nzozz Elküldve Június11, 2018 Megoszt Elküldve Június11, 2018 9 perce, AstryG írta: Tisztítani még nem próbáltam komolyabban itt sok a por csak koptatnám. Viszont ha megkapja a lakkot 4 rétegben akkor szerintem eléggé ellenálló lesz. Abból van matt és fényes is lehet választani. Az egész kocsira a mennyiség? Én a rácsot meg a lökös közepét fújtam vele 4 rétegben 400ml-ből, még maradt. Egész testre több literrel számolj úgy 4el biztosan. Szerintem szép felületet ad és ha van kézügyesség az embernek fel tudja fújni maga is. Vagy ha már gyakorolt festékszóróval párszor. Amúgy ez a gyatra állapotú fényezés ismerős sajnos. Életem is van sérülés rendesen. A dipyourcar.com -on közepes méretű autóhoz 4 gallon -os kit -ek vannak. Egyszerű, egyszínű festéshez/bevonathoz/fényezéshez 4 gallon a "fedőszínből", a spécibbeknél 2 gallon szürke "alapozásnak" és 2 gallon a kívánt színből. Az mondjuk nagyon durva, hogy a különböző adalékokkal milyen színeket, "hatásokat" (gyöngyház, metál, stb) ki lehet keverni. Tetszenek. :D Igazából a fő problémát az okozza abban, hogy magamnak csináljam meg ezt, hogy nincs olyan helyem, ahol én anélkül le tudnám fújni az autót ezekkel a bevonatokkal, hogy ne tapadjon bele 2 kg por, kutyaszőr és egyéb retkek. :D Bár a múltkor néztem ilyen házi "festőkamrákat" a youtube -on, pl. zárható sörsátrak, szűrt levegő befújással illetve elszívással, de azért az se 100% -os illetve ahhoz is kell hely rendesen. Festékszóró eszközöket talán tudnék szerezni, de annak nem jártam utána. Viszont lehet egyelőre elég lenne lefújni a motorháztetőt és az első lökhárítót az autó színére (sima fehér), hogy ne legyen ennyire feltűnően ronda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Június11, 2018 Megoszt Elküldve Június11, 2018 21 perce, nzozz írta: A dipyourcar.com -on közepes méretű autóhoz 4 gallon -os kit -ek vannak. Egyszerű, egyszínű festéshez/bevonathoz/fényezéshez 4 gallon a "fedőszínből", a spécibbeknél 2 gallon szürke "alapozásnak" és 2 gallon a kívánt színből. Az mondjuk nagyon durva, hogy a különböző adalékokkal milyen színeket, "hatásokat" (gyöngyház, metál, stb) ki lehet keverni. Tetszenek. :D Igazából a fő problémát az okozza abban, hogy magamnak csináljam meg ezt, hogy nincs olyan helyem, ahol én anélkül le tudnám fújni az autót ezekkel a bevonatokkal, hogy ne tapadjon bele 2 kg por, kutyaszőr és egyéb retkek. :D Bár a múltkor néztem ilyen házi "festőkamrákat" a youtube -on, pl. zárható sörsátrak, szűrt levegő befújással illetve elszívással, de azért az se 100% -os illetve ahhoz is kell hely rendesen. Festékszóró eszközöket talán tudnék szerezni, de annak nem jártam utána. Viszont lehet egyelőre elég lenne lefújni a motorháztetőt és az első lökhárítót az autó színére (sima fehér), hogy ne legyen ennyire feltűnően ronda. No akkor 3.78L négyszer. Kicsit alá lőttem. Nagyon komoly adalékok vannak. Olyan színeket ki lehet keverni, hogy nem látsz belőle másik autón az biztos. Én legszívesebben a gyári ezüstöt fújatnám vissza csak kék csillámmal ami főleg napsütésben látszana jól, hm meghiszem. Valóban necces a tisztaságot nézve. És azért nem is lenne olcsó mulatság ha tele menne retekkel a frissen fújt fényezés. Esetleg garázsban, de ott meg problémás a levegő csere és azért ezt elég szagolni egy teljes kasztni fújásig, ráadásul négyszer. Egyébként én a szobában fújtam meg a rácsot meg a lököst is. Hát igen az ablak nyitva volt 2 napig utánna és egy este kint aludtam a konyhában. http://www.plastidipusa.hu/webshop/fx-spectral-pigment/143 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 On 2018. 06. 11. at 19:14, zotya975 írta: Disznóperzselő? Nincs olyanom...Sőt olyan embert sem ismerek akinek lenne... A fenti módszer úgy-ahogy bevált.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 On 2018. 03. 24. at 13:33, AstryG írta: Eltört ez a kis műanyag csőcsonk Kerestem de nem találtam még eddig mi a megnevezése ennek az alkatrésznek. Bár ez a kisebb probléma. Ahogy tört úgy benne maradt egy része a menetben. Annyi szerencsém volt, hogy álló helyben vált le járó motornál. Ahogy megindult a hűtővíz már azonnal állítottam le, a frász kitört. Nem mostani téma, de érdekelne. Mi volt a képen, pontosan mi tört el? Nálam a vízpumpából tört ki a csonk. Számolnom kell más típusbetegséggel is? Több csövet nem láttam a vízpumpa és termosztát környékén, a termosztátból egyáltalán nem jön ki cső nálam. Talán azért, mert a Z14XEP-hez a vízpumpa más. Amúgy írtam privátot is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 3 órája, Janó32 írta: Nincs olyanom...Sőt olyan embert sem ismerek akinek lenne... A fenti módszer úgy-ahogy bevált.... Mondanám hogy libákat kell tartani pár hónapig azon a részen ahol gaz nő, mert azok kitaposnak-esznek-fosnak mindent, de gyanítom libáid sincsenek. A ház háta mögötti részre zártunk be egyszer pár kölcsön libát, évekig nem nőtt ott utána semmi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 6 órája, freddy_ írta: Nem mostani téma, de érdekelne. Mi volt a képen, pontosan mi tört el? Nálam a vízpumpából tört ki a csonk. Számolnom kell más típusbetegséggel is? Több csövet nem láttam a vízpumpa és termosztát környékén, a termosztátból egyáltalán nem jön ki cső nálam. Talán azért, mert a Z14XEP-hez a vízpumpa más. Amúgy írtam privátot is. Igen ez 1.6, gondolom van még típus hibája ezen kívűl is, de nem nagyon tudok róla. Majd mikor baj lesz. Ezt is így tudtam meg. Esetleg a belső levegő keringetés az ami abban az 1.4esben is van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 1 órával ezelőtt, AstryG írta: Igen ez 1.6, gondolom van még típus hibája ezen kívűl is, de nem nagyon tudok róla. Majd mikor baj lesz. Ezt is így tudtam meg. Esetleg a belső levegő keringetés az ami abban az 1.4esben is van. XEP-en ilyen kis csonk termosztáton már nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 Nekem így lett megoldva: http://www.kepmegosztas.hu/image/srhttp://www.kepmegosztas.hu/image/s0http://www.kepmegosztas.hu/image/sShttp://www.kepmegosztas.hu/image/sZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 3 órája, AstryG írta: Igen ez 1.6, gondolom van még típus hibája ezen kívűl is, de nem nagyon tudok róla. Majd mikor baj lesz. Ezt is így tudtam meg. Esetleg a belső levegő keringetés az ami abban az 1.4esben is van. Köszönöm a képeket. Ez valóban más, mint az enyém. Ez is pont ugyanaz az idióta megoldás, csak itt derékszögű a csonk. Tegnap megjött a hiányzó alátét. Ma összeraktam, feltöltöttem a tartályt a jelzésig, kiálltam és kétszer egymás után lemostam a motort brigéciollal. Mentem egy 20km-es próbakört, közben kétszer megálltam és itthon is jól megnéztem. Szivárgás nem látszik. A motormosás is jól sikerült, mert szag sincs. Légszűrőbetét-cseréből lett rémálom volt nekem ez a másfél hét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 23 perce, freddy_ írta: Köszönöm a képeket. Ez valóban más, mint az enyém. Ez is pont ugyanaz az idióta megoldás, csak itt derékszögű a csonk. Tegnap megjött a hiányzó alátét. Ma összeraktam, feltöltöttem a tartályt a jelzésig, kiálltam és kétszer egymás után lemostam a motort brigéciollal. Mentem egy 20km-es próbakört, közben kétszer megálltam és itthon is jól megnéztem. Szivárgás nem látszik. A motormosás is jól sikerült, mert szag sincs. Légszűrőbetét-cseréből lett rémálom volt nekem ez a másfél hét. Nem ez a baj, hanem ha már akkor veszed észre ha elfolyt a magzat víz. Na ott kezdődtek volna az igazi bajok... Hmm lehet nekem is jó lenne egy brigéciol-os mosás Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 1 órával ezelőtt, AstryG írta: Nem ez a baj, hanem ha már akkor veszed észre ha elfolyt a magzat víz. Na ott kezdődtek volna az igazi bajok... Hmm lehet nekem is jó lenne egy brigéciol-os mosás A legjobb élethelyzetben történt otthon, a garázsban, amikor éppen ráértem és volt lehetőségem szerelni. Nem sokkal előtte küldted a képeket, láttam is az eszmecserét, csak valamiért nem vettem tudomásul, hogy ez velem is megtörténhet. Pedig megelőzhető lett volna az egész a törés előtti csonkcserével. Főleg ha tudom, hogy melyik márkaszerviz vállal ilyet (ahol kérdeztem, csak komplett vízpumpacserét vállalnak). Bele sem gondolok mi lett volna, ha éppen szelem át az országot dugig megpakolt autóval és leállásra kényszerülök, mert fől a motor. A lakóhelyemen valószínűleg lehúztak volna 300-600 EUR közötti összegre egy sokkal rosszabb minőségű, összecsapott melóért (akár vízpumpa akár csonkcsere). Azért volt rémálom, mert nem szabadna mérgekkel dolgoznom. Van állat is, akármikor odamehet, belefeküdhet, stb. A munka közbeni védekezés és a munka utáni tisztítás a fagyálló után (garázs, szerszámok, ruhák, motortér) sokkal több ideig tart, mint maga a művelet. A brigéciolhoz virágpermetezőt használtam. Szerintem használj maszkot és szemüveget, nem túlzás. Tuti belélegeztem a permetből. Fogkefével mostam és a szemem mellé fröccsent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június14, 2018 Megoszt Elküldve Június14, 2018 17 órája, freddy_ írta: A legjobb élethelyzetben történt otthon, a garázsban, amikor éppen ráértem és volt lehetőségem szerelni. Nem sokkal előtte küldted a képeket, láttam is az eszmecserét, csak valamiért nem vettem tudomásul, hogy ez velem is megtörténhet. Pedig megelőzhető lett volna az egész a törés előtti csonkcserével. Főleg ha tudom, hogy melyik márkaszerviz vállal ilyet (ahol kérdeztem, csak komplett vízpumpacserét vállalnak). Bele sem gondolok mi lett volna, ha éppen szelem át az országot dugig megpakolt autóval és leállásra kényszerülök, mert fől a motor. A lakóhelyemen valószínűleg lehúztak volna 300-600 EUR közötti összegre egy sokkal rosszabb minőségű, összecsapott melóért (akár vízpumpa akár csonkcsere). Azért volt rémálom, mert nem szabadna mérgekkel dolgoznom. Van állat is, akármikor odamehet, belefeküdhet, stb. A munka közbeni védekezés és a munka utáni tisztítás a fagyálló után (garázs, szerszámok, ruhák, motortér) sokkal több ideig tart, mint maga a művelet. A brigéciolhoz virágpermetezőt használtam. Szerintem használj maszkot és szemüveget, nem túlzás. Tuti belélegeztem a permetből. Fogkefével mostam és a szemem mellé fröccsent. Nem is a belefekvéssel van baj, hanem édes és felnyalja kutya-macska, ha tócsában megáll betonon, vagy ha füvön ott marad cseppekben. Menet közben a legegyszerűbb úgy ellenőrizni a hűtőfolyadék meglétét ( ha nincs jeladó), hogy bekapcsolod a fűtést, ha van még ott folyadék akkor ugye jön a meleg, ha már nincs akkor meg nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június14, 2018 Megoszt Elküldve Június14, 2018 4 órája, zotya975 írta: Nem is a belefekvéssel van baj, hanem édes és felnyalja kutya-macska, ha tócsában megáll betonon, vagy ha füvön ott marad cseppekben. Menet közben a legegyszerűbb úgy ellenőrizni a hűtőfolyadék meglétét ( ha nincs jeladó), hogy bekapcsolod a fűtést, ha van még ott folyadék akkor ugye jön a meleg, ha már nincs akkor meg nem. Csukva tartottam a garázst, pont ezért. Felszáradás után nedves ronggyal többször áttöröltem a kifolyás helyét, erősen habzik. Gondolkodom, hogy alaposabban átmosom a betont bő vízzel. A környezetbe már csak erősen higítva jutott ki a motor és a szerszámok lemosásakor. A fűtéssel való ellenőrzés jó tipp, de mégjobb lenne utólag beszerelni egy jeladót. 3 milliméterrel túltöltöttem a kiegyenlítőtartályt (az összeragasztás felett van ennyivel a szint), nem tudom árthat-e valaminek, talán leszívom. Egyébként nem látok a kiegyenlítőben semmilyen koszt vagy műanyagdarabot úszni. Valószínűleg minden kijött szerelés közben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabesz400 Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 Sziasztok! G astra tulajdonos lettem kb 2 hónapja. Elötte f astrám volt. Segítséget szeretnék kérni, mégpedig op com szoftverrel kapcsolatban, vettem 1.7 firmware-el de ami programot adtak mind regisztrálni kell. Addig nem engedi használni. Válami megoldás érdekelne. Ha tud valaki ebben segiteni, megköszönném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 15 órája, freddy_ írta: Csukva tartottam a garázst, pont ezért. Felszáradás után nedves ronggyal többször áttöröltem a kifolyás helyét, erősen habzik. Gondolkodom, hogy alaposabban átmosom a betont bő vízzel. A környezetbe már csak erősen higítva jutott ki a motor és a szerszámok lemosásakor. A fűtéssel való ellenőrzés jó tipp, de mégjobb lenne utólag beszerelni egy jeladót. 3 milliméterrel túltöltöttem a kiegyenlítőtartályt (az összeragasztás felett van ennyivel a szint), nem tudom árthat-e valaminek, talán leszívom. Egyébként nem látok a kiegyenlítőben semmilyen koszt vagy műanyagdarabot úszni. Valószínűleg minden kijött szerelés közben. Még 3 decivel is. Rengeteg fog eltűnni még belőle nagyon gyorsan. Nekem 2 deci hiányzott a flakonból és azt totál elnyelte a kocsi úgy, hogy elvben légtelenítés után hagytam úgy mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 7 perce, Kukacka írta: Még 3 decivel is. Mire érted? 10 perce, Kukacka írta: Rengeteg fog eltűnni még belőle nagyon gyorsan. Nekem 2 deci hiányzott a flakonból és azt totál elnyelte a kocsi úgy, hogy elvben légtelenítés után hagytam úgy mindent. A 20km-es próbaüzem utáni rátöltést is beleszámítva 6-6.5 deci ment bele, amíg elérte a jelzés feletti 3 mm-es szintet. Nem elég megjáratni, hogy kinyisson a termoszát? Hogy érted a légtelenítést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 On 2018. 06. 14. at 0:09, freddy_ írta: A legjobb élethelyzetben történt otthon, a garázsban, amikor éppen ráértem és volt lehetőségem szerelni. Nem sokkal előtte küldted a képeket, láttam is az eszmecserét, csak valamiért nem vettem tudomásul, hogy ez velem is megtörténhet. Pedig megelőzhető lett volna az egész a törés előtti csonkcserével. Főleg ha tudom, hogy melyik márkaszerviz vállal ilyet (ahol kérdeztem, csak komplett vízpumpacserét vállalnak). Bele sem gondolok mi lett volna, ha éppen szelem át az országot dugig megpakolt autóval és leállásra kényszerülök, mert fől a motor. A lakóhelyemen valószínűleg lehúztak volna 300-600 EUR közötti összegre egy sokkal rosszabb minőségű, összecsapott melóért (akár vízpumpa akár csonkcsere). Azért volt rémálom, mert nem szabadna mérgekkel dolgoznom. Van állat is, akármikor odamehet, belefeküdhet, stb. A munka közbeni védekezés és a munka utáni tisztítás a fagyálló után (garázs, szerszámok, ruhák, motortér) sokkal több ideig tart, mint maga a művelet. A brigéciolhoz virágpermetezőt használtam. Szerintem használj maszkot és szemüveget, nem túlzás. Tuti belélegeztem a permetből. Fogkefével mostam és a szemem mellé fröccsent. Ennél jobb szitu nem is lehetett volna. Igen nem tudom miért tűnt el a kép rossz oldalt választottam biztos. Na ez a baj nem tudod hova merd vinni a kocsit. Nálam meg kifolyt a fűbe elsőnek azt ki is égette frankón. Más problem nem volt. Akkor lehet, hogy jobb lenne pikliből a fogkefével felvinni és úgy mosni vele. Na ja egy szemüveg sose árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 2 órája, AstryG írta: Ennél jobb szitu nem is lehetett volna. Igen nem tudom miért tűnt el a kép rossz oldalt választottam biztos. Na ez a baj nem tudod hova merd vinni a kocsit. Nálam meg kifolyt a fűbe elsőnek azt ki is égette frankón. Más problem nem volt. Akkor lehet, hogy jobb lenne pikliből a fogkefével felvinni és úgy mosni vele. Na ja egy szemüveg sose árt. Nem gond, csak a törés után bevillant a termosztátos eseted és hirtelen azt gondoltam több letörős cső van. Érdekes, hogy mennyire más a két motor, a vízpumpa és a termosztát is más. Fogkefével az illesztéseknél és a csavaroknál lehet jól tisztogatni, egyébként szálmentes ronggyal az összefüggő részeket. A virágpermetező (helyenként 400-600 forintért már kapható) azért jó, mert elérhetetlen helyekre is be tudtam fújni vele. Ha nem is oldott le mindent, de levitte az olajos szennyeződés egy részét. Ennél jobban már csak bontással, aknából vagy csápos emelővel tudnám letörölgeti az ékszíj körüli részeket (olajpumpa fedél). A szemüvegen kívül fontos a maszk, hogy ne lélegezd be a permetet (gyógyszertárban kapható). A privát üzenetem nem ment át? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 Behr klímakonzolban szerettem volna megelőző jelleggel izzót cserélni (mert amúgy is ki kellett vennem a középkonzolt). Itt a 8-as, 93175281 cikkszámú 1.3W-os izzó kell bele elvileg. Csak külföldön találtam. Elvileg T5 1.3W néven is fut, így még annyit sem találtam, mint a GM cikkszám alatt. Csak 1.2W-os elérhető, olyat nem szeretnék. Bármilyen tipp a beszerzésre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Június15, 2018 Megoszt Elküldve Június15, 2018 3 perce, freddy_ írta: Behr klímakonzolban szerettem volna megelőző jelleggel izzót cserélni (mert amúgy is ki kellett vennem a középkonzolt). Itt a 8-as, 93175281 cikkszámú 1.3W-os izzó kell bele elvileg. Csak külföldön találtam. Elvileg T5 1.3W néven is fut, így még annyit sem találtam, mint a GM cikkszám alatt. Csak 1.2W-os elérhető, olyat nem szeretnék. Bármilyen tipp a beszerzésre? Most ennek azért fussunk neki még egyszer.... Tehát tényleg az a probléma egy műszerfal/fűtéskapcsoló izzónál, hogy 1,3W helyett 1,2W illetve hogy nem GM csomagolású? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június16, 2018 Megoszt Elküldve Június16, 2018 Sajnos kiszakadt a kürtgombom a légzsák fedélen. Kontaktra lenne szükségem ahol beszerezhetem az új gombokat. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június16, 2018 Megoszt Elküldve Június16, 2018 8 órája, nzozz írta: Most ennek azért fussunk neki még egyszer.... Tehát tényleg az a probléma egy műszerfal/fűtéskapcsoló izzónál, hogy 1,3W helyett 1,2W illetve hogy nem GM csomagolású? Csomagolás nem érdekes, de más típusú izzóval nem szeretnék kísérletezni. A műszerfal-világításnál három egyforma izzó van. A középső kiégett, kicseréltem olyanra, ami bele való, de az új izzó kicsit hosszabb volt. Középen jól láthatóan halványabban világított, egyenletlen volt a megvilágítás. Más helyről beszerzett (gyárival azonos méretű) izzó jó lett. Akár egy milliméter hosszbeli vagy fényerő-különbség látványos romlást okozhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június16, 2018 Megoszt Elküldve Június16, 2018 5 órája, gezoli írta: Sajnos kiszakadt a kürtgombom a légzsák fedélen. Kontaktra lenne szükségem ahol beszerezhetem az új gombokat. Köszönöm! Csak a gomb kellene? Katalógus szerint csak kábellel együtt van. Itt találtam vagy itt (90512356 cikkszámon) 31.5 EUR-ért. Én rendelnék az utóbbi helyről mást, ha érdekel közös rendelés. Szerk.: Szerintem elnéztem. A külső gombok a légzsákfedéllel együtt vannak. 90437333 cikkszám, 66.5 EUR az említett helyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június16, 2018 Megoszt Elküldve Június16, 2018 19 perce, freddy_ írta: Csak a gomb kellene? Katalógus szerint csak kábellel együtt van. Itt találtam vagy itt (90512356 cikkszámon) 31.5 EUR-ért. Én rendelnék az utóbbi helyről mást, ha érdekel közös rendelés. Zoli a légzsákfedél "gombjára" gondolt. Tehát ő azt a puha vackot szeretné javítani. Azt mondjuk nem tudom hogy külön is kapható-e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június16, 2018 Megoszt Elküldve Június16, 2018 1 perc, Janó32 írta: Zoli a légzsákfedél "gombjára" gondolt. Tehát ő azt a puha vackot szeretné javítani. Azt mondjuk nem tudom hogy külön is kapható-e... Már rájöttem, épp most szerkesztettem. Jó drágán kapható. Hirtelen még őt találtam, talán megér egy kérdést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts