Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Arra azért kiváncsi lennék, hogy az általam feltett kérdésre hozzászólt, magukat nagytudásúnak gondolók, örültek volna-e annak idején ha ilyen válaszokat kaptak volna. Visszanéztem egy pár olajos témát de konkrétumokat nem igazán találtam. 6-8 olajfajta (vagy több is talán) van amiből lehetne választani. Ki ezt ki azt tartja jónak. Azt hiszem ezen a fórumon ez lesz az utolsó hozzászólásom, mert itt az újaknak nem hogy segítenek de kigúnyolják őket. Tisztelet a kivételnek. De nem én leszek az utolsó aki egy visszatérő témát hoz fel újból. Ilyenek mindig lesznek és segítséget fognak várni nem pedig lehurrogást!!

Kedves banjani!

Ne vedd magadra a dolgot! És remélem maradsz még itt közöttünk, mert hidd el jó társaság ez!

Az olaj állandó vita tárgya itt és soha nincs konkrét válasz. Mindenki esküszik valamire.

Én szerintem, ha 10-15E km-enként és max évente cseréled az olajat, akkor bármelyik Nagyobb márka megfelelő viszkozitású olaja jó.

Alapvetően 5W-30 as olajat szoktak használni, de kopott motornál a 10W-40 es is játszik ) pl nekem az F-be 200E km-nél már az ment bele

Hidd el senki nem akart megsérteni :huh: , csak most több topic-ban is egyszerre jelent meg az olajtéma és egy kicsit viccesnek gondoltuk, hogy így reagáltunk.

Részemről ennyi

Elküldve
Arra azért kiváncsi lennék, hogy az általam feltett kérdésre hozzászólt, magukat nagytudásúnak gondolók, örültek volna-e annak idején ha ilyen válaszokat kaptak volna. Visszanéztem egy pár olajos témát de konkrétumokat nem igazán találtam. 6-8 olajfajta (vagy több is talán) van amiből lehetne választani. Ki ezt ki azt tartja jónak. Azt hiszem ezen a fórumon ez lesz az utolsó hozzászólásom, mert itt az újaknak nem hogy segítenek de kigúnyolják őket. Tisztelet a kivételnek. De nem én leszek az utolsó aki egy visszatérő témát hoz fel újból. Ilyenek mindig lesznek és segítséget fognak várni nem pedig lehurrogást!!

Szerintem nem sértésnek szántuk :huh: Én is kaptam hideget, meleget, volt aki segített, volt aki nem. Mégis itt vagyok. Az olaj téma mindig is egy darázsfészek, volt. Kinek mi jön be(Castrol, Metabond avagy a gyári opel) Hiába fognak neked kedvesen válaszolni öten, öt különböző választ fogsz kapni. Olvass vissza, az elhangzottak alapján válassz egy konkrét olajat és kérdezd meg, hogy arról esetleg mi a vélemény. Voltak itt már elég kemény csaták............ Mégis itt van minden szereplő azóta is. Na részemről ámen! Kérdezz bátran, de kicsit konkréttabban :)

Elküldve

console.gif

Elküldve

Az biztos, hogy az olajtéma sosem hoz állóvizet, és újra és újra vissza fog térni – szerintem nincs is ezzel probléma. Azon túl, hogy a legtöbbször a saját, bevált olajunkat favorizáljuk, azért sok más, fontos dolog is előjön ilyenkor. Szerintem nem ártana nyitni egy „Nagy olajos topic”-ot, ott aztán ki-ki vérmérséklete szerint olajozhatna. Akit nem érdekel a téma, az be se lép oda. Van itt egy-két tetszhalott topic - Astra G hátsó üléspad, Középkonzol kivétele -, ennyit megérdemelne az olajos téma is. Uff, beszéltem. :huh:

Elküldve
Az biztos, hogy az olajtéma sosem hoz állóvizet, és újra és újra vissza fog térni – szerintem nincs is ezzel probléma. Azon túl, hogy a legtöbbször a saját, bevált olajunkat favorizáljuk, azért sok más, fontos dolog is előjön ilyenkor. Szerintem nem ártana nyitni egy „Nagy olajos topic”-ot, ott aztán ki-ki vérmérséklete szerint olajozhatna. Akit nem érdekel a téma, az be se lép oda. Van itt egy-két tetszhalott topic - Astra G hátsó üléspad, Középkonzol kivétele -, ennyit megérdemelne az olajos téma is. Uff, beszéltem. :huh:

látom itt is megy ez a fos téma "olaj" fúj :)

Elküldve
Ne kezd újból violence0350.gif :huh:

No de mit?

Én sajnálom, hogy így mellre szívta a dolgot. De, ha kicsit beleolvasna a többi topicba (én sem csak a dieselt olvasom), akkor látná azt a több napos olajfolyást, ami éppen ma állt el.

Ne fenyegess ilyen hadonászóssal, mert rád küldöm a lovasságomat! horse.gif :)

Elküldve
No de mit?

Én sajnálom, hogy így mellre szívta a dolgot. De, ha kicsit beleolvasna a többi topicba (én sem csak a dieselt olvasom), akkor látná azt a több napos olajfolyást, aminek éppen ma állt el.

Ne fenyegess ilyen hadonászóssal, mert rád küldöm a lovasságomat! horse.gif :)

Én írtam neki PÜ-t is mert a "maradj még" projekt részét képező hozzászólások pont új lapra kerültek, és ha csak frissítgette a brózert a saját szólása után, lehet, hogy nem vette észre, hogy összefogtunk érte :huh:

Node többet már én sem tehetek....

Elküldve
Lenne még egy kérdésem! Most olajcsere előtt is áll a gépem, de igazábol nem tudom, hogy milyen olajat vegyek bele. 70000km lesz benne. 60000ig 5w40 lett beletöltve 60000nél 10w40 szervízben. Nem akarom elvinni szervízbe magam fogom megcsinálni a cserét szűrőkkel együtt. Milyen olajat javasoltok? Én castrol magnatec 10w40-re gondoltam. :huh:

100e.km-ig mehet bele az 5W-40, utána gond nélkül fogja elviselni a 10W-40-et is.Jó a Castrol is, de preferált még a Mobil-1, Valvoline, Metabond.Én utóbbit használtam sokat amíg Opelem volt, (jópár volt) a lényeg az, hogy nevenincs márkát ne locsolj bele a gépedbe.

Én a jelenlegi OFFgépembe Total Quartz-ot tettem, ezt nem eszi annyira mint tette a Magnatec-el.Nincs jelentősége.Ez egy más, lényegesen kopottabb motor mint a jelenlegi tiéd.

Szal csak bátran.

Elküldve
Nekem most 5000-nél 0W-30 került a gépsasba, megnézzük mennyire szereti, illetve eszi, max 15e-nél kapja az 5W-30ast majd! :huh:

Tavaly márciusban ezt kapta a Kisasszony, egy árva grammot nem fogyasztott belőle, most is megkapja nemsokára.

Elküldve
Nem a régi honvédségi kocsikon van ilyen? Az ablaktörlő karra volt rögzíve a gumicső.

No, csak hogy legyen egy kis kontraszt is:

Ilyen megoldás van a főnököm kocsiján is gyárilag ami egy

V6-os BRABUS viano... hát nem honvédségi IFA :huh:

Elküldve
.... és banjani még mindig sehol :huh:

Végképp elmenekült. Egyébként nem értem miért vannak egyesek megsértődve, ha 5 percen belül nem kapnak választ olyan dologra, ami már ki lett vesézve ezerszer. Használni kellene a keresőt.

Egyébként ennek kapcsán gondoltam, hogy fejleszteni kéne egy olyan oldalt (persze szervesen kapcsolódna ehhez a fórumhoz), ahol autó típusonként, hibajelenségenként, esetleg kérdéskörönként foglalná össze a dolgokat. Akinek meg észrevétele van, az hozzáfűzhetné. Oda fel lehetne pakolni az elkészített utólagosan beépített extrák manuáljait is. Várom az észrevételeket.

Elküldve
Az adtlapja szerint: Utoljára látták: Ma, 06:27

Gyűjti az erőt a visszavágóra :D

Szerintem:

1. egyáltalán nem volt sértő... :)

2. azóta épp hogy csak nem gyűjtünk neki internetre hogy visszatérjen hozzánk... :lol:

3. hol talál másik fórumon ilyen csapatot? :D

ha rájön, hogy mit hagyna ki, mert ilyen (na ettől fog megsértődni és remélem válaszolni :D ) gyerekes sértődékenységet egy jogosítvánnyal rendelkező opeles nem csinál :huh:

ui: látszik, hogy sem katona sem egyetemista nem volt.....ott még húzósabb az "avatás" :D

Elküldve
Szerintem:

1. egyáltalán nem volt sértő... :lol:

2. azóta épp hogy csak nem gyűjtünk neki internetre hogy visszatérjen hozzánk... B)

3. hol talál másik fórumon ilyen csapatot? :lol:

ha rájön, hogy mit hagyna ki, mert ilyen (na ettől fog megsértődni és remélem válaszolni :lol: ) gyerekes sértődékenységet egy jogosítvánnyal rendelkező opeles nem csinál ;)

ui: látszik, hogy sem katona sem egyetemista nem volt.....ott még húzósabb az "avatás" :P

Várjunk egy kicsit... szerintem melózik és ott nem netezik, reggel meg csak bekukkantott és nem volt ideje reagálni.

Délután itt lesz sztem.

(én voltam katona :)... egyetemista sajnos nem :( )

Elküldve
(én voltam katona :lol:... egyetemista sajnos nem :lol: )

Legjobb katona beszólások egyike: Volt igen?>>Nemigen.....

Na ennél kinyílt a bicska....amúgy szerintem jó buli volt az egész ;)

Elküldve
Szerintem:

1. egyáltalán nem volt sértő... :)

2. azóta épp hogy csak nem gyűjtünk neki internetre hogy visszatérjen hozzánk... :P

3. hol talál másik fórumon ilyen csapatot? :(

ha rájön, hogy mit hagyna ki, mert ilyen (na ettől fog megsértődni és remélem válaszolni B) ) gyerekes sértődékenységet egy jogosítvánnyal rendelkező opeles nem csinál ;)

ui: látszik, hogy sem katona sem egyetemista nem volt.....ott még húzósabb az "avatás" :P

:lol: Üdv :lol:

Elnézést a tegnapi gyerekes viselkedésem miatt!!! Kicsit tulreagáltam a dolgokat. Katona viszont voltam de egyetemista nem.("Nem hordok bőszárú gatyát...":P )

Különben meg ez életem első vmire való autója amit a két kezem munkájával kerestem meg és nem apám meg anyám vágta hozzám. Ugyhogy szeretnék rá vigyázni és a lehető legjobbat adni neki, mert valamit valamiért. Előtte favoritom volt amire szintén vigyáztam és azt is saját magam vettem. Tudom értékelni a dolgokat amiért meg kell dolgozni. Nem csak beleülni és tolni neki. Tehát fontos hogy ki mit mond vagy ajánl olaj vagy bármi más ügyben mert azokbó lehet levonni a következtetéseket és kiválasztani a számomra legkedvezőbbet. Lehet hogy sokszor ki lett vesézve ez a téma de nem biztos hogy egy 1.6-os 200e km.rel ugyanazt szereti mint egy 1.4-es 70e km-rel.

Mégegyszer elnézést a tegnapiért :lol: Ja és köszi a segítségeteket!!

Elküldve
;) Üdv :lol:

Elnézést a tegnapi gyerekes viselkedésem miatt!!! Kicsit tulreagáltam a dolgokat. Katona viszont voltam de egyetemista nem.("Nem hordok bőszárú gatyát...":) )

Különben meg ez életem első vmire való autója amit a két kezem munkájával kerestem meg és nem apám meg anyám vágta hozzám. Ugyhogy szeretnék rá vigyázni és a lehető legjobbat adni neki, mert valamit valamiért. Előtte favoritom volt amire szintén vigyáztam és azt is saját magam vettem. Tudom értékelni a dolgokat amiért meg kell dolgozni. Nem csak beleülni és tolni neki. Tehát fontos hogy ki mit mond vagy ajánl olaj vagy bármi más ügyben mert azokbó lehet levonni a következtetéseket és kiválasztani a számomra legkedvezőbbet. Lehet hogy sokszor ki lett vesézve ez a téma de nem biztos hogy egy 1.6-os 200e km.rel ugyanazt szereti mint egy 1.4-es 70e km-rel.

Isten Astra hozott! :lol: signwelcomespin.gif

Elküldve
;) Üdv :lol:

Elnézést a tegnapi gyerekes viselkedésem miatt!!! Kicsit tulreagáltam a dolgokat. Katona viszont voltam de egyetemista nem.("Nem hordok bőszárú gatyát...":lol: )

Na végre :)

Üdv újra köztünk! Tessék aktívan fórumozni, nincs itt semmi baj. Biztos lesz olyan téma amit majd Te vágsz(mint paraszt az ökrit) és akkor majd mi kapjuk meg a magunkét. Hajrá :(

Elküldve
...ez életem első vmire való autója amit a két kezem munkájával kerestem meg és nem apám meg anyám vágta hozzám.... Tudom értékelni a dolgokat amiért meg kell dolgozni...

;)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.