnél sokféle kocsit de váltóval való rossz élmény egyedül a 206-os pözsó vezetésekor fordult elő.

Elküldve

Gepard

Én vezettem a cégnél sokféle kocsit de váltóval való rossz élmény egyedül a 206-os pözsó vezetésekor fordult elő.

Váltóval való rossz élmény?? :roll: :idea: .....na de....UGYE NEM AZ AMIRE ÉN GONDOLOK??? :) :) :)

Elküldve

Sztem a legjobb opel váltó a rekord öt sebességes váltója. Sokezer km után sem kotyog, bár a sebességeket egyre akadósabban veszi, de a rükvercet előre gurulva is beveszi recsenés és eröltetés nélkül 8)

De vezettem b omit mech. váltóval, na az járt mint bíró sgében a lófsz :oops:

Elküldve

Rekord...de jó kis ótók voltak azok! :) Nekem majnem lett anno egy böhöm kombim..

Apropo olyan, hogy Rekord Berlina nem volt!! Ugyi?? Az csak Ascona privileg volt nem?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.