ComPityu Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Csak hogy okuljatok ! Levettük a váltót ! Mint kiderült, a nyelestengely csapágy kezdett el lötyögni ! Olyan minimális hogy ihaj, Ahoz azért elég volt hogy alapjáraton, annyira elkezdjen lengeni a citrommal együtt , hogy eltörje azt az erös acélos anyagot. Egyszerüen fogalmazva, egy kis csapágy kopás miatt , volt a galiba ! Érdekes módon, az olaj még csak nemis szivárgott a váltóbol ! Nem kell ehez váltós , 100-ezrekért, csak némi kerativitás, meg jó sok izomerö , Kibbb... nehéz az a rohatt váltó !! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Ááhh, nem olvastál vissza eléggé :lol: Még különb itt a fórumon... élőben vhogy - állítólag :D - más, sokkal kezelhetőbb :lol: Pláne ha az ember fizeti a sört neki.. tényleg Omegatd, márciusban mit csinálsz, lehet hazaugrom :) :D Mi az, hogy nem vagyok kezelhető? Élőben még durvább vagyok, főleg, ha feldühítenek. Sört? Az kevés lesz, kell, hozzá a mézes ISS. Márciusban remélhetőleg lesz valami tali - ha más nem az évadnyitó - szeretettel várunk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Beül egy kocsmába, és iszik a számládra :lol: :lol: Ez a májterosgyerek naon vicces! Inkább vezényelj a melósoknak, netelés helyett, nem halad a munka!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Csak hogy okuljatok ! Levettük a váltót ! Mint kiderült, a nyelestengely csapágy kezdett el lötyögni ! Olyan minimális hogy ihaj, Ahoz azért elég volt hogy alapjáraton, annyira elkezdjen lengeni a citrommal együtt , hogy eltörje azt az erös acélos anyagot. Egyszerüen fogalmazva, egy kis csapágy kopás miatt , volt a galiba ! Érdekes módon, az olaj még csak nemis szivárgott a váltóbol ! Nem kell ehez váltós , 100-ezrekért, csak némi kerativitás, meg jó sok izomerö , Kibbb... nehéz az a rohatt váltó !! :lol: Gyanús, ez akkor is. Kis kotyogástól ez szvsz nem lehet. Legyen szerencséd... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Ez a májterosgyerek naon vicces! Inkább vezényelj a melósoknak, netelés helyett, nem halad a munka!!! Hááát :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December22, 2010 Megoszt Elküldve December22, 2010 Hááát :lol: Lellén, mert nem lesz buli... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December30, 2010 Megoszt Elküldve December30, 2010 Van az AR35 ben illetve inkabb az elektronikaban valami hoerzekelos dolog? -8 -10 fok kornyeken tobb nap allas utan mar 2x tapasztaltam, hogy beinditas utan fel percig nem hagyja kivenni P bol. Azt a kibisztosito szart nem engedi felhuzni, kattan valami rele a kormany alatt es a helyen marad a pecek. Aztan ketyeg helyben egy fel percet, ma -11 ben volt talan egy perc is es egyszercsak egy ujjal jon es minden mukodik frankon. Tud errol valaki valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Január1, 2011 Megoszt Elküldve Január1, 2011 Van az AR35 ben illetve inkabb az elektronikaban valami hoerzekelos dolog? -8 -10 fok kornyeken tobb nap allas utan mar 2x tapasztaltam, hogy beinditas utan fel percig nem hagyja kivenni P bol. Azt a kibisztosito szart nem engedi felhuzni, kattan valami rele a kormany alatt es a helyen marad a pecek. Aztan ketyeg helyben egy fel percet, ma -11 ben volt talan egy perc is es egyszercsak egy ujjal jon es minden mukodik frankon. Tud errol valaki valamit? Meg is valaszolom a kerdest: nincs. Valoszinuleg befagy a szolenoid, nem tudja mozgatni a kibiztositot(ami csak akkor engedne kivenni P bol ha nyomom a feket). Aztan persze igy hogy egy tel alatt 2x fordul csak elo nem sokat fogok tudni csinalni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ComPityu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Gyanús, ez akkor is. Kis kotyogástól ez szvsz nem lehet. Legyen szerencséd... Nincs,,, ezis eltört ! :) Sok más is lehet még ott a tettes. A turbina csapágya is kovályoghat, maga a turbina is lehet a bűnös,abból van tartalék ami tutira jó. meg van egy váltóm is talonban, majd meg nézzük. Folytatódik a nyomozás ! Kedden neki esünk, újra. Nem hiszem el h nem találom meg az okát. Az eredményről majd referálok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ComPityu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 sziasztok! futóműállítás óta tempósabb haladásnál ha ráfékezek akkor balra ránt a kormány.előtte nem volt ilyen.ez mitől lehet? lehet köze a fútómű állításhoz? lézeresen voltam a fehér úton ficsornál. gondolom nincs, de azért megkérdezem hátha tudtok valami okosat. köszi Bal oldalon keresd a hibát. V kormánygömbfej, v trapéz szilent ! Amikor rálépsz a fékre a kerék hátrafelé mozdul, és emiatt balra mutat ! Ezért indul el balra a kocsi . És a kormányt is balra huzza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zimm Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Üdv mindenkinek ! olvasgattam a fórumot és látom elég sok infó van itt :) nekem is segítségre és a tapasztalatotokra lenne szükségem . Történetem a következő .: vettem egy v6 os 3 literes omegát láthatólag jó állapotban kb 2,5 éve ám hamar kiderült hogy a váltó miatt szabadulhattak meg tőle . megszervizeltük a váltót jó is lett de hamar elkezdett újra leromlani ezalatt azt értem hogy elkezdett csúszni és a végén már csak D fokozatban téli üzemben tudott elindulni. A hátramenettel viszont semmi gond nincs az rendesen müxik. Most vettem egy használt váltót és az enyémet szétszedtük hogy lássuk mi baj történhetett . A múltkori szerelésnél kicserélt lamellák újra elégtek és fémig koptak a 6 ból mindössze 2 maradt meg. Hát nem is bírtam megállni hogy megnézzük az beszerzett váltót mielőtt feltesszük szétszedtük ezt is. Ennek a belseje viszont majdhogynem tökéletes volt mindössze a műanyag hézagológyűrűt cseréltem benne . A lamellák szinte újszerűek benne . Meg is örültem nagyon hogy ilyet sikerült kifognom. Gyors fel is szereltem a váltót de a végeredmény lehangoló volt . Ugyanazok a tünetek maradtak mint előtte a másik váltóval előrefelé nem megy semmilyen állásban viszont hátrafelé tökéletesen működik. Na most állt meg a tudományom .hogy hova tovább ? Én arra gondoltam elképzelhető , hogy a konverterkuplung (citrom)lehet a hibás mert azt nem cseréltem az a régi maradt vagy elektromos hibája lehet? Ebben szeretném a segítségeteket kérni ,előre is köszönöm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Nincs,,, ezis eltört ! :) Sok más is lehet még ott a tettes. A turbina csapágya is kovályoghat, maga a turbina is lehet a bűnös,abból van tartalék ami tutira jó. meg van egy váltóm is talonban, majd meg nézzük. Folytatódik a nyomozás ! Kedden neki esünk, újra. Nem hiszem el h nem találom meg az okát. Az eredményről majd referálok. Írd meg, most már engem is nagyon érdekel. Nem lehet, hogy a váltóban szorul valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Bal oldalon keresd a hibát. V kormánygömbfej, v trapéz szilent ! Amikor rálépsz a fékre a kerék hátrafelé mozdul, és emiatt balra mutat ! Ezért indul el balra a kocsi . És a kormányt is balra huzza. Amit írtál az ok, de a köcsög futóművesnek illett volna észrevennie és szólnia. Én visszavinném neki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Amit írtál az ok, de a köcsög futóművesnek illett volna észrevennie és szólnia. Én visszavinném neki... Hja. Alap, hogy lógó futóművön nem állítunk (nagyon nem is lehet, mivel ha kitekered a kormányt, már el is mászott). Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január25, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Január25, 2011 Hja. Alap, hogy lógó futóművön nem állítunk (nagyon nem is lehet, mivel ha kitekered a kormányt, már el is mászott). Ezt már brezsy autóján is megcsinálták. Csodálkozott, hogy miért eszi a gumit az autó, mikor beállíttatta a futóművet. A lengőkar szilentek el voltak szakadva. Nem értem miért nem lehet ezt állítás előtt megnézni. De ez itt már nagyon OFF. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január25, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Január25, 2011 Üdv mindenkinek ! olvasgattam a fórumot és látom elég sok infó van itt :lol: nekem is segítségre és a tapasztalatotokra lenne szükségem . Történetem a következő .: vettem egy v6 os 3 literes omegát láthatólag jó állapotban kb 2,5 éve ám hamar kiderült hogy a váltó miatt szabadulhattak meg tőle . megszervizeltük a váltót jó is lett de hamar elkezdett újra leromlani ezalatt azt értem hogy elkezdett csúszni és a végén már csak D fokozatban téli üzemben tudott elindulni. A hátramenettel viszont semmi gond nincs az rendesen müxik. Most vettem egy használt váltót és az enyémet szétszedtük hogy lássuk mi baj történhetett . A múltkori szerelésnél kicserélt lamellák újra elégtek és fémig koptak a 6 ból mindössze 2 maradt meg. Hát nem is bírtam megállni hogy megnézzük az beszerzett váltót mielőtt feltesszük szétszedtük ezt is. Ennek a belseje viszont majdhogynem tökéletes volt mindössze a műanyag hézagológyűrűt cseréltem benne . A lamellák szinte újszerűek benne . Meg is örültem nagyon hogy ilyet sikerült kifognom. Gyors fel is szereltem a váltót de a végeredmény lehangoló volt . Ugyanazok a tünetek maradtak mint előtte a másik váltóval előrefelé nem megy semmilyen állásban viszont hátrafelé tökéletesen működik. Na most állt meg a tudományom .hogy hova tovább ? Én arra gondoltam elképzelhető , hogy a konverterkuplung (citrom)lehet a hibás mert azt nem cseréltem az a régi maradt vagy elektromos hibája lehet? Ebben szeretném a segítségeteket kérni ,előre is köszönöm ! Ehhez semmi okost nem tudok hozzászólni. Igaz nem tudom, ti mennyire értetek az automata váltókhoz, de én biztos nem állnék neki felújítani az enyémet. Nem véletlen, hogy a szakszervizek is inkább szakműhelyekhez fordulnak. Elég egy tömítést rosszul berakni, máris elmegy az üzemi nyomás, és akkor kezdhetsz mindent elölről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Ehhez semmi okost nem tudok hozzászólni. Igaz nem tudom, ti mennyire értetek az automata váltókhoz, de én biztos nem állnék neki felújítani az enyémet. Nem véletlen, hogy a szakszervizek is inkább szakműhelyekhez fordulnak. Elég egy tömítést rosszul berakni, máris elmegy az üzemi nyomás, és akkor kezdhetsz mindent elölről. Tömítést!? Én egyszer egy váltóból egy 0,125-ös hézagológyűrűt kihagytam, illetve rossz oldalra raktam, és onnan kezdve nem volt szinkron (nem picit, hanem ABSZOLÚT! B) ). :D Közel 2 hétig szívtam, mire meglett a ludas... :lol: Utána viszont vaj puhaságú lett a szinkron. Mindez egy 4 gangos kézi váltó volt, automatának neki se állnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zimm Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Tömítést!? Én egyszer egy váltóból egy 0,125-ös hézagológyűrűt kihagytam, illetve rossz oldalra raktam, és onnan kezdve nem volt szinkron (nem picit, hanem ABSZOLÚT! :D ). :D Közel 2 hétig szívtam, mire meglett a ludas... :lol: Utána viszont vaj puhaságú lett a szinkron. Mindez egy 4 gangos kézi váltó volt, automatának neki se állnék. Ok ezeken már túl lennék. pl a legtöbb automata váltóban ez a műanyag hézagoló gyűrű ami kb átlag 2 mm es már bent sincs hanem az olajteknő alján ficereg B) és az autó müködik tőle még ha nem is tökéletesen . Hát rossz oldalra rakás az már megint más dolog :D azért most ezzel én nem számolok . A tömítések pedig gyáriak benne és hibátlanok.Véleményem szerint az előző váltóm biztosan elromlott (kopott) de ez valami más hibájából ami ugye a váltócsere után is megmaradt. ezért gondoltam a citromra vagy valami elektromos hibára ,de persze akármi lehet ezért is kérdeztem meg itt ahol van egykét profi hozzáértő esetleg olyan aki hasonlóan járt már. Üdv és a választ köszönöm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petike-21 Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 (edited) Sziasztok Szeretnék Segítséget kérni abban hogy vettem egy 1998 as évjáratú omegát 2500 ccm motor, dízel ,kombi ugy hogy a automata váltó le lett égetve! vettem bele egy másik automata váltót egy idős embertől mert ő manuálisra csináltatta a omegáját az a váltó tökjó olajat raktunk bele ellenőriztük de közbe az adagolónál folyik a gázolaj nagyon és D-e be induláskor nehezen megy. viszont 1-esbe rakom akkor elindul azzonal lehet azért mert a gázolajat kinyomja az adagolo és nem jut elég a motorba ezér nehezen indul el D-be?????, 50-60 km sebbeségnél megy szépen az auto! szerelők ránézésre mondták meg hogy az adagolóból folyik és tudnátok abban segíteni hogy hol lehetne olcsón fel újítani vagy cserélni! mert már a váltóra közel 130.000Ft költöttem :lol: tökjó! vannak még aprób hibái pl: jobb oldali ablak nem müködik az összes többi igen!, duda sem szól , biztositékot néztük azok jók! ez a második autom nem nagyon értek sajnos a kocsikhoz és nagyon hállás lennék ha tudnátok nekem segiteni! és nemtudom hogy nagybaj-e hogy 1 esbe indulok vele aztán rakom 2-3 és D-be ha igy használom lesz valami következménye?? válaszokat előre is köszönöm!!!! Módosítva Január29, 2011 : Petike-21 Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Sziasztok Szeretnék Segítséget kérni abban hogy vettem egy 1998 as évjáratú omegát 2500 ccm motor, dízel ,kombi ugy hogy a automata váltó le lett égetve! vettem bele egy másik automata váltót egy idős embertől mert ő manuálisra csináltatta a omegáját az a váltó tökjó olajat raktunk bele ellenőriztük de közbe az adagolónál folyik a gázolaj nagyon és D-e be induláskor nehezen megy. viszont 1-esbe rakom akkor elindul azzonal lehet azért mert a gázolajat kinyomja az adagolo és nem jut elég a motorba ezér nehezen indul el D-be?????, 50-60 km sebbeségnél megy szépen az auto! szerelők ránézésre mondták meg hogy az adagolóból folyik és tudnátok abban segíteni hogy hol lehetne olcsón fel újítani vagy cserélni! mert már a váltóra közel 130.000Ft költöttem :lol: tökjó! vannak még aprób hibái pl: jobb oldali ablak nem müködik az összes többi igen!, duda sem szól , biztositékot néztük azok jók! ez a második autom nem nagyon értek sajnos a kocsikhoz és nagyon hállás lennék ha tudnátok nekem segiteni! és nemtudom hogy nagybaj-e hogy 1 esbe indulok vele aztán rakom 2-3 és D-be ha igy használom lesz valami következménye?? válaszokat előre is köszönöm!!!! Keresd eme szervízt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Sziasztok Szeretnék Segítséget kérni abban hogy vettem egy 1998 as évjáratú omegát 2500 ccm motor, dízel ,kombi ugy hogy a automata váltó le lett égetve! vettem bele egy másik automata váltót egy idős embertől mert ő manuálisra csináltatta a omegáját az a váltó tökjó olajat raktunk bele ellenőriztük de közbe az adagolónál folyik a gázolaj nagyon és D-e be induláskor nehezen megy. viszont 1-esbe rakom akkor elindul azzonal lehet azért mert a gázolajat kinyomja az adagolo és nem jut elég a motorba ezér nehezen indul el D-be?????, 50-60 km sebbeségnél megy szépen az auto! szerelők ránézésre mondták meg hogy az adagolóból folyik és tudnátok abban segíteni hogy hol lehetne olcsón fel újítani vagy cserélni! mert már a váltóra közel 130.000Ft költöttem :lol: tökjó! vannak még aprób hibái pl: jobb oldali ablak nem müködik az összes többi igen!, duda sem szól , biztositékot néztük azok jók! ez a második autom nem nagyon értek sajnos a kocsikhoz és nagyon hállás lennék ha tudnátok nekem segiteni! és nemtudom hogy nagybaj-e hogy 1 esbe indulok vele aztán rakom 2-3 és D-be ha igy használom lesz valami következménye?? válaszokat előre is köszönöm!!!! A nehéz elindulásnak szerintem nincs köze a gázolajfolyáshoz,inkább a váltó van vészüzemben,ilyenkor direkt fokozatban van,hogy védje saját magát.Nem világit a műszerfalon egy kis fogaskerék ikon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 A nehéz elindulásnak szerintem nincs köze a gázolajfolyáshoz,inkább a váltó van vészüzemben,ilyenkor direkt fokozatban van,hogy védje saját magát.Nem világit a műszerfalon egy kis fogaskerék ikon? Tuti, hogy az a helyzet. Kulonben D ben is 1 esben indul. Nem lehetne kulonbseg kiveve veszuzemet, amikor a D a 4 est jelenti. Nezd meg a felulrol masodik sor belrol elso (azt hiszem) biztositekot eloszoris! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petike-21 Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 A nehéz elindulásnak szerintem nincs köze a gázolajfolyáshoz,inkább a váltó van vészüzemben,ilyenkor direkt fokozatban van,hogy védje saját magát.Nem világit a műszerfalon egy kis fogaskerék ikon? szia inditáskor anyit ir ki hogy check (ellenörzés) aztán pár másodperc elteltével el tünik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 szia inditáskor anyit ir ki hogy check (ellenörzés) aztán pár másodperc elteltével el tünik! Az véletlenül nem a BC (fedélzeti számítógép)? Lehet hogy izzó nincs is bent a váltó visszajelzőjében (vagy már kiégett). Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve Január29, 2011 Megoszt Elküldve Január29, 2011 Az véletlenül nem a BC (fedélzeti számítógép)? Lehet hogy izzó nincs is bent a váltó visszajelzőjében (vagy már kiégett). Vagy eledás előtt kivették............ :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts