Geopake Elküldve Június17, 2016 Elküldve Június17, 2016 9 órája, kukori írta: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Azért a tapasztalataitok alapján elmondható, hogy megéri a "B" oszlop mögötti fóliázás. Elég sokat vagyunk úton, és tényleg nagyon zavaró, hogy a kislányt ennyire süti a nap hátul. Emígy sem szeret annyira utazni, hát még forróságban. Most egy ismerős azt ajánlotta, hogy a Skyfol jobb, mint a LLumar. Amennyire sikerült utánajárnom, teljesen mindegy, sőt talán a a LLumart még jobban is ajánlották. Igazából már csak egy dolgot kellene eldöntenem: mennyire lesz zavaró a legsötétebb este? Nappal ugye nem különösebben érdekes. Ezt kb úgy kell értenem, hogy este közúton azt sem látni a középső tükörben, hogy jön mögöttem valaki? Esetleg az lehet még megoldás, hogy a két hátsó ajtó ablakára a legsötétebb kerül, hátra meg egy közepes. Mondjuk ez nem tudom mennyire nézne ki gagyin. A legsötétebbel is látod,hogy jönnek mögötted.Mondjuk nekem eléggé fényérzékeny a szemem.Napszemüvegben vezetek állandóan.Nagyon nem nézelődök hátrafelé:) Napközben úgyis dobozos,meg ponyvás kocsikkal járok abból sem látok hátra. http://kepkezelo.com/viewer.php?file=gt2yqi6twncpr9ye8imc.jpg http://kepkezelo.com/viewer.php?file=lbkxcki8mhiwyibski1y.jpg
grofbandi Elküldve Június17, 2016 Elküldve Június17, 2016 4 órája, Probert írta: Ez milyen jogszabályban olvasható? Mert én nem találok semmit róla. Én sem olvastam, hanem tapasztaltam. Műszakin.
Geopake Elküldve Június18, 2016 Elküldve Június18, 2016 Ezt fotóztam ma.Egy kicsit ferde,de azért olvasható.Nem láttam semmit a napsütésben:) http://kepkezelo.com/viewer.php?file=0fwazwg5bxkjo3xsi99r.jpg 1
Geopake Elküldve Június18, 2016 Elküldve Június18, 2016 On 2016. 06. 17. at 17:24, grofbandi írta: Nemrég fóliáztattam a hátsó három ablakot. Llumar van rajta, a szaki szerint az a jobb, csak ezt rakja fel. A második legsötétebb van fent. Észrevehetően szűri a meleget, ugyanakkor este is elég jól kilátok. Szerintem a legjobb alternatíva, nem véletlen hogy a fóliás "demoautóján" is ez van körben. Az idei szabályozás szerint az AF-minősítésű fóliákat kötelező az NKH-nál bevizsgáltatni, majd a forgalmiba bejegyeztetni. Ez viszont a H-jelű fóliákra (még) nem vonatkozik. A fóliások többsége AF-est rak fel. A bevizsgáltatás nem nagy ügy, csinálnak pár képet róla, meg nagyjából az autót is körbejárják, hogy nincs-e valami gáz vele. Viszont ha a műszaki egy hónapon belül lejár, akkor azt is ott lehet csak megcsináltatni. Nekem H jelölésű fóliám van ma néztem meg.
presidentÁkos Elküldve Június19, 2016 Elküldve Június19, 2016 Ahojj, szerintetek egy fekete autóban a szélvédőn az aa fényvisszaverő(vagy hogy hívják, de gondolom tudjátok) cucc mennyire lenne hatásos, hogy 40 fokokban ne kelljen szellőztetni mielőtt elindulunk? És mit rakjak a kormányra, hogy ne izzadjon rajta a kezem?
gezoli Elküldve Június19, 2016 Elküldve Június19, 2016 36 perce, presidentÁkos írta: Ahojj, szerintetek egy fekete autóban a szélvédőn az aa fényvisszaverő(vagy hogy hívják, de gondolom tudjátok) cucc mennyire lenne hatásos, hogy 40 fokokban ne kelljen szellőztetni mielőtt elindulunk? És mit rakjak a kormányra, hogy ne izzadjon rajta a kezem? Semennyire! Cérnakesztyűt a kezedre.
toma2105 Elküldve Június19, 2016 Elküldve Június19, 2016 13 perce, gezoli írta: Semennyire! Cérnakesztyűt a kezedre. Ez jó!
Krajcso Elküldve Június19, 2016 Elküldve Június19, 2016 (edited) On 6/17/2016 at 10:00, kukori írta: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Azért a tapasztalataitok alapján elmondható, hogy megéri a "B" oszlop mögötti fóliázás. Elég sokat vagyunk úton, és tényleg nagyon zavaró, hogy a kislányt ennyire süti a nap hátul. Emígy sem szeret annyira utazni, hát még forróságban. Most egy ismerős azt ajánlotta, hogy a Skyfol jobb, mint a LLumar. Amennyire sikerült utánajárnom, teljesen mindegy, sőt talán a a LLumart még jobban is ajánlották. Igazából már csak egy dolgot kellene eldöntenem: mennyire lesz zavaró a legsötétebb este? Nappal ugye nem különösebben érdekes. Ezt kb úgy kell értenem, hogy este közúton azt sem látni a középső tükörben, hogy jön mögöttem valaki? Esetleg az lehet még megoldás, hogy a két hátsó ajtó ablakára a legsötétebb kerül, hátra meg egy közepes. Mondjuk ez nem tudom mennyire nézne ki gagyin. Használtam néhány napig egy Golfot amin a legsötétebb Llumar fólia volt, párhuzamos parkolás sötétben elég nehézkes volt vele. Valamint tolatásnál sem lehetett rendesen látni, hogy mögém lép-e valaki. Mivel sokáig futárkodásra használtam az autót és sokat kellett belvárosban forgolódnom, én inkább a második legsötétebb Llumart tetettem fel az autómra. Nyáron valamennyivel lassabban melegszik fel az utastér, de a sötétkék fényezés miatt én nagy csodát nem tapasztaltam. Az viszont mindenképp előny, hogy nem látni be hátra kívülről és autópályán nem égeti ki annyira a retinámat a sok rosszul beállított xenon fényszóró.. Módosítva Június19, 2016 : Krajcso
astra Elküldve Június19, 2016 Elküldve Június19, 2016 58 perce, Krajcso írta: Használtam néhány napig egy Golfot amin a legsötétebb Llumar fólia volt, párhuzamos parkolás sötétben elég nehézkes volt vele. Valamint tolatásnál sem lehetett rendesen látni, hogy mögém lép-e valaki. Mivel sokáig futárkodásra használtam az autót és sokat kellett belvárosban forgolódnom, én inkább a második legsötétebb Llumart tetettem fel az autómra. Nyáron valamennyivel lassabban melegszik fel az utastér, de a sötétkék fényezés miatt én nagy csodát nem tapasztaltam. Az viszont mindenképp előny, hogy nem látni be hátra kívülről és autópályán nem égeti ki annyira a retinámat a sok rosszul beállított xenon fényszóró.. foliával kapcsolatos kérdésem lenne. valamikor vagy 30 éve a Malévnél dolgoztam a jármü osztály iroda ablakait ilyen folia utánzattal fujták be és jó volt vajon létezik-e ilye spray a kereskedelembe?
Sasu Elküldve Június20, 2016 Elküldve Június20, 2016 Sziasztok! Lehet, hogy már kérdezte valaki ezért előre is elnézést kérek a kérdésemért. Kipötyögtettem egy P0571 hibakódot aminek utánanéztem és kiderült, hogy a féklámpa kapcsolóval lehet a gond. Ahogy kell először megnéztem a biztosítékot és úgy néz ki, hogy "csak" ez volt a probléma. Amit kérdezni szeretnék, hogy hogyan tudom törölni a hibakódot?
Atala Elküldve Június20, 2016 Elküldve Június20, 2016 18 perce, Sasu írta: Sziasztok! Lehet, hogy már kérdezte valaki ezért előre is elnézést kérek a kérdésemért. Kipötyögtettem egy P0571 hibakódot aminek utánanéztem és kiderült, hogy a féklámpa kapcsolóval lehet a gond. Ahogy kell először megnéztem a biztosítékot és úgy néz ki, hogy "csak" ez volt a probléma. Amit kérdezni szeretnék, hogy hogyan tudom törölni a hibakódot? op-com vagy elm327tel, amit én tudok hirtelen.
Sasu Elküldve Június20, 2016 Elküldve Június20, 2016 18 perce, Atala írta: op-com vagy elm327tel, amit én tudok hirtelen. Manuálisan nincs lehetőség úgy mint a kipötyögtetés(Gáz+Fék+Gyújtás)?
Janó32 Elküldve Június20, 2016 Elküldve Június20, 2016 7 perce, Sasu írta: Manuálisan nincs lehetőség úgy mint a kipötyögtetés(Gáz+Fék+Gyújtás)? Ilyen lehetőség nincs. Csak mint fentebb írták.
gezoli Elküldve Június21, 2016 Elküldve Június21, 2016 8 órája, Sasu írta: Manuálisan nincs lehetőség úgy mint a kipötyögtetés(Gáz+Fék+Gyújtás)? 5 hibamentes indítás után törlődik a hiba, kivéve a lézsák hibát. Valami oka lehetett, hogy elszállt a biztosíték. Cseréjével még nem biztos, hogy megszüntetted a hibát. Én azért utánanéznék!
KMilán Elküldve Június21, 2016 Elküldve Június21, 2016 (edited) 11-én szombaton kissé vizes lett az autó,,,, leszakadt az ég, volt futkosás, kapkodás stb.... így az utastér is vizes lett. Ruháról, cipőről és egyéb tárgyakról is került be víz. A legtöbb a csomagtartóba, ugyanis oda sikerült valakinek egy vízzel teli zacsit is betennie. (kint volt a szakadó esőben, így megállt benne a víz. Sok mondjuk nem folyhatott ki belőle, de azért vizes lett a csomagtér. Kb mikorra szárad ki teljesen az autó? Azóta nagyobb mértékű párásodás tapasztalható a szélvédőkön. A garázsban kicsit leengedtem az ablakokat, meg egyszer jól be is fűtöttem az autóba, de még így is előjön az ablakon a pára, lehetetlen helyzetekben. A klímát kell bekapcsolnom, hogy levigye. Ja és még azt is észrevettem, hogy a ventilátor kapcsoló melegszik. (nem az esőzés óta) Módosítva Június21, 2016 : KMilán
hood 21 Elküldve Június22, 2016 Elküldve Június22, 2016 9 órája, KMilán írta: 11-én szombaton kissé vizes lett az autó,,,, leszakadt az ég, volt futkosás, kapkodás stb.... így az utastér is vizes lett. Ruháról, cipőről és egyéb tárgyakról is került be víz. A legtöbb a csomagtartóba, ugyanis oda sikerült valakinek egy vízzel teli zacsit is betennie. (kint volt a szakadó esőben, így megállt benne a víz. Sok mondjuk nem folyhatott ki belőle, de azért vizes lett a csomagtér. Kb mikorra szárad ki teljesen az autó? Azóta nagyobb mértékű párásodás tapasztalható a szélvédőkön. A garázsban kicsit leengedtem az ablakokat, meg egyszer jól be is fűtöttem az autóba, de még így is előjön az ablakon a pára, lehetetlen helyzetekben. A klímát kell bekapcsolnom, hogy levigye. Ja és még azt is észrevettem, hogy a ventilátor kapcsoló melegszik. (nem az esőzés óta) Nekem is melegszik... gondolom ez ilyen....
astra Elküldve Június22, 2016 Elküldve Június22, 2016 On 2016. 06. 19. at 19:15, astra írta: foliával kapcsolatos kérdésem lenne. valamikor vagy 30 éve a Malévnél dolgoztam a jármü osztály iroda ablakait ilyen folia utánzattal fujták be és jó volt vajon létezik-e ilye spray a kereskedelembe? erre valaki?
Kishenceg Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 14 órája, kobraCode írta: Hát ezt is elértük: féltankkal 417km?
kobraCode Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 1 óra, Kishenceg írta: féltankkal 417km? Sok vagy kevés? 5,8 - 6,8 között alakul a fogyasztásom, attól függ hogy város, vidék, hegy völgy, klíma nem klíma. Ennyit tud a Z14XE 1
Manfi01 Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 2 órája, kobraCode írta: Sok vagy kevés? 5,8 - 6,8 között alakul a fogyasztásom, attól függ hogy város, vidék, hegy völgy, klíma nem klíma. Ennyit tud a Z14XE Sziasztok Az én 1.6 16sz szintén ennyt eszik. Az most jó vagy nem?200e van benne. De kezd már kicsit karter gázos lenni. A motorkodom z16ze. A válaszokat előre is köszönöm .
gezoli Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 55 perce, Manfi01 írta: Sziasztok Az én 1.6 16sz szintén ennyt eszik. Az most jó vagy nem?200e van benne. De kezd már kicsit karter gázos lenni. A motorkodom z16ze. A válaszokat előre is köszönöm . Ne haragudjatok meg, de ezeket a 6l alatti fogyasztásokat fenntartásokkal kezelem. A legjobb fogyasztásom 6,2l volt. Soha nem sikerült még 6l alattit kihozni. 0km-esen vettem az autót, szóval ismerem az előéletét. 1
koopal Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 37 perce, gezoli írta: Ne haragudjatok meg, de ezeket a 6l alatti fogyasztásokat fenntartásokkal kezelem. A legjobb fogyasztásom 6,2l volt. Soha nem sikerült még 6l alattit kihozni. 0km-esen vettem az autót, szóval ismerem az előéletét. Amíg többet használtam a kocsit, és egyszerre tizen-huszon km-eket mentem vele, minden tankolásnál 6l alatti fogyasztást számoltam. Mostanában, mióta kerülőúton kell mennem, hogy a heti egy-egy menetnél legalább 10-et megtegyek, felment olyan 6,2-re.
toma2105 Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 2 órája, Manfi01 írta: Sziasztok Az én 1.6 16sz szintén ennyt eszik. Az most jó vagy nem?200e van benne. De kezd már kicsit karter gázos lenni. A motorkodom z16ze. A válaszokat előre is köszönöm . Nekem az 1.6-os Astrával 7.06 L/100Km volt a leg kevesebb amit ki tudtam hozni, város/országút 20/80% Ha betartom a sebességhatárokat. szóval nem tudom, az az 5-6 liter nekem is egy kicsit kevésnek tűnik.
KMilán Elküldve Június23, 2016 Elküldve Június23, 2016 Nekem vegyesben 6,2 volt eddig a legalacsonyabb, az arány 30/70 város/országút. Illetve rövid távokat is megy sajnos. Klímával ebben a melegben, illetve télen 6,5 alá nem megy.
Recommended Posts