Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kori

Recommended Posts

Na igen. Csak ugye mi van, ha ez utólag derül ki. Elviszed az autót szerelőhöz, meg is fizeted, azt utólag mégis kiderül hogy kaki van a palacsintában!

Sokan ugye alapból nem is számláznak, sok ember meg főleg nem kéri, hisz akkor +25% a tarifa.

Utólag meg menj oda reklamálni, hogy mégse kerek a labda.

Sajnos hatványozottan igaz, hogy ha valaki nem ért az autóhoz, és ennek megfelelően szerelőhöz viszi, sokszor úgy vágják át a palánkon, hogy csak úgy nyekken. Vajon aki büdösül nem ért az autóhoz, honnan fogja tudni, hogy valóban kicserélte az olajat, a gyertyát, és az olajszűrőt meg nem-e mosta le zsíroldós ronggyal!? <_<

És ezért lenne jó megosztani az infokat, mert egy-egy inkorrekt szerelőnek hamar híre megy -> fórumról nem próbálkozik nála senki -> kevesebb kuncsaft -> vagy szemléletet vált, vagy éhenhal (esetleg elmegy a Tesco-ba kiflit sütni)

Pontosan, de nem írják be. A segítség kell, sirálmakkal tele a fórum, de hogy hol húzták le, hol baxták szét a vasat azt nem írja be...

Megosztás:

Sziasztok

Megkérdeztem a Szerelőket hogy mi is volt az a cucc amivel a kocsimat nézték meg

itvan a link

http://www.delphi.3szs.hu/scr_news.php?akc...tika-ismerteto-

a Kütyü szerkezet:DELPHI

remélem hogy a ebay-en és a olcsó piacon meg tudjátok venni!

Na hát ez a legnagyobb pénzkidobás amit valaha láttam... Nem tom ki hogy van vele, de nekem a "mindenhez jó, mindent tud" dolgok kicsit sántítanak. Persze olcsóbb, mint eredetieket megvenni darabját 1-2 misiért...

NEM VÉLETLENÜL van EREDETI Opel szerviz... és ott NEM ezt használják.. vajon MIÉRT? Talán mert a szoftvertől függ mit lát mit nem. És? Megtalálták a hibádat?Van váltó hiba? Kiírja a hibát a kompi? Ki. És nem találták meg... akkor vagy a kezelője szar, vagy a cucc... Magad is eldöntheted melyiket választod. MENJ EL EGY OPEL SZERVIZBE TECH OLVASÁSRA!! Vagy visszamentél? kipróbáltad amit mondtam, hogy 1-2 évet ide oda tolva látja-e hibát stb?

Amúgy ez is csak kínai, szal tökmindegy... és minden amit ott gyártottak van egy noname másolata...csak hogy tudd <_<

Megosztás:

Na hát ez a legnagyobb pénzkidobás amit valaha láttam... Nem tom ki hogy van vele, de nekem a "mindenhez jó, mindent tud" dolgok kicsit sántítanak. Persze olcsóbb, mint eredetieket megvenni darabját 1-2 misiért...

NEM VÉLETLENÜL van EREDETI Opel szerviz... és ott NEM ezt használják.. vajon MIÉRT? Talán mert a szoftvertől függ mit lát mit nem. És? Megtalálták a hibádat?Van váltó hiba? Kiírja a hibát a kompi? Ki. És nem találták meg... akkor vagy a kezelője szar, vagy a cucc... Magad is eldöntheted melyiket választod. MENJ EL EGY OPEL SZERVIZBE TECH OLVASÁSRA!! Vagy visszamentél? kipróbáltad amit mondtam, hogy 1-2 évet ide oda tolva látja-e hibát stb?

Amúgy ez is csak kínai, szal tökmindegy... és minden amit ott gyártottak van egy noname másolata...csak hogy tudd <_<

Egyetlen használható univerzális szerszám van, az a svájci bicska.

A többi csak muszáj... Ahogy ez is. Megvették ezt, 1-2 misiért, ahelyett hogy vettek volna VAG-Com-ot, Tech2-t, meg a többi gyári OBD cuccot, hogy Gabo is írta, darabonként 1-2 millióért.

Nekem is egyszer rádugtak az Opelre ilyet, kiírta hogy nincs hiba. Mondom igen, akkor miért világít a MIL, meg az ABS!?

Ja, aszondja a srác, ezzel azt nem látja ez... :D :) :D Hát mondom akkor mit? Hogy meg van-e a 12V akkufesz!? :D :D :lol:

Kiröhögtem, azt ott is hagytam, asszem félárat fizettem, de azt is csak a szöszmötöléséért :D

Megosztás:

Sziasztok

Megkérdeztem a Szerelőket hogy mi is volt az a cucc amivel a kocsimat nézték meg

itvan a link

http://www.delphi.3szs.hu/scr_news.php?akc...tika-ismerteto-

a Kütyü szerkezet:DELPHI

remélem hogy a ebay-en és a olcsó piacon meg tudjátok venni!

Amugy a szarkazmus csak nekunk all jol....

Menj vissza ebbe a hiperszuper szervizbe es emeltesd meg a verdat. Aztan bogarasszatok vegig a valto elektromos vezetekeit... Ha "szerencsed" van, csak vhol meg van egve, torve, nincs osszedugva.

Megosztás:

Hát... Én hallottam olyan márkaszervizről, ahol diákok voltak gyakorlaton, és előfordult nem egyszer, hogy pl beletörték a nívópálcát az autóba, meg olyanról is, hogy a 'töltsd fel olajjal' utasítást szó szerint vette, és púposra töltötte az olajat a beöntőnél (asszem valami tizenakárhány liter ment bele a 4 helyett <_< ) ! :D

Na ez lehet akármilyen hiperszuper szerviz, ide alap hogy nem vinnék még egy ballábas rollert sem! :D

Jól mondod, én igaz csak olyat láttam márkaszervízben, hogy a fékbetétet tette be fordítva a tanuló...

Igen, ez igaz, hogy a 'nagyászok' csak leteszik a dolgot egy 'cseréljünk lambdát, meg MAP-ot...'-al, közben meg egy molyolós autóvillamos megkeresné 2000ft-ból a kontakthibát. De ennek legtöbbször az az oka, hogy a 'képzett munkaerő' sokszor annyit tesz, hogy odaállítanak egy idomított majmot (bocs a kifejezésért) a 1,5 milliós gyári diagnosztikai cucc mellé, valahogy rádugja a diagnosztikát, és csinálja amit a gép ír.

Pontosan, mint nekem az ABS lámpám. Elvittem, TEK rádug, aszonygya ÁBÉESSS hiba! Mondom neki, már nem fogok hülyén meghalni, de mégis mi a szar!? Nem tudja, de van hibakód...

Ezt saját szemmel láttam, diagnosztika és klímás cucc esetén is

Ugye klímához is lehet vásárolni már 1-2 millió között úgymond töltő-központot... csatlakoztatod, automatikusan diagnosztikát csinál, vákuumol, gázt, olajat tölt, hőmérsékleteket mér... szép és jó is, amíg egy steril klímáról van szó. De ha például egy leégett ventilátor, eltömődött szárítószűrő, vagy akármilyen bug miatt sántít a klíma, és a 'képzett munkaerő' képtelen ezt észrevenni/kiszűrni/elhárítani, akkor a töltő-központ szépen rátölt 2-3-4x-es plusz gázmennyiséget akár. aztán utána jön az igazi finomság, hogy megszorul a kompresszor, megég a csapágy, meg a satöbbi.)

Ezzel szemben megjelenik a csóró klímás -személyemben-, egy szál nyomásmérő-manométerrel, némi tömlővel, meg valamennyi emlékmaradvánnyal a klímás oskolából, és rájön hogy mi a probléma. A gondot elhárítja, pofátlan módon kér 5000ft-ot, aztán amit a SZAKSZERVIZ továbbszámláz 35000ft-ért a kuncsaftnak.

Az élet szép! :)

Így is jártam. Nyáron el lett rendezve a villamossági probléma, klímát tölteni. FORD szakszervízben van klímás, elvitték, gép rádug, ereszt a klímám, nem tartja a nyomást, nem tölthető. Elvittem a régi szakimhoz, mondom neki mi van, mondta, hülyék a fordosok. Cucc rádug rámér, kevés a gáz, feltölti. Fizettem 5 rugót, hűtött frankón, míg csapágyas nem lett...

Megosztás:

Hello!!!

Ezek az univerzális cuccok szerintem sokat nemérnek.Teljeskörű diagot egyse tud.Mindenhez konyít 1 kicsit.Az opel amúgy is macerásabb eset.Gondolok én arra,h.több szálra vannak kivezetve a cuccok az odb csatin.(régebbi típusok).Ezen vérzik el a legtöbb cucc.Ezért nem tudja olvasni.Vagy azért mert nemismeri a protokolt.

Megosztás:

sziasztok

akkor megmondom nekik hogy dobják ki a kukába azt a szart:d

Helyes... vagy olvassák ki a hibát rendesen. Mert az van.

Azért kicsit finomabban, mert lehet szájon vágnak <_<

Hm, csak ha ők maguk sem tudják, hogy ez egy szar :D

És ami verbális az nem virtuális, akarom mondani fájni fog lehet, hogy nagyon...

Hm, az élet nehéz... és a pofonoktól erősödik az ember :D ...

Petike, inkább azt ajánlom menj el egy normális szervízbe...

Megosztás:

hello

Szerintem is az lesz hogy el viszem egy normális szervizbe!

És akkor megmondom hogy mi volt eddig..

sztetek kb menyibe fog kerülni a váltó javitás vagy felújítás?? durván?

Nem, nem,... elmész egy opelszervízbe ahol kiolvassák a hibát.. az opelszervizek 99%-a nem foglalkozik váltójavítással - szerencsére.

A kiírt hiba ismeretében lehet sakkozni. Mint említettem lehet hogy vmi vezetékproblémád van a váltócseréből adódóan. Nincs összekötve vmi, rosszul, vagy elszakadt, stb stb. A köv lépcső a másgnesszelepek, ha mind jó akkor vzsínű kompija halott... de egyelőre legyen vmi kiindulási alapunk, hogy mit is ír a hogyishíjják...

Amúgy van Szigetszentmiklóson egy ficere, eredeti opel techje van, és váltókat javít. Állítólag nem átverős a csávó, nem tom, nekem csak kis munkát csinált. Ha odamész a kiolvasás, és árajánlat is meglesz. De ha jól tudom a XVII kerületieknek is van opcomjuk... eredeti, de ebben nem vok biztos.

Amúgy a teljes váltófelújítás a 2-300e-től a 1,4millióig benne van ...

Megosztás:

Szevasztok, Jó este!

Érdeklődöm nincs-e valakinek AR25-je, amit bontásra ítélt? Másik lehetőség,hogy esetleg komplett manual rendszert vennék át...

Egy hibalehetőség ami esetleg hozzásegíthet valakit a probléma feltárásához.

http://kepfeltoltes.hu/view/110225/1112859...ltoltes.hu_.jpg

A jelölt résznél morzsolódtak le a bordák,emiatt szűnt meg a hajtásom.

Nahh minden jót!!

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok

olyan problémával fordulok hozzátok hogy az autómnak megcsinálták az adagolóját mert fojt belőle a gázolaj és azóta néha néha leáll az autóm!

lehet hogy még az adagolón kéne állítani? mert elöte nem csinálta

automata váltós még akkor is leáll ha 1 be rakom de van amikor nem sztetek mi lehet?

Megosztás:

Sziasztok

olyan problémával fordulok hozzátok hogy az autómnak megcsinálták az adagolóját mert fojt belőle a gázolaj és azóta néha néha leáll az autóm!

lehet hogy még az adagolón kéne állítani? mert elöte nem csinálta

automata váltós még akkor is leáll ha 1 be rakom de van amikor nem sztetek mi lehet?

Fojtani téged fojt meg a nyelvtantanár. :D

A gázolaj az folyik :lol: Illetve most már szerencsédre nem.

Valószínűleg nem állították be rendesen az adagolót.

Mennyiséget kellene neki adni alapjáraton. Mondjuk igaz, azt nem írtad hogy alapjáraton, vagy nyél gázon áll le...

Egyszerűbb, ha visszaviszed, ők tudják hova kell nyúlni... nameg illik is megcsinálniuk.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.