Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Nézegettem pollenszűrőt a verdához, és érdekes dolgot találtam unixék új weboldalán:

Mann Filter, Behr típus, klímával

hossz: 2625 mm

szélesség: 2355 mm

magasság: 30 mm

Mi a fene ez, valami bányadömper pollenszűrője? :lol:

Ezzel majdnem be is takarhatnám a kocsit.

Lehet, hogy franciaágyba betétnek is jó...?

Lemaradt egy-egy tizedesvessző! 262,5mm*235,5mm*30mm

Elküldve
Lemaradt egy-egy tizedesvessző! 262,5mm*235,5mm*30mm

Gondoltam én is, biztos siettek a unixos srácok.

Amúgy elég röhej az is, hogy 0,5 mm-re méreteznek egy filtert, nem?

:lol:

Elküldve

Hali.

Opel akciós hetei, mindenféle akciók......

más, nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni az astra kulcsát, hogy elemet lehessen benne cserélni??

Elküldve
Hali.

más, nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni az astra kulcsát, hogy elemet lehessen benne cserélni??

Szét kell csak pattintani. Semmi extra.

Elküldve
Hali.

először a "közepét" kell kihúzni...amin a nyitó-záró gomb van, majd utánna bírod szétnyitni...

Elküldve

már volt erről szó nem olyan régen.Nekem a szatuna bevállt igaz a ferakás után volt vele egy kis szívás de be lett állítva igy most semmi gond vele.

Elküldve
már volt erről szó nem olyan régen.Nekem a szatuna bevállt igaz a ferakás után volt vele egy kis szívás de be lett állítva igy most semmi gond vele.

Nekem a szatunás simán felment, utána sem szorult. (Igaz, ebben közrejátszott, hogy adtak hozzá valami távtartókat is. Öregem PUG-jában kicsit szorulós, de ahhoz nem adtak ilyeneket...(az is szatuna!))

Elküldve
Ablak légterelők közül melyiket javasolt elektromos ablakhoz,

hogy ne szoruljon esetleg,korábbi autóimban Heko volt, az jobban

tetszett mint a Szatuna,de azok nem el. ablakok voltak.

Infót tud valaki, tapasztalatot melyik nem zavarja az ablak működését.

Köszi http://www.opelforum.hu/style_emoticons/default/cool.gif Zoli

Nekem is szatuna van fent, semmi gond vele, csak kicsit hallani azóta, hogy valami sűvít. :D

Elküldve
Nekem is szatuna van fent, semmi gond vele, csak kicsit hallani azóta, hogy valami sűvít. :D

Hello!

Nálam Heko-van fent mind a 4en,távtartókat picit szét kell hajtani ha van fóliád,nem szorul,nem sívít,ha jól emlékszem 7ezer pénz volt a 4db. a robbanós sticknél!

Üdv.

Smith

Elküldve

Sziasztok!

Az előző gépem egy F Astra classic volt , marh.ra meg voltam vele elégedve , nagyon megbízható kisfogyasztású kocsi.

Lecseréltem egy G astra classic twinportra,

Tud e esetleg nekem valaki felvilágosítást adni arról hogy mi is az az ecotech motor , és arról hogy mit is jelent a twinport azon kívül , dupla vezérműszíjas ,

és tudtok e olyan dolgokat leírni ami mondjuk nincs fent a különböző népítélet lapokon,

Előre is köszi !

Sityu

Elküldve
Tud e esetleg nekem valaki felvilágosítást adni arról hogy mi is az az ecotech motor , és arról hogy mit is jelent a twinport azon kívül , dupla vezérműszíjas ,

és tudtok e olyan dolgokat leírni ami mondjuk nincs fent a különböző népítélet lapokon,

Dupla vezérműszíj? :D

Az Ecotec jelölés az Opel Euro2 környezetvédelmi kategóriájába tartozó (illetve annál fejlettebb) hengerenként négy szelepes, dupla vezérműtengelyes (nem dupla vezérműszíjas) hidrotőkés motorjait jelenti, magát a szó eredetét illetve az elnevezés történetét sajna nem ismerem, de alapvetően egy hagyományos elven működő motorról van szó, gyakorlatilag olyan mint az összes többi belsőégésű motor, csak némileg eltérő karakterisztikával. A Twinport ezen felül változtatható szívócsőkialakítást jelent, azaz annyit hogy alacsony terhelésnél (kis fordulaton) egy szelep elzárja a hengerek egyik szívócsatornáját, amitől a ott örvénylés keletkezik, és ez megközelítőleg 6%-al csökkenti a fogyasztást a Twinport szelep nélkül készülő, de egyébként azonos motorral ellátott autókhoz képest. Legalábbis a hivatalos GM magyarázat szerint.

Elküldve

+ kipufogo gáz visszavezetés.

Rüsselsheim. Az innovatív „Twinport“ technika segítségével hat százalékot elérő

mértékben tervezi csökkenteni a legfeljebb 1.6 liter lökettérfogatú kis benzinmotorok

fogyasztását az Opel. Az intelligens, ugyanakkor egyszerű megoldás lényege a

variálható szívásvezérlés, nagyarányú kipufogógáz-visszavezetéssel. Ennek előfeltétele

a négyszelepes hengerfej, amely már amúgy is szerepel az Opel valamennyi ECOTEC

motorjában.

Az új megoldás segítségével

szükség szerint lehet vezérelni a motor hengereinek friss levegő ellátását.

Részterheléskor elzárják a hengerek egyik szívócsatornáját, miáltal erős örvénylés

keletkezik, lehetővé téve, hogy nagy visszavezetett kipufogógáz hányaddal, kis

fogyasztással működjön a motor.

Teljes terheléskor viszont kinyit az elzáró szelep, növekszik a töltés, rendelkezésre

áll a maximális teljesítmény. Azáltal, hogy mindig a pillanatnyi igénynek megfelelően

szabályozzuk a gázcserét, céltudatosan optimalizálhatjuk a fogyasztást.

„A Twinport technika előnye,

hogy megtartható a bevált szívócső-befecskendezés és a hármas hatású katalizátor

“, magyarázza az Opel műszaki igazgatója, Hans H. Demant. „Ezáltal ésszerű keretek

között marad a műszaki ráfordítás, ügyfeleink meg tudják fizetni az új, benzintakarékos

motort. Ezért tartjuk a variálható szívásvezérlést intelligens módszernek a

kis benzinmotorok fogyasztásának csökkentésére.” Az Opel Powertrain szakembereinek

intenzív összehasonlító vizsgálatai kimutatták, hogy kis lökettérfogatú benzinmotorok

esetében a „Twinport“ technika segítségével elérhető a réteges töltéssel működő,

közvetlen benzinbefecskendezésű motorok fogyasztáscsökkentő potenciáljának legalább

80 százaléka.

Elküldve
+ kipufogo gáz visszavezetés.

Ezt azért nem írtam mert ez már amúgy is szerepel AGR (illetve EGR) néven szinte az összes Twinport nélküli Astrában, bár pont az én Z18XE-mben nincsen ha jól tudom...

Elküldve
Ezt azért nem írtam mert ez már amúgy is szerepel AGR (illetve EGR) néven szinte az összes Twinport nélküli Astrában, bár pont az én Z18XE-mben nincsen ha jól tudom...

O.K. Csak gondoltam, hátha nem tudja :D

Elküldve
Na hali mindenkinek!Ma szereltem az autómra ,egy házilag előállított kipufogócsővéget.Na viszont ez műanyagból van.A cső belsejébe hőálló anyagot tettem és a csövet lefújtam metálfestékkel.Nagyon jó mutat viszont szerintetek nem lehet gond vele, hogy műanyag?Üdv

tennél fel képet?? elég kiváncsivá tettél hogy néz ki

Elküldve
Na hali mindenkinek!Ma szereltem az autómra ,egy házilag előállított kipufogócsővéget.Na viszont ez műanyagból van.A cső belsejébe hőálló anyagot tettem és a csövet lefújtam metálfestékkel.Nagyon jó mutat viszont szerintetek nem lehet gond vele, hogy műanyag?Üdv

Műanyag kipufogócsövet, hova? :D

Milyen műanyag, mennyire bírja a hőt?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.