öcsibácsi Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 A rozsdamentes anyagokkal az az 1 apró gond van, hogy az ötvöző anyagok miatt a felülete sokkal simább. Az ilyen acélok felületén hibátlan rácsú, tömör spinell-réteg képződik és emiatt a festék sem tapad hozzá normális módon. Az meg hogy néz ki, hogy ledobja az alvázvédőt itt-ott, ahol a rozsdamentessel ki lett javítva. :rolleyes: Ez már sajna csak ilyen. Nem véletlenül nincs lefestve a saválló/rozsdamentes anyagokból készült holmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 Amúgy ezek a gyári lyukak nem véletlenül vannak rajtuk. Nem azért, hogy belefolyjon a víz, hanem, hogy kifolyjon -_- A lényeg, hogy lezárni nem igazán érdemes, mert valamennyi úgyis bejut, viszont, ha nem tud ki is jutni, akkor csak bele fog rohadni. De, ha azt meg tudom oldani, hogy ne tudjon belemenni, akkor már jó vagyok :rolleyes: Akkor már nincs minek kifolynia. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 A rozsdamentes anyagokkal az az 1 apró gond van, hogy az ötvöző anyagok miatt a felülete sokkal simább. Az ilyen acélok felületén hibátlan rácsú, tömör spinell-réteg képződik és emiatt a festék sem tapad hozzá normális módon. Az meg hogy néz ki, hogy ledobja az alvázvédőt itt-ott, ahol a rozsdamentessel ki lett javítva. :rolleyes: Ez már sajna csak ilyen. Nem véletlenül nincs lefestve a saválló/rozsdamentes anyagokból készült holmi. Ez is egy hasznos info, köszke <_< A teljes lakatolás után PlastiDippel akarom megoldani a védelem részét (alapozás után persze). De asszem az idei költségvetésbe már nem fér bele -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 De, ha azt meg tudom oldani, hogy ne tudjon belemenni, akkor már jó vagyok :rolleyes: Akkor már nincs minek kifolynia. <_< Tökéletesen légmentesen nem tudod lezárni, vagy, ha igen, akkor nem szivattyúzod ki belőle a levegőt, hogy ne lépjen reakcióba a "vas" a páratartalommal. A hőingadozáskor meg kicsapódik a víz. Akkor már inkább levegőzzön, hogy ki tudjon száradni. Hidd el, nem véletlenül vannak ezek kitalálva -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 Tökéletesen légmentesen nem tudod lezárni, vagy, ha igen, akkor nem szivattyúzod ki belőle a levegőt, hogy ne lépjen reakcióba a "vas" a páratartalommal. A hőingadozáskor meg kicsapódik a víz. Akkor már inkább levegőzzön, hogy ki tudjon száradni. Hidd el, nem véletlenül vannak ezek kitalálva <_< Az ok, de akkor miért is rohad az összes? :rolleyes: Nah ezt akarom valahogy kiküszöbölni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július7, 2010 Megoszt Elküldve Július7, 2010 Nah ezt akarom valahogy kiküszöbölni. Mission impossible. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július7, 2010 Megoszt Elküldve Július7, 2010 Az ok, de akkor miért is rohad az összes? :rolleyes: ... Mert nem alumíniumból/műanyagból van <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július7, 2010 Megoszt Elküldve Július7, 2010 :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 Még mindig huppog a futómű. :rolleyes: Ma a féltengelyeket szedtem ki, de jók voltak. <_< Holnap beugrom Ferikéhez, megsasoljuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 És a féltengely alatt/mellett nem találtam olajszint ellenőrző csavart. :rolleyes: Akkor hogyan nézzem meg a szintet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 És a féltengely alatt/mellett nem találtam olajszint ellenőrző csavart. :rolleyes: Akkor hogyan nézzem meg a szintet? Pedig ott lesz az... Baloldali féltengelykihajtás mellett hátrafelé. Lehet, hogy csak vakarászni kell egy kicsit és előkerül a trutyi alól. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július25, 2010 Megoszt Elküldve Július25, 2010 Pedig ott lesz az... Baloldali féltengelykihajtás mellett hátrafelé. Lehet, hogy csak vakarászni kell egy kicsit és előkerül a trutyi alól. :rolleyes: Majd holnap megpróbálom "kivakarni" a csavart. <_< Addig kell lennie ugye? A csavar szintjéig. Legalábbis a nagykönyv szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Majd holnap megpróbálom "kivakarni" a csavart. :D Addig kell lennie ugye? A csavar szintjéig. Legalábbis a nagykönyv szerint. Nem akarok kavarni, de úgy emlékszem, hogy f13-nál gyárilag a csavarszint alatt 2cm-rel kell lennie az olajszintnek. (Elvileg 1,6liter van benne.) Egyébként csavarszintig töltve is teljesen tökéletes. Ha tudsz, akkor csak gyárival pótold ha kell. Beönteni felül a szuszogót kicsavarva kell. Szerk: Most nézem, hogy ez már nem is ide illő, bocs az off-ért. A továbbiakban menjünk át vele az általánosba, vagy az egyébbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Na, ma ezt sikerült "alkotni". F Astra és A Vectra első teló csere. http://pics.coldline.hu/pics/66069-20100726-wGZB7p.jpg http://pics.coldline.hu/pics/66070-20100726-bCwlrC.jpg A szürke a Vectrából, a fekete az Astrából van. http://pics.coldline.hu/pics/66071-20100726-OzAExk.jpg Szerintem a régi már félholt volt. :D Csak félig jött ki magától. :wacko: http://pics.coldline.hu/pics/66072-20100726-8yRSzA.jpg A balos, ezt majd holnap cserélem. Ergo, ilyen volt. http://pics.coldline.hu/pics/66073-20100726-3ibFlb.jpg Ilyen lett. A felső lemezt megfordítottam, így passzolt jobban. http://pics.coldline.hu/pics/66065-20100726-ZzSzJx.jpg És a kerékcsapágy volt a bűnős a huppogásban. Biztos kapott 1et, de kitől? Csak én + anyucika hajtjuk. :wacko: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július27, 2010 Megoszt Elküldve Július27, 2010 Nah folytatódott a műtét? :D Lábad javul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július27, 2010 Megoszt Elküldve Július27, 2010 Nah folytatódott a műtét? :wacko: Lábad javul? Lassan inkább azt számolom, még mit nem cseréltem ki. :D :wacko: Javulok, még érzem néha ha rosszul jön ki a lépés. :wacko: De már nem lila és le is apadt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július27, 2010 Megoszt Elküldve Július27, 2010 Lassan inkább azt számolom, még mit nem cseréltem ki. :D :wacko: Javulok, még érzem néha ha rosszul jön ki a lépés. :wacko: De már nem lila és le is apadt. Nyugtasson az, hogy már nincs sok hátra és utána egy darabig minden okés lesz :D legalábbis nálam ez bevált. Lassan nálam is már csak a kasztnizás/fényezés marad. Jah meg lehet betojt az egyik injektorom, mert néha nem akar leállni (gyújtáslevétel után) és spricceli még a cuccot a hengerbe :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július28, 2010 Megoszt Elküldve Július28, 2010 A jobb hátsó fékben találtam. Az utánállító rugója, hogy a rákba jött ki a helyéről? Még jó, hogy van mááásik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A jobb hátsó fékben találtam. http://pics.coldline.hu/pics/67096-20100728-1QwwjG.jpg Az utánállító rugója, hogy a rákba jött ki a helyéről? Még jó, hogy van mááásik. :D Az meg lett tekerve rendesen... Egyszer nekem egy elszabadult csavar pörgette meg a céges Jumpyt... Életreszóló élmény volt, de sikerült valahogy nem összetörni :wacko: Pedig a régi 0-ás lehajtóján a balos ívben fékezéskor blokkolt le a kerék és ment után a piruett az esős úton. Még jó hogy hajnal volt és nem jött senki. Jobban megnézve a képet, mintha a jobb oldali "beakasztós kampó" el lenne nyújlva rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A kéziféket hol kell beállítani mert nekem teljesen felkell húzni hogy fogjon vmit, és megakarom oldani hogy 2-3 kattintásnál már lejtőn megálljon az autó mert könyöklőt akarom beszerelni amit már anno vettem :s Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A hátsóhíd közepén találsz 1 csavaros feszítőt, ott lehet. De előtte engedd ki a kéziféket. 1 akna nem árt hozzá, hason fekve elég kényelmetlen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A hátsóhíd közepén találsz 1 csavaros feszítőt, ott lehet. De előtte engedd ki a kéziféket. 1 akna nem árt hozzá, hason fekve elég kényelmetlen. Kicsit ráemelve, már háton befér az ember. Márha vékonka az illető :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Okés, de lehet hogy már teljesen elvan kopva a kézifék pofa, de holnap megprobálom beállitani, csak meglesz az a állitó Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Okés, de lehet hogy már teljesen elvan kopva a kézifék pofa, de holnap megprobálom beállitani, csak meglesz az a állitó Tárcsás hátul vagy dob? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Dobos a kicsike :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts