Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

2 órája, zotya975 írta:

Béke legyen veletek, ami az egyik embernek fontos a másiknak unalmas, nem vagyunk egyformák. :rolleyes:

Meleg van, épp most jegyeztem meg egy másik topicban.

Egyébként kézifék kímélésnek padlóhoz fixen rögzített széles ékeket tartanék a legjobb megoldásnak,  ekkora lejtőnél már nem terhelném a motort-hajtásláncot sebességben hagyással.

• Köszi! 1
Megosztás:

26 perce, koopal írta:

Meleg van, épp most jegyeztem meg egy másik topicban.

Egyébként kézifék kímélésnek padlóhoz fixen rögzített széles ékeket tartanék a legjobb megoldásnak,  ekkora lejtőnél már nem terhelném a motort-hajtásláncot sebességben hagyással.

Hát főleg ha szíjas a motor ( nem tudom milyen) annak azért nem olyan jó a folyamatos feszülés  ugyanabban a pozícióban, bár elvileg ki kell bírnia, amúgy is nagy a terhelése. 

Megosztás:

2 órája, koopal írta:

Lefúrni nem szabad. Ilyesmire gondoltam fából (mindkét kerék alá), esetleg a falnak támasztva. A legyártatása a probléma (nekem nincs rá lehetőségem).
beallo_ek.jpg

Megosztás:

2 órája, zotya975 írta:

Hát főleg ha szíjas a motor ( nem tudom milyen) annak azért nem olyan jó a folyamatos feszülés  ugyanabban a pozícióban, bár elvileg ki kell bírnia, amúgy is nagy a terhelése. 

Nekem az rémlik hogy a láncos tolerálja rosszabbul... 

17 perce, freddy_ írta:

Lefúrni nem szabad. Ilyesmire gondoltam fából (mindkét kerék alá), esetleg a falnak támasztva. A legyártatása a probléma (nekem nincs rá lehetőségem).
beallo_ek.jpg

Egy mezei barkács boltban meg tudod venni hozzá a cuccokat. OSB lap meg némi léc meg csavar, a kerék meg tud támaszkodni akkor is ha nem ék alaknak gurítod neki... Szerintem két stafni is elég lenne a hosszát úgy vágod le hogy leméred a faltól a távot és úgy leteszed a padlóra. Amikor a kocsi nekigurul akkor a fal megtámasztja/ellentart és meg is vagy... (Sőt, talán két ki raklap is elég a célra...) 

Megosztás:

9 órája, Cs. Zoltán írta:

Köszi! Milyen alkatrész volt, ha kérdezhetem? Igazából, Eneos Sustinát tervezek rendelni, nem olcsó, de náluk a legkedvezőbb az árfekvése. 

Én már 3 alkalommal vásároltam tőlük olajat, meg szűrőket. Gond nem volt egyszer sem. Előre utalással szoktam fizetni PayPalon keresztül, így még a szállítás is kicsit olcsóbb.

• Köszi! 1
Megosztás:

On 2018. 08. 12. at 17:31, Cs. Zoltán írta:

Sziasztok! 

Kauffertől rendeltetek már? Elég jó árai vannak, de vajon megbízható is (pl. olaj téren)? 

Olajat, szűrőt, légszűrőt és kerékcsavarokat. A csavaroknál érdekesség, hogy Swag-eket rendeltem 480/db áron miközben volt külföldi raktáron lévő is ebből a típusból 370körüli áron asszem. Mikor megjött a csomag ezt láttam

vfredwjxz8dj8lbrmem7.jpg

Gondolom a GM logo az egyet jelent. Nem akarok túl sokat belegondolni, hogy netán mert Astra-hoz való szűrőket meg Dexos minősítésű olajat rendeltem és esetleg ezért kaptam pont ilyeneket. Ez inkább csak merő véletlen.

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy G Astra futómű szilentből melyik beszállító cég a gyári minőség? Tehát melyik cég termékét címkézik GM-nek, vagy melyik a legjobb minőség? És Mikor érdemes cserélni? Pl 6 év után mint a gumit?

Segítségeteket köszönöm.

Megosztás:

25 perce, nyolc8 írta:

Tudja valaki esetleg hogy ezek a párezer forintos lámpa búra polírozó szettek (csiszoló, és valami ápoló védő krém egy csomagban) mennyire tartósak? Ha egyszer lekezelem ilyennel akkor utána félévente csinálhatom újra?

Végülis mindegy nem? Lepolírozod vele szépen aztán teszel rá egy víztiszta fóliát ami UV álló. 

Megosztás:

On 2018. 08. 20. at 12:14, AstryG írta:

Végülis mindegy nem? Lepolírozod vele szépen aztán teszel rá egy víztiszta fóliát ami UV álló. 

A fólia nem jön fel egy idő után? Azt néztem hogy ezek a lámpa polírozó cégek is csak lekenik valamivel.

Más: valaki le tudná fotózni az ablaktörlő alatti nagy műanyagon lévő motortéri matricákat? Hogy mégis mi van rajtuk? Mert az enyémről hiányoznak, és érdekelne milyen információkról maradok le. :)

Megosztás:

24 perce, nyolc8 írta:

A fólia nem jön fel egy idő után? Azt néztem hogy ezek a lámpa polírozó cégek is csak lekenik valamivel.

Más: valaki le tudná fotózni az ablaktörlő alatti nagy műanyagon lévő motortéri matricákat? Hogy mégis mi van rajtuk? Mert az enyémről hiányoznak, és érdekelne milyen információkról maradok le. :)

Erre gondolsz? 

2903807-20180826-RaU9Lq.png

• Haha 1
Megosztás:

8 órája, nyolc8 írta:

Hát egy jó idő után... Tavaly fóliáztam a ködlámpákat és megse moccantak azóta. Jó minőségű fólia kell azon a ragasztó is megfelelő és nem válik fel hamar. Amúgy amivel lekenik az egy színtelen lakk réteg. Az nem jön fel egy idő után mit gondolsz? :-) :happy:

Mondjuk innen http://www.carbon-auto-folia.hu/lampavedo-fenyszoro-folia/atlatszo Nem is kerül sokba és többféle fólia is van ha netán más is kellene. Kasírozót is kérhetsz hozzá, hogy könnyebb legyen felrakni.

Megosztás:

8 órája, zotya975 írta:

Erre gondolsz? 

2903807-20180826-RaU9Lq.png

Igen köszönöm, de láttam olyan autót aminek 2 matrica is van ezen a műanyagon. Egyébként ez mi akar lenni? Riasztó drasztikus kikapcsolása? :D

45 perce, AstryG írta:

Hát egy jó idő után... Tavaly fóliáztam a ködlámpákat és megse moccantak azóta. Jó minőségű fólia kell azon a ragasztó is megfelelő és nem válik fel hamar. Amúgy amivel lekenik az egy színtelen lakk réteg. Az nem jön fel egy idő után mit gondolsz? :-) :happy:

Mondjuk innen http://www.carbon-auto-folia.hu/lampavedo-fenyszoro-folia/atlatszo Nem is kerül sokba és többféle fólia is van ha netán más is kellene. Kasírozót is kérhetsz hozzá, hogy könnyebb legyen felrakni.

Köszönöm, megnézem ezeket a fóliákat is :)

Megosztás:

7 órája, nyolc8 írta:

Igen köszönöm, de láttam olyan autót aminek 2 matrica is van ezen a műanyagon. Egyébként ez mi akar lenni? Riasztó drasztikus kikapcsolása? :D

Hát ebben nem vagyok egészen biztos ,talán az akkusaruk lekötési sorrendjére figyelmeztet.

Megosztás:

18 órája, nyolc8 írta:

Érdemes, ilyen kafa kártyát kapsz rMmETRx.png

Illetve 1m hosszú x30cm széles darabot kapsz ezerért, máshol ez éppen a duplája. És küldik nagyon hamar. Másik boltban akartam elsőnek rendelni, de voltak olyan kedvesek és korrektek, hogy miután leadtam a rendelést egy hétre rá szóltak, hogy hiánycikk a fólia és még egy hét kb hogy megérkezzen. Na mondom akkor felejtős :closedeyes: Innen meg 2 napra meg is hozta a posta. Egy nagy PVC csőbe csomagolták szóval védve van elég rendesen.

Módosítva : AstryG
Megosztás:

Sziasztok!

Látott már valaki a képen láthatóhoz hasonló jelvényt?

Twinportos Astra G CC-n van, az első ajtók elején, közvetlenül a sárvédők mögött. Először azt hittem, hogy a felszereltségi szintet jelöli, de már abban sem vagyok biztos, hogy eredeti gyári tartozék, és esetleg nem utólag rakta -e rá valamelyik előző tulaj.

LRg7Suh.jpg

Megosztás:

18 perce, Aster írta:

Sziasztok!

Látott már valaki a képen láthatóhoz hasonló jelvényt?

Twinportos Astra G CC-n van, az első ajtók elején, közvetlenül a sárvédők mögött. Először azt hittem, hogy a felszereltségi szintet jelöli, de már abban sem vagyok biztos, hogy eredeti gyári tartozék, és esetleg nem utólag rakta -e rá valamelyik előző tulaj.

Gyári. Classic II-t jelöli

• Like 1
Megosztás:

1 minute ago, gezoli said:

Gyári. Classic II-t jelöli

Nagyon köszi. Közben én is belebotlottam ebbe: https://www.ebay.com/itm/Genuine-New-VAUXHALL-R-BREEZE-BADGE-Opel-Corsa-Astra-Vectra-Zafira-Meriva-Signum/183242366249

Nem tudod, hogy hol lehetne ilyen jelvényeket venni? Úgy értem a fenti linken ugyan kapható egy, de viszonylag húzós az ára, meg egyébként is úgy néz ki, hogy csak egy van neki belőle. Nekem meg kettő kellene.

Megosztás:

26 perce, Aster írta:

Nagyon köszi. Közben én is belebotlottam ebbe: https://www.ebay.com/itm/Genuine-New-VAUXHALL-R-BREEZE-BADGE-Opel-Corsa-Astra-Vectra-Zafira-Meriva-Signum/183242366249

Nem tudod, hogy hol lehetne ilyen jelvényeket venni? Úgy értem a fenti linken ugyan kapható egy, de viszonylag húzós az ára, meg egyébként is úgy néz ki, hogy csak egy van neki belőle. Nekem meg kettő kellene.

https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/felirat/r_felirat_riviera_53699

• Like 1
Megosztás:

4 minutes ago, gezoli said:

Ó, nagyon köszi. Ez ugyan még drágább, de legalább így már tudom, hogy az "R" a "Riviera"-t jelöli. Meg azt se tudtam, hogy a Cromaxnál feliratokat is lehet kapni. Már ennyivel is többet tudok. Legközelebb majd ott nézek körül először. Kösz még egyszer.

Módosítva : Aster
  • Köszi! 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.