kori Elküldve Február18, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február18, 2008 Fékszalag kopott, szalagszervodugattyú szorul: Nincs indulás D, 2, 1-ben csak R-ben. Fékszalag szervodugattyú szorul, túl alacsony az olajszint vagy olajnyomás: Hirtelen indítás csak nagyobb motorfordulatszám esetén. Fékszalag túlszűkre van állítva, választókar rudazat beállítása rossz: N-ben megy a kocsi. Fékszalag túllazán van van beállítva, olajnyomás túlalacsony: Kickdown-visszakapcsolás alatt nagy sebesség esetén nagy fordulatszámmal forgó motor. Ezek amik a fékszalaghoz tartoznak. A forrás amúgy Opel Rekord szerelési kézikönyve. Tehát közel sem biztos, hogy az Omi váltójában van fékszalag, mert az Omi könyv semmit nem ír az aut váltóról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
eszeky Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 hali! tudja valaki ,hogy automata 2.5v6 omiban reggel amikor frissen indul az ember akkor mennyi idő után kell felváltani a váltónak. csak azért kérdezem ,mert nekem kell egy olyan 20-25 másodperc. ez o.k.? a választ köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február19, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február19, 2008 Nekem feljebb vált mindjárt indítás után,csak jobban pörgeti az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 hali! tudja valaki ,hogy automata 2.5v6 omiban reggel amikor frissen indul az ember akkor mennyi idő után kell felváltani a váltónak. csak azért kérdezem ,mert nekem kell egy olyan 20-25 másodperc. ez o.k.? a választ köszi. Hello! Ha jól tudom, addig nem vált csak magasabb fordulaton, míg a katalizátor nem melegszik fel egy bizonyos hőfokra. Hogy ne pörgessem szét hidegen a motort, olyan max. 1500-as fordulaton megyek kb. 100-200métert és utána már vált rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Hali. Az enyém is várat a fölkapcsolással. Nem nagyon értem egyébként mert télen nyáron vár ugyan annyit a váltással hidegen. De egyszer volt rá példa , hogy fél perc után váltott egyböl , és nem kellet pörgetni. Tehát nálam beteg valami csak nem tudom mi. Azt tudom , hogy a katalizátorom ful szar. Nem indulok el vele rögtön reggelente . Kicsit melegitem a mocit meg az utasteret is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Drum Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Hali. Az enyém is várat a fölkapcsolással. Nem nagyon értem egyébként mert télen nyáron vár ugyan annyit a váltással hidegen. De egyszer volt rá példa , hogy fél perc után váltott egyböl , és nem kellet pörgetni. Tehát nálam beteg valami csak nem tudom mi. Azt tudom , hogy a katalizátorom ful szar. Nem indulok el vele rögtön reggelente . Kicsit melegitem a mocit meg az utasteret is. Melegíteni nem szabad állítólag, nem lesz jó a kenése a motornak. Én melegíteni max ugy szoktam hogy beinditom, lehuzom az ablakokról a jeget, kiállok a kertből, járatom egy picit 2000-es fordulat körül(addig felrakom a fejegységet, bekötöm magam, rágyujtok) aztán indulok el, és utánna teljesen jól vált Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Hali. Váltáskor néha ránt . Az olaj szint jó . Miért lehet még? A difinél olyan mintha nagy lenne a holtjátéka. Ott lehet valami. Mert nem mindig érezhető annyira . Sebesség fügő ahogy tapasztaltam. Köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuby Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Sziasztok! Automata váltóval kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy '88-as E Kadettom, amiben egy X30XE szív dobog. Az omega amiből a motor kikerült egy '94-es MV6-os, automata váltós volt. Jelenleg a Kadettban egy manuális F16-tal van összerakva a moci, de kipróbálnám, hogy egy AF20, vagy AF22-es váltóval össze lehetne-e hangolni a mocit!? Ha valaki úgy érzi, hogy keni-vágja az automata váltókat, és szívesen okítana engem, akkor kérem tegye meg! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Sziasztok! Automata váltóval kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy '88-as E Kadettom, amiben egy X30XE szív dobog. Az omega amiből a motor kikerült egy '94-es MV6-os, automata váltós volt. Jelenleg a Kadettban egy manuális F16-tal van összerakva a moci, de kipróbálnám, hogy egy AF20, vagy AF22-es váltóval össze lehetne-e hangolni a mocit!? Ha valaki úgy érzi, hogy keni-vágja az automata váltókat, és szívesen okítana engem, akkor kérem tegye meg! :D Kicsit OFF Te se lehetsz egy normális ember... Cseppkádéba 210 paci? :D:D Már a jó értelemben, ha érted... :) Utcai forgalomban van, vagy csak hobby-verseny? Van fent neten valami róla? kép, videó, ilyesmi? ON Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuby Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Kicsit OFF Te se lehetsz egy normális ember... Cseppkádéba 210 paci? :D:D Már a jó értelemben, ha érted... :D Utcai forgalomban van, vagy csak hobby-verseny? Van fent neten valami róla? kép, videó, ilyesmi? ON Gábor Kicsit olyan KPM-esre sikerültek a kérdések! muszáj válaszolnom? http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/92/39/18.jpg Nem lehetne inkább, hogy az én kérdésemre kapok választ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Kicsit olyan KPM-esre sikerültek a kérdések! muszáj válaszolnom? http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/92/39/18.jpg Nem lehetne inkább, hogy az én kérdésemre kapok választ? :) Dehogy kpm-es. Rendszám úgy sincs :D Gratula az építéshez... Egyébként gondolom a többiek is kíváncsiak lennének részletekre... Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Kicsit olyan KPM-esre sikerültek a kérdések! muszáj válaszolnom? http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/92/39/18.jpg Nem lehetne inkább, hogy az én kérdésemre kapok választ? :) HUU bameg gratula, ezt összehozni !! :D te raktad össze vagy úgy rakattad össsze valakikkel ? a váltót vagy a kuplungot nem kezdte ki a moci? mégegyszer gratula,és tényleg rakhatnál fel több képat róla :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Kicsit olyan KPM-esre sikerültek a kérdések! muszáj válaszolnom? Automatában ugyan nem vagyok otthon... de ha már így errefelé jársz... :) Szal nem akarnál nekem a szívósorhoz gyűjtődobozt kreálni üvegszálból? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuby Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 Automatában ugyan nem vagyok otthon... de ha már így errefelé jársz... :D Szal nem akarnál nekem a szívósorhoz gyűjtődobozt kreálni üvegszálból? :D Most az enyémhez is csináltam üvegszálas gyüjtődobozt, de mivel vettem egy Vectra szívosort, valószínűleg felszabadul az üvegszálas doboz. Majd szólok, és kipróbálhatod, de nekem igazából nem volt jó ez a megoldás. Jobb, mnt a csatornacső (a képen), de az A Vectra szívósórral megint más lesz. Jó lenne végre kihozni belőle a 210 pacit. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuby Elküldve Március6, 2008 Megoszt Elküldve Március6, 2008 HUU bameg gratula, ezt összehozni !! :) te raktad össze vagy úgy rakattad össsze valakikkel ? a váltót vagy a kuplungot nem kezdte ki a moci? mégegyszer gratula,és tényleg rakhatnál fel több képat róla :-) A Kemsey Jani barátommal (Mantás) találtuk ki ezt a projektet a Blitz Weekend 2-n, aztán meg is csináltuk. A Blitz W. III-on már kint volt, de a pályán nem domborított szépen. Épp hogy megverte a 20 XE GSI-ket 1-2 autó hosszal. A váltót különös módon még nem fogazta le, ebből is csak az erőhiány vehető ki. A kuplung, és lentkerék Calibra Turbóé. Az autó jelenleg átépítés alatt áll, majd ha elkészül akkor rakok fel képeket is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 Most az enyémhez is csináltam üvegszálas gyüjtődobozt, de mivel vettem egy Vectra szívosort, valószínűleg felszabadul az üvegszálas doboz. Majd szólok, és kipróbálhatod, de nekem igazából nem volt jó ez a megoldás. Jobb, mnt a csatornacső (a képen), de az A Vectra szívósórral megint más lesz. Jó lenne végre kihozni belőle a 210 pacit. :D Nekem a négypillangós sor végére kellene, ami egy bejövő kb 10cm átmérőjű csőből osztani le a 4db 45-ös torokba a levegőt. Ha tudnál nekem egy szép példányt csinálni, annak nagyon örülnék :) Hely viszonylag kicsi, úgyhogy enyhén ovális doboz kellene, vagy kicsit kocekás. :D Lurdyra nem jössz ki valamikor? Mert akkor részleteket majd ott letárgyaljuk :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csuby Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 Nekem a négypillangós sor végére kellene, ami egy bejövő kb 10cm átmérőjű csőből osztani le a 4db 45-ös torokba a levegőt. Ha tudnál nekem egy szép példányt csinálni, annak nagyon örülnék :) Hely viszonylag kicsi, úgyhogy enyhén ovális doboz kellene, vagy kicsit kocekás. :D Lurdyra nem jössz ki valamikor? Mert akkor részleteket majd ott letárgyaljuk :D Mivel jövő szombaton úgyis mozizunk a Ringen, szerintem nem megyek Lurdyba. De 03.15.-én kimegyek a talira! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 Mivel jövő szombaton úgyis mozizunk a Ringen, szerintem nem megyek Lurdyba. De 03.15.-én kimegyek a talira! :D Sajnos azon meg én nem leszek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 üdv mindenki! van valakinek fogalma arrról hogy hány líter olaj megy bele egy 95-ös X20SE manuális váltóba? És a difibe? nem sper ! Azt már tudom hogy hol lehet feltölteni,de vajon hol lehet leengedni a difiböl az olajat? a legalsó csavarral már próbálkoztam ,de ott nem lehet leengedni valaki esetleg tudja a választ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Váltóba két liter biztos elég lesz, pontosan én sem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március9, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Március9, 2008 A váltóba kb 1.2 liter kell, de a difit nem tudom, sem azt hol kell leereszteni. De ha az alsó csavar helyén nem jött olaj, akkor biztos le kell szedni az olajdeknit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 A váltóba kb 1.2 liter kell, de a difit nem tudom, sem azt hol kell leereszteni. De ha az alsó csavar helyén nem jött olaj, akkor biztos le kell szedni az olajdeknit. ha jól láttam a difin nincs dekni, vagy tévedek? :D Vettem egy progit abba az van írva hogy feltöltő mennyiség 8.4lityi akkor ammi? Esetleg a szervízprogi szar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 ha jól láttam a difin nincs dekni, vagy tévedek? :D Vettem egy progit abba az van írva hogy feltöltő mennyiség 8.4lityi akkor ammi? Esetleg a szervízprogi szar? A hűtővíz lehet annyi... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Március10, 2008 Megoszt Elküldve Március10, 2008 A hűtővíz lehet annyi... :D a progin külön van szedve a hajtómű , fütómű ,hűtés,elektronika azért csodálkoztam én is de ezt írta!? Szóval 1,2-1,5L lehet a mennyiség! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március10, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Március10, 2008 A 8.4 lityi az automatára vonatkozhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts