Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  E547GT írta:
Nekem ültető vannak benn, újonnan vettem őket tehát papírral együtt. Idén januárba vittem műszakira és ott kérték az összes papírt amiről csak lehetett; futómű, fólia, kipufogó. De hely és ismeretség kérdése sajnos vagy nem továbbra is sokminden idehaza. Tehát a mai napig megvan az típusú műszaki állomás ahol továbbra is átmegy minden aminek 4 kereke van...

Mennyire van ültetve a tied és milyen méretű felnik, és gumik vannak fenn? Felni szélesség, et szám? :D

Elküldve
  h.adam92 írta:
Mennyire van ültetve a tied és milyen méretű felnik, és gumik vannak fenn? Felni szélesség, et szám? :D

40mm-es ültetés van elöl-hátul a hozzá való sport gátlókkal, így ilyen szettbe vásároltam kompletten. Ta-Technix német cucc amúgy. Van egy úgymond 4 évszakos garnitúrám az: 185/65 R14-es gumikkal ET49 gyári 5x14" GM felnikkel. És a nyári: 7x16" ET38-as felnik, 195/45R16 gumikkal. Súllyal csomagokkal tehát megpakolva se ér semmi sehová bele. Tehát a lényeg: mindennapi közlekedésre mindkét garnitúra tökéletesen alkalmas ! (Persze a hazai útviszonyokhoz képest és kicsivel kevesebb komfort de valamit valamiért...) Most lesz benn amúgy a futómű 2. éve és semmi baja nincs.

Elküldve
  tgabika76 írta:
Jó, de ami az Astrán 40mm-t ültet, azzal a Vectra minimum 50-et fog...

Szerintem igazából a tengelyterhelés számít a rugóknál, nem az összsúly. :D

Azt lenne jó tudni, hogy melyik típusnál mekkora a t.terhelés és úgy lehetne esetleg variálni a rugókkal.

Elküldve

Isi, megnéztem neked a két kormányművet, de sajna nem teljesen egyformák.

A külméreteik megegyeznek(86 cm hosszú mind2), de a rudak nem pont ugyanoda vannak bekötve.

Az Astránál 47 cm-nél van a bal rúd csavarközepe, a Vectránál meg 41 cm-nél. :D

229245-20110510-vMy6e8.jpg

229237-20110510-64auc9.jpg

Elküldve
  öcsibácsi írta:
Szerintem igazából a tengelyterhelés számít a rugóknál, nem az összsúly. :D

Abszolút igaz.

Én az egyszerűség kedvéért mondtam az összsúlyt, amúgy egyenes arányosság van a kettő között: a nehezebb autónak nagyobb a tengelyterhelése is, szóval tulajdonképpen egyről beszéltünk, csak másképp. :D

Elküldve

köszi öcsibácsi!:D De véletlen nem azért több az astránál mert ki volt tekerve a kormány, mert mintha a képen a bal oldalt jobban össze lenne nyomva a gumiharang? közben bontóból szereztem egyet, ez semmit nem kotyog, ki is cseréltem ma délelőtt, hát nem volt egy egyszerű művelet felfogató csavarokkal küzködtem sokáig, majd összeraktam, mondom teszt forgatom a kormány tök könnyű, gondoltam biztos levegős, aztán egyszercsak feltünt, hogy nem is fordulnak a kerekek, meg pörög a kormány csak körbe:D:D bent az utastérbe ahol a kormányrúdhoz csatlakozik ott valamiért nem passzolt, aztán kis kalapálás után sikerült.

Elküldve
  prepuk írta:
Ne sikerült megnéznem, nem egy szörnyű ami benne van. Amúgy apum verdája és kb havi 30-40 km-t megy vele. Szerintem marad ami benne van.

Kössz a gyors segítséget!

Akkor tényleg felesleges cserélni. Én is csak halogatom, de most már hamarosan tényleg rászánom magam :D

Elküldve
  isi írta:
köszi öcsibácsi!:D De véletlen nem azért több az astránál mert ki volt tekerve a kormány, mert mintha a képen a bal oldalt jobban össze lenne nyomva a gumiharang?
Amikor a sógorom cserélte a kormányművét a Vectráján, már mondta, hogy nem egyforma a két típusé, most megmértem és tényleg nem.

Ha lesz ráérésem, akkor kitekerem mind2-t kopp-ig és úgy is rámérek, mennyi az eltérés.

isi írta:
közben bontóból szereztem egyet, ez semmit nem kotyog, ki is cseréltem ma délelőtt, hát nem volt egy egyszerű művelet felfogató csavarokkal küzködtem sokáig, majd összeraktam, mondom teszt forgatom a kormány tök könnyű, gondoltam biztos levegős, aztán egyszercsak feltünt, hogy nem is fordulnak a kerekek, meg pörög a kormány csak körbe:D:D bent az utastérbe ahol a kormányrúdhoz csatlakozik ott valamiért nem passzolt, aztán kis kalapálás után sikerült.

Még jó, hogy nem menet közben vetted észre. :D

Elküldve

Vettem ültetőrugókat, tegnap be is kerültek! 35mm tert ültet. Hátul még talán magasabb is lett. De elől frankó. Nagyon fekszi az utat most az autó, és frankón lehet irányítani:) De elől nagyon nagy műtét volt kicserélni.. Komplett futóművet ki kellett szerelni :S De a lényeg hogy jó lett! :D

Elküldve

Hátul magasabb lett? :D Az ültető rugótól?

Mérj már nekem egy hátsó lökös felső szélének magasságát légyszíves. :D

Vagy valami mást, ami az én gépemen is ugyanott van.

Elküldve
  öcsibácsi írta:
Hátul magasabb lett? :D Az ültető rugótól?

Mérj már nekem egy hátsó lökös felső szélének magasságát légyszíves. :D

Vagy valami mást, ami az én gépemen is ugyanott van.

Olyan 1óra körül kimegyek és megmérem a csomagtartó tetejétől a földig.

Elküldve

Ha kijön a lépés még egy futómű beállításra érdemes lehet rászánni!

:D

h.adam92 írta:
Vettem ültetőrugókat, tegnap be is kerültek! 35mm tert ültet. Hátul még talán magasabb is lett. De elől frankó. Nagyon fekszi az utat most az autó, és frankón lehet irányítani:) De elől nagyon nagy műtét volt kicserélni.. Komplett futóművet ki kellett szerelni :S De a lényeg hogy jó lett! :D
Elküldve

kézifék kötelet kicseréltem és még mindig fognak a dobok ha beállítom rendesen a féket, ha vissza, akkor nem de, olyankor nincs is kézifék szinte semmi. Mi a teendő ilyenkor? betétek kimondottan jók, dob nem rég szabályozva volt, munkahnegerek jók, rugókat cseréltem szinte mindet, már nincs ötletem?!

Elküldve
  jezus80 írta:
Ha kijön a lépés még egy futómű beállításra érdemes lehet rászánni!

:D

Jobbos kormányösszekötő gömbfejet majd cserélnem kell, meg balos féltengely porvédőt. Majd akkor úgy is elviszem. Am tavaly műszakin volt futóműbeállításon.

Elküldve
  isi írta:
kézifék kötelet kicseréltem és még mindig fognak a dobok ha beállítom rendesen a féket, ha vissza, akkor nem de, olyankor nincs is kézifék szinte semmi. Mi a teendő ilyenkor? betétek kimondottan jók, dob nem rég szabályozva volt, munkahnegerek jók, rugókat cseréltem szinte mindet, már nincs ötletem?!

Az enyém úgy lett jó, hogy szarul van beállítva. :D

Tehát nincs befeszítve a kötél a hídon(néha rezonál is) és kb 6-7 kattnál fog, de így marad. A fene játszik vele annyit. :D

Elküldve
  h.adam92 írta:
Jobbos kormányösszekötő gömbfejet majd cserélnem kell, meg balos féltengely porvédőt. Majd akkor úgy is elviszem. Am tavaly műszakin volt futóműbeállításon.

Ha megbolygatod a futóművet, érdemes átnézetni. :D

Gömbfejet miért nem párban cseréled?

Elküldve
  öcsibácsi írta:
Ha megbolygatod a futóművet, érdemes átnézetni. :D

Gömbfejet miért nem párban cseréled?

Baloldalon új. Tavaly műszakin volt cserélve.

Elküldve

Nah lemértem a magasságot. Elől földtől a motorháztető alsó vonaláig 65centi, hátul meg földtől a csomagtartó felső éléig azthiszem 1méter 6centi

Elküldve
  h.adam92 írta:
Nah lemértem a magasságot. Elől földtől a motorháztető alsó vonaláig 65centi, hátul meg földtől a csomagtartó felső éléig azthiszem 1méter 6centi

Az enyém 10! centivel lejjebb van. :D Mekkora kerék is van alatta?

72609-20100808-k3RaPh.jpg

Elküldve
  isi írta:

Az utánállitó anyát beálitottad dobban?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.