tgabika76 Elküldve Július26, 2016 Megoszt Elküldve Július26, 2016 Mivel gyári felni, így bőven el fog férni, még a választottnál nagyobb 195/60 R15 méretű gumival is (egyébként gyárilag is ilyen méretezésű abronccsal szerelték) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július26, 2016 Megoszt Elküldve Július26, 2016 A185/65 R15 simán elfér, váltóméret a kisblokkosokhoz. Nekem is az volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tillmannz Elküldve Július26, 2016 Megoszt Elküldve Július26, 2016 Köszönöm a választ uraim! Link to comment Megosztás: More sharing options...
katona83 Elküldve Május4, 2017 Megoszt Elküldve Május4, 2017 Jó napot. A kérdésem az lenne hogy kivillogtattam a hibákat de csak vakarom a fejem. A kocsim egy opel vectra 2000 16v 4x4. '91es évj sedan c20xe motor. nos a 4x4 hibakódra kidobta hogy solenoid szelep fesz. alacsony. Az abs re meg hogy bal hátsó sebességérzékelö (légrés és műkködés). ezek mik és merre induljak el?. előre is köszönöm a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
katona83 Elküldve Május21, 2017 Megoszt Elküldve Május21, 2017 sziasztok. kérdésem az lenne hogy hol tudnék hardy tárcsát venni elsősorban újat. Vectra 2000 16v kat 4x4 hez kellene. köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2017 Megoszt Elküldve Május21, 2017 15 perce, katona83 írta: sziasztok. kérdésem az lenne hogy hol tudnék hardy tárcsát venni elsősorban újat. Vectra 2000 16v kat 4x4 hez kellene. köszi előre is Itt már nézted? https://www.autoalkatreszek24.hu/jarmu-alkatresz/opel/csuklo-hosszanti-tengely.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
katona83 Elküldve Május21, 2017 Megoszt Elküldve Május21, 2017 3 perce, zotya975 írta: Itt már nézted? https://www.autoalkatreszek24.hu/jarmu-alkatresz/opel/csuklo-hosszanti-tengely.html igen. sajnos nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi-official Elküldve Május22, 2017 Megoszt Elküldve Május22, 2017 On 7/26/2016 at 6:22 PM, tgabika76 said: Mivel gyári felni, így bőven el fog férni, még a választottnál nagyobb 195/60 R15 méretű gumival is (egyébként gyárilag is ilyen méretezésű abronccsal szerelték) Igen-igen. Es ezzel a merettel szerintem ertelmesebben nez ki, igaz, nem ezen a kepen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
niuss Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 sziasztok abs jeladót szeretnék cserélni,mert folyamatosan világit as abs lámpám tudtok ajánlani valamilyet? vectra a 92' 20.i c20ne ferdehátú válaszokat köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 22 órája, niuss írta: sziasztok abs jeladót szeretnék cserélni,mert folyamatosan világit as abs lámpám tudtok ajánlani valamilyet? vectra a 92' 20.i c20ne ferdehátú válaszokat köszi Szia, szerintem vegyél bontottat, az új az horror ár. Azonban melyik a rossz? Nekem pl. a hátsó kerékagy csapágya volt oda kicsit és ugye abba van integrálva a jeladó, ez miatt dobálta a hibát. Az elsőnél meg meg kell nézni, hogy elég közel van e a jeladó a féltengelyen lévő "gyűrűhöz". Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 10 órája, isi írta: Nekem pl. a hátsó kerékagy csapágya volt oda kicsit és ugye abba van integrálva a jeladó, ez miatt dobálta a hibát. Az elsőnél meg meg kell nézni, hogy elég közel van e a jeladó a féltengelyen lévő "gyűrűhöz". De a C20NE már hátul is tárcsás, szóval az ABS jeladó nem a kerékcsapágy része, hanem a féktartólap hátuljára van felszerelve, és az első tengelyhez hasonlóan egy fogaskoszorúról veszi a jelet. A cserénél arra is vigyázni kell hogy míg az első jeladók egyformák, addig hátul a jobb és baloldali különböző! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június17, 2017 Megoszt Elküldve Június17, 2017 On 2017. 06. 16. at 20:19, tgabika76 írta: De a C20NE már hátul is tárcsás, szóval az ABS jeladó nem a kerékcsapágy része, hanem a féktartólap hátuljára van felszerelve, és az első tengelyhez hasonlóan egy fogaskoszorúról veszi a jelet. A cserénél arra is vigyázni kell hogy míg az első jeladók egyformák, addig hátul a jobb és baloldali különböző! Ez A1es vectrára igaz, a2 ből már ott is a csapágy része a jeladó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 11 órája, wookie írta: Ez A1es vectrára igaz, a2 ből már ott is a csapágy része a jeladó. Nem kötekedésből, de a '92-es C20NE az még A1, nem? Csak azért hogy nehogy kicseréljen olyasmit ami egyrészt szükségtelen, másrészt meg nem oldja meg a problémát. Amúgy köszi az infót, megint tanultam valamit. A Calim anno '91-es volt, az még erősen az A1-es Vectrával egyívású, szóval fogalmam sem volt hogy később ezen is változtattak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 13 órája, tgabika76 írta: Nem kötekedésből, de a '92-es C20NE az még A1, nem? Csak azért hogy nehogy kicseréljen olyasmit ami egyrészt szükségtelen, másrészt meg nem oldja meg a problémát. Amúgy köszi az infót, megint tanultam valamit. A Calim anno '91-es volt, az még erősen az A1-es Vectrával egyívású, szóval fogalmam sem volt hogy később ezen is változtattak. Igen, az még a1. A cali itt nem játszik, ugyanis teljesen más a hátsó futóműve mint egy mezei vectrának. Vectrából csak a 4x4-é ugyanaz mint a calibráé hátul. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
niuss Elküldve Június20, 2017 Megoszt Elküldve Június20, 2017 köszi a válaszokat lehet minden marad a régibe,hagy világitson a lámpa:)különben se szeretem ha vissszapofázik a fékpedál ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somody Gábor Elküldve December6, 2017 Megoszt Elküldve December6, 2017 Sziasztok Mindenki! Somody Gábor vagyok, új fórumozó. Opel Vectra A, C20NE, 1992 évjárat. Az autót 2016. júliusában vettem. A lengéscsillapítók már nem csillapítottak, ezért kicseréltem őket. Elöl Boge Nivomat gázosra, hátul Sachs olajosra. Elöl túl feszesnek éreztem a csillapítást, ezért kicseréltem őket Bilstein B2 olajosokra. Az autó most még feszesebb lett. Ha valaki szeret sportosan vezetni, annak biztosan tetszene, mert nagyon jól fogja az utat az autó. Nekem a kényelem fontosabb, ezért olyan lengéscsillapítókat szeretnék, amely kifejezetten komfortra hangolt. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Még kiegészítésként: a Bilstein B2 szériáról azt mondja a gyártó, hogy a gyári széria csillapítóval megegyező tulajdonságokkal rendelkezik, ezért választottam őket. Véleményem szerint ez nem igaz, mert az autó most olyan, mint egy igazi sportkocsi. A régebbi Opelek, A Omega, E Kadett E, A Vectra csillapítása lágyabb, kicsit "mintha hajóban ülnénk" érzéshez hasonlítanám, nos én ezt az érzést szeretném visszahozni. A válaszokat előre köszönöm: Somody Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December6, 2017 Megoszt Elküldve December6, 2017 A vecinek alapból elég feszes futóműve van, nem az a ringós fajta. Ha ring, akkor már szarok a gátlók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December7, 2017 Megoszt Elküldve December7, 2017 Fontos a gumiméret is, kissé ballonosabb gumiválasztással jókora változást lehet elérni menetkényelemben. Én például a 205/40 R18-akkal plusz az ültetéssel kis túlzással azt is megmondom hogy fej vagy írás volt az érme amin éppen átmentem Milyen méretű felnik/gumik vannak az autón? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somody Gábor Elküldve December7, 2017 Megoszt Elküldve December7, 2017 Köszi a válaszokat. Gyári méretű gumik vannak rajta, nem prémium márka, annyi biztos ( Maxxis Surpassa). 195/ 60 R 15 88 V . Link to comment Megosztás: More sharing options...
fábi Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 Sziasztok, nos eljött ez is, megbetegedett a kormányművem. Folyik az olaj, kopog, kotyog, lóg az egész. Tudtok tanácsot adni, hogy esetleg honnan tudnék egy jó állapotút szerezni? Vagy inkább próbálkozzak a felújítással, felújíttatással? Bár amit eddig olvastam, ott inkább a cserét preferáltátok. Másik kérdés a kormányszervóba milyen olajat vegyek? Előre is kösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 14 órája, fábi írta: Sziasztok, nos eljött ez is, megbetegedett a kormányművem. Folyik az olaj, kopog, kotyog, lóg az egész. Tudtok tanácsot adni, hogy esetleg honnan tudnék egy jó állapotút szerezni? Vagy inkább próbálkozzak a felújítással, felújíttatással? Bár amit eddig olvastam, ott inkább a cserét preferáltátok. Másik kérdés a kormányszervóba milyen olajat vegyek? Előre is kösz. Atf, piros olaj, szerintem nézz bontottat, szerintem F astra, calibra is ugyanez, sőt még lehet a kadett e is.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fábi Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 Akkor bármilyen automata váltóba való olajat beleönthetek? Csak piros legyen. Tudnátok felvilágosítást adni, hogy miért vannak különböző színűek? Nem tud valaki egy eladó, jó kormányművet A Vectra-hoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 31 perce, fábi írta: Akkor bármilyen automata váltóba való olajat beleönthetek? Csak piros legyen. Tudnátok felvilágosítást adni, hogy miért vannak különböző színűek? Nem tud valaki egy eladó, jó kormányművet A Vectra-hoz? Lényegében igen. Lehet más színű is Igazából a viszkozitási osztály lenne a lényeg, pl ezekbe a régi opelekbe Dexron II, én eddig pirosat láttam ezekben (gondolom keverni nem célszerű). VW, ford csoportosok szoktak zöldek lenni, elvileg a zöld kimondottan szervóolaj, piros meg aut.váltó. Nekem van tarcsiban, de sajna nem eladó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 Piros dexron II kell bele. Kormányművet fel lehet újíttatni, kb 50 rugó környékén csinálja egy pesti cég. De ha gondolod leugrasz hozzám gyulára, és válogathatsz 4 kormánymű közül is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fábi Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 Érdekelne valamelyik a 4 közül. Még mindig ingázol? Még egy kérdés 1l olaj elég a rendszerbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts