tgabika76 Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Egy rugónál baromira nem az számít hogy nyugalmi állapotban mekkora a mérete. Attól tartok neked egyedül a próba derítené ki hogy érdemes-e cserélni (és mivel a Vectránál a hátsó tengelyen kábé 10 perc rugót cserélni, nem is értem miért nem próbálod meg): le kell mérni a csomagtérfedél aszfalttól való távolságát most, és az új rugóval is, rögtön kiderül hogy mi a helyzet. Ezek a miniblock rugók általában tengelyterhelésben vannak megadva, számít az is hogy hány menete van a csavarrugónak, milyen keményre van edzve, satöbbi. Nekem pl. a Calibra ültetőrugója 30mm-t emelt az A Corsa hátulján, mert ennyivel könnyebb a Corsa. Jaigen: a rugó még rövidebb is volt mint az eredetileg Corsába való, de nem nyomódott össze annyira beszerelve. Mivel a te rugód is Astra GSi-ből való, ami pedig könnyebb a Vectránál, sanszos hogy inkább ültetne rajta mintsem emelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Egy rugónál baromira nem az számít hogy nyugalmi állapotban mekkora a mérete. Attól tartok neked egyedül a próba derítené ki hogy érdemes-e cserélni (és mivel a Vectránál a hátsó tengelyen kábé 10 perc rugót cserélni, nem is értem miért nem próbálod meg): le kell mérni a csomagtérfedél aszfalttól való távolságát most, és az új rugóval is, rögtön kiderül hogy mi a helyzet. Ezek a miniblock rugók általában tengelyterhelésben vannak megadva, számít az is hogy hány menete van a csavarrugónak, milyen keményre van edzve, satöbbi. Nekem pl. a Calibra ültetőrugója 30mm-t emelt az A Corsa hátulján, mert ennyivel könnyebb a Corsa. Jaigen: a rugó még rövidebb is volt mint az eredetileg Corsába való, de nem nyomódott össze annyira beszerelve. Mivel a te rugód is Astra GSi-ből való, ami pedig könnyebb a Vectránál, sanszos hogy inkább ültetne rajta mintsem emelne. Egy márkatárs cimborámnak a csapott hátú Astra F-be eltört a hátsórugó és szombat délután csak kombi Astraét sikerült szereznie. Ránézésre, méretre teljesen egyforma volt, csak úgy nézett ki vele kocsi, mint egy hangyászsün :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Egy rugónál baromira nem az számít hogy nyugalmi állapotban mekkora a mérete. Attól tartok neked egyedül a próba derítené ki hogy érdemes-e cserélni (és mivel a Vectránál a hátsó tengelyen kábé 10 perc rugót cserélni, nem is értem miért nem próbálod meg): le kell mérni a csomagtérfedél aszfalttól való távolságát most, és az új rugóval is, rögtön kiderül hogy mi a helyzet. Ezek a miniblock rugók általában tengelyterhelésben vannak megadva, számít az is hogy hány menete van a csavarrugónak, milyen keményre van edzve, satöbbi. Nekem pl. a Calibra ültetőrugója 30mm-t emelt az A Corsa hátulján, mert ennyivel könnyebb a Corsa. Jaigen: a rugó még rövidebb is volt mint az eredetileg Corsába való, de nem nyomódott össze annyira beszerelve. Mivel a te rugód is Astra GSi-ből való, ami pedig könnyebb a Vectránál, sanszos hogy inkább ültetne rajta mintsem emelne. Persze értem én mind ezt, ez is a terv, csak gondoltam megkérdezem, tegnap fújtam le őket nem akartam egyből berakni:) Nekem az is lenne a lényeg, hogy ültessen rajt, mert igen idiótán néz ki, ilyen magasan:S:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Mid van? A profilképemen látható gyári G Astra alufelni 15' Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 A profilképemen látható gyári G Astra alufelni 15' Köszi, az nem annyira tetszik. Az csak ellenállhatatlanul alacsony áron érdekelne.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Persze értem én mind ezt, ez is a terv, csak gondoltam megkérdezem, tegnap fújtam le őket nem akartam egyből berakni:) Nekem az is lenne a lényeg, hogy ültessen rajt, mert igen idiótán néz ki, ilyen magasan:S:D Na ma felpróbáltam, de sajnos igen csak megemelte:S Így végül eladó sorba kerül:D ~250 a mérete, gyári ~230 volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 Na ma felpróbáltam, de sajnos igen csak megemelte:S Így végül eladó sorba kerül:D ~250 a mérete, gyári ~230 volt. Elírtam nem 250, hanem 260:D, ha valakit esetleg érdekel írjon. Ök voltak az áldozatok, de gyanús, hogy ezek nem is opel rugók: LINK1 LINK2 LINK3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 Köszi, az nem annyira tetszik. Az csak ellenállhatatlanul alacsony áron érdekelne.... :D Nem tudom mennyi az amennyinek nem tudnál ellenállni(csak sejtem),amúgy télifelninek használom annak tökéletes,így bagóéert nem adom Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Nem tudom mennyi az amennyinek nem tudnál ellenállni(csak sejtem),amúgy télifelninek használom annak tökéletes,így bagóéert nem adom Értem. Akkor hagyjuk, ha úgyis téli gumi van rajta. Köszi azért. Pedig közel iss lett volna. Más: Jár valaki alacsonyabb ET-számú felnin (15"), nem váltóméret gumival?? Pl. ET 37 vs. 195/50 R15?? Tapasztalat esetleg?? Jóóó, tudom, csal az óra. Mondjuk érdekes, nekem a rajta lévő 195/65 R15-tel halálosan pontos GPS szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 Értem. Akkor hagyjuk, ha úgyis téli gumi van rajta. Köszi azért. Pedig közel iss lett volna. Más: Jár valaki alacsonyabb ET-számú felnin (15"), nem váltóméret gumival?? Pl. ET 37 vs. 195/50 R15?? Tapasztalat esetleg?? Jóóó, tudom, csal az óra. Mondjuk érdekes, nekem a rajta lévő 195/65 R15-tel halálosan pontos GPS szerint. Senki többet harmadszor?? Akkor valszeg kihagyom.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 Senki többet harmadszor?? Akkor valszeg kihagyom.... 195/50R15 volt A529 Yoko-ból. Jobban gyorsul (értelemszerűen) és stabil, de mire vagy kíváncsi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 195/50R15 volt A529 Yoko-ból. Jobban gyorsul (értelemszerűen) és stabil, de mire vagy kíváncsi? Mondjuk ha lenne róla képed. Nyilván dobbetétbe nem ér bele. Csak hogy nem-e néz ki hülyén Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 Nekem pont olyan van fent ET37 195/50 r15:D Nem ér bele, nem lóg ki kicsit hátul nagyobb a hézag, ezért hajtok most már az ültető szettre:D De nem néz ki bután! Stabilitás nagyon jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május15, 2012 Megoszt Elküldve Május15, 2012 Nekem pont olyan van fent ET37 195/50 r15:D Nem ér bele, nem lóg ki kicsit hátul nagyobb a hézag, ezért hajtok most már az ültető szettre:D De nem néz ki bután! Stabilitás nagyon jó. Esetleg képet tudnál róla dobni?? Jöhet mailben iss. Thx Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május16, 2012 Megoszt Elküldve Május16, 2012 Esetleg képet tudnál róla dobni?? Jöhet mailben iss. Thx Ma dobok majd fel, amúgy volt fent nekem 215/45 R17 ET35-el is az sem lógott ki és nem is ért bele semmibe, jól is nézett ki de azért nagy volt már rá:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május16, 2012 Megoszt Elküldve Május16, 2012 Azt meg tudja nekem valaki mondani hogy az öt ajtós f astra hátsó lengéscsillapítója méretileg megegyezik e a csatolt lengőkaros vectráéval? Valamint hogy az új c vectra-b zafira-h astra vonalon megjelent alufelni hatású ötküllős acélfelniből létezik e 15-ös, vagy csak 16os? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Május16, 2012 Megoszt Elküldve Május16, 2012 Azt meg tudja nekem valaki mondani hogy az öt ajtós f astra hátsó lengéscsillapítója méretileg megegyezik e a csatolt lengőkaros vectráéval? Valamint hogy az új c vectra-b zafira-h astra vonalon megjelent alufelni hatású ötküllős acélfelniből létezik e 15-ös, vagy csak 16os? Én még 16 láttam meg 5 csavaros nekem is tetszik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Ma dobok majd fel, amúgy volt fent nekem 215/45 R17 ET35-el is az sem lógott ki és nem is ért bele semmibe, jól is nézett ki de azért nagy volt már rá :) Nincs kép???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Nincs kép???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Nincs kép???? bocsi, egy fél óra és dobom, kölcsönbe volt a fényképezőm, telóhoz meg nincs kábelem:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Addig is 17-ről pár kép LINK LINK LINK Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Addig is 17-ről pár kép LINK LINK LINK Zsíír, ilyen szép fehér sedanom volt nekem is, első autó gyanánt 2002-ben vettem, akkor volt 9 éves, 730e volt az ára. De rég volt.... Mondjuk az C16NZ volt, full fapad. http://www.carstyling.hu/cs_image.php?pic=00/03/35/54/7.jpg&t=2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Zsíír, ilyen szép fehér sedanom volt nekem is, első autó gyanánt 2002-ben vettem, akkor volt 9 éves, 730e volt az ára. De rég volt.... Mondjuk az C16NZ volt, full fapad. http://www.carstylin...35/54/7.jpg&t=2 Hmm. Ugyanígy néz ki az enyém is, kívéve a dísztárcsa! :D :) Szép járgány (volt)! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Zsíír, ilyen szép fehér sedanom volt nekem is, első autó gyanánt 2002-ben vettem, akkor volt 9 éves, 730e volt az ára. De rég volt.... Mondjuk az C16NZ volt, full fapad. http://www.carstylin...35/54/7.jpg&t=2 Szép ám!! :D nekem mondjuk kályha van az orrában, de elég jól mozgatja:D Nos, akkor a képek: Link1 Link2 Link3 Link4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Szép ám!! :D nekem mondjuk kályha van az orrában, de elég jól mozgatja:D Nos, akkor a képek: Link1 Link2 Link3 Link4 És ez így nem dobta meg a fogyasztást? Mert ha jól gondolom a teljesítmény nem indokolja a 195-ös kerekeket. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts