Vicsor Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 spirál kötegelöt akarok venni, talán abbol nem birja kiszedni. :D nyestriaszto van a motortérben.... Én ebben nem lennék olyan biztos. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 spirál kötegelöt akarok venni, talán abbol nem birja kiszedni. :D nyestriaszto van a motortérben.... Ez valami ultrahangos cucc? Nekem a garázs padlásán akartak megtelepedni, akkor próbálkoztam ilyennel. Az elején mintha jó lett volna, de megszokták... (hozzá nem fértek, lemez dobozban volt) Végül a kutyánk oldotta meg a problémát véglegesen... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Arra már immunis csak azért rágta el hogy ne idegesitse. sztem gégecsövet tegyél be Nem gégecsövezhetek be mindent. Az fura, hogy már immunis rá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Ez valami ultrahangos cucc? Nekem a garázs padlásán akartak megtelepedni, akkor próbálkoztam ilyennel. Az elején mintha jó lett volna, de megszokták... (hozzá nem fértek, lemez dobozban volt) Végül a kutyánk oldotta meg a problémát véglegesen... :D 22.5KHz-es frekivel hajt meg egy hangszorot, vaterán vettem, Alpine márkáju cucc.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 22.5KHz-es frekivel hajt meg egy hangszorot, vaterán vettem, Alpine márkáju cucc.... Én úgy csináltam egyet, de ez nem fix frekis, hanem kb 20kHz-től megy kb 30kHz-ig, oda-vissza. Így idegesítőbb, nehezebb megszokni. A fix frekis nálam kb 3 napig volt hatékony. Ezzel hetekig elvoltak. Aztán Léna elbeszélgetett az egyikkel éjszaka, miután megint megjelentek. Felhívta a figyelmüket, hogy "ellenséges terület" számukra. Reggel moshattam a vért a garázs faláról. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Srácok! Megkérhetlek benneteket, hogy a véres leszámolós, a mérgezős és hasonló durva dolgokat mellőzzük ha lehet. Megoldható lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Srácok! Megkérhetlek benneteket, hogy a véres leszámolós, a mérgezős és hasonló durva dolgokat mellőzzük ha lehet. Megoldható lenne? Természetesen. Én nem is erre buzdítottam, csak leírtam, nálunk mi lett a vége. Közöm nem volt hozzá. Mint írtam, és is ultrahanggal próbálkoztam. Amúgy egyszerű mozgásérzékelő nem lenne jó a motortérbe, ami egy szirénát indítana? 130dB azért csak elűzné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Természetesen. Én nem is erre buzdítottam, csak leírtam, nálunk mi lett a vége. Közöm nem volt hozzá. Mint írtam, és is ultrahanggal próbálkoztam. Amúgy egyszerű mozgásérzékelő nem lenne jó a motortérbe, ami egy szirénát indítana? 130dB azért csak elűzné. Próbáld ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Természetesen. Én nem is erre buzdítottam, csak leírtam, nálunk mi lett a vége. Közöm nem volt hozzá. Mint írtam, és is ultrahanggal próbálkoztam. Amúgy egyszerű mozgásérzékelő nem lenne jó a motortérbe, ami egy szirénát indítana? 130dB azért csak elűzné. És te is értékelnéd, ha 130dB üvöltene az utcán....vagy a kertben..biztos nem lennél ideges, mondjuk hajnali 2 órakor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 És te is értékelnéd, ha 130dB üvöltene az utcán....vagy a kertben..biztos nem lennél ideges, mondjuk hajnali 2 órakor :D Na ez egy jó érvelés.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robicsucsu Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 A stabilizátor egy darab vas (rúd), ami összeköti a futómű jobb és bal oldalát. Ha a kasztni dől valamerre, akkor ez az ellenkező oldali futóművet a föld felé nyomja, hogy ne emelje fel a "lábát" az autó.... Amivel gond szokott lenni, az a "kutyacsont", illetve annak a szilentjei. A kutyacsont ami a stab.rudat a futóműhöz köti. Vékony kis pálca két szilenttel a végén, gondolom a neve alapján megtalálod :D Megrángatva, ha kopog, akkor csere. Ha nem kopog elsőre, billegtesd meg kicsit a kasztnit, miközben rajta tartod a kezed - ha lóg, érezni fogod. Szervize válogatja, hogy komplett cserét csinál, vagy csak a szilentet cseréli benne. De nem drága kompletten sem, úgyhogy nem szoktak sz@rakodni vele. Ja, és mindig párban illik cserélni - bár sokszor spórolnak ezzel. Robicsucsu történetéhez: szóval, ha egy szervíz nem találja meg a szilenthibát, hanem százezres cseréket erőltet, el kell gondolkodni, érdemes-e oda járni. Ha odafigyelnek, rázópadon minimum ki kellene jönnie - ez a "műszeres vizsgálat" ez kamléder szagú, műszerrel max. a lengéscsillapító hatásfokát tudják ellenőrizni a padon, azt, hogy hol kopog, a szaki kell kiderítse. A "műszer" nem fog fülelni, meg tapogatni, mi kopog, meg lóg...... vagy van már valami hiper-szuper mérőmikrofonos/piezoszenzoros szerkezet, ami végigcsápolja a futóműalkatrészeket, miközben rángatja a kasztnit, és én nem tudok róla? Hát ez is lehet, mostanában inkább a gyerekek kötik le az időm, nem tájékozódom.... :P :D Ráadásul a magyar utakon a legnagyobb valószínűséggel először a kutyacsont megy tönkre. Nekem a közelmúltban két új autómon egymás után ugyanez ment tönkre először.... (Focus 15ekm, Stilo 40ekm) Szóval ez egy szervíznek rutin kéne legyen.... Igaz,ami IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 És te is értékelnéd, ha 130dB üvöltene az utcán....vagy a kertben..biztos nem lennél ideges, mondjuk hajnali 2 órakor :D Mi idegesít jobban, a 15 másodperces szirénázás, vagy a szétrágott kábelköteged, amit esetleg reggel találsz az autódban? Vicsor: Nincs min kipróbálni, mivel elköltözött a maradék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 hihi vagy a reggelre porrá hamvadt autód, amit a szomszédok leöblögettek egy kis benyával és tetejére oda raktak egy izzó csikket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Tegnap megcsináltam a riasztót, ma nem ment bele. :D Lehet csak esőben nem érdekelte a hang, mert nagyon elázott a bundája? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 hihi vagy a reggelre porrá hamvadt autód, amit a szomszédok leöblögettek egy kis benyával és tetejére oda raktak egy izzó csikket. Ott a pont :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 hihi vagy a reggelre porrá hamvadt autód, amit a szomszédok leöblögettek egy kis benyával és tetejére oda raktak egy izzó csikket. ez buta vicc volt.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
trapp Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 És te is értékelnéd, ha 130dB üvöltene az utcán....vagy a kertben..biztos nem lennél ideges, mondjuk hajnali 2 órakor :D Jó Füle van aki meghalja a 20 KHz feletti hangokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 ja de a 130 dB-s szirénát a süket is meghallja Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 ja de a 130 dB-s szirénát a süket is meghallja de az emberi fül elvileg 20kHz környékéig érzékeli a hangokat. a felette lévőt nem. asszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 dB nem egyenlő KHz!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 dB nem egyenlő KHz!! Nem hát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Nem hát. tudtam, hogy tudod :D , de nem is neked szántam..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 de az emberi fül elvileg 20kHz környékéig érzékeli a hangokat. a felette lévőt nem. asszem én is hallok valamit, de nem nagyon, ha a fülemhez rakom....és akkor kapcsolom be.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 de az emberi fül elvileg 20kHz környékéig érzékeli a hangokat. a felette lévőt nem. asszem Az emberek többsége 20 éves kora után már csak 16kHz körülig hall. Egyetemi labor mérés pár emberrel. Evvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Az emberek többsége 20 éves kora után már csak 16kHz körülig hall. Egyetemi labor mérés pár emberrel. Evvan. Beépítünk valami hangradar szerüt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts