Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Óvatosan feszegesd a műanyag patenteket, és akkor elvileg nem lesz baj... Nézz körül ott a venti környékén kiszedett kesztyűtartóval, nem érezel-e fals levegőt vhonnan jönni. Esetleg kérj meg vkit, vezessen helyetted (ha lehet folyamatosan jobbra kanyarodva :) ), te pedig nézegesd közben pontosan hol jöhet be a levegő. Mennyire fúj egyébként a kezedre? Ha gyorsan mész, akkor jobban fúj? Gondolom azért nem a kocsi sebességének megfelelő erősségű a fuvallat... :)

Üdv.!

Ne a kocsi menetszelével egyenlő a fuvallat, de eléggé érezhető...bár most kísérletezgetem, hogy melyik állásban jobb. sőt, igazából, ha nem megy a venti, akkor érzem jobban. :)

Kettes fokozatban, láb+ablak, vagy láb+utas nem annyira... simán ablaknál mint az állat...

Sebaj! ez van, jön a tavazs, egyre kevésbé fog zavarni, de majd a polensz-t megnézem.

Köszi a tanácsot, ezt fogom tenni. ez nem is roszs. leszedett kesztyűtartónál valaki vezessen én meg hasalok a padlón.. :D

Megosztás:

No akkor a xenonos és az astra H cikket is ajánlanám mindenkinek! :)

próbálok leszokni a váltón tartott kézről... :)

Nem vezetek fekve, nem megy tüctüc zene sem és nem csúszok ki az öv alól... (mert nincs bekötve! :D :lol: :lol: )

Na jó, csak vicc volt, bevan, de nem vagyok az a nyomós-zenélős állat vezető...

:) :lol:

Megosztás:

Próbáltad már fűtéssel? :)

Úgy értem, hogy meleg motor, bekapcsolt fűtés ellenére is jön a hideg? És ha belső keringtetésre kapcsolsz?

Mióta felvetetted a dolgot, azóta figyelem az enyémben. A középkonzol műanyagja nehezen melegszik át, szinte sugározza a hideget, de csak közvetlen közelről érezni. Hideg légáramot csak a víz felmelegedéséig érzek.

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintetek érdemes egy új kocsiban (novemberben vettük, és 3000km van benne) olajat cserélni?Elvileg nem írják elő.A hever sem cserélt és azt mondja semmi problematika nincsen úgyhogy csak pénzkidobás.

Szerintetek?

Attól függ milyen olajjal töltötték fel, ha szilárd részecskéket tartalmaz az hozza magával a bejáródás során leváló fém szemcséket ami az alkatrészek megmunkálásából adódik és pont ezen a pár ezer km -en válik le, járódik össze.

Szóval, nem egy hátrány! Ne az olajon spórolj.... :)

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintetek érdemes egy új kocsiban (novemberben vettük, és 3000km van benne) olajat cserélni?Elvileg nem írják elő.A hever sem cserélt és azt mondja semmi problematika nincsen úgyhogy csak pénzkidobás.

Szerintetek?

Faterom Civic-jénél kifejezetten kérték, hogy 1000km-ernél cserézzen olajat, bár elvileg az is 3000 km-erre volt hitelesítve. Én speciel az Astránál 1000-nél, 5000-nél, 10000-nél cseréztem olajat, aztán kb: 10ezrenként. Van aki azt mondta, hogy ez túlzás, szerintem meg biztos nem árthat neki.. :)

Megosztás:

Faterom Civic-jénél kifejezetten kérték, hogy 1000km-ernél cserézzen olajat, bár elvileg az is 3000 km-erre volt hitelesítve. Én speciel az Astránál 1000-nél, 5000-nél, 10000-nél cseréztem olajat, aztán kb: 10ezrenként. Van aki azt mondta, hogy ez túlzás, szerintem meg biztos nem árthat neki.. :)

A friss olaj biztossan nem árt a motornak. :)

A 10e km-es csere pedig nem túlzás, de 12-15-nél többet egy olajjal biztos nem mennék.

Én is decemberben vettem, 1500km vana gépben, de március körül lecserélem, amikor lessz benne 3e km, és teszek bele Castrol Magnatec C3 5W-40-est. Ez résszintetikus. Elég az astrába (1.4) részintetikus olaj? Igaz GM minősítéssel nem rendelkezik, de ACEA A3/B3/B4, C3 minősítéssel igen.

Megosztás:

A friss olaj biztossan nem árt a motornak. :)

A 10e km-es csere pedig nem túlzás, de 12-15-nél többet egy olajjal biztos nem mennék.

Én is decemberben vettem, 1500km vana gépben, de március körül lecserélem, amikor lessz benne 3e km, és teszek bele Castrol Magnatec C3 5W-40-est. Ez résszintetikus. Elég az astrába (1.4) részintetikus olaj? Igaz GM minősítéssel nem rendelkezik, de ACEA A3/B3/B4, C3 minősítéssel igen.

5w-30 a gyári olaja :)

a magnatec egyébként jó olaj,sima z14xe-ben megelégedéssel használjuk :)

Megosztás:

Üdvözlök minden kedves fórumozót!

Eddig csak passzívan szemléltem a fórumon történt hozzászólásokat, de úgy döntöttem regisztrálok, hátha tudok segíteni illetve segítséget kérni felmerülő problémáinkra.

Rögtön egy észrevétel:

X16XEL Astra G tulajdonos vagyok és a hideg levegővel a középkonzolnál találkoztam.

Ritkán Én is szoktam érzékelni, de nem találom vészesnek. Én is a középkonzol műanyagjára gyanakszom, hogy annak kell átmelegednie.

Bár emlékeimben rémlik valami, hogy az F-es Astran is volt gond a közpkonzoli fűtéssel, de ott talán a középső szellőzőből jött a hideg levegő, nem alulról.

Szerintem egyszerűen ilyen a G Astra nem kell megretteni ettől.

Megosztás:

5w-30 a gyári olaja :)

a magnatec egyébként jó olaj,sima z14xe-ben megelégedéssel használjuk :)

Igen, tudom, hogy a 5W-30 a gyári olaja, de az 5W-40-is megengedett a szervízkönyv szerint, mivel a melegoldali viszkozitása jobb, vagyis nagyobb hőtűrésű.

Igazából a részszintetikus, és a szintetikus minőségbeli különbsége érdekelne, mivel a magnatec C3 résszintetikus, nem fullszintetikus.

Megosztás:

Hétfőn megyek olajat cseréltetni,és nem tudom, hogy vigyek vagy jó az amit ott adnak.Néztem a Metabond Speed 10w-40,

és a top 5w-40-es oljat.A speed az olcsóbb ha jól láttam .Nem tudjátok ,hogy a kettő közűl melyiket érdemes választani?

Tudom már volt szó erről itt a fórumban ,de nem találom.A kocsiba 3000Km van ,és 1,4-es Twinport 90LE.Vagy ha ez nem akkor a Mobil vagy melyik?

Megosztás:

Hétfőn megyek olajat cseréltetni,és nem tudom, hogy vigyek vagy jó az amit ott adnak.Néztem a Metabond Speed 10w-40,

és a top 5w-40-es oljat.A speed az olcsóbb ha jól láttam .Nem tudjátok ,hogy a kettő közűl melyiket érdemes választani?

Tudom már volt szó erről itt a fórumban ,de nem találom.A kocsiba 3000Km van ,és 1,4-es Twinport 90LE.Vagy ha ez nem akkor a Mobil vagy melyik?

Mindenképpen a Top 5W40-est kéne a metabondból ahhoz a motorhoz jelen esetben :)

(Bp-en tudok segíteni a beszerzésben :) )

Megosztás:

Mindenképpen a Top 5W40-est kéne a metabondból ahhoz a motorhoz jelen esetben :)

(Bp-en tudok segíteni a beszerzésben :) )

Akkor ez jó olajnak számít ,ugye?Tehát jobb a motornak mint pl egy Mobil .

A másik kérdésem ,hogy hogyan tudnál segíteni a beszerzésben?

Megosztás:

Akkor ez jó olajnak számít ,ugye?Tehát jobb a motornak mint pl egy Mobil .

A másik kérdésem, hogy hogyan tudnál segíteni a beszerzésben?

Úgy látszik ez az olajkérdés időről időre felmerül a topikban... :) Rövidre fogva a választ: igen, a metabond jó olajnak számít. Ha bővebben akarsz róla okfejtéseket, lapozgass vissza párat, vagy keress rá a fórum keresőjében...

Megosztás:

Sziasztok! befogadtok? :)

lassan 3 éve nyúzom Astra G Z14XEP -met ~81.000 Km

nemvagyok kezdő, de azért én sem tudhatok mindent :)

féktárcsa/betét vásárlása elött, tanácsotokat szeretném kérni.

milyet mennyiért?

ill egy észrevétel/kérdés

miért kapcsol elöbb az ABS mint ahogy azt kellene?

tárcsa/betét minősége köze lehet hozzá?

köszi

Megosztás:

milyet mennyiért?

köszi

na erre én is kíváncsi vagyok,tavasszal nekem is aktuális a fékcsere :)

Megosztás:

milyet mennyiért?

köszi

Üdv köztünk :)

Nekem is gyári a fékbetét és a tárcsa, sde sokan a brembo/ferrodo tárcsa-betét párosra esküsznek. Endyka: neked nem jött be a brembo/ferrodo?

Megosztás:

Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Egy kis csapatás is beleférne részemről, pl hasonló, mint a tavalyi szintén ilyesmi tájt megejtett kis kiruccanás... Rég taliztunk már, jó lenne összefutni, megismerkedni egy pár új emberrel, elmélyedni a G Astrák rejtelmeiben és még sok egyéb dologban... :) Mit szóltok, kinek lenne kedve ilyesmihez?

Megosztás:

Srácok: Endyka, Boldi, Rasta, új arcok (pl juhipici, te is :) ): nem lenne kedvetek vmelyik hétvégén összefutni vhol Bp környékén? Egy kis csapatás is beleférne részemről, pl hasonló, mint a tavalyi szintén ilyesmi tájt megejtett kis kiruccanás... Rég taliztunk már, jó lenne összefutni, megismerkedni egy pár új emberrel, elmélyedni a G Astrák rejtelmeiben és még sok egyéb dologban... :) Mit szóltok, kinek lenne kedve ilyesmihez?

Hey, Srác, ez egy remek ötlet!!! :)

Mikor indulunk?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.