Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Nem nagyon van ötlet ahogyan látom!

Nekem nem astrám van, és nem tudom, hogy az enyém figyeli e azt, hogy forognak e a kerekek, az astra-ban van erre valami érzékelő, ha jól tudom!?

Ez lett cserélve, vagy milyen érzékelő?

motorfékezéskor elvileg leáll a befecskendezés, itt valami olyasmi elektronika probléma lehet, ami miatt nem kap üzemanyagot a motor!?

Azt próbáld már meg, hogy a kuplung benyomásakor ilyen nagy sebesség esetén ne vedd el teljesen a gázt, akkor is leáll, vagy felpörög?

Hello!

A kilométeróra volt a ludas, a hátulján más sorozatszám volt, mint az előtte lévőnek, valami kicsi dologban eltért. Egy újabb, belevaló óra segített. Nem áll le azóta a motor. Érdekes!

Elküldve
Hello!

A kilométeróra volt a ludas, a hátulján más sorozatszám volt, mint az előtte lévőnek, valami kicsi dologban eltért. Egy újabb, belevaló óra segített. Nem áll le azóta a motor. Érdekes!

Valószínű hogy nem maga az óra, hanem a hátulján található út jeladó volt a hibás. Onnan tudja az ECU hogy a kocsi mozgásban van.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Hidegen pöcre indula kocsi (c14se) ha megyek vele rövid távon és megállok valahol 5 percre nem hajlandó elindulni . Padlógázzal elindul pár próbálkozás után. A motorhibajelző is felvillan a kocsi melegedése közben többször is.

Kiolvasva a kodot:

15.Hûtõközeg hõszenzor – feszültség túl magas

Mit kell cserélni? S az hol található?

Köszönettel!

Elküldve
Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Hidegen pöcre indula kocsi (c14se) ha megyek vele rövid távon és megállok valahol 5 percre nem hajlandó elindulni . Padlógázzal elindul pár próbálkozás után. A motorhibajelző is felvillan a kocsi melegedése közben többször is.

Kiolvasva a kodot:

15.Hûtõközeg hõszenzor – feszültség túl magas

Mit kell cserélni? S az hol található?

Köszönettel!

Elég egy helyre beírni a kérdésedet, az Astra F topicban már válaszoltam rá.

• 1 year later...
Elküldve

Sziasztok!

1.2-es 16 szelepes B Corsám van. Fél éve megtorpan és kigyullad a motor hiba jelző, ha hirtelen rátaposok a gázra. 2 hónapja melegen nem mindig indul csak ha úgy tartja kedve. Két hete ha a motor elérte az üzem hőmérsékletet leállt. Most már hidegen sem indul. AC pumpát cseréltünk, üzemanyag szűrőt, felső holtpont érzékelő jeladót, főtengely jeladót pedig tavaly nyáron. A főtengely jeladót írta a hibakód kiolvasó, de nem hiszem, hogy 25000 km után tönkremenne. Ha tudnátok segíteni, hogy milyen irányban induljunk el hibakeresés terén, nagyon megköszönném.

• 6 months later...
Elküldve

Aki a megtorpanásos hibával találkozik és alszik ki a szervíz visszajelző az nézze meg a főtengely végén lévő érzékelőt, hogy nincs-e le lazulva. Fél éven keresztül szopatott amire rájöttem a gondra.

Üdv Géza

• Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.