Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fék, futómű kérdések

agocsiams123

Recommended Posts

Öcsibá: Hátra én is betettem a ferdehátú Astra rugóját de így is ugyanolyan magas :lol: 5centivel simán mehetne lejjebb hogy 1szintbe legyen az elejével. Ültetőrugók kb. 3-4centivel alacsonyabbak, de mivel keményebb, ezért még kb. 1-2centivel magasabb is mint gyári rugókkal.. Már nem tudom mitévő legyek :S

Melyik motorváltozatét?

Nekem C16NZ rugó volt benne. :lol:

Megosztás:

szerintetek mennyi az az ültetés, ami még nem karcolja az aszfaltot? na jó egy enyhére gondolok egy 40es már feldobja az autót?

Nekem 40es van, és ennél nagyobb el sem férne a gyári 195/60 r15 ös gumitól. Szerintem ez még megfelelő. Ezt elbírják még a gyári gátlók is(bár eleje hintázni fog nagyon rossz úton) és jól is néz ki, meg azért sokkal feszesebb az úton az autó.

Megosztás:

Nekem 40es van, és ennél nagyobb el sem férne a gyári 195/60 r15 ös gumitól. Szerintem ez még megfelelő. Ezt elbírják még a gyári gátlók is(bár eleje hintázni fog nagyon rossz úton) és jól is néz ki, meg azért sokkal feszesebb az úton az autó.

dobnál fel pár képet h is néz ki? a gátlók szinte elég újak, de a hátsó rugók lassan cserések lennének ezért gondoltam, hogy akkor ültetek is rajt, gátlóval dupla ár lenne, pattogni nem akarok nagyon:D 195/50r15 van nekem.

Megosztás:

Ezt így szemre nem lehet megmondani.

Más az anyaga. Az Astráé pl. lágyabb, de ugyanolyan magas. Viszont a kinézetük nem egyforma.

http://pics.coldline.hu/pics/51046-20100620-okg1Dh.jpg

Jaja. Baloldali az astra, jobboldali a vectra rugó. Ugyanilyen nekem is. Amúgy picivel lejjebb van most a hátulja, és ha huplásabb az út bele is ér néha a gumi az ívbe :lol: Szal valamivel jobb, de nagyon lágy.

Megosztás:

• 2 weeks later...
Rendben, csak azért kérdeztem, mert több helyen is hallottam már, hogy a fékfolyadék jó szervóba is, de akkor ezek szerint nem a legjobb. Köszönöm!

Sőt olyannyira, hogy csak Dexron III szabványnak megfelelő olajat tölthetsz bele(Dexron II volt a gyári előírás, de a III jobb).

Megosztás:

ma felkerültek az új pacskerek 215/40 R17 ET 40 körüli, simán elfér, nem lóg ki még aránylag jól is néz ki:D pár nap aztán jönnek a képek:D bár R16ot akartam, ez azért már eléggé vissza rántja a teljesítményt:S:)

Úttartás milyen lett? :D

Fékek mekkorák?

Megosztás:

Állati jól néz ki! :P Jó hogy nekem is ugyanígy néz ki az autóm mint a tied (persze teljesen más felszereltségű), így legalább látom hogy hogyan is nézne ki az enyémen is egy ilyen! :D Szép nagyon!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.