Tomoty Elküldve Április9, 2013 Megoszt Elküldve Április9, 2013 Korrekció utáni 170LE-ről volt szó. Azt meg nem érte el. Remélem kb 2 hónap mulva meg is lesz a 175-180LE. Nem hagyom annyiban a dolgot :D . A terv meg is van. A cuccok érkeznek... erről jut eszembe, valakinek sportvezérműtengely? 60000Ft? + segítek beépíteni (söré) http://www.opelforum.hu/index.php?app=classifieds&module=core&do=view_item&item_id=1249 Tudom nem itt kéne hirdetni, de az OPEL szívóbenzin társadalom üdvéért mindent meg kell tenni :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tippmix46 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok! Vettem pár hete egy Opel Astra 1.2es 16V, 10 éves, 85000kmes,jó állapotú autót,szerintetek az alábbi általam tapasztalt fordulatszám adatok reálisak? (kb.adatokról van szó,ahogy az óráról le tudtam olvasni): 140nél 4250 130nál 4000 120nál 3700 110nél 3300 100nál 3000 90nél 2800 80nál 2500 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok! Vettem pár hete egy Opel Astra 1.2es 16V, 10 éves, 85000kmes,jó állapotú autót,szerintetek az alábbi általam tapasztalt fordulatszám adatok reálisak? (kb.adatokról van szó,ahogy az óráról le tudtam olvasni): 140nél 4250 130nál 4000 120nál 3700 110nél 3300 100nál 3000 90nél 2800 80nál 2500 Persze. Kis motor, viszonylag nagy kaszni, kell alá a rövid váltó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Persze. Kis motor, viszonylag nagy kaszni, kell alá a rövid váltó. Nekem az a fura, hogy nálam az 1.6-ban is hasonlóan alakul. Pedig tudomásom szerint az 1.6-osban elvileg már más áttételezésű váltónak kellene lennie mint a kisebbekben. Egyébként nincs vele bajom, de pályán egy kicsit már én is rövidnek érzem az 5.-et. Vagy esetleg azonos méretű motorokat is szereltek többféle váltóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Nekem az a fura, hogy nálam az 1.6-ban is hasonlóan alakul. Pedig tudomásom szerint az 1.6-osban elvileg már más áttételezésű váltónak kellene lennie mint a kisebbekben. Egyébként nincs vele bajom, de pályán egy kicsit már én is rövidnek érzem az 5.-et. Vagy esetleg azonos méretű motorokat is szereltek többféle váltóval? Sőt, az enyém sem nagyon forog kevesebbet szerintem. Talán pár százzal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 A mai autók már magasabb fordulatszámtartományra vannak optimalizálva, állítólag ennek oka a környezettudatosságban keresendő (ilyen tartományban a legkedvezőbb a hatásfokuk), de én inkább a tervezett elavulást sejtem a dolog hátterében. A Calibrám anno 2600-as fordulaton adta le a legnagyobb nyomatékát, a mai benzines motorok erőtlenül szenvednek ilyen fordulaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 A mai autók már magasabb fordulatszámtartományra vannak optimalizálva, állítólag ennek oka a környezettudatosságban keresendő (ilyen tartományban a legkedvezőbb a hatásfokuk), de én inkább a tervezett elavulást sejtem a dolog hátterében. A Calibrám anno 2600-as fordulaton adta le a legnagyobb nyomatékát, a mai benzines motorok erőtlenül szenvednek ilyen fordulaton. Azért azt nem állítanám hogy az enyém 2600-on erőtlenül szenvedne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 kivéve a feltöltős benzin :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Azért azt nem állítanám hogy az enyém 2600-on erőtlenül szenvedne. De bő egy ezressel feljebb azért még több erő van benne ez alapján: @Mc-Elek: akkor pontosítok: mai kor szívómotorjairól volt szó, ráadásul európaiakról, mielőtt valakinek eszébe jutna felhozni az amcsi V8-asokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 :D :D :D de izé vagy Gáborom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 De bő egy ezressel feljebb azért még több erő van benne ez alapján: Nagyon jól látszik, hogy kétezres fordulaton 180Nm fölött vagyunk, ami azért nem az erőtlenül szenvedés kategória. :rolleyes: Az egy dolog, hogy megy még feljebb is. A Calibra 2600-nál 170Nm-t tudott, és az már nem ment feljebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Oké, félreérthető voltam. Az én olvasatomban ami nem a maximális erőkifejtés az mind erőtlen szenvedés. :D A lényeg hogy tud még erősebb is lenni ha tovább forgatod, tehát nem alacsony fordulatra van optimalizálva hogy ne lenne értelme tovább pörgetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Oké, félreérthető voltam. Az én olvasatomban ami nem a maximális erőkifejtés az mind erőtlen szenvedés. :D A lényeg hogy tud még erősebb is lenni ha tovább forgatod, tehát nem alacsony fordulatra van optimalizálva hogy ne lenne értelme tovább pörgetni. Ez a hengerenként négyszelepes motorok sajátossága. (turbó nélkül! :D ) A hengerenként kétszelepesek alacsonyabb fordulaton adják le a max. nyomatékot. Ennek áthidalására való a változó szelepvezérlés. Nekem is volt C20NE Calibrám, nyomatékos volt ugyan, de nem szeretett forogni túlságosan. 5000-fölé nem nagyon volt értelme hajtani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 hát még milyen kafa a változó szelepvezérlés +turbó eccere :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 hát még milyen kafa a változó szelepvezérlés +turbó eccere :) Jól van, ez a G Astrás fórum ám! :sneaky: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Jól van, ez a G Astrás fórum ám! :sneaky: lassan egy 1éve nincs G-m :) de ha zavarok akkor többet nem írok a G-be ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 De bő egy ezressel feljebb azért még több erő van benne ez alapján: Húúú... Mióta keresek ilyen táblázatokat... Tudnál nekem feltölteni c18xe, x18xe, x20xev, ill. x20xer nyomatékkarakterisztikát is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Nagyon jól látszik, hogy kétezres fordulaton 180Nm fölött vagyunk, ami azért nem az erőtlenül szenvedés kategória. :rolleyes: Az egy dolog, hogy megy még feljebb is. A Calibra 2600-nál 170Nm-t tudott, és az már nem ment feljebb. A szívósorod milyen? Tuti van benne valami okosság, 3500 környékén történik benne valami... Tiéd is változó hosszúságú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 lassan egy 1éve nincs G-m :) de ha zavarok akkor többet nem írok a G-be ;) azért mert nincs már meg a G-d, úgyis tudjuk szerelmed maradt :icon1: így nem csak nem zavarsz, de hiányoznál is ha nem jönnél...mint ahogy nekem pl uhuhu is hiányzik... :blush: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 lassan egy 1éve nincs G-m :) de ha zavarok akkor többet nem írok a G-be ;) Tudod jól, hogy nem úgy értettem! Csak nem kell fájdítani itt az emberek szívét mindenféle V6-os változó szelepvezérlésű turbómotorokkal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 A szívósorod milyen? Tuti van benne valami okosság, 3500 környékén történik benne valami... Tiéd is változó hosszúságú? Azt honnan látom hogy változó-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Tudod jól, hogy nem úgy értettem! Csak nem kell fájdítani itt az emberek szívét mindenféle V6-os változó szelepvezérlésű turbómotorokkal... :D :D :D nem fájdítom én :) csak tapasztalatból tudom hogy milyen :) jah és van még egy pár a használtautón :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Nekem az a fura, hogy nálam az 1.6-ban is hasonlóan alakul. Pedig tudomásom szerint az 1.6-osban elvileg már más áttételezésű váltónak kellene lennie mint a kisebbekben. Egyébként nincs vele bajom, de pályán egy kicsit már én is rövidnek érzem az 5.-et. Vagy esetleg azonos méretű motorokat is szereltek többféle váltóval?Szia!Nekem 140-nél 4000-s fordulat, persze 5-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 1.4 3500 az 110km/h Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Húúú... Mióta keresek ilyen táblázatokat... Tudnál nekem feltölteni c18xe, x18xe, x20xev, ill. x20xer nyomatékkarakterisztikát is? Sajnos ezek közül csak X20XEV-hez van... :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts