imy Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Nézegettem pollenszűrőt a verdához, és érdekes dolgot találtam unixék új weboldalán: Mann Filter, Behr típus, klímával hossz: 2625 mm szélesség: 2355 mm magasság: 30 mm Mi a fene ez, valami bányadömper pollenszűrője? :lol: Ezzel majdnem be is takarhatnám a kocsit. Lehet, hogy franciaágyba betétnek is jó...? Lemaradt egy-egy tizedesvessző! 262,5mm*235,5mm*30mm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Lemaradt egy-egy tizedesvessző! 262,5mm*235,5mm*30mm Gondoltam én is, biztos siettek a unixos srácok. Amúgy elég röhej az is, hogy 0,5 mm-re méreteznek egy filtert, nem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Mi az az opel hetek? Én csak opel magazinról tudok amit az előző években max 3szor kaptam, postás bedobta Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Hali. Opel akciós hetei, mindenféle akciók...... más, nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni az astra kulcsát, hogy elemet lehessen benne cserélni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Hali. Opel akciós hetei, mindenféle akciók...... más, nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni az astra kulcsát, hogy elemet lehessen benne cserélni?? Szét kell csak pattintani. Semmi extra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Október23, 2008 Megoszt Elküldve Október23, 2008 Hali. Opel akciós hetei, mindenféle akciók...... más, nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni az astra kulcsát, hogy elemet lehessen benne cserélni?? először a "közepét" kell kihúzni...amin a nyitó-záró gomb van, majd utánna bírod szétnyitni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Október24, 2008 Megoszt Elküldve Október24, 2008 köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Valaki meg tudná mondani hogy hol van az autóm színkódja? Az alvázszámban vagy merre keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Valaki meg tudná mondani hogy hol van az autóm színkódja? Az alvázszámban vagy merre keressem? Anyósülés ajtónál B oszlopon táblán. Nekem ott van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
xantos Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Ablak légterelők közül melyiket javasolt elektromos ablakhoz, hogy ne szoruljon esetleg,korábbi autóimban Heko volt, az jobban tetszett mint a Szatuna,de azok nem el. ablakok voltak. Infót tud valaki, tapasztalatot melyik nem zavarja az ablak működését. Köszi http://www.opelforum.hu/style_emoticons/default/cool.gif Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 már volt erről szó nem olyan régen.Nekem a szatuna bevállt igaz a ferakás után volt vele egy kis szívás de be lett állítva igy most semmi gond vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 már volt erről szó nem olyan régen.Nekem a szatuna bevállt igaz a ferakás után volt vele egy kis szívás de be lett állítva igy most semmi gond vele. Nekem a szatunás simán felment, utána sem szorult. (Igaz, ebben közrejátszott, hogy adtak hozzá valami távtartókat is. Öregem PUG-jában kicsit szorulós, de ahhoz nem adtak ilyeneket...(az is szatuna!)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 Ablak légterelők közül melyiket javasolt elektromos ablakhoz, hogy ne szoruljon esetleg,korábbi autóimban Heko volt, az jobban tetszett mint a Szatuna,de azok nem el. ablakok voltak. Infót tud valaki, tapasztalatot melyik nem zavarja az ablak működését. Köszi http://www.opelforum.hu/style_emoticons/default/cool.gif Zoli Nekem is szatuna van fent, semmi gond vele, csak kicsit hallani azóta, hogy valami sűvít. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Smith Elküldve Október27, 2008 Megoszt Elküldve Október27, 2008 Nekem is szatuna van fent, semmi gond vele, csak kicsit hallani azóta, hogy valami sűvít. :D Hello! Nálam Heko-van fent mind a 4en,távtartókat picit szét kell hajtani ha van fóliád,nem szorul,nem sívít,ha jól emlékszem 7ezer pénz volt a 4db. a robbanós sticknél! Üdv. Smith Link to comment Megosztás: More sharing options...
sityu77 Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Sziasztok! Az előző gépem egy F Astra classic volt , marh.ra meg voltam vele elégedve , nagyon megbízható kisfogyasztású kocsi. Lecseréltem egy G astra classic twinportra, Tud e esetleg nekem valaki felvilágosítást adni arról hogy mi is az az ecotech motor , és arról hogy mit is jelent a twinport azon kívül , dupla vezérműszíjas , és tudtok e olyan dolgokat leírni ami mondjuk nincs fent a különböző népítélet lapokon, Előre is köszi ! Sityu Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Tud e esetleg nekem valaki felvilágosítást adni arról hogy mi is az az ecotech motor , és arról hogy mit is jelent a twinport azon kívül , dupla vezérműszíjas , és tudtok e olyan dolgokat leírni ami mondjuk nincs fent a különböző népítélet lapokon, Dupla vezérműszíj? :D Az Ecotec jelölés az Opel Euro2 környezetvédelmi kategóriájába tartozó (illetve annál fejlettebb) hengerenként négy szelepes, dupla vezérműtengelyes (nem dupla vezérműszíjas) hidrotőkés motorjait jelenti, magát a szó eredetét illetve az elnevezés történetét sajna nem ismerem, de alapvetően egy hagyományos elven működő motorról van szó, gyakorlatilag olyan mint az összes többi belsőégésű motor, csak némileg eltérő karakterisztikával. A Twinport ezen felül változtatható szívócsőkialakítást jelent, azaz annyit hogy alacsony terhelésnél (kis fordulaton) egy szelep elzárja a hengerek egyik szívócsatornáját, amitől a ott örvénylés keletkezik, és ez megközelítőleg 6%-al csökkenti a fogyasztást a Twinport szelep nélkül készülő, de egyébként azonos motorral ellátott autókhoz képest. Legalábbis a hivatalos GM magyarázat szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 + kipufogo gáz visszavezetés. Rüsselsheim. Az innovatív „Twinport“ technika segítségével hat százalékot elérő mértékben tervezi csökkenteni a legfeljebb 1.6 liter lökettérfogatú kis benzinmotorok fogyasztását az Opel. Az intelligens, ugyanakkor egyszerű megoldás lényege a variálható szívásvezérlés, nagyarányú kipufogógáz-visszavezetéssel. Ennek előfeltétele a négyszelepes hengerfej, amely már amúgy is szerepel az Opel valamennyi ECOTEC motorjában. Az új megoldás segítségével szükség szerint lehet vezérelni a motor hengereinek friss levegő ellátását. Részterheléskor elzárják a hengerek egyik szívócsatornáját, miáltal erős örvénylés keletkezik, lehetővé téve, hogy nagy visszavezetett kipufogógáz hányaddal, kis fogyasztással működjön a motor. Teljes terheléskor viszont kinyit az elzáró szelep, növekszik a töltés, rendelkezésre áll a maximális teljesítmény. Azáltal, hogy mindig a pillanatnyi igénynek megfelelően szabályozzuk a gázcserét, céltudatosan optimalizálhatjuk a fogyasztást. „A Twinport technika előnye, hogy megtartható a bevált szívócső-befecskendezés és a hármas hatású katalizátor “, magyarázza az Opel műszaki igazgatója, Hans H. Demant. „Ezáltal ésszerű keretek között marad a műszaki ráfordítás, ügyfeleink meg tudják fizetni az új, benzintakarékos motort. Ezért tartjuk a variálható szívásvezérlést intelligens módszernek a kis benzinmotorok fogyasztásának csökkentésére.” Az Opel Powertrain szakembereinek intenzív összehasonlító vizsgálatai kimutatták, hogy kis lökettérfogatú benzinmotorok esetében a „Twinport“ technika segítségével elérhető a réteges töltéssel működő, közvetlen benzinbefecskendezésű motorok fogyasztáscsökkentő potenciáljának legalább 80 százaléka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 + kipufogo gáz visszavezetés. Ezt azért nem írtam mert ez már amúgy is szerepel AGR (illetve EGR) néven szinte az összes Twinport nélküli Astrában, bár pont az én Z18XE-mben nincsen ha jól tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 h Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Ezt azért nem írtam mert ez már amúgy is szerepel AGR (illetve EGR) néven szinte az összes Twinport nélküli Astrában, bár pont az én Z18XE-mben nincsen ha jól tudom... O.K. Csak gondoltam, hátha nem tudja :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Na hali mindenkinek!Ma szereltem az autómra ,egy házilag előállított kipufogócsővéget.Na viszont ez műanyagból van.A cső belsejébe hőálló anyagot tettem és a csövet lefújtam metálfestékkel.Nagyon jó mutat viszont szerintetek nem lehet gond vele, hogy műanyag?Üdv tennél fel képet?? elég kiváncsivá tettél hogy néz ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Na hali mindenkinek!Ma szereltem az autómra ,egy házilag előállított kipufogócsővéget.Na viszont ez műanyagból van.A cső belsejébe hőálló anyagot tettem és a csövet lefújtam metálfestékkel.Nagyon jó mutat viszont szerintetek nem lehet gond vele, hogy műanyag?Üdv Műanyag kipufogócsövet, hova? :D Milyen műanyag, mennyire bírja a hőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Hmm nagyon ráindultatok a témára... Gondolom csak kipuffvéget tett fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 I Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Itt van a házilag összeállított kipufogóvég: 1. http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/200...108DSCF1432.JPG 2. http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/200...923DSCF1430.JPG Szerintetek biztonságos? Felrakhatom nem lesz vele gond? 1.2 gcc Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts