meriva1.8 Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Tárcsafékes agy van 4x100-as osztással? Hogyne lenne. Egyébként, ha alánézel a kocsinak hátul és az agy hátsó részéhez középtájon megy egy fekete, vékony gégecső a végén egy steckerrel, na az az ABS jeladó kábele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Mindenkinek köszönöm a válaszokat, a megértést és a türelmet, a kioktatást és mindent............. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Szívesen. :( De szerintem senki se akart megbántani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Hogyne lenne. Egyébként, ha alánézel a kocsinak hátul és az agy hátsó részéhez középtájon megy egy fekete, vékony gégecső a végén egy steckerrel, na az az ABS jeladó kábele. Bingó! De ha egyszer leveszed a hátsó kereket és a dob mögé kukkantol hasonló élményben részesülhetsz... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Help PLS! Keresek sötét metálzöld 5.ajtót...sajnos kicsit átalakítottam...70-329-1499 avagy mail:Qpack@chello.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve December21, 2007 Megoszt Elküldve December21, 2007 Bingó! De ha egyszer leveszed a hátsó kereket és a dob mögé kukkantol hasonló élményben részesülhetsz... :( De ez több munkával jár... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 De ez több munkával jár... ;) Ez kétségtelen, elismerem :( Nekem, akkor volt miért levenni a kereket és ha már ott jártam körülnéztem alaposan.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Sziasztok! Kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok minden Astrásnak!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Minden Opel tulajdonosnak és Fórum Olvasónak!!! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 Kellemes Ünnepeket Kívánok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 Olvastam más fórumon (totalcar), hogy amikor az AGR -t lezárják, kiiktatják, szoftveresen is le lehet "választani" a motorról TECH -2 vel. Ezt meg lehet csinálni akkor is, ha előtte fizikálisan nem zárom le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December23, 2007 Szerző Megoszt Elküldve December23, 2007 meg, de csak bizonyos modellévután. én már írtottam ki 2002 es Z16XE-ből , viszont 2004 től a Z14XE be gyárilag nem volt AGR. ott is szoftveresen tiltották le. nem tudom hogíy korábbi évjáratnál is meg lehet e csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 meg, de csak bizonyos modellévután. én már írtottam ki 2002 es Z16XE-ből , viszont 2004 től a Z14XE be gyárilag nem volt AGR. ott is szoftveresen tiltották le. nem tudom hogíy korábbi évjáratnál is meg lehet e csinálni. X16XE 1999 évjárat Ha fizikálisan kizárod, akkor is ki kell nyomni szoftveresen? Vagy esetleg lehet csak szoftveresen kilőni anélkül, hogy fizikálisan lezárnád? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 Olvastam más fórumon (totalcar), hogy amikor az AGR -t lezárják, kiiktatják, szoftveresen is le lehet "választani" a motorról TECH -2 vel. Ezt meg lehet csinálni akkor is, ha előtte fizikálisan nem zárom le? Üdv.! Z14XE, 2001-es gépnél Opel szervizesek csak csóválták a fejüket, hogy nem lehet (nem hivatalosan sem... – vagyunk olyan viszonyban, hogy elhiszem nekik). Elmondásuk szerint a twinportoknál (2004-) lehet valamit keresgélni. Ahogy itt olvasgattam, eléggé változatos a kép, vannak évjáratok, amikből gyárilag ki is „felejtették” ezt a remek :( alkatrészt. Az „Általános műszaki problémák!...” topikban opel16v mester is kizárta a szoftveres letiltást. Szóval, valószínűleg rázós a dolog. Nálam kb. 3 hete van fizikailag lezárva, és semmilyen problémám nincs, sőt, harapósabb a gép. Mondjuk valószínűleg valamilyen látens hibakód azért tárolva marad a computerben (de nem sárgalámpás), ami esetleg zöldkártya-vizsgánál lehet problémás, ha kiolvassák. Boldog ünnepeket minden Astrásnak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 .............Mondjuk valószínűleg valamilyen látens hibakód azért tárolva marad a computerben (de nem sárgalámpás), ami esetleg zöldkártya-vizsgánál lehet problémás, ha kiolvassák. Boldog ünnepeket minden Astrásnak! Na ilyen zöldkártyáztató helyet még nem láttam ,ahol Tech2-vel ugrottak a gépnek :( hivatalos szervízen kívűl is meg lehet csináltatni a zöldkártyát... Békés Boldog Karácsonyt Mindekinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve December23, 2007 Megoszt Elküldve December23, 2007 Sziasztok! Kellemes ünnepeket kívánok én is mindenkinek. Volna egy olyan kérdésem, hogy a klímát komolyan be kell indítani minden hónapban (itt a hideg hónapokra gondolok) pár percre ,vagy csak megszivattak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 Sziasztok! Kellemes ünnepeket kívánok én is mindenkinek. Volna egy olyan kérdésem, hogy a klímát komolyan be kell indítani minden hónapban (itt a hideg hónapokra gondolok) pár percre ,vagy csak megszivattak. Havonta 1x igen! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 Help PLS! Keresek sötét metálzöld 5.ajtót...sajnos kicsit átalakítottam...70-329-1499 avagy mail:Qpack@chello.hu kérdezzetek utánna légyszíves vagy ha van vkinek ilyen elfekvőben vagy olyan helyen jár nagyon jó volna... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabesz85 Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 Hello van egy 2001 es 1.4 16 szelepes G astrám elvilleg 96.000 km van benne. A motortérből kattogo hangot hallok kb 1500 fordulatszámig utánna nem. Beindításnál tiszta hang még alapjárat visssza nem esik legyen Tél nyár tök mindegy. véletlenszerűen jön elő a hang és tünik is el. Hidrotőke cserélve és ugyanaz a bajom. Fogyasztás 7 liter olajat nem eszi és nem is füstöl csak van egy csattogós lepkém :( Segítség vagy valami ötlet előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 Hello van egy 2001 es 1.4 16 szelepes G astrám elvilleg 96.000 km van benne. A motortérből kattogo hangot hallok kb 1500 fordulatszámig utánna nem. Beindításnál tiszta hang még alapjárat visssza nem esik legyen Tél nyár tök mindegy. véletlenszerűen jön elő a hang és tünik is el. Hidrotőke cserélve és ugyanaz a bajom. Fogyasztás 7 liter olajat nem eszi és nem is füstöl csak van egy csattogós lepkém :( Segítség vagy valami ötlet előre is köszönöm Ismerős a dolog találkoztam már ilyennel 1.6 16 v motornál, de nem is csörgő hanem inkább klattyogó hangot ad ki és ha figyelmesen hallgatod inkább a motortér aljából jön. Nem tudtunk rá jönni mi lehet, üzemmeleg motornál semmi nem hallható. Nem okozott problémát évekig és most sem, nem csökkent de nem is erősödött a hang, a motor szépen teljesít, nem eszik olajat abnormális módon és normális a fogyasztása is. Gondoltunk mi is hidrotőkére, de kizártuk, mivel hideg motor indítása esetén gyönyörű a hangja majd később jön elő alkalomszerűen a klattyogás. Bocs, hogy így írom, de ha te cseréltél hidrotőkét és semmi változás akkor ez "megnyugtató" mert mi is erre gyanakodtunk első körben, de a költségek miatt nem akartunk a cserével foglalkozni. Még senki nem tudta megmondani az okot, fura, hogy nem romlott a helyzet és a hang sem erősödött az idő előre haladtával. Csak! tipp: a vezérlésnél esetleg valamely görgő, olajszivattyú, kuplung mechanizmus Igazából nem tudom, de ha rájöttetek vmire kérlek oszd meg, mert engem (ismerősömet) is érdekelne !! Előre is köszi!! Szerelő (esetleg több független vélemény) mondott rá vmit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabesz85 Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 Ja elég huzos volt 90 ezer klattyogás stimmel és alulról jön.8 szerelő nem tudta megmondani és én kb 15 ezret mentem igy vele. nem erősödik a hang sem. de uzemmeleg akkor is van . Ja és vezérműszíj görgők vízpumpa és feszítők is voltak cserélve. az más miatt de előtte és utánna is megmaratt a hangom. menetileg semmi rosszat nem tapasztaltam csak esztétikai amugy semmi bajom vele első verdám. az a bosszantó hogy márkaszervíz és fogalmuk sincs és több astránál hallottam már tipushiba féle válaszod kössz valami fejlemény ugy is írom Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 srácok! Azt hiszem, valami tankszellőztető szelep bibi ami ilyet okoz. Vagy ez mennyire sűrűn ad hangot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabesz85 Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 nekem kb beinditom visszaesik az alapjárat tak-tak-tak-tak adok neki ovatosan fordulatot gyorsabb a klattyogás de kb 1500 utánna csendes visszateszem fordulatot ujra van hangja arrrébb állok elhalgat valamikor. megyek vele 100 km csendes szal tök változó. fogyasztásom 6,5 és 7 között ez nagyon vegyes város és hosszútáv szal szerintem jól fogyaszt. Kinyomo csapágy vagy hajtókar csapágy?? ja és talán még az is jelenthet valamit hogy állítólag gyorsan feketedik az olajam 2000km azt mondják a diselnél sötét ennyire. de a szerelő aki szétszedte a hidrotoke miatt nem látott semmi rendellenességet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 csapágyat kizárnám, mert már azóta generálon lenne a mocid. A fekete olaj lehet pont az olajtól is. Mi van benne? A sűrűségre úgy értettem, hogy pl. moci fordulattal azonos? Vagy teljesen független? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December24, 2007 Megoszt Elküldve December24, 2007 srácok! Azt hiszem, valami tankszellőztető szelep bibi ami ilyet okoz. Vagy ez mennyire sűrűn ad hangot? Igen, ami a légszűrő házon van, de az jól elkülöníthető és teljesen más klattyogás :( Ez viszont a motortól jön és valahonnan alulról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts