outsider Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: Ez melyik motor? Nálam a V.9. mezőben 06 szerepel...Őszintén megvallva, fogalmam sincs hogy a Z16XE milyen Euro besorolású... http://kalkulatorlap.hu/gepjarmu_kornyezetvedelmi_besorolas.html Enyém 4-es, euro II. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 2 órája, outsider írta: http://kalkulatorlap.hu/gepjarmu_kornyezetvedelmi_besorolas.html Enyém 4-es, euro II. De ez hogyan? Tehát a Te nagyjából egyidős autód ami Z14XE Euro2-es az én Z16XE-m Euro3-as (forgalmiban 06)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 1 óra, Janó32 írta: De ez hogyan? Tehát a Te nagyjából egyidős autód ami Z14XE Euro2-es az én Z16XE-m Euro3-as (forgalmiban 06)? Nálam 09 van a V.9-es rublikában. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 3 órája, Janó32 írta: De ez hogyan? Tehát a Te nagyjából egyidős autód ami Z14XE Euro2-es az én Z16XE-m Euro3-as (forgalmiban 06)? Mind a kettő el van írva. A Z14XE és a Z16XE is Euro4-es, tehát a forgalmiban 09-nek kéne lennie a V.9 mezőben. A Z18XE viszont csak Euro3-as (mivel nincs benne EGR), ezért ott a 06 a helyes érték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 6 perce, tgabika76 írta: Mind a kettő el van írva. A Z14XE és a Z16XE is Euro4-es, tehát a forgalmiban 09-nek kéne lennie a V.9 mezőben. A Z18XE viszont csak Euro3-as (mivel nincs benne EGR), ezért ott a 06 a helyes érték. 2004-es Z14XE-ben sincs EGR... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 48 perce, tgabika76 írta: Mind a kettő el van írva. A Z14XE és a Z16XE is Euro4-es, tehát a forgalmiban 09-nek kéne lennie a V.9 mezőben. A Z18XE viszont csak Euro3-as (mivel nincs benne EGR), ezért ott a 06 a helyes érték. Szuper! Júliusban műszaki, akkor el tudom ezt intéztetni? Gondolom nekem generál ez is extra kiadást (pl forgalmi csere, utánajárás)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 Levakolt EGR-el EURO hanyas? Én úgy tudom 2005-től nincs EGR (2005-ös modellévtől). Azért ciki, hogy találomra irkálják a számokat. De ha nagyobb euro besorolásba kerülnék, akkor szigorúbbak lennének a környezetvédelmi értékek is. Tehát megbukhatnék a vzsgán, szélsőséges esetben... Persze nem tudom ez így van-e. Nekem most volt műszaki, novemberben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 1 perc, outsider írta: Levakolt EGR-el EURO hanyas? Én úgy tudom 2005-től nincs EGR (2005-ös modellévtől). Azért ciki, hogy találomra irkálják a számokat. De ha nagyobb euro besorolásba kerülnék, akkor szigorúbbak lennének a környezetvédelmi értékek is. Tehát megbukhatnék a vzsgán, szélsőséges esetben... Persze nem tudom ez így van-e. Nekem most volt műszaki, novemberben. Én úgy tudom volt 1 év (talán 2004) amikor kimaradt az EGR, de előtte-utána mindig volt. A környezetvédelmi besorolás az EURO kategóriától részben független, viszont a gyártási évnek jelentős szerepe van, ami elég értelmetlen, de tudtommal így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 Ahogy így olvasgatom a neten, igaz régebbi cikkeket, de ha egy autó korosodik, lejjebb sorolják... Nem lehet, hogy ezért az én 2000-es autóm Euro2, Janó 2003-as autója euro3, és másik kolléga 2004-es (2005-ös) autója (még) euro4? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 27 perce, outsider írta: Levakolt EGR-el EURO hanyas? Én úgy tudom 2005-től nincs EGR (2005-ös modellévtől). Azért ciki, hogy találomra irkálják a számokat. De ha nagyobb euro besorolásba kerülnék, akkor szigorúbbak lennének a környezetvédelmi értékek is. Tehát megbukhatnék a vzsgán, szélsőséges esetben... Persze nem tudom ez így van-e. Nekem most volt műszaki, novemberben. 22 perce, nzozz írta: Én úgy tudom volt 1 év (talán 2004) amikor kimaradt az EGR, de előtte-utána mindig volt. A környezetvédelmi besorolás az EURO kategóriától részben független, viszont a gyártási évnek jelentős szerepe van, ami elég értelmetlen, de tudtommal így van. Nálam már nincs EGR, és 2004/12 havi gyártás. 3 perce, outsider írta: Ahogy így olvasgatom a neten, igaz régebbi cikkeket, de ha egy autó korosodik, lejjebb sorolják... Nem lehet, hogy ezért az én 2000-es autóm Euro2, Janó 2003-as autója euro3, és másik kolléga 2004-es (2005-ös) autója (még) euro4? Bár nem olvastam utána, de szerintem ez hülyeség. Ha egy autó tavaly teljesítette pl az euro 4-et akkor idén már nem tudja majd? Szerintem ezt a törvényalkotók sem gondolják komolyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 8 perce, kobraCode írta: Nálam már nincs EGR, és 2004/12 havi gyártás. Bár nem olvastam utána, de szerintem ez hülyeség. Ha egy autó tavaly teljesítette pl az euro 4-et akkor idén már nem tudja majd? Szerintem ezt a törvényalkotók sem gondolják komolyan. http://www.hasznoshirek.hu/?module=news&action=show&nid=171042 például. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 11 órája, Janó32 írta: Ez melyik motor? Nálam a V.9. mezőben 06 szerepel...Őszintén megvallva, fogalmam sincs hogy a Z16XE milyen Euro besorolású... Nekem is ugyanez a motorom van és 09-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 4 órája, tgabika76 írta: Mind a kettő el van írva. A Z14XE és a Z16XE is Euro4-es, tehát a forgalmiban 09-nek kéne lennie a V.9 mezőben. A Z18XE viszont csak Euro3-as (mivel nincs benne EGR), ezért ott a 06 a helyes érték. Az enyémbe sincs gyárilag EGR. Hátul még ott figyel a zöld matrica. V9-be 09 van írva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 Totál nem értem, vagy csak dereng a dolog... Azt olvastam, hogy EuroIV 2005-től van, tehát azt érteném hogy a 2004 őszétől gyártott (2005-ös modellév) miért 09-es tehát EuroIV-es és az én 2002.07-es gyártású azonos motorú autóm miért EuroIII (2000-től EuroIII volt, de akkor outsider 2000-es Z14XE autója sehogy nem lehetne EuroII-es hacsak nem 1999-es a modelléve). Amikor üzembe állították Magyarországon 2002-ben újan az autót, akkor nem lehetett EuroIV-es besorolású mert még nem volt és emiatt a forgalmiban a 06 szerepel ennek megfelelően, a későbbiekben meg a kutya nem cserélgette emiatt a forgalmit ha változott a jogszabályi környezet/besorolás (2013-ig 12/13 kategória volt, most már 16 van)... Vagy mégsem dereng és tényleg totál nem értem hogy azonos generációjú/konstrukciójú motorok miszerint vannak kategorizálva/besorolva. https://www.autonavigator.hu/sztori/minden_az_emisszios_normakrol_es_a_most_megszunt_kornyezetvedelmi_plakettekrol-16168 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 43 perce, Janó32 írta: Totál nem értem, vagy csak dereng a dolog... Azt olvastam, hogy EuroIV 2005-től van, tehát azt érteném hogy a 2004 őszétől gyártott (2005-ös modellév) miért 09-es tehát EuroIV-es és az én 2002.07-es gyártású azonos motorú autóm miért EuroIII (2000-től EuroIII volt, de akkor outsider 2000-es Z14XE autója sehogy nem lehetne EuroII-es hacsak nem 1999-es a modelléve). Amikor üzembe állították Magyarországon 2002-ben újan az autót, akkor nem lehetett EuroIV-es besorolású mert még nem volt és emiatt a forgalmiban a 06 szerepel ennek megfelelően, a későbbiekben meg a kutya nem cserélgette emiatt a forgalmit ha változott a jogszabályi környezet/besorolás (2013-ig 12/13 kategória volt, most már 16 van)... Vagy mégsem dereng és tényleg totál nem értem hogy azonos generációjú/konstrukciójú motorok miszerint vannak kategorizálva/besorolva. https://www.autonavigator.hu/sztori/minden_az_emisszios_normakrol_es_a_most_megszunt_kornyezetvedelmi_plakettekrol-16168 2001-es modeelévtől van Z14XE. Hol lehet ennek utánajárni, hogy most akkor mi hanyas? Állítólag valahol alvázszám alapján megnézhető. Addig nem izgat, amíg ki nek tiltanak a városból szmogriadó miatt (jogtalanul). De ha tényleg Euro4 akkor ne már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 Az enyém 2007 -es, Z14XEP, Euro 4, forgalmiban 9 -es kategória. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 10 órája, outsider írta: 2001-es modeelévtől van Z14XE. Hol lehet ennek utánajárni, hogy most akkor mi hanyas? Állítólag valahol alvázszám alapján megnézhető. Addig nem izgat, amíg ki nek tiltanak a városból szmogriadó miatt (jogtalanul). De ha tényleg Euro4 akkor ne már... Hello, Itt tudod lekérni: http://ecat24.com/opel/catalog/models/1/ Az "ENTER YOUR SERIAL NUMBER VIN" helyre kell beírni a teljes alvázszámot. Az Options felsorolásban így találod meg pl: "EMISSION, EEC 05" 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 1 óra, KMiki írta: Hello, Itt tudod lekérni: http://ecat24.com/opel/catalog/models/1/ Az "ENTER YOUR SERIAL NUMBER VIN" helyre kell beírni a teljes alvázszámot. Az Options felsorolásban így találod meg pl: "EMISSION, EEC 05" Aha. Megvan. És EEC 05 az wtf? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Manfi01 Elküldve Január25, 2017 Megoszt Elküldve Január25, 2017 (edited) On 2017.01.24. at 21:52, outsider írta: Aha. Megvan. És EEC 05 az wtf? Sziasztok Akkor ez most mit jelent? milyen számnak kéne lennie a forgalmiban? Módosítva Január26, 2017 : Manfi01 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pee69 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 Üdv! G Astra chippeléssel foglalkozik valaki? Segítsetek légyszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 14 órája, Manfi01 írta: Sziasztok Akkor ez most mit jelent? milyen számnak kéne lennie a forgalmiban? Ez izgat engem is. Meg van hivatalos információ is ezzel kapcsolatban? Amivel lehet menni reklamálni? Elég ciki, ha a viszgáztató (vagy nem tudom honnan erednek ezek a számok) kénye kedve szerint történik a szám beírása. Bár a forgalmiba nem a vizsgáztató ír be, neki az már adott a legtöbb esetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 órával ezelőtt, outsider írta: Ez izgat engem is. Meg van hivatalos információ is ezzel kapcsolatban? Amivel lehet menni reklamálni? Elég ciki, ha a viszgáztató (vagy nem tudom honnan erednek ezek a számok) kénye kedve szerint történik a szám beírása. Bár a forgalmiba nem a vizsgáztató ír be, neki az már adott a legtöbb esetben. Elég zűrzavaros: Te is jelezheted a köv műszaki vizsgánál de vinned kell gyártótól hivatalos típusbizonyítványt (vagy mi műszaki adatlapot vagy mit), és ő ez alapján állíthat ki hozzá valami papírt és azzal kell bemenni a kormányablakhoz (alias ocsmányirodába), ők meg cserélik a forgalmit és a megfelelő adat viszik be. De az sem egyértelmű, h így a forgalmi csereköltségét ki viseli ill. hogy van-e ennek illeték vonzata.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: Elég zűrzavaros: Te is jelezheted a köv műszaki vizsgánál de vinned kell gyártótól hivatalos típusbizonyítványt (vagy mi műszaki adatlapot vagy mit), és ő ez alapján állíthat ki hozzá valami papírt és azzal kell bemenni a kormányablakhoz (alias ocsmányirodába), ők meg cserélik a forgalmit és a megfelelő adat viszik be. De az sem egyértelmű, h így a forgalmi csereköltségét ki viseli ill. hogy van-e ennek illeték vonzata.... Meg kell egyezni a forgalmiba beírt adatnak ezzel az adat lappal ,természetesen az új forgalmi díja 7.000ft .Díj mentesen nem cserélik ki. Attól függetlenül ,hogy ki hibázott a forgalmi helyes adatok beírásával. : 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 4 órája, outsider írta: Ez izgat engem is. Meg van hivatalos információ is ezzel kapcsolatban? Amivel lehet menni reklamálni? Elég ciki, ha a viszgáztató (vagy nem tudom honnan erednek ezek a számok) kénye kedve szerint történik a szám beírása. Bár a forgalmiba nem a vizsgáztató ír be, neki az már adott a legtöbb esetben. http://olajszag.blog.hu/2017/01/26/szivas_elirtak_a_forgalmit_es_neked?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2017_01_26&utm_campaign=totalcar Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: http://olajszag.blog.hu/2017/01/26/szivas_elirtak_a_forgalmit_es_neked?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2017_01_26&utm_campaign=totalcar http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=238264291&usageType=PRE_REGISTRATION&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&usage=USED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&scopeId=C&minCubicCapacity=1200&maxCubicCapacity=1400&minPowerAsArray=66&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=73&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.modelDescription=G&pageNumber=1&fnai=prev Itt EURO3, de ez lehet még X14XE, az enyém 11. havi, már 2001 modellév. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts