nemeth_laca Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 Múltkor előttem a bontós "szaki" úgy szedte ki a TID-et, hogy közben elejtett pár tipikus szakértő mondatot, de az utolsó ez volt..."a f@szom beleverem ebbe az egész sz@rba, hát én nem fogok ennyit sz@rakodni vele b+" :omg: és hiába mondtam neki de ember, már csak 3 csavar tartja, fogta, kitépte a középkonzol keretét a műanyagot és úgy szedte ki belőle a kijelzőt :D a kasszás meg matt részeg volt, 6ezret akart kérni a kijelzőért, én meg mondtam h 2-ben megegyeztünk már telón, úgyhogy több pénz nincs nálam, így elhoztam 2 ezerért :smartass: Akkor egy üveg jófajta szabolcsi páleszért kapnék egy fél verdát xD szeretem az ilyen helyeket :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 Valaki régebben linkelte az ide tartozó jogszabályt. A rendszám tábláknak bármikor levehetőnek kell lennie, szóval én nem biztos hogy felragasztanám. Lehet jól néz ki és praktikus, de rendőr vagy műszakin beleköthetnek. http://www.kepfeltoltes.hu/view/140928/576096946008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szerintem a rendőr nem szól érte.Kellemetlen felvinni a csomagtérajtóval együtt a rendszámot az okmányirodába,ha véletlenül a vizsgaállomáson elfogyott. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 http://www.kepfeltoltes.hu/view/140928/576096946008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szerintem a rendőr nem szól érte.Kellemetlen felvinni a csomagtérajtóval együtt a rendszámot az okmányirodába,ha véletlenül a vizsgaállomáson elfogyott.Egyetértek, szerintem is maximum ez lehet a probléma.Rendőr nem veheti el a rendszámot a szó szoros értelmében, mivel az a tiéd, megvetted az autóval együtt (elvileg nem is kéne tovább adni autóeladáskor, de mivel ugyanakkora macera, így mindenki megteszi). Ha szabálysértés miatt kivonja a hatóság a forgalomból az autót, akkor sem a rendszámot veszi el, hanem csak lekaparja a műszaki érvényesítő matricát, meg magához veszi a forgalmit. Tudom, volt benne részem sajnos. :( 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 http://www.kepfeltoltes.hu/view/140928/576096946008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szerintem a rendőr nem szól érte.Kellemetlen felvinni a csomagtérajtóval együtt a rendszámot az okmányirodába,ha véletlenül a vizsgaállomáson elfogyott. ez rizikó faktor, de a képen is olvasható: "oldható kötés"..... mondjuk rendőrt nem láttam még ellenőrizni, hogy ugyan levehető-e a rendszám vagy sem. bár ilyenkor érdekelne a matrica rendszám dolog, ugye azt sem "oldható" kötéssel teszik fel. max, ráragasztok kamu levágott csavarfejeket, hogy ez bizony szemre oldható ám :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 Nekem ragasztva van. A ragasztó oldható kötés, csak nehezen ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 http://www.kepfeltoltes.hu/view/140928/576096946008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szerintem a rendőr nem szól érte.Kellemetlen felvinni a csomagtérajtóval együtt a rendszámot az okmányirodába,ha véletlenül a vizsgaállomáson elfogyott. Egyetértek, szerintem is maximum ez lehet a probléma. Rendőr nem veheti el a rendszámot a szó szoros értelmében, mivel az a tiéd, megvetted az autóval együtt (elvileg nem is kéne tovább adni autóeladáskor, de mivel ugyanakkora macera, így mindenki megteszi). Ha szabálysértés miatt kivonja a hatóság a forgalomból az autót, akkor sem a rendszámot veszi el, hanem csak lekaparja a műszaki érvényesítő matricát, meg magához veszi a forgalmit. Tudom, volt benne részem sajnos. :( ez rizikó faktor, de a képen is olvasható: "oldható kötés"..... mondjuk rendőrt nem láttam még ellenőrizni, hogy ugyan levehető-e a rendszám vagy sem. bár ilyenkor érdekelne a matrica rendszám dolog, ugye azt sem "oldható" kötéssel teszik fel. max, ráragasztok kamu levágott csavarfejeket, hogy ez bizony szemre oldható ám :D Én nem azt mondom hogy a rendőr elveszi a forgalmit meg lekaparja a matricát, hanem max azt hogy ha nagyon akar megbüntethet érte, mint ahogy akármi másba is beleköthet. A nagyobb rizikó műszakikor lesz, ott biztos jobban szemrevételezik. Amúgy én is láttam már élőben ragasztott táblát és nagyon tetszett, ha nem lenne ez a hülye szabály már rég felragasztottam volna a sajátomra is előre-hátra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 Egyetértek, szerintem is maximum ez lehet a probléma.Rendőr nem veheti el a rendszámot a szó szoros értelmében, mivel az a tiéd, megvetted az autóval együtt (elvileg nem is kéne tovább adni autóeladáskor, de mivel ugyanakkora macera, így mindenki megteszi). Ha szabálysértés miatt kivonja a hatóság a forgalomból az autót, akkor sem a rendszámot veszi el, hanem csak lekaparja a műszaki érvényesítő matricát, meg magához veszi a forgalmit. Tudom, volt benne részem sajnos. :( A rendszámtábla nem az autó tulajdonosáé... (Éppen ezért nem vagy jogosult lefesteni, átírni, módosítani stb.) "„A rendszámtábla olyan hatósági jelzés, mely a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának tulajdonát képezi.” (35/2000. (XI.30.) BM rendelet 45.§)..." Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 (edited) Én nem azt mondom hogy a rendőr elveszi a forgalmit meg lekaparja a matricát, hanem max azt hogy ha nagyon akar megbüntethet érte, mint ahogy akármi másba is beleköthet. A nagyobb rizikó műszakikor lesz, ott biztos jobban szemrevételezik. Amúgy én is láttam már élőben ragasztott táblát és nagyon tetszett, ha nem lenne ez a hülye szabály már rég felragasztottam volna a sajátomra is előre-hátra. Nem szól senki a ragasztott rendszám miatt! Sem műszakin, sem a közutakon........... Én 8 éve ragasztottam fel először a rendszámomat, és azóta a még 6 járgányon a környezetemben. Egyiket sem hagytuk el, egyik sem zavart senkit. Én TESA kétoldalú ragasztót használok, valamint a képzeletbeli 2 db csavarhelynél 1-1 pötty FBS-t. Módosítva Március2, 2015 : merenyi85 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Március2, 2015 Megoszt Elküldve Március2, 2015 ez hol van? Borsodban :-) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Borsodban :-) Nyugat dunántúlon sem szóltak még érte! Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 ez ám a hirdetés :D :D :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Nem szól senki a ragasztott rendszám miatt! Sem műszakin, sem a közutakon........... Én 8 éve ragasztottam fel először a rendszámomat, és azóta a még 6 járgányon a környezetemben. Egyiket sem hagytuk el, egyik sem zavart senkit. Én TESA kétoldalú ragasztót használok, valamint a képzeletbeli 2 db csavarhelynél 1-1 pötty FBS-t. Elsőt is ragasztott vagy csak a hátsó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Elsőt is ragasztott vagy csak a hátsó? Én elöl hátul ragasztottam! És a hátsó alatt lévő rezgéscsillapítót leszedtem, hogy ne tartsa el nagyon a rendszámot. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Motormosás téren világosítsatok már fel. Volt aki aval riogatott h kellet cserélje az ázott ECU-t, mások pedig azt mondják h simán lehet magasnyomásúval is. Én meg úgy csinálok, h kérdezek, mert drága az ECU :) (márha az illető valósat állított) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Motormosás téren világosítsatok már fel. Volt aki aval riogatott h kellet cserélje az ázott ECU-t, mások pedig azt mondják h simán lehet magasnyomásúval is. Én meg úgy csinálok, h kérdezek, mert drága az ECU :) (márha az illető valósat állított) Pár hónapja volt nagy eső és át kellett mennem egy helyen ami tiszta iszap volt és jól be is mosta a motorteret.Ez miatt kellett önindítót kipucoltatnom. Át mosó előszőr habbal aztán magassal bemostam neki, persze csak hideg motornál(ez nem egy napon volt). Igaz ha meleg a motor és átmegyek egy jó folyáson az nem okoz e kárt a blokban? Samarán okozott annyit h a gyertya mellett ment át a szikra. :D. Meg kell várni h jól kiszáradjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Motormosás téren világosítsatok már fel. Volt aki aval riogatott h kellet cserélje az ázott ECU-t, mások pedig azt mondják h simán lehet magasnyomásúval is. Én meg úgy csinálok, h kérdezek, mert drága az ECU :) (márha az illető valósat állított) Én már mostam magasnyomásúval. Semmi gondja nem lett. Persze ésszel kell csinálni nem 5 cm távolságból hogy lebontson mindent a vízsugár. A hűtővel vigyázni mert volt aki elgörbítette a lamellákat. Mosás után annyit szoktam csinálni hogy elindítom és hagyom kicsit melegedni, elpárologni róla a vizet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Motormosás téren világosítsatok már fel. Volt aki aval riogatott h kellet cserélje az ázott ECU-t, mások pedig azt mondják h simán lehet magasnyomásúval is. Én meg úgy csinálok, h kérdezek, mert drága az ECU :) (márha az illető valósat állított) Én mikor megvettem a kocsit a Schillerben simán lemosták a motort.Semmi baja nem lett.Azóta is szép tiszta.A Vectrámon évente egyszer lemostam,semmi baja nem lett .Pöccre indult:) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Ez mehet nyugodtan a tompítottba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Ez mehet nyugodtan a tompítottba? Jól látom alul, hogy 12v, 100w? Mert akkor az sok lesz a kapcsolónak. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Motormosás téren világosítsatok már fel. Volt aki aval riogatott h kellet cserélje az ázott ECU-t, mások pedig azt mondják h simán lehet magasnyomásúval is. Én meg úgy csinálok, h kérdezek, mert drága az ECU :) (márha az illető valósat állított) Már én is mostam kint az autómosóban, semmi baja nem lett és szép tiszta. Én nyárra időzítettem, hogy az időjárás is partner legyen a gyors kiszáradásban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Ez mehet nyugodtan a tompítottba? F astraban volt ilyen teljesen kék izzó, éjszaka semmit nem lehetett vele látni. Szerintem ne tegyél bele ilyet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Már én is mostam kint az autómosóban, semmi baja nem lett és szép tiszta. Én nyárra időzítettem, hogy az időjárás is partner legyen a gyors kiszáradásban. És ez hogy megy? Simán befútjok a motortérbe? :blink: Alulról vagy felülről, vagy hogy? Nekem ebben a hónapban lesz pár tömítéscserém (szelepfedél, főtengely szimering, olajpumpa, akár még olajteknő is). Lehet utána nem ártana lemosni :P De kicsit fosok én is tőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oponel Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Sziasztok Haverom nemsokára akar venni a Vectrájára 1.8 benzines hez első tárcsákat meg betéteket meg hátra betéteket még milyent vegyen szerintetek?? én ATE Zimermannt meg Brembot mondtam neki köszi Gabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 És ez hogy megy? Simán befútjok a motortérbe? :blink: Alulról vagy felülről, vagy hogy? Nekem ebben a hónapban lesz pár tömítéscserém (szelepfedél, főtengely szimering, olajpumpa, akár még olajteknő is). Lehet utána nem ártana lemosni :P De kicsit fosok én is tőle... Fújással szerintem nem sokra mész :evilgrin: inkább mosóval próbáld majd tisztítani ;) Felnyitod a motorháztetőt és adj neki. Tavasszal mikor lecseng ez a havas, sózós trutyis téma akkor én elszoktam menni egy rámpára ahol van mosó és a teljes alvázat és a motor alját lemosom. De otthon nem nagyon tudsz alulról mosni rámpa nélkül. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 F astraban volt ilyen teljesen kék izzó, éjszaka semmit nem lehetett vele látni. Szerintem ne tegyél bele ilyet. El fogom vinni szerintem gép állításra, mert a Night Breaker sem az igazi még, meg a jobbos (anyós ülés felőli) tompított olyan hülyén világít. Nem is tudom leírni nagyon...világít egy darabig egybefüggően és még azután 1 foltban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts