voszi Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 ebben kaszi lesz a profi, neki volt szívója és sokat tuningolta is, de ugye ő jó messzire elkerüli az opelforum-ot. amit én tudok: - leömlő más (kicsit jobb, pl. leömlőtörésről nem hallottam X20XER-től, nem úgy, mint X20XEV-től) - nagytengelyes - más a program - váltó mindkettőben F23SR, az OPC-be csak a 3.95-ös (alphacode: TS) végáttételt szerelték, az X20XEV-hez volt 3.74-es (alphacode: SH), és 4.17-es (alphacode: SD) végáttétel is a 3.95 (alphacode: SC) mellett. talán a sport változat (3 ajtós)-hoz ment a rövidebb, a kombihoz a hosszabb, és a réti 2 lityishez a 3.95, de ez csak tipp. de lehet más eltérés is Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 ebben kaszi lesz a profi, neki volt szívója és sokat tuningolta is, de ugye ő jó messzire elkerüli az opelforum-ot. amit én tudok: - leömlő más (kicsit jobb, pl. leömlőtörésről nem hallottam X20XER-től, nem úgy, mint X20XEV-től) - nagytengelyes - más a program - váltó mindkettőben F23SR, az OPC-be csak a 3.95-ös (alphacode: TS) végáttételt szerelték, az X20XEV-hez volt 3.74-es (alphacode: SH), és 4.17-es (alphacode: SD) végáttétel is a 3.95 (alphacode: SC) mellett. talán a sport változat (3 ajtós)-hoz ment a rövidebb, a kombihoz a hosszabb, és a réti 2 lityishez a 3.95, de ez csak tipp. de lehet más eltérés is Köszi :lol: X20XEV-ről tudsz vmit ? Eszi az olajat ? Tényleg, és az X20XER mennyire maszív ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Sziasztok! Megtudja valaki mondanai twinport motoroknál,merre van,vagy melyik az az üzemanyag szellözöcsö ami azt a fura kis kattogást tudja okozni? Hol találhato az meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazsk Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Sziasztok! Megtudja valaki mondanai twinport motoroknál,merre van,vagy melyik az az üzemanyag szellözöcsö ami azt a fura kis kattogást tudja okozni? Hol találhato az meg? Szia! Az a cső, a tűzfalnál található, az autó bal oldalánál, ahogy belenézel a hűtőmaszk felől. Kb középről indul és elmegy a kaszniig, olyan "lépcsős" alakú... jobban nem tudom leírni, de ha járatod a motort és odahajolsz, akkor hallatszik a kopogás a csőből és akkor meg tudod állapítani melyik az a cső... Vidd el szervízbe és raknak bele egy műanyag spirált és akkor már megszűnik, vagy legalábbis halkul. Én azóta (kopp-kopp-kopp) nem hallom. kb. 5 perc volt a pótlás és garanciában megcsinálták. Üdv.: Krisztián Link to comment Megosztás: More sharing options...
domber Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Szia! Az a cső, a tűzfalnál található, az autó bal oldalánál, ahogy belenézel a hűtőmaszk felől. Kb középről indul és elmegy a kaszniig, olyan "lépcsős" alakú... jobban nem tudom leírni, de ha járatod a motort és odahajolsz, akkor hallatszik a kopogás a csőből és akkor meg tudod állapítani melyik az a cső... Vidd el szervízbe és raknak bele egy műanyag spirált és akkor már megszűnik, vagy legalábbis halkul. Én azóta (kopp-kopp-kopp) nem hallom. kb. 5 perc volt a pótlás és garanciában megcsinálták. Üdv.: Krisztián Hát elvittem a szervizbe vagyis voltam olajcsere miatt,megemlitettem de csak néztek.... Kb egy ora mulva nagyjábol rájöttek hogy honnét jön a hang de semmi eredménye nem lett..azt mondták a végén hogy egy autoval már találkoztak igy és nekiverödött a kaszninak valahol mert oda megy ki,és szivacsot szoktak oda tenni.... Aztán raktak oda de semmi eredménye nem let......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazsk Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Hát elvittem a szervizbe vagyis voltam olajcsere miatt,megemlitettem de csak néztek.... Kb egy ora mulva nagyjábol rájöttek hogy honnét jön a hang de semmi eredménye nem lett..azt mondták a végén hogy egy autoval már találkoztak igy és nekiverödött a kaszninak valahol mert oda megy ki,és szivacsot szoktak oda tenni.... Aztán raktak oda de semmi eredménye nem let......... Hello, Jó reggelt Mindenkinek! Nem tudom, nekem is az első szervizben, ahol vettem az autót csak "néztek" bután. (e-mailes bejelentésem volt, kérdésem) Aztán mikor felhívtam Schilleréket, akkor már egyből a telefonban mondta a srác, hogy mi a probléma és mit kell csinálni. Meg is rendelte az alkatrészt hozzá, mivel a gyárban tudnak a problémáról, csak nem csinálnak visszahívási kampányt, mert van akit nem zavar és van amelyik nem kopog- és különben sem olyan nagy probléma, hogy károsodjon bármi...csak bosszantó. Talán még néha hallani picit nálam is, de már nincs olyan hangja, mint egy dízelnek... Ajánlom figylemedbe Schiller Fóti úti szervizét. (nem tudom hol laksz). vagy ha Ők messze vannak, akkor több opel szerviz a nyerő. ha továbbra sem tudják mi lehet a probléma, akkor említsd meg nekik, hogy ezt hallottad és már több autót "javítottak" ilyen problémávval. Egy műanyag spirál szerű "izé" kell bedugni abba a csőbe. (olyasmi, mint amivel a vezetékeket szokták összefogni, olyan kis gömbökből állnak -- amolyan WC lánc szerű...) :lol: :lol: :lol: :P ;) :hiya: Üdv.: Krisztián ps.: De hívd fel nyugodtan Schilleréket és kérdezz rá, ők már a telefonban mondják. Opel Újpest Márkaszerviz Cím: 1046 Budapest, Fóti út 143. Tel.: +36 (1) 2-72-72-00 Link to comment Megosztás: More sharing options...
FATI001 Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Sziasztok!Most regisztráltam és mindjárt kérdeznék is:Németországból hozott Opel valós futásteljesítményét honnan lehet megtudni?/A kinti utolsó szerviz km-száma érdekelne/.A német rendszámot nem ismerem,az alvázszám segítségével kideríthető ez?A magyar Opel szervizek nem tudtak segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Üdv! Van valakinek valami ismerete a Tech2-es interfész kábelről? Az ebay.de-en árulnak rengeteget, de mindegyikhez csak 2004-ig írják az autókat. A később gyártottakat nem kezeli? Ezzel a ketyerével szokták kiolvasni a hibakódokat is, meg törölni, meg aktiválni bizonyos funkciókat? Jól tudom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Azzal a kábellel tudsz kiolvasni hibakódokat, meg legtöbbjét törölni is. De sok más dologra nem igazán jó. Nem egyenlő a szervízes tech2 műszerrel. A mostani autókhoz már a canbusz-t is támogató kábel kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Sziasztok!Most regisztráltam és mindjárt kérdeznék is:Németországból hozott Opel valós futásteljesítményét honnan lehet megtudni?/A kinti utolsó szerviz km-száma érdekelne/.A német rendszámot nem ismerem,az alvázszám segítségével kideríthető ez?A magyar Opel szervizek nem tudtak segíteni. Az órában lévőhöz még adjál hozzá min 100.000 km :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolee Elküldve Október26, 2007 Megoszt Elküldve Október26, 2007 Azzal a kábellel tudsz kiolvasni hibakódokat, meg legtöbbjét törölni is. De sok más dologra nem igazán jó. Nem egyenlő a szervízes tech2 műszerrel. A mostani autókhoz már a canbusz-t is támogató kábel kell. A mostani autó jelen esetben egy 2005-ös Astra G Z16XEP motorral. Ehez is kell canbus? Ilyen kábelre gondolok: http://cgi.ebay.de/Opel-OBD-OBD2-Interface Ezen valami olyansmit is ír (nem vagyok jó németből), hogy a tempomat funkció aktiválására is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október26, 2007 Megoszt Elküldve Október26, 2007 Lényegében nem a kábelen múlik a tudása, hanem a sw-en, amit használsz hozzá. Azt most nem tudom biztosra, hogy nálad mire lenne jó ez a kábel, de az tuti hogy pár dolgot csak a canbuszon érsz el, tehát nem mindenre jó ez. Azt is hozzátenném, hogy azok a sw-ek amit adnak hozzá, ritkán hasznosak, leginkább csak hibakódolvasásra és törlésre jó, esetleg km óra állításra és online logolásra. Itt magyarországon is több helyen lehet kapni 20000 körüli áron ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mille p Elküldve Október28, 2007 Megoszt Elküldve Október28, 2007 Sziasztok! Nem tud valaki ausztriába egy jó opelbontót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október28, 2007 Megoszt Elküldve Október28, 2007 Tas biztos tud, csak ő nem sokat van itt a fórumon... (Tascona) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Homa Elküldve Október28, 2007 Megoszt Elküldve Október28, 2007 Sziasztok, Tanácsot szeretnénk kérni, ma este résztvettem egy balesetben az erzsébet hídon,Az eset 3 sáv, kettő haladó plussz busz sáv, a középső sávból bevágott elém egy autó, mire én félrerántottam a kormányt s nekiütköztem a melletem haladó autónak a buszsávban(sajnos aki elémjött azzal nem ütköztem össze). A vétkes természetesen nem állt meg, így csak a marc. 15 téren sikerült utolérni, nem ismerte el(természetesen biztosító társasági céges autó). Kihívtam a rendőrőket, mire a helyszínre értek addigra a harmadik autó(buszsáv levő) soforje elment a helyszínről, helyette az öccse jelent meg, az autó a helyszínen maradt(szintén céges autó BMW...). A rendőrőknek elmondásra került az eset, s kaptam egy igazolást a balesetről, majd felhívott a károsult, hogy jobb lenne a töröltetném az egészet, s adjak egy betétlapot neki, s majd szerzünk az én káromhoz is egy betétlapot, s akkor melletem tanuskodik...? Holnap bemegyek a biztosítomhoz, kárszemlére(nincs CASCO-m), tanácsra, de nem tudom mit tegyek nem szeretem "vételenül" elismerni a dolgokat... Tegyek feljelentést az ellen aki bevágott elém? Köszi, Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 hát ez nem egyszerű... ugyanis a buszsávos autó tényleg szarul jár veled együtt, ha az okozó nem ismeri el a dolgot, mert így sokáig lesz húzva az ügy, és esélyes egy "mindkét fél hibás" döntés, ami alapján senkinek nem fog fizetni a biztosító. Ha viszont te elismered a buszsávos csókának a dolgot, neki hamar meglesz a kárügyintézés, de te már ilyenkor nem futhatsz a károd után hivatalosan... az meg hogy ő mit ígér, te meg mit hiszel el neki, már a te dolgod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Homa Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 hát ez nem egyszerű... ugyanis a buszsávos autó tényleg szarul jár veled együtt, ha az okozó nem ismeri el a dolgot, mert így sokáig lesz húzva az ügy, és esélyes egy "mindkét fél hibás" döntés, ami alapján senkinek nem fog fizetni a biztosító. Ha viszont te elismered a buszsávos csókának a dolgot, neki hamar meglesz a kárügyintézés, de te már ilyenkor nem futhatsz a károd után hivatalosan... az meg hogy ő mit ígér, te meg mit hiszel el neki, már a te dolgod. Köszi, én is hasonlóan gondolkodtam,azaz én nem járok jól sehogy... s valószínű hogy a károm nem lesz megtéritve. Mindenesetre, bemegyek a biztosítohóz, s jelenleg úgy gondolom nem ismerem el a felelősséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Mivel vannak az Erzsébet hídon kamerák, indíts szerintem cserbenhagyásos eljárást az okozó ellen, és ha elindul az eljárás, akkor a rendőrök már kiadják a felvételeket az eljárás lefolytatására. Ezt minél előbb kéne, mert nemtom hány napig őrzik a felvételeket. Bár a magyar jogot és bíróságokat ismerve ha van egy kis kurázsi az okozóban, akkor simán megússza így is... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Homa Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Mivel vannak az Erzsébet hídon kamerák, indíts szerintem cserbenhagyásos eljárást az okozó ellen, és ha elindul az eljárás, akkor a rendőrök már kiadják a felvételeket az eljárás lefolytatására. Ezt minél előbb kéne, mert nemtom hány napig őrzik a felvételeket. Bár a magyar jogot és bíróságokat ismerve ha van egy kis kurázsi az okozóban, akkor simán megússza így is... :( A tanulság kedvéért leírom a történteket. Megfogadtam a tanácsot bementem a rendőrségre, ahol az mondták nem kell feljelentést tennem, mert a helyszínelés miatt mindeképp lesz belőle feljentést. Infónak elmondták, hogy a kültéri kamerák az Önkormányzatokhoz vannak bekötve és a beruházási osztálytól esetleg meg lehet szerezni a felvételeket(ha készült)... Írásban kérték az igényemet az osztályvezetőnek címezve, amelyet elfaxoltam nekik,s most várom a választ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Akkor mi is várjuk majd, mi alakul :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Valaki rányitotta az ajtót az autóra...ma vettem észre... első sárvédő behorpadt ... ######a.... Főleg hogy szinte sérülésmentes volt a kasztni szinte mindenhol ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Valaki rányitotta az ajtót az autóra...ma vettem észre... első sárvédő behorpadt ... ######a.... Főleg hogy szinte sérülésmentes volt a kasztni szinte mindenhol ... Átérzem kolega a fájdalmat!! :( Nekem 1X letolatták az elejét, persze se pénz se posztó, a prosztó paraszt meg a helyszínről gyorsan eltünt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Valaki rányitotta az ajtót az autóra...ma vettem észre... első sárvédő behorpadt ... ######a.... Főleg hogy szinte sérülésmentes volt a kasztni szinte mindenhol ... Rohadjon le a feje az összes ilyen köcsögnek!! Én is jártam hasonlóan előző kocsimmal. Azóta úgy próbálok ez ellen "védekezni", hogy pl. Tesco parkolóban igyekszem két nagyobb értékű kocsi közé állni. Ők talán jobban figyelnek, mert nekik is pénz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Oh :( akkor mondhatni mi még olcsón megúsztuk ... Átérzem kolega a fájdalmat!! :P Nekem 1X letolatták az elejét, persze se pénz se posztó, a prosztó paraszt meg a helyszínről gyorsan eltünt... Ige én is valami bevásárlós mókára gyanakszom de azért ez mégis a családi verda, Muter többet jár vele és sajna olyan helyen dolgozik ahol nincs nagyon válogatás a parkoló helyek közt. Mondjuk én a sajátommal igyekszem mégis elkerülni az ilyen "csúcsszupertágas" parkolókat ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Valaki rányitotta az ajtót az autóra...ma vettem észre... első sárvédő behorpadt ... ######a.... Főleg hogy szinte sérülésmentes volt a kasztni szinte mindenhol ... Átérzem a dühödet, én is szoktam szitkozódni az ilyenért. Nálam ( belváros ) az a gáz,hogy az utca jobb oldalán szépen egy mögött lehet parkolni a bal oldalon pedig 45fokban egymás mellett. Első esetben az autó bal sarkait törik ( mint ahogy volt is már rá példa ) elöl ill. hátul ,a parkolni nemtudók, ha a másik oldalt választom akkor jön az ajtórányitásos ( de szép szó ) sérülés. Szóval sehogy se jó. Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts