joe89 Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 Szerencsére semmi ilyesmi nincs, olajat nem eszi, legalábbis nem jelentős mértékben. 340ezer kilométer viszont már van benne. Mindent végig próbálni azért költséges lenne, mert már költöttem rá most egy jó 300ezret. Addig nem is nagyon akarnék motorgenerált, amíg nem kezdi el zabálni az olajat. Ha kell, akkor nyilván gondolkodnék egy ilyenben is, mert akarom még használni, amúgy szerintem egész jó kis autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve December23, 2020 Megoszt Elküldve December23, 2020 8 perce, joe89 írta: Szerencsére semmi ilyesmi nincs, olajat nem eszi, legalábbis nem jelentős mértékben. 340ezer kilométer viszont már van benne. Mindent végig próbálni azért költséges lenne, mert már költöttem rá most egy jó 300ezret. Addig nem is nagyon akarnék motorgenerált, amíg nem kezdi el zabálni az olajat. Ha kell, akkor nyilván gondolkodnék egy ilyenben is, mert akarom még használni, amúgy szerintem egész jó kis autó. Igen nagyon jó autó.Nekem is ilyen van 2007-es.153 ezerrel de szinte szalon állapotú.Egy éve cseréltem vezérlést egyébként semmi baja.Csak a kopó alkatrész cserék voltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December24, 2020 Megoszt Elküldve December24, 2020 (edited) Lambda szondát nem tudod hogy milyet érdemes bele tenni ? Csak gyárit ? Vagy esetleg eldöcög utángyártottal is ? EGR - ből gyárit rakattam bele, de a két szonda gyáriba azért igencsak meredek lenne szerintem lóvéban. Módosítva December24, 2020 : joe89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve December25, 2020 Megoszt Elküldve December25, 2020 9 órája, joe89 írta: Lambda szondát nem tudod hogy milyet érdemes bele tenni ? Csak gyárit ? Vagy esetleg eldöcög utángyártottal is ? EGR - ből gyárit rakattam bele, de a két szonda gyáriba azért igencsak meredek lenne szerintem lóvéban. Bosch szondát ajánlják az emberek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve December25, 2020 Megoszt Elküldve December25, 2020 1 órával ezelőtt, Stofl írta: Bosch szondát ajánlják az emberek. Köszönöm szépen! Állítólag kettő is van ebből az alkatrészből. Katalizátor előtti, utáni.. Jól tudom ? Bocs ha hülyeséget kérdezek. Mindent szerelőre szoktam bízni egyébként. Csak nem rossz ha felkészülök a dolgokra. Nem tudom mikor volt utoljára cserélve és ha jól tudom akkor bizonyos km után nem árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December25, 2020 Megoszt Elküldve December25, 2020 1 óra, joe89 írta: Köszönöm szépen! Állítólag kettő is van ebből az alkatrészből. Katalizátor előtti, utáni.. Jól tudom ? Bocs ha hülyeséget kérdezek. Mindent szerelőre szoktam bízni egyébként. Csak nem rossz ha felkészülök a dolgokra. Nem tudom mikor volt utoljára cserélve és ha jól tudom akkor bizonyos km után nem árt. Kettő van, van egy a katalizátor előtt, ezt látni a motortérből egészen fent van ( a leömlő-katalizátor egybe van építve ebben van) , a másik a kocsi alatt van a csőben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve December27, 2020 Megoszt Elküldve December27, 2020 (edited) Sziasztok! Van infója valakinek arról, hogy vajon a caravan hátsó rugója erősebb-e a sima ferdehátúénál? Az erősített hátsó rugók elég húzósak..a caravanét ferdehátúba rakni mennyire jó/rossz ötlet vajon? Módosítva December27, 2020 : peacetrang Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December28, 2020 Megoszt Elküldve December28, 2020 15 órája, peacetrang írta: Sziasztok! Van infója valakinek arról, hogy vajon a caravan hátsó rugója erősebb-e a sima ferdehátúénál? Az erősített hátsó rugók elég húzósak..a caravanét ferdehátúba rakni mennyire jó/rossz ötlet vajon? Erősebb. Igazából a tengelyterhelés-érték a döntő, azt meg látod az anyósoldali B-oszlopon levő kis táblácskánt (az első ajtó felől nézve). Mivel a hátsó rugók külméretei kirugózott állapotban nagyjából megegyeznek, ezért simán belemegy a Caravané is, legfeljebb kicsit meredekebben áll a hátulja majd és talán kicsit pattogósabb is lesz, de ez függ attól is hogy használt (és ha igen, mennyire) rugót teszel-e az autódba, vagy újat... Én anno beletettem az A Corsámba a Calibrám ÜLTETŐrugóját hátra, nos a Corsa hátulja még ettől is magasabban lett vagy 5 centivel... de hát ott sokkal nagyobb a két autó közötti tengelyterhelés-különbség, mint egy Caravan és egy Hatchback Astra között, ráadásul az a rugó vadonat új volt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December28, 2020 Megoszt Elküldve December28, 2020 16 órája, peacetrang írta: Sziasztok! Van infója valakinek arról, hogy vajon a caravan hátsó rugója erősebb-e a sima ferdehátúénál? Az erősített hátsó rugók elég húzósak..a caravanét ferdehátúba rakni mennyire jó/rossz ötlet vajon? Ha esetleg eljutsz odáig hogy ki akarod cserélni, ha jól rémlik van a pincében egy pár caravan rugó. A menet végéből 2-3 centit levágtam, mert F astrába akartam belerakni abban meg kisebb az utolsó karika, és ez alapból nem fért bele. A projektből nem lett semmi, ( annyival magasabb mint az F astráé, hogy nem fért be hiába húztam le a hidat rugóösszehúzom meg nincs) ez meg itt van, eladni így nem akarom kidobni meg sajnálom. Szóval ha akarsz kísérletezni akkor adsz egy címet ( vagy esetleg ha szoktad használni pölö a Foxpost csomagautómatát az még egyszerűbb) aztán elküldöm. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
JohnVonAstra Elküldve December29, 2020 Megoszt Elküldve December29, 2020 Üdv! Vettem ma egy hörcsögöt a gyerkőcnek, de kimászott az edényből az Astra G-ben. Amikor utoljára láttam az anyósülésnél a kesztyűtartó mögé ment, azóta nem találom. A kesztyütartót kicsavaroztam de nem látom mögötte, viszont amit észrevettem hogy onnan ezer burkolat mögé bebújhatott. Nem szedem szét az autót miatta. A kérdés az, hogy a beltérből kijuthat-e a szabadba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mtxagent Elküldve December29, 2020 Megoszt Elküldve December29, 2020 4 órája, JohnVonAstra írta: Üdv! Vettem ma egy hörcsögöt a gyerkőcnek, de kimászott az edényből az Astra G-ben. Amikor utoljára láttam az anyósülésnél a kesztyűtartó mögé ment, azóta nem találom. A kesztyütartót kicsavaroztam de nem látom mögötte, viszont amit észrevettem hogy onnan ezer burkolat mögé bebújhatott. Nem szedem szét az autót miatta. A kérdés az, hogy a beltérből kijuthat-e a szabadba? Úgy tudom, hogy csak a hátsó lökhárító mögött van egy szellőző ajtócska a külvilágba. RIP hörcsög, majd ha büdi lesz, megtalálod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve December30, 2020 Megoszt Elküldve December30, 2020 Nekem a szétszedett motor kipufogó csonkjába pakoltak mogyorókat a pelék, vagy patkányok, kitalálnak ezek mindenhonnan, a Természettudomány múzeumban van is egy labirintus patkánynak, ami variálható, pikkpakk rájönnek, merre a kijárat. Hörcsög ugyanaz, talán okosabbak. Azóta minden lukat betömök egy szétszedett blokkon, mert azok a gcik telerakják mogyoróval. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2020 Megoszt Elküldve December30, 2020 12 órája, JohnVonAstra írta: Üdv! Vettem ma egy hörcsögöt a gyerkőcnek, de kimászott az edényből az Astra G-ben. Amikor utoljára láttam az anyósülésnél a kesztyűtartó mögé ment, azóta nem találom. A kesztyütartót kicsavaroztam de nem látom mögötte, viszont amit észrevettem hogy onnan ezer burkolat mögé bebújhatott. Nem szedem szét az autót miatta. A kérdés az, hogy a beltérből kijuthat-e a szabadba? Nem nagyon tud kijutni viszont ez neked rossz hír, mert ha ott marad és éhes lesz esetleg elkezd rágni mondjuk vezetéket. Nem egy autó égett már le rágcsáló miatt, szóval lehet hogy jobb lenne megkeresni. Ha csak úgy rág el valami hogy nem működik akkor is majd bontani kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve Január3, 2021 Megoszt Elküldve Január3, 2021 Üdv Cartársak! Valakinek meg van esetleg az Astra G szerelési kézikönyve valamilyen letölthető (pdf, ebup, stb) formátumban? Ha megosztaná velem megköszönném... Joe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Január6, 2021 Megoszt Elküldve Január6, 2021 On 2021. 01. 03. at 18:11, cinyo99 írta: Üdv Cartársak! Valakinek meg van esetleg az Astra G szerelési kézikönyve valamilyen letölthető (pdf, ebup, stb) formátumban? Ha megosztaná velem megköszönném... Joe Helló, a dízelé megvan, angolul, Haynes, 340 oldalas. a 2 fajta 1.7-es, meg a 2000-es mocis van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinyo99 Elküldve Január7, 2021 Megoszt Elküldve Január7, 2021 On 2021. 01. 06. at 8:26, Mikulás74 írta: Helló, a dízelé megvan, angolul, Haynes, 340 oldalas. a 2 fajta 1.7-es, meg a 2000-es mocis van benne. Köszi! Az angol még nem is lenne probléma, de nekem 1.4EXP motorral van szerelve...Köszi még egyszer! Joe Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Január14, 2021 Megoszt Elküldve Január14, 2021 (edited) Sziasztok. Érdeklődési jelleggel kérdezném hogy kinek mi a tapasztalata lambda szondával kapcsolatban.Olyan értelemben hogy mennyi az élettartama kb?Ki mikor cserélt mennyi km után?Enyémbe 154-ezer van.160-ezer körül irják a katalógusban hogy csereérett de amig nem okoz hibát addig nem akarom cserélni.Csak kíváncsi vagyok kinek mennyit bírt? Köszi az infókat. Módosítva Január14, 2021 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január15, 2021 Megoszt Elküldve Január15, 2021 19 órája, kingblue írta: Sziasztok. Érdeklődési jelleggel kérdezném hogy kinek mi a tapasztalata lambda szondával kapcsolatban.Olyan értelemben hogy mennyi az élettartama kb?Ki mikor cserélt mennyi km után?Enyémbe 154-ezer van.160-ezer körül irják a katalógusban hogy csereérett de amig nem okoz hibát addig nem akarom cserélni.Csak kíváncsi vagyok kinek mennyit bírt? Köszi az infókat. Amelyik benzinesekkel eddig kapcsolatban voltam, 200e km-es futásig nem jelentkezett hiba náluk. Persze biztos nem olyan fürgés és pontosak mint újan, de nem volt indokolt a cseréjük. (Z14XE-kről van szó) H-nál 175e-nél járok. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Január15, 2021 Megoszt Elküldve Január15, 2021 22 perce, Stofl írta: Amelyik benzinesekkel eddig kapcsolatban voltam, 200e km-es futásig nem jelentkezett hiba náluk. Persze biztos nem olyan fürgés és pontosak mint újan, de nem volt indokolt a cseréjük. (Z14XE-kről van szó) H-nál 175e-nél járok. Köszi az infót.Gondolom ad hibakódot is ha már haldoklik.Van valami előjele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2021 Megoszt Elküldve Január15, 2021 Just now, kingblue írta: Köszi az infót.Gondolom ad hibakódot is ha már haldoklik.Van valami előjele. Nem biztos. A szondák egy tól-ig tartománya dolgoznak mint általában minden érzékelő. Ha a tartományon belül van az érték de nem valós akkor lehet hogy csak a megnövekedett fogyasztásból vagy a környezetvédelmi vizsgán történő bukásból derül ki hogy a szonda rossz. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január16, 2021 Megoszt Elküldve Január16, 2021 19 órája, zotya975 írta: Nem biztos. A szondák egy tól-ig tartománya dolgoznak mint általában minden érzékelő. Ha a tartományon belül van az érték de nem valós akkor lehet hogy csak a megnövekedett fogyasztásból vagy a környezetvédelmi vizsgán történő bukásból derül ki hogy a szonda rossz. Így van! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vardar Elküldve Január17, 2021 Megoszt Elküldve Január17, 2021 (edited) On 2021. 01. 15. at 16:07, kingblue írta: Köszi az infót.Gondolom ad hibakódot is ha már haldoklik.Van valami előjele. Z14XE, elkezdte dobálni a katalizátornál lévő a hibakódot olyan 154.000-nél. Néha világított, néha nem. Aztán kicseréltem, utána is egyszer kidobta. De a fogyasztás helyre állt az újjal, amint a régi elkezdte dobálni, olyan fél-egy literrel megnőtt. A 2. cseréje is tervben van, ha megejtem, és beesne a fogyasztás csere után, írok majd ide. Módosítva Január17, 2021 : Vardar 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Január18, 2021 Megoszt Elküldve Január18, 2021 17 órája, Vardar írta: Z14XE, elkezdte dobálni a katalizátornál lévő a hibakódot olyan 154.000-nél. Néha világított, néha nem. Aztán kicseréltem, utána is egyszer kidobta. De a fogyasztás helyre állt az újjal, amint a régi elkezdte dobálni, olyan fél-egy literrel megnőtt. A 2. cseréje is tervben van, ha megejtem, és beesne a fogyasztás csere után, írok majd ide. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február6, 2021 Megoszt Elküldve Február6, 2021 Figyelmetlen voltam, és lejárt az autó műszakija, így meglátogattam a szokásos vizsgabázist. Előműszakin csak a bal hátsó rugó törését állapították meg. Ősszel csörömpölt valami az autó alatt, és találtam is egy rugókarikát a kocsi alatt, de úgy találtam nem tőlem van. De, szépen passzol a helyére: Régi-Új: De szép: A csere egy óra volt, aminek a fele a kipakolással ment el ( szerszámok, emelő, stafnik) a rugópár postaköltséggel egy 10500Forint volt. Szándékomban állt előtte-utána megmérni az autó magasságát mondjuk a kerékjárattól a kerékközéphez, de persze akkor jutott eszembe amikor már az új rugót tettem be. De úgy látom nem változott a magassága. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe89 Elküldve Február6, 2021 Megoszt Elküldve Február6, 2021 (edited) Üdvözlet! Egy 2005-ös G astra ( Z14XEP) mennyire számít normális fogyasztásnak, hogy csurdig tankolom. Elvileg 52 literes és 650km után gyullad fel a lámpa hogy tankoljak. Nyilván akkor még van benne benzin, de tovább nem mertem kísérletezni. Irány a benzinkút :D Szóval ez egy átlagos fogyasztásnak elmegy ? Azt elfelejtettem hogy kb. 70%városon kívül 90-100km/h és 30 % város . Módosítva Február6, 2021 : joe89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts