Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok,2002 1.6 g astra gaz es benzis uzemes

Baj az hogy gazzal megy es benzinel nem, alapjaraton meg meg eldocog de ha nyomok neki semmi fulad lovlodozik haldoklik.

Csereltem

Lambda szondat

Levego tomerg merot

Gyergyet.

Gyujtas elosztot es vezetekeket

Egr szelep

A kocsi nem megy.

Segitsetek kerlek mert ne tudom a kovetkezo lepest

Koszonom

Nálam tegnap jött elő, de be sem indult szinte... Az AC-ról jövő benzincső volt kilyukadva. Ülés felhajt, fedél levesz, majd a következő fedél gyűrő elteker, elektromos csati le, és két benzincső le. Ha ez megvan, akkor ott kell körbenézni.

DE előtte nézd meg,

Imy! Írd már meg a választ, mert szerintem ugyan az lesz mint ami nálad volt! :)

2 nap alatt két kocsi, nah szépen nézünki, mi van itt kéremszépen? :O

hogy az injektorsoron lévő szelepet ha megnyomod leállítás előtt spriccel-e. Ha igen akkor a korábbi semmis, de ha nem jön belőle abenzin, akkor az mint nálam. ;) (vagy AC pumpa)

Megosztás:

Úgy látszik az ELM sz*r.

Semmivel se működik... :glare:

Majd megpróbálom másik telefonnal vagy pc-vel.

Mostanában nem jönnek be ezek a kínai dealek :(

Az általam említett progival látszólag mintha csatlakozna, de aztán amikor 'connect to vehicle' van akkor nem talál sz*rt se...

A Torque nekem nem jött be, nem tudok eligazodni rajta.

Azt adtak hozzá gyárilag is.

Van Wifi-s lehetőség, próbálkozzam azzal?

Ilyenkor a telefon wifije veszi az ELM jelét?

Tehát nem kell még harmadik eszköz is hozzá, hanem csak telefon meg ELM?

Módosítva : outsider
Megosztás:

Úgy látszik az ELM sz*r.

Semmivel se működik... :glare:

Majd megpróbálom másik telefonnal vagy pc-vel.

Mostanában nem jönnek be ezek a kínai dealek :(

Először dugd a helyére ELM-et. Utána adj rá gyújtást. Kapcsold be a telón a Kékfogat, majd csak ezután indítsd el a progit!

Megosztás:

Először dugd a helyére ELM-et. Utána adj rá gyújtást. Kapcsold be a telón a Kékfogat, majd csak ezután indítsd el a progit!

Én 2 nappal korábban mikor csak LPG-vel ment a kocsi, akkor nem állítottam le, és csak rádugtam, és működött. ;)

MÁS:

A szegénységjelző először villog, majd világít? Jól emlékszek, hogy ebben a két lépcsőben működik? (szerintem sosem ürült ki annyira a tankom, főleg mióta LPG-vel járok) / motoromon tudom ott világít, majd villog /

Kocsi váltás:

Amik eddig tetszenek, a lényeg, hogy kombi legyen, 2010 de inkább fiatalabb, 80e km alatti-t lehessen 3M alatt venni.... Még milyen hasonló kocsik vannak, amik jók is, illetve az alábbiakról vélemény, ismeretségi körből tapasztalat?

- Opel Astra J SportTourer

- Kia ceed SW

- Chewrolett cruise SW

Megosztás:

MÁS:

A szegénységjelző először villog, majd világít? Jól emlékszek, hogy ebben a két lépcsőben működik? (szerintem sosem ürült ki annyira a tankom, főleg mióta LPG-vel járok) / motoromon tudom ott világít, majd villog /

Szia.

Először folyamatosan világít utána villog.

• Like 1
Megosztás:

Imy egy jó J astra kell neked ami 1.4T 140le gyárilag gázzal :)

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_j/opel_astra_j_1.4_t_lpg_sport-8026527

Erre célzol, csak ezt találtam, több nincs.

Amúgy inkább diesel mint LPG. A diesel legalább nyomatékosabb... (igaz a szervizköltségek, ha valami bedöglik... de vigyázni kell rá)

Szia.

Először folyamatosan világít utána villog.

Köszi, akkor jól gondoltam ;)

Megosztás:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_j/opel_astra_j_1.4_t_lpg_sport-8026527

Erre célzol, csak ezt találtam, több nincs.

Amúgy inkább diesel mint LPG. A diesel legalább nyomatékosabb... (igaz a szervizköltségek, ha valami bedöglik... de vigyázni kell rá)

Köszi, akkor jól gondoltam ;)

Sajnos az sem feltétlen óv meg a meghibásodástól, hogy vigyázol rá. Elnézve hogy holt tart most az autóelektronikai gyártás (gyakran tapogatózás a homályban és a minél olcsóbb beszállítók keresése miatt lassan csak Kínai -"érdekes" minőségű- alkatrészek beépítése), a köv. autóm /ha lesz rá pénzem/, egy alap benzines 8 szelepes Logan MCV lesz...

Megosztás:

Imy egy jó J astra kell neked ami 1.4T 140le gyárilag gázzal :)

Nem tudom, nekem borzasztó túlárazottnak tűnik a J Astra. Hozzáteszem, egy-két próbakört mentem csak velük nyíltnapokon, de nem éreztem akkora minőségbeli ugrást, vagy hogy „aztamindenit", ami a 6-7 (és több) milliós újautó árakat indokolná (nekem).

Persze, egy jól felszerelt/motorizált kocsi bármelyik márkából izmos árazású, de a J-nek az alapmodelljével is szerintem - itthon legalábbis - mellényúltak. A Chevy Cruze például GM-házon belül sokkal jobb ár-érték arányú lenne, ha nem szüntetik meg a forgalmazását... Mondjuk használtan még elérhető.

Ha kiesik alólam, vagy megunom a G-t, nem is tudom merre keressek majd...

Módosítva : PGA
Megosztás:

Nem tudom, nekem borzasztó túlárazottnak tűnik a J Astra. Hozzáteszem, egy-két próbakört mentem csak velük nyíltnapokon, de nem éreztem akkora minőségbeli ugrást, vagy hogy „aztamindenit", ami a 6-7 (és több) milliós újautó árakat indokolná (nekem).

Persze, egy jól felszerelt/motorizált kocsi bármelyik márkából izmos árazású, de a J-nek az alapmodelljével is szerintem - itthon legalábbis - mellényúltak. A Chevy Cruze például GM-házon belül sokkal jobb ár-érték arányú lenne, ha nem szüntetik meg a forgalmazását... Mondjuk használtan még elérhető.

lesz az még kevesebb is :)

Megosztás:

Na ezaz, nekem is drágának tűnik, és olvastam is, hogy az a tapasztalat. :)

Azért kérdeztem, hogy még mit lenne érdemes nézni a 3 modellen kívül. A cruise SW-ből, és a ceed SW-ből van eladó, de nem sok.

- Kia ceed SW

- Chewrolett cruise SW

lesz az még kevesebb is :)

Legyen is. :) De jöhetne már a K, habár azt csak jövő őszre ígérik, akkor biztos ennek lemenne az ára valamennyire... :)

Imy

Próbálj ki egy benzin/turbót ;)

Hidd el hogy nem akarsz dízelt :)

Annyira jó? Lehet írok itt a zalaegerszegieknek, hogy milyen tesztautójuk van... :)

Megosztás:

Azért kérdeztem, hogy még mit lenne érdemes nézni a 3 modellen kívül. A cruise SW-ből, és a ceed SW-ből van eladó, de nem sok.

- Kia ceed SW

- Chewrolett cruise SW

A három közül formailag, kiállásra nekem a Chevrolet Cruze a legjobb, legarányosabb, meg méretre is talán a legnagyobb. Naponta találkozom egy fekete SW-vel, kifejezetten tetszik. A Kia szerintem alkatrészár témában lehet húzósabb, a Chevyt a kiforrott GM alkatrészbázisból jobban, olcsóbban lehetne fenntartani, egyszerűbb lenne szervizelni. Egy 1.8-as motorral szerintem még menne is.

Megosztás:

A három közül formailag, kiállásra nekem a Chevrolet Cruze a legjobb, legarányosabb, meg méretre is talán a legnagyobb. Naponta találkozom egy fekete SW-vel, kifejezetten tetszik. A Kia szerintem alkatrészár témában lehet húzósabb, a Chevyt a kiforrott GM alkatrészbázisból jobban, olcsóbban lehetne fenntartani, egyszerűbb lenne szervizelni. Egy 1.8-as motorral szerintem még menne is.

Hát igen, de nézd meg a használtautót. 1Db van 1.6-os motorral, és 650km-el. Nem éppen olcsón. :(

Szerintem nagyon keveset adtak el, és aki megvette nem hiszem, hogy eladná.

A kiából több van, igaz abból sem sok, de ami érdekelne olyan van.

http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/DOSRAO5PP6POQOWR31YPR5QTGLLKURRRYGKF9TZKWWF2O5Z07K6PF31A7DS39Z4J6PSU8YJ4EKWODJYCTLA5QFZQMI768EUJL5PH3TAJFCMR0ER4JLH8G2UH61FIDFM20FFF1TPO7G665ZU680780PA7SGR9KTET969A2FH2L2OTH4KGO0KKRKRHTST6R35GRMIG9WCFS8F4US7SLD44EUP7GC9R9GM64UTSUZMKWGG2JD75S221LOT2Y3TZEQ/page1

1.6Dieselek 3M-ért és 50e km alatt... :)

Astrából meg nagyon sok...(igaz az eddig csak a 2. helyezett)

Megosztás:

Hát igen, de nézd meg a használtautót. 1Db van 1.6-os motorral, és 650km-el. Nem éppen olcsón. :(

http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/DOSRAO5PP6POQOWR31YPR5QTGLLKURRRYGKF9TZKWWF2O5Z07K6PF31A7DS39Z4J6PSU8YJ4EKWODJYCTLA5QFZQMI768EUJL5PH3TAJFCMR0ER4JLH8G2UH61FIDFM20FFF1TPO7G665ZU680780PA7SGR9KTET969A2FH2L2OTH4KGO0KKRKRHTST6R35GRMIG9WCFS8F4US7SLD44EUP7GC9R9GM64UTSUZMKWGG2JD75S221LOT2Y3TZEQ/page1

Krúzok

Megosztás:

Ha jól tudom ráadásul az 1.6crdi-be még nincs kettős tömegű lendkerék se.

Én is dieselt vettem, pedig évente csak max. 12-15e-et megyek, de elég dimbes-dombos vidéken járok, ahová a diesel karakterisztikája pont passzol, nem ijed meg az emelkedőktől, pedig csak a régi 80lovas 1.7-es. :)

Módosítva : pszaby
Megosztás:

- Kia ceed SW

- Chewrolett cruise SW

Renault?

http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/YHUQIH6AJ5JDSFDF327DTSHE8Z0S2870S80LGWCGQ7HUPT8IKKUJZ2R6JMJ79SRLQ14S3TDPQJZGJLEHD38WTLHHGAODSYH8D8Q4FLUL6COGE4F7SZMLL6Z66OSUH6E5FCFRUZ4PC1YFSA2WTTWC8AI66OW3K6MOKL0HQFLR9O414MRCDOR0C2EEMMO6CQFUTY6R8ZC531OEM0973SHZL0HGRSAOHUIC24W54HTGOCYA65WRTCYG2DHO0R41UUFU05RLZI51327R5MW1TG8Z0ZSS/page1

Én nagyon elégedett vagyok a Scenic-kel, de ha kombi, akkor a Megane elég nagy (vagy egy Grand Scenic :D).

Megosztás:

- Kia ceed SW

- Chewrolett cruise SW

Legyen is. :) De jöhetne már a K, habár azt csak jövő őszre ígérik, akkor biztos ennek lemenne az ára valamennyire... :)

Annyira jó? Lehet írok itt a zalaegerszegieknek, hogy milyen tesztautójuk van... :)

Lehet hogy a chevroletnél gond lesz az alkatrészekkel. Kivonultak/nak Európából.

Hyundai I30? Megane? Octavia?

Megosztás:

Lehet hogy a chevroletnél gond lesz az alkatrészekkel. Kivonultak/nak Európából.

Hyundai I30? Megane? Octavia?

Tényleg, az Octavia! Azokkal én is szemeztem, az 5 ajtósnak is hatalmas a csomagtartója, bár abból is csak benzinest néztem (jó kis szívó 1.6).

Az I30 meg a Ceed kb. ugyanaz, csak szerintem a Ceed jobban néz ki.

Megosztás:

Én ha elunom az Astrát vagy szarakodni fog akkor adom el. Dustert vagy Nivát veszek helyette.Asszonynak a Grandis tetszik.Unom már,hogy felakadok.A Schillernél egy ismerősöm most adta el a H astráját és egy Octavia kombit vett helyette.Kérdeztem mit szólt a főnök? Azt mondta ő ajánlotta a Skodát :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.