Flanger Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Hogyé adod? 20ra gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Na de épp ezaz, hogy az egybetárcsás, meg a külön tárcsásnál minden más, még a féktartó lemez is, megnéztem ecaton. Szerintem az egybe tárcsás tárcsa nem stimmel az újabbikkal. De ki kellene próbálni/lemérni. Ellenben mondjuk ha a régi fajta fék, összehozható a dobos aggyal meg az újabb faja tárcsával, az nekem marha jó hír, mert az újabbik tárcsa csak 6-7e/ db, a régebbi meg 17től indul... nagyon nem mindegy. (ellenben a régihez meg a csapágy kerül 3000be, és még szét is szedhető /lehet pucolni, újrakenni stb/) Hogyé adod? Épp ezt mondtam. Új híd, régi féktartó, új agy, új tárcsa. Csak a féktartó lemezt kellett köszörülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 .. Hogyé adod? 20ra gondoltam. Nem itt boltolunk. Pü!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Épp ezt mondtam. Új híd, régi féktartó, új agy, új tárcsa. Csak a féktartó lemezt kellett köszörülni. Az új agy méretei vajon egyeznek a régiével? Gondolok itt a felfekvő felületek távolságára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Nem mértem meg. De minden passzol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Jut eszembe, tegnap összeraktam a hátsóféket. Megint legóztam kicsit. A Hening féle módszert alkalmaztam. Régi fajta alaplemezhez a dobfékes kerékagy, és az újfajta tárcsa. Minden passzol, az egyedüli, hogy a dobfékes agynak kisebb a pereme, és mivel a tárcsa vastagabb mint a dob, így a felninek egy pár milivel kevesebb helye marad, de ez csak annyiban nyilvánul meg, hogy gyárilag kilóg a felniből az agy, így meg pont síkban van vele. Szóval aki tárcsásítani akar, elég az alaplemezt a nyereggel beszerezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Jut eszembe, tegnap összeraktam a hátsóféket. Megint legóztam kicsit. A Hening féle módszert alkalmaztam. Régi fajta alaplemezhez a dobfékes kerékagy, és az újfajta tárcsa. Minden passzol, az egyedüli, hogy a dobfékes agynak kisebb a pereme, és mivel a tárcsa vastagabb mint a dob, így a felninek egy pár milivel kevesebb helye marad, de ez csak annyiban nyilvánul meg, hogy gyárilag kilóg a felniből az agy, így meg pont síkban van vele. Szóval aki tárcsásítani akar, elég az alaplemezt a nyereggel beszerezni. Én is tegnap cseréltem az egyik hátsó kerékcsapágyat, és csak dobos volt polcon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Na jah, csak nekem még a szerelhető fajta van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október8, 2014 Megoszt Elküldve Október8, 2014 Sziasztok Volna egy olyan problémám, 1,7td A vectrával, hogy fékezéskor a fékpedál finoman visszarúg olyan mintha szakaszosan fékezne, az autóban nincs ABS . Mi lehet a baja fékrásegítő? esetleg üthet a tárcsa? vagy egyszerűen levegős a fék? Másik problémám, ha megemelem az autót és megmozgatom a kereket, akkor nagyon lóg, de ha saját lábán van nem lóg ez így rendben van? mert ha bele megyek egy kátyúba hallani hogy koppan a kormányon is érezni. A talpas kormánygömbfej nem lóg, és a toronycsapágyra gondolok, esetleg az ottani gumiágyra van ott ami ki tud kopni a csapágyon kívül ott felül gondolom? Ha a lábán áll az autó, motor-térből ránézek a toronycsapágyra kb. fél-centis hézagot látok a csapágy és a kaszni közt, ez így rendben van???ha megemelem az autót a hézag eltűnik de lóg is rendesen. Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 (edited) Sziasztok Volna egy olyan problémám, 1,7td A vectrával, hogy fékezéskor a fékpedál finoman visszarúg olyan mintha szakaszosan fékezne, az autóban nincs ABS . Mi lehet a baja fékrásegítő? esetleg üthet a tárcsa? vagy egyszerűen levegős a fék? Másik problémám, ha megemelem az autót és megmozgatom a kereket, akkor nagyon lóg, de ha saját lábán van nem lóg ez így rendben van? mert ha bele megyek egy kátyúba hallani hogy koppan a kormányon is érezni. A talpas kormánygömbfej nem lóg, és a toronycsapágyra gondolok, esetleg az ottani gumiágyra van ott ami ki tud kopni a csapágyon kívül ott felül gondolom? Ha a lábán áll az autó, motor-térből ránézek a toronycsapágyra kb. fél-centis hézagot látok a csapágy és a kaszni közt, ez így rendben van???ha megemelem az autót a hézag eltűnik de lóg is rendesen. Előre is köszönöm a segítséget. Piros rész: De ki ám!! Nálam úgy elkopott,hogy a felső rugótányér furata ovális lett! A toronycsapágy kívülről egybe volt,csak belül elporladtak a golyók. :icon1: Zöld rész: Komplett futómű felújítás/csere után nekem is lett hézag! Én is meglepődtem,kérdeztem is itt a srácokat hogy normális e,de igen, annak úgy kell állnia. Módosítva Október10, 2014 : opelnils 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október13, 2014 Megoszt Elküldve Október13, 2014 Azért kell úgy állnia, mert különben nagyon nehezen tudnád eltekerni a kormányt. Csak figyeld meg ugyanazt a részt egyik irányba végállásig kitekert kormánnyal! Az egyik oldalon megnő, a másikon meg teljesen eltűnik a hézag. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Valaki itt írta talán hogy jók a tapasztalatai a ROADHOUSE tárcsákkal! Hozzá milyen betéteket ajánlatok? LPR,REMSA,ROADHOUSE mehet? Vagy inkább a jobbakból? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Én voltam. Nekem most körbe minden roadhouse, meg a másik kettőn is elöl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Köszi. És a betétek? Csak mert akkor olyat vennék bele amit szeret a tárcsa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Köszi. És a betétek? Csak mert akkor olyat vennék bele amit szeret a tárcsa. Akkor idézem önmagam, "körbe minden" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Valaki itt írta talán hogy jók a tapasztalatai a ROADHOUSE tárcsákkal! Hozzá milyen betéteket ajánlatok? LPR,REMSA,ROADHOUSE mehet? Vagy inkább a jobbakból? Nekem is jó tapasztalataim vannak ezzel a márkával. Vetekszik a "drágább" márkákkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Október24, 2014 Megoszt Elküldve Október24, 2014 Akkor idézem önmagam, "körbe minden" :D Nem olvastam a sorok közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 Sziasztok Segitsetek már nekem,1.7 td vectra mind két hátsókerék enyhén lóg, milyen csapágy van benne? kupos amin lehet álítani, vagy olyan amin nem? ja dobfékes az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 Lehet mindkét féle! A púpos kupakos általában állítható. Sziasztok Segitsetek már nekem,1.7 td vectra mind két hátsókerék enyhén lóg, milyen csapágy van benne? kupos amin lehet álítani, vagy olyan amin nem? ja dobfékes az autó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 Kőszi, akkor szétszedem és megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 Évjárat függő. 92 előtt szerelhető, utána nem. Kívülről ha ránézel és egy domború kupak van rajta az szerelhető, ami homorú az nem. Ha jól látom a tied a2, tehát már nem állítható. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 95-ös A2, ezek szerint nem lehet állítani :( Tudnátok nekem pontos csapágyméretet mondani? mert az a tapasztalatom, hogy csapágyboltban olcsóbb a csapágy mint autós-boltban, viszont a csapágyboltba pontos mérettel kell menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 95-ös A2, ezek szerint nem lehet állítani :( Tudnátok nekem pontos csapágyméretet mondani? mert az a tapasztalatom, hogy csapágyboltban olcsóbb a csapágy mint autós-boltban, viszont a csapágyboltba pontos mérettel kell menni. Nem szétszedhető, csak egyben tudod megvenni, kerékagy stb, egy egység az egész. Marad az autósbolt vagy bontó. Esetleg bontóban veszel a1-es tengelycsonkot kerékaggyal, abba a csapágy már 3000ft-tól kapható/oldal. (a ruivilleben koyo van, mint a gyári is) (persze ha abs-ed van, ez a lehetőség kiesik) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 ez férfinemiszerv ezek nem normálisak, mire volt ez jó nekik,hogy nem lehet csapágyat cserélni...... marad a bontó. Nem tudjátok, hogy az 1.6 f astra hátsó kerékagy megegyezik az 1.7 vectrával? azért kérdezem, mert van egy ismerösöm aki astrákat bont és jó áron.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Október26, 2014 Megoszt Elküldve Október26, 2014 ja megy egy másik dolog, igaz nem futómü, mind a 3 motor/váltó tartó bak ki van menve, szeritetek az 1.6 astra motor/váltó tartó bak megegyezik a vectrával? vagy teljesen más. Elöre is köszönöm a válaszotokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts