tgabika76 Elküldve Augusztus13, 2016 Elküldve Augusztus13, 2016 Rozsdáról nem tudok nyilatkozni, de kevés futásról igen: ma mérföldkőhöz értünk, sikerült elérnem a szép kerek 130000km-es futást. Ha azt nézzük hogy ez egy 15 éves autó, a futásteljesítmény pedig valós (97000-ig szervizkönyves volt, én akkor vettem, a maradék bő 30000 nálam került bele kicsit több mint 8 év alatt), akkor nem mondhatnám hogy agyon van használva... 2
Geopake Elküldve Augusztus13, 2016 Elküldve Augusztus13, 2016 13 órája, Janó32 írta: A haszongépjárművek és a személyautók más kategória ilyen téren (szerintem). Mert ha innen nézzük, akkor a mostani Mercedes-eknek is porladniuk kellene, mivel rengeteg MB kisbusz már 2-3 évesen csúnyán korrodál. "Rokon" lassan 10 éves MB C T 270cdi meg mintha új lenne (mindene-mindenhol), túl 260k km-en (ennyi az annyi, újan vette). Én nem nagyon láttam elrohadt Sprintereket,bár lehet hogy van.Haveromnak is van egy Merci viano furgonja.500 ezer km-van benne,de mint az új.Sehol egy rozsdapötty pedig van az is 10 éves legalább.Nem hiszem hogy más lemezből csinálnák a Tranzitot,mint a többi Fordot.Talán azért rohadnak jobban,mert munkaeszközök,nem vigyáz rájuk senki.Nálam ez az állítás nem igaz:)Ganajolom,takarítom főleg mióta a főnök nézi minden pénteken a céges kocsikat,mert a kollégák igénytelenek.Némelyik kocsiba nem merek beszállni,nehogy valami fertőzést kapjak:)
Janó32 Elküldve Augusztus14, 2016 Elküldve Augusztus14, 2016 10 órája, Geopake írta: Én nem nagyon láttam elrohadt Sprintereket,bár lehet hogy van.Haveromnak is van egy Merci viano furgonja.500 ezer km-van benne,de mint az új.Sehol egy rozsdapötty pedig van az is 10 éves legalább.Nem hiszem hogy más lemezből csinálnák a Tranzitot,mint a többi Fordot.Talán azért rohadnak jobban,mert munkaeszközök,nem vigyáz rájuk senki.Nálam ez az állítás nem igaz:)Ganajolom,takarítom főleg mióta a főnök nézi minden pénteken a céges kocsikat,mert a kollégák igénytelenek.Némelyik kocsiba nem merek beszállni,nehogy valami fertőzést kapjak:) Én hiszem hogy más lemezből és talán kisebb technológiai fegyelemmel készülnek a haszongépjárművek... ;-) Egy kis szösszenet/érdekesség, messzemenő következtetés ez alapján sem vonnék le, de azért érdemes beleolvasni: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/04/13/a_mercedes_rohad_a_kereskedes_harit/
NeedForSpeed Elküldve Augusztus14, 2016 Elküldve Augusztus14, 2016 Autóhifis kérdésem lenne. Volt egy régebbi JVC fejegységem és hozzá egy kormánytáv SWC doboz. Lecseréltem egy újabb androidos JVC-re a fejegységet. Azért lett JVC, mivel én butus, arra gondoltam, hogy a kormánytáv így nem kerül plusz kiadásba. Megszívtam, szerintem. Most nem megy a kormányon lévő gombokkal a működtetés. A régi fejegységbe a kis fekete kormánytáv jelkonvertáló dobozból egy 3,5-es stereo jack-et kellett csatlakoztatni a fejegységbe. Az új fejegységből pedig csak egy szál vezeték lóg ki, kormánytáv felirattal. Lehet hogy a régi fekete doboz is jó hozzá, csak a jack-be futó három kábel közül a megfelelő össze kell kötnöm a fejegységből kijövővel, vagy mégsem és akkor vehetek új SWC adaptert? Ez lenne a kérdésem, aki ért hozzá, attól. Előre is köszi!
Geopake Elküldve Augusztus14, 2016 Elküldve Augusztus14, 2016 9 órája, Janó32 írta: Én hiszem hogy más lemezből és talán kisebb technológiai fegyelemmel készülnek a haszongépjárművek... ;-) Egy kis szösszenet/érdekesség, messzemenő következtetés ez alapján sem vonnék le, de azért érdemes beleolvasni: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/04/13/a_mercedes_rohad_a_kereskedes_harit/ Lehet hogy ebben a fehér színben van valami.Van a szomszéd utcában egy sárga platós Sprinter semmi rozsda rajta.A haveromnak metál arany a mercije az is bírja.Bár van a cégünknél olyan fehér kocsi ami nem rohad,pedig elmúltak 10 évesek.Lehet a rohadós kocsikat hétfőn gyártották:)
Geopake Elküldve Augusztus14, 2016 Elküldve Augusztus14, 2016 Unatkoztam tegnap.Kicseréltem az első lámpákat fekete keretesre.Tyc-re esett a választás.Belepasszolt rendesen,bár a távolsági izzókkal meg kellett küzdenem,hogy belemenjen a foglalatba. http://www.kepfeltoltes.hu/view/160814/006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2
Probert Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 13 órája, Geopake írta: Unatkoztam tegnap.Kicseréltem az első lámpákat fekete keretesre.Tyc-re esett a választás.Belepasszolt rendesen,bár a távolsági izzókkal meg kellett küzdenem,hogy belemenjen a foglalatba. http://www.kepfeltoltes.hu/view/160814/006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Jól néz ez ki és még szabályos is! Nekem is ez van egy jó ideje. Tyc lámpa
tgabika76 Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 On 2016. 08. 14. at 14:57, NeedForSpeed írta: Autóhifis kérdésem lenne. Volt egy régebbi JVC fejegységem és hozzá egy kormánytáv SWC doboz. Lecseréltem egy újabb androidos JVC-re a fejegységet. Azért lett JVC, mivel én butus, arra gondoltam, hogy a kormánytáv így nem kerül plusz kiadásba. Megszívtam, szerintem. Most nem megy a kormányon lévő gombokkal a működtetés. A régi fejegységbe a kis fekete kormánytáv jelkonvertáló dobozból egy 3,5-es stereo jack-et kellett csatlakoztatni a fejegységbe. Az új fejegységből pedig csak egy szál vezeték lóg ki, kormánytáv felirattal. Lehet hogy a régi fekete doboz is jó hozzá, csak a jack-be futó három kábel közül a megfelelő össze kell kötnöm a fejegységből kijövővel, vagy mégsem és akkor vehetek új SWC adaptert? Ez lenne a kérdésem, aki ért hozzá, attól. Előre is köszi! Ne vegyél új adaptert. Ugyanezzel a problémával szembesültem anno (szintén JVC volt és lett, éppen azért hogy a kormánytáv adapter maradhasson), és itt a fórumon olvastam hogy nem kell hozzá más csak egy szerelhető mono jack aljzat, és a meleg ér forrszemébe (a csati csúcsa) beforrasztod a fejegységből jövő vezetéket, aztán összedugod a csatit és kész is (a hideg érrel ne foglalkozz, az maradhat üresen, aljzatban az üzemi GND-t használja). Nekem is így van, tökéletesen működik. 1
Geopake Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 8 órája, Probert írta: Jól néz ez ki és még szabályos is! Nekem is ez van egy jó ideje. Tyc lámpa Egy kicsit állítgatnom kell.Most álltam le a garázsba.Kicsit az égbe visz:)Remélem nem mattul meg.
L4Fleur Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 On 2016. 08. 14. at 22:17, Geopake írta: Unatkoztam tegnap.Kicseréltem az első lámpákat fekete keretesre.Tyc-re esett a választás.Belepasszolt rendesen,bár a távolsági izzókkal meg kellett küzdenem,hogy belemenjen a foglalatba. http://www.kepfeltoltes.hu/view/160814/006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szinten, nekem is. Nagyon tetszik. http://kepfeltoltes.hu/view/160815/20160712_161419_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 1
peacetrang Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 34 perce, L4Fleur írta: Szinten, nekem is. Nagyon tetszik. http://kepfeltoltes.hu/view/160815/20160712_161419_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Jó ez a felni, tetszik! Közelebbi képeim nincsenek, de csatlakozom a fekete lámpás táborhoz, bár nem tyc: http://kepfeltoltes.hu/160815/lampak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
outsider Elküldve Augusztus15, 2016 Elküldve Augusztus15, 2016 12 órája, Probert írta: Jól néz ez ki és még szabályos is! Nekem is ez van egy jó ideje. Tyc lámpa Ez nem az Interspar parkoló?
Probert Elküldve Augusztus16, 2016 Elküldve Augusztus16, 2016 13 órája, outsider írta: Ez nem az Interspar parkoló? De! 1
david.peter Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom a fórumot, viszont most lenne egy kérdésem. Adott egy G astra 2000-s évjárat. Ma próbálkoztam működésre bírni egy ELM327-t (sikertelenül). Az imént vettem észre, hogy folyamatosan világít a visszajelző LED, hogy nincs bekötve a biztonsági öv. Eddig nem világított. Lehet valami köze a kettőnek egymáshoz esetleg? vagy csak véletlen egybeesés?
csicsó Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 5 órája, Probert írta: Szép kis Opel felhozatal!
toma2105 Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 49 perce, david.peter írta: Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom a fórumot, viszont most lenne egy kérdésem. Adott egy G astra 2000-s évjárat. Ma próbálkoztam működésre bírni egy ELM327-t (sikertelenül). Az imént vettem észre, hogy folyamatosan világít a visszajelző LED, hogy nincs bekötve a biztonsági öv. Eddig nem világított. Lehet valami köze a kettőnek egymáshoz esetleg? vagy csak véletlen egybeesés? Valószínű hogy nem OBD2-es a protokoll az autódban.( asszem 2001-től van OBD2) Ezért nem kommunikál az ECU-val. Én is így jártam.
david.peter Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 2 órája, toma2105 írta: Valószínű hogy nem OBD2-es a protokoll az autódban.( asszem 2001-től van OBD2) Ezért nem kommunikál az ECU-val. Én is így jártam. van esetleg valami megoldás vagy felejtős?
toma2105 Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 47 perce, david.peter írta: van esetleg valami megoldás vagy felejtős? Van persze. OpCom,tech2, meg gondolom van még pár. Ezek mind drágábbak mint az ELM327,viszont többet tudnak.
david.peter Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 7 perce, toma2105 írta: Van persze. OpCom,tech2, meg gondolom van még pár. Ezek mind drágábbak mint az ELM327,viszont többet tudnak. Az OpCom-t nézegettem már. Leginkább kíváncsiságból akartam kipróbálni, de nem akarok rá 10.000-ket költeni. Mindenesetre köszönöm! 1
tgabika76 Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 1 órával ezelőtt, david.peter írta: van esetleg valami megoldás vagy felejtős? Engem viszont érdekelne hogy hogyan hoztad össze hogy világítson a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető lámpa, nálam ugyanis nem világít, és nem is láttam még olyan G Astrát amiben igen (piacfüggő volt, nem mindenhol kötötték be, csak ahol kötelező).
david.peter Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 23 perce, tgabika76 írta: Engem viszont érdekelne hogy hogyan hoztad össze hogy világítson a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető lámpa, nálam ugyanis nem világít, és nem is láttam még olyan G Astrát amiben igen (piacfüggő volt, nem mindenhol kötötték be, csak ahol kötelező). Igazából nem tudom, viszont az a baj, hogy most akkor is világít ha bekötöm! szóval ez sem egy optimális dolog :D
kobraCode Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 56 perce, david.peter írta: Igazából nem tudom, viszont az a baj, hogy most akkor is világít ha bekötöm! szóval ez sem egy optimális dolog :D Nem lehet hogy a légzsák visszajelződ világít? Akkor szokott baja lenni mikor megmozgatja az ember az első üléseket és az alatta lévő csatlakozóknál megnő az ellenállás mértéke. Ekkor bejelez a műszerfalon. Én is így jártam egy kocsi takarítás után. Szomorú hír míg világít nem fog nyílni a lufi egy esetleges balesetnél. De ne legye ilyened...
trassher Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 (edited) 6 perce, kobraCode írta: Nem lehet hogy a légzsák visszajelződ világít? Akkor szokott baja lenni mikor megmozgatja az ember az első üléseket és az alatta lévő csatlakozóknál megnő az ellenállás mértéke. Ekkor bejelez a műszerfalon. Én is így jártam egy kocsi takarítás után. Szomorú hír míg világít nem fog nyílni a lufi egy esetleges balesetnél. De ne legye ilyened... Pont ezzel küzdök jelenleg. Ki lett cserélve az övfeszítőm mert a régi rossz volt és az okos előző tulaj egy ellenállást kötött rá, hogy ne világítson a visszajelző. Csere után jó volt fél évig aztán megbolondult. Hiába töröljük a hibát, egyből visszajön ha csak beleülök az ülésbe vagy állítva van. Olyankor változik a csatlakozó ellenállása. Senki sem meri elvállalni mert "jajj ki fog nyílni a légzsák". Ilyenkor mit lehet tenni? A csatlakozó lenne rosszul rögzítve esetleg? Másik kérdésem, hogy a nyílvánvalóan koppintott aliexpress-es op-com eszközökkel van valakinek tapasztalata? Módosítva Augusztus21, 2016 : trassher
kobraCode Elküldve Augusztus21, 2016 Elküldve Augusztus21, 2016 13 perce, trassher írta: Pont ezzel küzdök jelenleg. Ki lett cserélve az övfeszítőm mert a régi rossz volt és az okos előző tulaj egy ellenállást kötött rá, hogy ne világítson a visszajelző. Csere után jó volt fél évig aztán megbolondult. Hiába töröljük a hibát, egyből visszajön ha csak beleülök az ülésbe vagy állítva van. Olyankor változik a csatlakozó ellenállása. Senki sem meri elvállalni mert "jajj ki fog nyílni a légzsák". Ilyenkor mit lehet tenni? A csatlakozó lenne rosszul rögzítve esetleg? Másik kérdésem, hogy a nyílvánvalóan koppintott aliexpress-es op-com eszközökkel van valakinek tapasztalata? A plusz ellenállás kikerült már belőle? Ha nem lehet azzal kellene kezdeni. Amúgy általában laza a csatlakozó és mozog azért jelez hibát. Az én csatimat is a szerelőm csinálta meg, ő törölte a hibát is. Ha én nyúlnék hozzá a dolgokhoz előtte tuti levenném az akkusarut és várnék 10-15 percet.
Recommended Posts