Guest gorbi Elküldve Június12, 2010 Megoszt Elküldve Június12, 2010 Ez a kutyacsont hogy néz ki és honnan tudom hogy rosz e??? Opelnél jellemzően kétféle van, attól függően, hogy milyen a stab rúd kialakítása: vagy Ha nagyon kopog menet közben, akkor ránézésre tudni fogod, hogy rossz-e nem kell vizsgálni. Ha csak kicsit, akkor érdemes megnézni, kézzel fogni, miközben valaki nyomkodja a kocsi elejét. Vagy látni, vagy érezni fogod, hogy nem együtt mozog a lengőkar és a stabilizátor rúd. Ha újat veszel, párban cseréld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június12, 2010 Megoszt Elküldve Június12, 2010 én ma pájszerrel kicsit megfeszegettem és a bal oldalinak elég jó mozgása van, a jobb szinte semmit nem mozdult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 A túróba, meghalt a bal hátsó fékhengerem, csak úgy spriccel. Astra- Vectra hátsó rugó cserét csinált már valaki? '92 ferdehátú Astra C16NZ és '92 Vectra C16NZ sedan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 kerék le,teló kilazít fölül a csomitartóba, alá bakolsz, ráállsz a dobra aztán kirúgod a rugót. vagy megkérsz valakit hogy álljon rá és szépen kiveszed:D valahogy így lehet tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Nem úgy teeeee. :D Astráét a Vectrába, ránézésre pár centivel alacsonyabb. Kissé zavar, hogy ennyire fent van a segge. Gondoltam ültetek 1 kicsit. Na, akkor holnap fotózás, hátha más is kedvet kap, ha jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Nem úgy teeeee. :D Astráét a Vectrába, ránézésre pár centivel alacsonyabb. Kissé zavar, hogy ennyire fent van a segge. Gondoltam ültetek 1 kicsit. Na, akkor holnap fotózás, hátha más is kedvet kap, ha jó lesz. jaaaaaaa, pöttyet félre értelmeztem:D:D szerintem simán jó bele, nem hinném, hogy a vekié erősebb lenne. én G astra ültetőt akartam igaz az ugyanekkora csak kicsit keményebb mint a gyári veki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 vagy két cementes zsák a csomiba, lehetőleg tele cementel:D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Ennyi a különbség a két rugó közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Amúgy a telóim is cserések lettek, a balos kuka, a jobbos alig él. Meg a rugótányérok is hegesztésre szorulnak, de rajtam nem fognak ki, mégis csak lakatos vagyok. :P A jobbos hengerbe meg beleszakítottam a légtelenítőt, még jó, hogy az újat nem tettem be az eső miatt. A bal agyon elszabadult a porvédő, már 1 hete cicergett, most azt is addig 1 másikra cseréltem, csak abba nincs ABS. :D Megint kér a gép, majd adok neki. ^_^ Viszont lejjebb ment a fara, így jobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június21, 2010 Megoszt Elküldve Június21, 2010 Viszont lejjebb ment a fara, így jobb. majd egy képet talicskázz azért, köszi:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június21, 2010 Megoszt Elküldve Június21, 2010 Majd csinálok, most ezek vannak. Balos-jobbos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június21, 2010 Megoszt Elküldve Június21, 2010 mi az a kirágás?:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június21, 2010 Megoszt Elküldve Június21, 2010 Kirágta a szú! A keményfa szú! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Majd csinálok, most ezek vannak. Balos-jobbos. http://pics.coldline.hu/pics/51860-20100621-ojozKZ.jpg http://pics.coldline.hu/pics/51861-20100621-eJK0WY.jpg Júúúúúújjjjj.... Mintha sógor Vekijét látnám :D Dobsz majd fel képet, hogy hogy oldottad meg? Nekem is megnyílt már a nyúlvány, de még nincs ekkora kráter ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 A "kráter" attól lett, hogy leszakítottam a rugótányért a fenébe. ^_^ Simán letakartam egy 3-as lemez darabbal és körbe csipegettem CO-val, nem törekedtem a szépségre, csak tartson erősen. :D Ja, a tányér is visszahegesztettem a helyére, csak előtte kijavítottam, a púp a közepén elporladt és bent maradt a gumiban. Ez pótoltam 1 csődarabkával. Flexxel bevágtam keresztben, kicsit összekalapáltam a végét és abból lett az új púp. Sajnos akkor a javításról már nem fotóztam, de a készről csinálok majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 ... Milyen lemezt javasolnál a hátsó nyúlvány javítására, ha hosszútávra szeretném megcsinálni. Gondolom ebből is van saválló, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Milyen lemezt javasolnál a hátsó nyúlvány javítására, ha hosszútávra szeretném megcsinálni. Gondolom ebből is van saválló, nem? Persze, de a szénacél és a saválló csak átmeneti CO-dróttal alkot jó kapcsolatot. Az meg ritka a legtöbb helyen, bár nem lehetetlen. A vastag lemez is megoldás, úgyis elkorrodál majd máshol, mondjuk mellette. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 ... Ehh :D Szóval mit javasolsz a minél jobb megoldás jegyében? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Valami olyasmit, amit talán te linkeltél be tegnap, az a V2000-es ahogy meg lett csinálva. Kivágni, amennyire csak lehet és egy jó nagy foltot rátenni min. 1.5mm-es lemezből. Ha erősebb nem baj, kicsit nehezebb megoldani, de tovább áll ellen a rozsdának. Üregvédelem, alvázvédő bőven, a szokásos. :D Az enyém így sikerült: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 A fenébe! Állok be a garázsba és amikor átdöccentem a 2cm-es küszöbön fémes csikorgást hallottam. ^_^ Már megint akar 1 kis törődést a masina. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Valami olyasmit, amit talán te linkeltél be tegnap, az a V2000-es ahogy meg lett csinálva. Kivágni, amennyire csak lehet és egy jó nagy foltot rátenni min. 1.5mm-es lemezből. Sztem ez csak tüneti kezelés, mert akkor majd ott kezd el rohadni ahol a folt fel lett hegesztve... Az igazi megoldás az lenne hogy (mivel gyári új hossztartó tudtommal már nem kapható), lebontani a régit és az egész hossztartót kompletten újraépíteni valami erős rozsdamentes anyagból, korrekt üregvédelemmel ellátva. Amúgy nekem úgy rémlik hogy a gyári hossztartó mintha valamelyik vége felől nyitott lenne(?), ahol be tud menni az esővíz, ezért korrodál gyorsan... Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Sztem ez csak tüneti kezelés, mert akkor majd ott kezd el rohadni ahol a folt fel lett hegesztve... Valami hasonlót mondtam én is tegnap. ^_^ Az igazi megoldás az lenne hogy), lebontani a régit és az egész hossztartót kompletten újraépíteni valami erős rozsdamentes anyagból, korrekt üregvédelemmel ellátva. A rozsdamentes/saválló nem alkot tökéletes kötést a sima acéllal. Amúgy nekem úgy rémlik hogy a gyári hossztartó mintha valamelyik vége felől nyitott lenne(?), ahol be tud menni az esővíz, ezért korrodál gyorsan... Sajnos... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 Valami olyasmit, amit talán te linkeltél be tegnap, az a V2000-es ahogy meg lett csinálva. Kivágni, amennyire csak lehet és egy jó nagy foltot rátenni min. 1.5mm-es lemezből. Ha erősebb nem baj, kicsit nehezebb megoldani, de tovább áll ellen a rozsdának. Üregvédelem, alvázvédő bőven, a szokásos. :D Az enyém így sikerült: http://pics.coldline.hu/pics/56662-20100702-8Bjr7g.jpg http://pics.coldline.hu/pics/56663-20100702-pD7zDV.jpg Stefan linkelte a V2000-est. De nagyon jó lenne kérdezni párat a tulajtól <_< Valahogy így akarom majd én is megcsinálni. Okés, akkor minimum 1,5-es lemez. Köszke -_- A fenébe! Állok be a garázsba és amikor átdöccentem a 2cm-es küszöbön fémes csikorgást hallottam. :D Már megint akar 1 kis törődést a masina. :rolleyes: :D Így van ez :) Szereti, ha törődsz vele B) Te! nem a küszöb volt? :D Sztem ez csak tüneti kezelés, mert akkor majd ott kezd el rohadni ahol a folt fel lett hegesztve... Az igazi megoldás az lenne hogy (mivel gyári új hossztartó tudtommal már nem kapható), lebontani a régit és az egész hossztartót kompletten újraépíteni valami erős rozsdamentes anyagból, korrekt üregvédelemmel ellátva. Amúgy nekem úgy rémlik hogy a gyári hossztartó mintha valamelyik vége felől nyitott lenne(?), ahol be tud menni az esővíz, ezért korrodál gyorsan... Pontosan! Csak a tüneteket szüntetnénk meg, nem pedig a kiváltó okot. Nyúlványt sajna már nem lehet kapni. B) Valamelyik nap alámegyek és meglesem, hogy hol lehet a gyengepontja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 Az ABS karika csikorgott, a jeladót továbbra sem tudtam teljesen kiszedni, de széttörtem és amit sikerült az leszedtem belőle. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 ... Pontosan! Csak a tüneteket szüntetnénk meg, nem pedig a kiváltó okot. Nyúlványt sajna már nem lehet kapni. <_< Valamelyik nap alámegyek és meglesem, hogy hol lehet a gyengepontja. Sajnos az én pénztárcámhoz csak egy ilyen tüneti kezelés passzolna. Nyílván egy teljes szétszedés és rozsdamentesből újraépítés lenne a tökéletes. Nálam elvileg a kasztni egy kicsit újabb, de már látom, hogy elkezdett barnulni nekem is a nyúlvány, de talán még megelőzhető lesz az erősebb szétrohadás (miután a többi előjött dolgot megcsináltam :rolleyes: ). Időnként elkeserítő tud lenni az autó. Amúgy ezek a gyári lyukak nem véletlenül vannak rajtuk. Nem azért, hogy belefolyjon a víz, hanem, hogy kifolyjon -_- A lényeg, hogy lezárni nem igazán érdemes, mert valamennyi úgyis bejut, viszont, ha nem tud ki is jutni, akkor csak bele fog rohadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts