opel16v Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 féktárcsa/betét vásárlása elött, tanácsotokat szeretném kérni. milyet mennyiért? ill egy észrevétel/kérdés miért kapcsol elöbb az ABS mint ahogy azt kellene? Én a Ferodo Premier betétre szavazok, és a Brembo vagy Zimmermann tárcsákra. A betétnek jellemzője, hogy hajlamos néha párás időben csikorogni kicsit. Viszont sokkal jobban fog, mint a gyári, és nem lehet megégetni nagy fékezéskor sem (ellentétben a gyárival). ABS lámpád nem szokott néha világítani? Egyébként tipikus hiba szokott lenni, ha tengelyenként eltérő gumitípus van (ezeknek a névleges mérethez nem sok közük van, akár centivel is eltérhet egy ugyanolyan méretindexxel rendelkező gumi átmérője), vagy nem a gyári méretű kerék van az autón. Amúgy ezek az ABS-ek nem túl intelligensek, úthibára már működnek, ezért nem is szeretem a saját autómban sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Üdv köztünk :) Nekem is gyári a fékbetét és a tárcsa, sde sokan a brembo/ferrodo tárcsa-betét párosra esküsznek. Endyka: neked nem jött be a brembo/ferrodo? Én nem kisérleteztem vele: faterom régi Borájában, bátyám Cliójában csak gond volt vele..persze találtam jó féket az Opelbe, csak az nem a megfizethető kategória.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Örülök a felvetésnek Nagyvezír!! :) Február vége lenne nekem ideális! :) A helyet meg ledumáljuk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Amúgy ezek az ABS-ek nem túl intelligensek, úthibára már működnek, ezért nem is szeretem a saját autómban sem. Egyetértek, az enyém is gyakran bekattog, kisebb úthibákra is már sajna. Vagy bizonyos esetben az is elég ha oldalra dől picit az út... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Örülök a felvetésnek Nagyvezír!! :) Február vége lenne nekem ideális! :) A helyet meg ledumáljuk! Oksi, február vége, jövő hét utáni hétvége pl, nekem is jónak tűnik... Rasta bácsi, te is még itt leszel akkor, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rastalos Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Rasta bácsi, te is még itt leszel akkor, ugye? Ahogy elnézem a dolgokat, sanszos... :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Egy kis csapatás is beleférne részemről, pl hasonló, mint a tavalyi szintén ilyesmi tájt megejtett kis kiruccanás... Rég taliztunk már, jó lenne összefutni, megismerkedni egy pár új emberrel, elmélyedni a G Astrák rejtelmeiben és még sok egyéb dologban... :) Mit szóltok, kinek lenne kedve ilyesmihez? Az ötlet remek, az időpontegyeztetés már neccesebb...... Inkább vasárnapok lennének jók ,mert beindult a zenekar, jönnek a koncertek, próbák sorban! Persze ha tudok megyek!Az ötlet már bennem is felvetődött... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Az ötlet remek, az időpontegyeztetés már neccesebb...... Inkább vasárnapok lennének jók ,mert beindult a zenekar, jönnek a koncertek, próbák sorban! Persze ha tudok megyek!Az ötlet már bennem is felvetődött... Pl 24-e vasárnap? Link to comment Megosztás: More sharing options...
juhipici Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 ABS re összehasonlítási alapom a céges Z16XE caravan céges autóm awal nincs ilyen problémám --- gumi probléma kizárható mind a 4 egyforma nyári 7x15 alun 195/60 Bridgestone ABS lámpát csak gyújtáson látom utoljára taliban én is bennelennék, nekem mind1 mikor végülis rugalmas vagyok... 24. e nekem megfelelő Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 ABS re összehasonlítási alapom a céges Z16XE caravan céges autóm awal nincs ilyen problémám --- gumi probléma kizárható mind a 4 egyforma nyári 7x15 alun 195/60 Bridgestone ABS lámpát csak gyújtáson látom utoljára taliban én is bennelennék, nekem mind1 mikor végülis rugalmas vagyok... 24. e nekem megfelelő ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :) A 23-ai koncertre való tekintettel a kora délutánt tudnám javasolni.... Persze Ok a dátum csak ne reggel legyen.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 A 23-ai koncertre való tekintettel a kora délutánt tudnám javasolni.... Persze Ok a dátum csak ne reggel legyen.... :) Rendicsek, majd délutánra rakjuk... :) A koncertre még az is lehet, lenézek. Látom itt lesz Pesten... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Rendicsek, majd délutánra rakjuk... :) A koncertre még az is lehet, lenézek. Látom itt lesz Pesten... hja lesz egy pár mostanság :) Remélem aznap nem fogok melózni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsocsa Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Csak úgy cserélni? Szerintem azt be kéne rendesen marrni és centírozni gépműhelyben, majd a megfelelő túlméretet rakni bele (valszeg ezt jelölik a színek is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Csak úgy cserélni? Szerintem azt be kéne rendesen marrni és centírozni gépműhelyben, majd a megfelelő túlméretet rakni bele (valszeg ezt jelölik a színek is). opel16V jól beszél, a színek azok különböző méretek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/ Úgy emlékszem azt mondtad, hogy a felmenőd autószerelő! Vagy én emlékszem rosszul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsocsa Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Úgy emlékszem azt mondtad, hogy a felmenőd autószerelő! Vagy én emlékszem rosszul? Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON Köszi a választ a többieknek is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Sziasztok! Ki tud valami jól dolgozó üléshuzat készítőt?Méretpontossan is le tudja gyártani, ha nincs ott az autó, ha nem a környékünkön van.(zala megye) Igazából valami kétszínű kellene, mint amilyen a belinkelt oldalon a renaulton (ott sárga-szürke) királykék-szürke, azok nagyon tetszenek, de 34e+posta lenne. Privátban ha tudna valaki segíteni, weboldal, mailcím, telefonszám nagy segítség lenne. Ebben a hónapban szeretném lerendezni :) Aki tud segíteni, annak nagyon szépen köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON Köszi a választ a többieknek is! Nekem is az a bajom, hogy ha nagyritkán kell szerelő, az sosincs a közelben! :) Legalább óccsó volt a verda? Csak azért kérdem, mert amint látom szivat rendesen. És ezért nem irigyellek. Az ényém még évjáratra is majdnem ugynaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON De mint mondtam, cserénél kellene a gépmunka is... különben jó eséllyel megszivatod magad. Ki tud valami jól dolgozó üléshuzat készítőt?Méretpontossan is le tudja gyártani, ha nincs ott az autó, ha nem a környékünkön van.(zala megye) Én itt Pesten tudok nagyon jót, nekem az omiba csináltak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Én itt Pesten tudok nagyon jót, nekem az omiba csináltak :) Én is ezt tudom pesten... Érdemes visszakeresni a itt a fórumon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/ megírtam ma neki /papádnak/ emailba, hogy 2 fajta létezik. az alapméretes, és a túlméretes. Nem akartam belebonyolódni, és nem is szeretnék senkinek a rokonára csúnyát - sértőt - megbántót mondani, de főtengely csapágysort csak úgy cserélni, kb olyan mint hengerfejtömitést visszatenni... Ha a csaPágy kopog, kopott, ott a főtengelynek is van kopása. na mindegy, ti tudjátok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február7, 2008 Én is ezt tudom pesten... Érdemes visszakeresni a itt a fórumon.... 13 kerület Harcsa utca. öreg néni, 40 éve csak ezt csinálja, és fel is szereli... asszem 1 házból áll a harcsa utca, egy garázsban dolgozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február7, 2008 ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :) azért azt fontos elmondanom, ( :) ) hogy az ABS idő elötti bekapcsolása mindig a kerék pillanatnyi megállása miatt következik be. pl: rossz gumiminőség vagy gyengülő vagy túl kemény lengéscsillapitó. ugyanis fékezéskor az elejére ráfekszik a súly, és a hátulja könnyü lesz, és ha a gátló miatt elpattog a kerék akkor egy pillanatra meg tud állni, és máris müködik az ABS. Erre utal a Telónak is hogy oldalra döléskor is csinálja. mert akkor meg a másik oldal lesz könnyü, és ott pattog el a kerék. PL az enyém nem kapcsol be idő elött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts