Dannert Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 Ma beültem egy K Astrába próbaképpen. Nem rossz autó, ami meglepő, hogy semmivel nem nagyobb a G-nél a belseje. Formára nekem tetszik, bár erős a mezőny, mert manapság számomra sok tetszetős formájú autót gyártanak. Elfogadnám, de a kiállított autó 6,5 milliós ára kissé... Nem az én világom.
SargaRigo123 Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 Én csak képen nézem, és abból is inkább a caravan a bejövős. A sima már nagyon futurisztikus. De még a karavánnak is lehetne meredekebb a hátulja. hm.. Nem szólom le mert nem az enyém, de valszeg nem is lesz az
csicsó Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 22 hours ago, Janó32 írta: Pont ez az amiért ódzkodok ettől az egésztől. Nekem kora-tavasz óta már csepeg is, kb átlag havi 1-2dl-t kell után tölteni (nekem is a szaggal kezdődött, majd kiderült hogy a hűtő oldalán lévő műanyag alól könnyezik). Félek tőle, hogy pont most, az ünnepi rokonlátogatásba adja be teljesen a kulcsot több száz km-re otthonunktól, ezért nézegettetem tegnap egy autósboltban (fagyállóért mentem) a Prevent féle mókát. Ellenben pont ezen időszakban (karácsony), nem igazán van "felesleges" 30-35-40 ezrem egy hűtő cserére (bár a szerelő pár hete olajcserekor azt mondta, ez eldurranni nem fog, max a lyuk lesz nagyobb és jobban fog csöpögni és majd akkor fogom hozni ha már unom h két naponta az egész kiegyenlítő lefogy)... Nekem a termosztát cserével megszűnt ez a probléma:a tömítésnél szivárgott A vízhőfok sem hűl vissza már,85 foknál nem megy lejjebb 1
Janó32 Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 2 hours ago, csicsó írta: Nekem a termosztát cserével megszűnt ez a probléma:a tömítésnél szivárgott A vízhőfok sem hűl vissza már,85 foknál nem megy lejjebb Az oké, csak nekem 100% hogy a hűtő oldala ereszt...
gezoli Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 4 hours ago, Janó32 írta: Az oké, csak nekem 100% hogy a hűtő oldala ereszt... Nekem is! Egyenlőre nem foglalkozom vele. Hetente ellenőrzöm a kiegyenlítőtartályban a szintet. 1
nemeth_laca Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 29 minutes ago, gezoli írta: Nekem is! Egyenlőre nem foglalkozom vele. Hetente ellenőrzöm a kiegyenlítőtartályban a szintet. És nekem is! :D Két évig meggyógyult magától minden télen. Idén folyamatosan folyik az orra, de veszélytelen még, úgyhogy együttélek a dologgal. Reggelre egy kb. 7 cm-es folt van alatta mindig. 1
mspike Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 On 12/10/2015 at 3:20 PM, Janó32 said: Örülök hogy bevált a dolog! Mint jeleztem előzetesen, tudtommal az X16XEL nem zárható le úgy mint pl a Z16XE. Neked vagy le kell programozni, vagy egy EGR cheater-t kell venni (pl ebay-ről) és ezzel átverni a rendszert... OP-COM-mal lehetseges ? Rendeltem egyet, persze kina On 12/10/2015 at 10:20 PM, Stofl said: Én voltam legutóbb! 2004-es EGR nélküli Z14XE szoftvert kell rámásolni Tech2 segítségével, előtte pedig átírni op-commal az alvázszámot ennek megfelelően, majd az új szoftver után visszaírni azt. https://picasaweb.google.com/106631535768501005420/150227_EGRLezaras Huh, nem biztos, hogy szivesen lebombaznam az eredeti szoftware-t csak ezert, kulfoldi forumon azt javasoljak furjak ra egy 5mm-es lyukat attol megnyugszik az ecu... az Z14XE szoftware-et honnan szerezted ? Es ha torrentrol huztad le, akkor azota kuld spam-ot a gepsarkany ? :D
gezoli Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 5 minutes ago, mspike írta: OP-COM-mal lehetseges ? Rendeltem egyet, persze kina Huh, nem biztos, hogy szivesen lebombaznam az eredeti szoftware-t csak ezert, kulfoldi forumon azt javasoljak furjak ra egy 5mm-es lyukat attol megnyugszik az ecu... az Z14XE szoftware-et honnan szerezted ? Es ha torrentrol huztad le, akkor azota kuld spam-ot a gepsarkany ? :D Azért ez nem olyan egyszerű, hogy csak letöltöd az https://ncore.cc/torrents.php -ról 1
Janó32 Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 (edited) 1 hour ago, mspike írta: OP-COM-mal lehetseges ? Rendeltem egyet, persze kina Huh, nem biztos, hogy szivesen lebombaznam az eredeti szoftware-t csak ezert, kulfoldi forumon azt javasoljak furjak ra egy 5mm-es lyukat attol megnyugszik az ecu... az Z14XE szoftware-et honnan szerezted ? Es ha torrentrol huztad le, akkor azota kuld spam-ot a gepsarkany ? :D Én tuti nem csesztetném az ECU-t, persze ez az én véleményem. Az OP-COM hasznos lesz majd máskor is, én inkább a cheater megoldás felé tapogatóznék. Módosítva December12, 2015 : Janó32
SargaRigo123 Elküldve December12, 2015 Elküldve December12, 2015 1 hour ago, Janó32 írta: Én tuti nem csesztetném az ECU-t, persze ez az én véleményem. Az OP-COM hasznos lesz majd máskor is, én inkább a cheater megoldás felé tapogatóznék. Tapogatózzunk! Van valaki aki már látott házi barkácsból olyat ami működött? Vagy valakit aki már látott valakit akinek működött...
outsider Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 19 hours ago, nemeth_laca írta: És nekem is! :D Két évig meggyógyult magától minden télen. Idén folyamatosan folyik az orra, de veszélytelen még, úgyhogy együttélek a dologgal. Reggelre egy kb. 7 cm-es folt van alatta mindig. Akkor beszállok én is. :D Nekem is fogy, fingom sincs honnan. Nem látok szivárgást, tócsát cseppet sehol... 3E km-en töltök utána 2-3 decit... 1
outsider Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 14 hours ago, Janó32 írta: Én tuti nem csesztetném az ECU-t, persze ez az én véleményem. Az OP-COM hasznos lesz majd máskor is, én inkább a cheater megoldás felé tapogatóznék. Nekem a cheater megoldában az nem tetszik, hogy szét kell bontani a kábelkorbácsot, és oda is forrasztani két drótot a chetaterből. Így már nem "visszalakítható"... Az a szépség, hogy pl a VW a dízelbotrány nyomán gyárilag akar csítelni :D http://www.autopro.hu/gyartok/igy-veri-at-a-VW-sajat-csalo-rendszeret/17123/ Ehhez képest az EGR cheater már elegens megoldás
outsider Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 13 hours ago, SargaRigo123 írta: Tapogatózzunk! Van valaki aki már látott házi barkácsból olyat ami működött? Vagy valakit aki már látott valakit akinek működött... Balu a kapitány kollégának X14XE motorral működik a cheater... Így kell hekkelni a kábelkorbácsot...
astra Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 3 hours ago, outsider írta: Akkor beszállok én is. :D Nekem is fogy, fingom sincs honnan. Nem látok szivárgást, tócsát cseppet sehol... 3E km-en töltök utána 2-3 decit... szintén zenész 1
mspike Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 20 hours ago, Janó32 said: Én tuti nem csesztetném az ECU-t, persze ez az én véleményem. Az OP-COM hasznos lesz majd máskor is, én inkább a cheater megoldás felé tapogatóznék. Na ezzel teljesen egyet ertek, bar telefonon, oran, mikron siman hackolok firmware-t az auton inkabb kihagynam :D 1
mspike Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 19 hours ago, SargaRigo123 said: Tapogatózzunk! Van valaki aki már látott házi barkácsból olyat ami működött? Vagy valakit aki már látott valakit akinek működött... En attol tartok, hogy nem lehet ez olyan 1xu, amit lattam az a map drotjaira is ramegy es mindent jol atver, a furcsa szamomra az, hogy az utazasi ido kb. 10-20%-aban jon csak elo a hiba... legalabbis nekem...
SargaRigo123 Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 Gondolom azért, mert abban a 20%-ban akarna környezetet óvni. Addig meg nem érdekli.
mspike Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 2 minutes ago, SargaRigo123 said: Gondolom azért, mert abban a 20%-ban akarna környezetet óvni. Addig meg nem érdekli. Szerintem gyakrabban megprobalja azert... napi 2x50 kilometert megyek es csak minden 2. -3. napon jon elo a hiba... olyan mintha nem ellenorizne mindig, vagy azt tudom meg elkepzelni, hogy csak igen jelentos visszacsatolasnal kepes merni a dolgot... esetleg csak amikor nem nyomom a gazt... mert altalaban dugoban jon elo...
Janó32 Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 7 hours ago, outsider írta: Akkor beszállok én is. :D Nekem is fogy, fingom sincs honnan. Nem látok szivárgást, tócsát cseppet sehol... 3E km-en töltök utána 2-3 decit... Kezd valami össznépi bulihoz hasonlítani ez a hűtőfolyadék-fogyás... Csak nem még egy típushiba? Szaga nincs? Hosszabb út (vagy ha már bemelegedett kellően) után nekem anno lehetett érezni, pláne a garázsban, akkor nem kellett a hűtőmaszk környékén szaglászni sem, megtöltötte a légteret az édeskés illat... Eleinte szag, aztán a padlón egy-két csepp, most már 8-10 óra alatt egy tenyérnyi folt összejön... 6 hours ago, outsider írta: Akkor beszállok én is. :D Nekem is fogy, fingom sincs honnan. Nem látok szivárgást, tócsát cseppet sehol... 3E km-en töltök utána 2-3 decit... A Z14XE vagy a Z16XE lefalazással könnyen gyógyítható (khm, átverhető), ha a szelep nem ragad, akkor nálunk ugyebár nincs gubanc. Az X16XEL-el küzd a kolléga, annál kell más (tartósabb megoldás), ezért gondoltam a cheater-re mintsem a hibátlan ECU-t "bántlmazni"...
peacetrang Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 Hűtővíz fogyáshoz egy tipp: pár hónapja nálam is volt ilyen probléma, hogy a kiegyenlítő tartályban egyre kevesebb folyadék volt. 1-2deci fogyott havonta. Aztán meglett a probléma...azt hittem, hogy vízpumpa, de kiderült, hogy a pumpának semmi baja, viszont van egy műanyag csonk amire ugye rámegy a vízcső. Na ez a műanyag csonk szépen elért az évek alatt és eltört. Érdemes ellenőrizni, sajnos típushiba, később már ha jól tudom nem műanyagból készült. Erre gondolok: https://cromax.hu/vizcsocsonk_vizpumahoz_opel_53453?kereso_marka=---&kereso_modell=0
Petyyyyy Elküldve December13, 2015 Elküldve December13, 2015 (edited) Ha már itt tartunk: tudja valaki mitől lehet, hogy a két szélső rostélyon meleg, a középsőkön viszont hideg levegőt fúj a gépezet? Módosítva December13, 2015 : Petyyyyy
flali Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 @Petyyyyy Fűtésbox valamelyik bowden, vagy kar nem mükszik.... Az F astránál pl. gyárilag így van, de ennél jönnie kell a melegnek.
mspike Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 21 hours ago, outsider said: Balu a kapitány kollégának X14XE motorral működik a cheater... Így kell hekkelni a kábelkorbácsot... Megrendelem en is, aztan meglassuk, a kabelekre lehet rakni csatit es akkor "vissza alakithato" (majdnem). 1
Petyyyyy Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 1 hour ago, flali írta: @Petyyyyy Fűtésbox valamelyik bowden, vagy kar nem mükszik.... Az F astránál pl. gyárilag így van, de ennél jönnie kell a melegnek. Digit klíma van, így gondolom csak a fűtésbox marad. Köszi.
Recommended Posts