opel16v Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 féktárcsa/betét vásárlása elött, tanácsotokat szeretném kérni. milyet mennyiért? ill egy észrevétel/kérdés miért kapcsol elöbb az ABS mint ahogy azt kellene? Én a Ferodo Premier betétre szavazok, és a Brembo vagy Zimmermann tárcsákra. A betétnek jellemzője, hogy hajlamos néha párás időben csikorogni kicsit. Viszont sokkal jobban fog, mint a gyári, és nem lehet megégetni nagy fékezéskor sem (ellentétben a gyárival). ABS lámpád nem szokott néha világítani? Egyébként tipikus hiba szokott lenni, ha tengelyenként eltérő gumitípus van (ezeknek a névleges mérethez nem sok közük van, akár centivel is eltérhet egy ugyanolyan méretindexxel rendelkező gumi átmérője), vagy nem a gyári méretű kerék van az autón. Amúgy ezek az ABS-ek nem túl intelligensek, úthibára már működnek, ezért nem is szeretem a saját autómban sem.
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Üdv köztünk :) Nekem is gyári a fékbetét és a tárcsa, sde sokan a brembo/ferrodo tárcsa-betét párosra esküsznek. Endyka: neked nem jött be a brembo/ferrodo? Én nem kisérleteztem vele: faterom régi Borájában, bátyám Cliójában csak gond volt vele..persze találtam jó féket az Opelbe, csak az nem a megfizethető kategória.. :)
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Örülök a felvetésnek Nagyvezír!! :) Február vége lenne nekem ideális! :) A helyet meg ledumáljuk!
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Amúgy ezek az ABS-ek nem túl intelligensek, úthibára már működnek, ezért nem is szeretem a saját autómban sem. Egyetértek, az enyém is gyakran bekattog, kisebb úthibákra is már sajna. Vagy bizonyos esetben az is elég ha oldalra dől picit az út...
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Örülök a felvetésnek Nagyvezír!! :) Február vége lenne nekem ideális! :) A helyet meg ledumáljuk! Oksi, február vége, jövő hét utáni hétvége pl, nekem is jónak tűnik... Rasta bácsi, te is még itt leszel akkor, ugye?
Rastalos Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Rasta bácsi, te is még itt leszel akkor, ugye? Ahogy elnézem a dolgokat, sanszos... :) :)
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Egy kis csapatás is beleférne részemről, pl hasonló, mint a tavalyi szintén ilyesmi tájt megejtett kis kiruccanás... Rég taliztunk már, jó lenne összefutni, megismerkedni egy pár új emberrel, elmélyedni a G Astrák rejtelmeiben és még sok egyéb dologban... :) Mit szóltok, kinek lenne kedve ilyesmihez? Az ötlet remek, az időpontegyeztetés már neccesebb...... Inkább vasárnapok lennének jók ,mert beindult a zenekar, jönnek a koncertek, próbák sorban! Persze ha tudok megyek!Az ötlet már bennem is felvetődött...
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Az ötlet remek, az időpontegyeztetés már neccesebb...... Inkább vasárnapok lennének jók ,mert beindult a zenekar, jönnek a koncertek, próbák sorban! Persze ha tudok megyek!Az ötlet már bennem is felvetődött... Pl 24-e vasárnap?
juhipici Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 ABS re összehasonlítási alapom a céges Z16XE caravan céges autóm awal nincs ilyen problémám --- gumi probléma kizárható mind a 4 egyforma nyári 7x15 alun 195/60 Bridgestone ABS lámpát csak gyújtáson látom utoljára taliban én is bennelennék, nekem mind1 mikor végülis rugalmas vagyok... 24. e nekem megfelelő
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 ABS re összehasonlítási alapom a céges Z16XE caravan céges autóm awal nincs ilyen problémám --- gumi probléma kizárható mind a 4 egyforma nyári 7x15 alun 195/60 Bridgestone ABS lámpát csak gyújtáson látom utoljára taliban én is bennelennék, nekem mind1 mikor végülis rugalmas vagyok... 24. e nekem megfelelő ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :)
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :) A 23-ai koncertre való tekintettel a kora délutánt tudnám javasolni.... Persze Ok a dátum csak ne reggel legyen.... :)
telo Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 A 23-ai koncertre való tekintettel a kora délutánt tudnám javasolni.... Persze Ok a dátum csak ne reggel legyen.... :) Rendicsek, majd délutánra rakjuk... :) A koncertre még az is lehet, lenézek. Látom itt lesz Pesten...
Boldizsar Elküldve Február6, 2008 Elküldve Február6, 2008 Rendicsek, majd délutánra rakjuk... :) A koncertre még az is lehet, lenézek. Látom itt lesz Pesten... hja lesz egy pár mostanság :) Remélem aznap nem fogok melózni...
zsocsa Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/
opel16v Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Csak úgy cserélni? Szerintem azt be kéne rendesen marrni és centírozni gépműhelyben, majd a megfelelő túlméretet rakni bele (valszeg ezt jelölik a színek is).
imy Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Csak úgy cserélni? Szerintem azt be kéne rendesen marrni és centírozni gépműhelyben, majd a megfelelő túlméretet rakni bele (valszeg ezt jelölik a színek is). opel16V jól beszél, a színek azok különböző méretek...
Zachi Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/ Úgy emlékszem azt mondtad, hogy a felmenőd autószerelő! Vagy én emlékszem rosszul?
zsocsa Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Úgy emlékszem azt mondtad, hogy a felmenőd autószerelő! Vagy én emlékszem rosszul? Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON Köszi a választ a többieknek is!
imy Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Sziasztok! Ki tud valami jól dolgozó üléshuzat készítőt?Méretpontossan is le tudja gyártani, ha nincs ott az autó, ha nem a környékünkön van.(zala megye) Igazából valami kétszínű kellene, mint amilyen a belinkelt oldalon a renaulton (ott sárga-szürke) királykék-szürke, azok nagyon tetszenek, de 34e+posta lenne. Privátban ha tudna valaki segíteni, weboldal, mailcím, telefonszám nagy segítség lenne. Ebben a hónapban szeretném lerendezni :) Aki tud segíteni, annak nagyon szépen köszönöm!
Zachi Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON Köszi a választ a többieknek is! Nekem is az a bajom, hogy ha nagyritkán kell szerelő, az sosincs a közelben! :) Legalább óccsó volt a verda? Csak azért kérdem, mert amint látom szivat rendesen. És ezért nem irigyellek. Az ényém még évjáratra is majdnem ugynaz.
opel16v Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Jól emlékszel! Azért akarja/juk kicserélni, mert hosszas tanakodás és hallgatózás után arra jutottak, h valószínüleg a csapágysortól jön a hang. OFF Nem együtt lakunk és tegnap este mondta, h mi újság. Kérte érdeklődjem meg ezeket a színeket, h lehet-e így tudni melyik való bele. ON De mint mondtam, cserénél kellene a gépmunka is... különben jó eséllyel megszivatod magad. Ki tud valami jól dolgozó üléshuzat készítőt?Méretpontossan is le tudja gyártani, ha nincs ott az autó, ha nem a környékünkön van.(zala megye) Én itt Pesten tudok nagyon jót, nekem az omiba csináltak :)
Boldizsar Elküldve Február7, 2008 Elküldve Február7, 2008 Én itt Pesten tudok nagyon jót, nekem az omiba csináltak :) Én is ezt tudom pesten... Érdemes visszakeresni a itt a fórumon....
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Elküldve Február7, 2008 Hello! G Astrán akarunk alsó hajtókar-csapágysort (hogy kell ezt leiírni???:)) cserélni, de miután megrendültük az Opeltől, vissza hívtak, hogy milyen színjelzésű kell. 3 vagy 4 színt említettek: zöld, sárga, stb. de fogalmunk sincs, hogy milyen kéne. Nektek van vmi tanácsotok? Köszönöm! /1.7 CDTI , Z17 DTL ,2004/ megírtam ma neki /papádnak/ emailba, hogy 2 fajta létezik. az alapméretes, és a túlméretes. Nem akartam belebonyolódni, és nem is szeretnék senkinek a rokonára csúnyát - sértőt - megbántót mondani, de főtengely csapágysort csak úgy cserélni, kb olyan mint hengerfejtömitést visszatenni... Ha a csaPágy kopog, kopott, ott a főtengelynek is van kopása. na mindegy, ti tudjátok...
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Elküldve Február7, 2008 Én is ezt tudom pesten... Érdemes visszakeresni a itt a fórumon.... 13 kerület Harcsa utca. öreg néni, 40 éve csak ezt csinálja, és fel is szereli... asszem 1 házból áll a harcsa utca, egy garázsban dolgozik.
uhuhu Elküldve Február7, 2008 Szerző Elküldve Február7, 2008 ABS-re csak annyit tudok mondani, hogy az enyém sztem nagyon érzékeny. Hasonló lehet a tiedhez. Ha talizunk, majd kipróbálhatod... :) Szal akkor neked jó a 24... oksi. Örülök :) azért azt fontos elmondanom, ( :) ) hogy az ABS idő elötti bekapcsolása mindig a kerék pillanatnyi megállása miatt következik be. pl: rossz gumiminőség vagy gyengülő vagy túl kemény lengéscsillapitó. ugyanis fékezéskor az elejére ráfekszik a súly, és a hátulja könnyü lesz, és ha a gátló miatt elpattog a kerék akkor egy pillanatra meg tud állni, és máris müködik az ABS. Erre utal a Telónak is hogy oldalra döléskor is csinálja. mert akkor meg a másik oldal lesz könnyü, és ott pattog el a kerék. PL az enyém nem kapcsol be idő elött.
Recommended Posts