skyrangr Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Üdv Mindenkinek! Végigfutottam ezt a topicot és talán még nem kérdeztek ilyet, de hát az elsős osztály az elsős osztály és magamtól nem tudom. Tehát olyan van manuálisnál, hogy minden hidegindításnál járatom egy kicsit és ugy veszem észre, hogy nehezen veszi az 1-est és a R-t is. 2-esbe kell kicsit megbillentenem aztán hirtelen 1 vagy R, de csak az első indulásnál. El van kopva valami? Nem lepne meg :lol: Naja, de ha ez általános, akkor tippelnék még továbbá a kuplungszerkezet (kuplungtárcsa-kinyomólap) kopására (vagyis nem tud eléggé kiemelni a szerkezet, ezért akad a váltás), vagy a szinkrongyűrűk el vannak kopva (ez elég nagy szívás, egyszerűbb váltót cserélni mint ezeket), avagy okozhat ilyesmit a kevés, vagy rossz minőségű váltóolaj is! Váltóolaj csere nem nagy szívás, anyagárában az a legolcsóbb(3-4e ft), talán érdemes ott kezdeni, illetve megnézegetni azt a kevés váltórudat, nem-e ott van valami széthullás (bár nem jellemző). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi68 Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Üdv Mindenkinek! Keresnék automata váltót 96-os TD alá.Ha tud valaki segíteni Nagyon megköszönném. 30/4216685 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopymv6 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Tudja valaki hogy mennyi olaj kell hol kell feltőlteni az autómata váltó mv6-os köszi a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopymv6 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Üdv Mindenkinek! Keresnék automata váltót 96-os TD alá.Ha tud valaki segíteni Nagyon megköszönném. 30/4216685 szegeden van és nem kérnek sokat érte itt a szám ha kell még hívd 70/2575474 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopymv6 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Valaki tud segíteni abban hogy automata váltó esetében mit és hogyan lehet kipróbálni?Nézegetem a netet és már van pár kiszemelt autó, amit kipróbálnék. Az automata azért jön szóba mert manuál ritka a piacon és úgy néz ki most, hogy megmarad a manuális 3literesem alkatrészforrásnak, szóval ha úgy döntök átszereltetném manuálra hisz minden alkatrész adott hozzá -> ha tud valaki megbízható embert ilyen melóra már most se tartsa Magában az infót. Szóval miket kellene eljátszani az automataváltós sas esetén teszt címén? - persze szakértő is megnézné utánam, csak ha már Nálam is beteges nem rabolnám senki idejét.. Visszaolvasgattam annyi jött le hogy ne rángasson egyenletesen váltson, téli fokozat esetén ki kell annak kapcsolnia tán 80 felett, és még...??? hay nagyon szivesen segítek ha esedékes a váltó csere írj Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Tudja valaki hogy mennyi olaj kell hol kell feltőlteni az autómata váltó mv6-os köszi a segitséget Pár hozzászólást kellene csak visszaolvasnod... De csak hogy ne kelljen keresned : Kori az olajcseréről... De megcsináltathatod így is (igaz, ez motorolaj, de majdnem egykutya :D ): Olajcsere Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopymv6 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 hali mindenkinek van egy kis problémám amit nem tudok kivettük a motort és nekiált folyni az olaj a váltóharangból ez természetes vagy valami gond van vele?köszi a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopymv6 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Pár hozzászólást kellene csak visszaolvasnod... De csak hogy ne kelljen keresned : Kori az olajcseréről... De megcsináltathatod így is (igaz, ez motorolaj, de majdnem egykutya :D ): Olajcsere köszi az infót csak nem tudom eldönteni melyik a jobbik formája a dolognak Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 hali mindenkinek van egy kis problémám amit nem tudok kivettük a motort és nekiált folyni az olaj a váltóharangból ez természetes vagy valami gond van vele?köszi a segítséget igen, természetes, ha elhalta magát a főtengely- vagy a nyeles-szimmering ! :D illetve lehet az is hogy a kuplung hidraulika munkahengere ereszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október20, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Október20, 2009 Aut váltónál természetes, mert a citromból ilyenkor kifolyik az olaj. Teljes újratöltésnél kb 8 lityi, az olajteknő leszedése után kb 5 liter olaj kell. Megkérdeztem, mennyi az olajszűrő, és amerikai gyártmányt ajánlottak Opel, Cadilac, BMW-hez 7400-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Aut váltónál természetes, mert a citromból ilyenkor kifolyik az olaj. Teljes újratöltésnél kb 8 lityi, az olajteknő leszedése után kb 5 liter olaj kell. Megkérdeztem, mennyi az olajszűrő, és amerikai gyártmányt ajánlottak Opel, Cadilac, BMW-hez 7400-ért. Ma le lett frissítvetve az automata váltó SW, 2-vel régebbi volt állítólag rajta, azóta legalább jobban megy.Jobban kihuzatja az 1-es így frankóbban megindul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December20, 2009 Megoszt Elküldve December20, 2009 Automataváltó karját nem lehet P-ből kihúzni nagy hideg esetén, a nyelv félig feljön, mágneskapcsoló vidáman kattan, félúton megáll a nyelv, a kar meg ugye meg se moccan. Váltószoknya takaró fel, sárga műanyag lenyom és jó.Inentől aznap végig okés!!Másnap ugyanez. Jól gondolom hogy nem ez a gyári megoldás?Vagy csak 0C felett kellene járni vele?Ismerősömnek is csinál néha ilyet...Nektek soha?Mondjátok már meg mit fújjak be WD40-el kérlek... :blink: Vagy mind manuál...? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December20, 2009 Megoszt Elküldve December20, 2009 Automataváltó karját nem lehet P-ből kihúzni nagy hideg esetén, a nyelv félig feljön, mágneskapcsoló vidáman kattan, félúton megáll a nyelv, a kar meg ugye meg se moccan. Váltószoknya takaró fel, sárga műanyag lenyom és jó.Inentől aznap végig okés!!Másnap ugyanez. Jól gondolom hogy nem ez a gyári megoldás?Vagy csak 0C felett kellene járni vele?Ismerősömnek is csinál néha ilyet...Nektek soha?Mondjátok már meg mit fújjak be WD40-el kérlek... :lol: Vagy mind manuál...? :rolleyes: A sárga kart! :blink: Használj manuált, azzal nincs ilyen kín! :D Hogy áll a projekt (mmint a váltócsere)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December21, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December21, 2009 Vagy 97 előttit, mert abban nincs ez az elektromos reteszelés funkció. Amúgy öcsémnél még sosem volt ilyen problem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 A sárga kart! :rolleyes: Használj manuált, azzal nincs ilyen kín! :blink: Hogy áll a projekt (mmint a váltócsere)? Kuplungtárcsa felújítva, váltó tömítések kicseréltetve, meg egy új kinyomócsapágy vételezve (hidraulikus de Omegán külön lehet csak a csapágyat cserélni, szval csak azt vettem). Január elejét mondott időben váltócserére aki csinálná a szerelésre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sily22 Elküldve December24, 2009 Megoszt Elküldve December24, 2009 Sziasztok van egy 2.0 16v-s omegam aminek beszart az automata váltója milyen váltot tudok beletenni? van egy ismerös azt mondja van neki egy ar 25-ös az jó lehet bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December24, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December24, 2009 Sziasztok van egy 2.0 16v-s omegam aminek beszart az automata váltója milyen váltot tudok beletenni? van egy ismerös azt mondja van neki egy ar 25-ös az jó lehet bele? Szia. A B Omikat kétféle automatával szerelték: AR35 ami csak az MV6-hoz volt, az összes többibe AR25 lett rakva. Azonban van rajta egy típustábla, amit elvileg figyelembe kell venni a cserénél. ITT utána tudsz nézni a kódoknak. De nem tudom mi a következménye, ha eltér a kódja a régitől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sily22 Elküldve December24, 2009 Megoszt Elküldve December24, 2009 kösz a segitséget beleteszem az ar 25-ost azt majd irok milett Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chords Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Sziasztok márkatársak! Van egy autómataváltós 2.5 td bomegám. Olyan jelenségeket produkál /Most a hidegekben kezdte el/ hogy indítás után összevissza váltott amíg be nem melegedett. Majd egyik este egyszer csak nem vette a sebességeket és haza kellett húzatni. Mikor hazaértem beíndítottam és beálltam vele a garázsba. Másnap mintha mi sem történt volna mentem vele melóba, gyönyörűen rángatás és minden probléma nélkül váltott/50km/. De hazafelé már csak az 1-est találta meg és szinte alapjáraton hazadöcögtem vele. Tudom hogy látatlanba senki sem meri kiírni mi lehet a baja, de valamelyikőtöknek produkált már ilyet a váltója? A biztosítéktáblán mi az autómataváltó jele?Gondoltam kivenném a biztosítékát és megpróbálom kéziként hogy kizárjam a mechanikai hibát. Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv! Chords Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December27, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December27, 2009 Sziasztok márkatársak! Van egy autómataváltós 2.5 td bomegám. Olyan jelenségeket produkál /Most a hidegekben kezdte el/ hogy indítás után összevissza váltott amíg be nem melegedett. Majd egyik este egyszer csak nem vette a sebességeket és haza kellett húzatni. Mikor hazaértem beíndítottam és beálltam vele a garázsba. Másnap mintha mi sem történt volna mentem vele melóba, gyönyörűen rángatás és minden probléma nélkül váltott/50km/. De hazafelé már csak az 1-est találta meg és szinte alapjáraton hazadöcögtem vele. Tudom hogy látatlanba senki sem meri kiírni mi lehet a baja, de valamelyikőtöknek produkált már ilyet a váltója? A biztosítéktáblán mi az autómataváltó jele?Gondoltam kivenném a biztosítékát és megpróbálom kéziként hogy kizárjam a mechanikai hibát. Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv! Chords A 9-es biztosíték a váltóé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bögöly Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Sziasztok! Nemrég vettem egy újabb Omegát a régi helyett, és úgy néz ki, rendesen "beleválasztottam"... Az előző gazdája csúful elbánhatott az autóval, sok dolog van szétgányolva benne. Mivel imádtam a régit is, Neki is meg szeretném adni a lehetőséget, hogy híven szolgálhassa a családomat sokáig. Mikor átnéztem tüzetesebben az autót, a kesztyűtartóban egy váltóvezérlő elektronikát találtam :rolleyes: , amit gyanítom, cseréltek. Nem tudom, jó-e vagy sem, de ha valakinek szüksége van rá, esetleg ha halott, életre tudja kelteni, szívesen odaadom. Ja, 2.2-es benzines automata, 2001. 12. havi, Caravan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Sziasztok! Nemrég vettem egy újabb Omegát a régi helyett, és úgy néz ki, rendesen "beleválasztottam"... Az előző gazdája csúful elbánhatott az autóval, sok dolog van szétgányolva benne. Mivel imádtam a régit is, Neki is meg szeretném adni a lehetőséget, hogy híven szolgálhassa a családomat sokáig. Mikor átnéztem tüzetesebben az autót, a kesztyűtartóban egy váltóvezérlő elektronikát találtam :rolleyes: , amit gyanítom, cseréltek. Nem tudom, jó-e vagy sem, de ha valakinek szüksége van rá, esetleg ha halott, életre tudja kelteni, szívesen odaadom. Ja, 2.2-es benzines automata, 2001. 12. havi, Caravan. hehe...én is most ismerekedek az olaj"fogyasztás" fogalmával az új Ominál....már fogy a cérna mert nem vagyok sejk......az előző persze "semmit" nem kajolt....(nem igényelt semmi utántöltést) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 hehe...én is most ismerekedek az olaj"fogyasztás" fogalmával az új Ominál....már fogy a cérna mert nem vagyok sejk......az előző persze "semmit" nem kajolt....(nem igényelt semmi utántöltést) ez nekem is megvan, a minap egerben az út szélén töltöttem után 7 decit. így szinte indokolatlan az olajcsere :rolleyes: meg időnként a vízből is hiányzik fél liter...viszont nagyon szépen megy. én szét nem szedem... a vectramat felújítottam, ezt amíg megy addig nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 ez nekem is megvan, a minap egerben az út szélén töltöttem után 7 decit. így szinte indokolatlan az olajcsere :rolleyes: meg időnként a vízből is hiányzik fél liter...viszont nagyon szépen megy. én szét nem szedem... a vectramat felújítottam, ezt amíg megy addig nem. 7deci?Boldog ember... :blink: Ez klasszisokkal többet eszik, de nem füstöl és megy!! Lesz rajta egy motorszellőztető puceválás (teljesen leszed és kiáztat). Az is lehet hogy az olajlehúzó gyűrűk levannak ragadva, szal megy bele a motoröblítő és a Castrol Magnatec olaj ki lesz vágva belőle. Időm legyen összehozni vmikor... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 ez nekem is megvan, a minap egerben az út szélén töltöttem után 7 decit. így szinte indokolatlan az olajcsere :rolleyes: meg időnként a vízből is hiányzik fél liter...viszont nagyon szépen megy. én szét nem szedem... a vectramat felújítottam, ezt amíg megy addig nem. OFF Nagyapám Daciaval volt ugyanígy. Miután lejárt a 'garancia' a Merkúrnál, kb 20 éven keresztül nem cserélt olajat. Egész egyszerűen mert fölösleges volt ! :blink: 1000km/1 liter olaj. De aszonták, jóígy, legalább jó a kenése! Néha szűrőt cserélt azért, de olajat nem kellett... Érdekes a dolog, kvázi 2ütemű arányában dolgozott a gép (50liter benzin/1liter olaj) :lol: Nade asszem ez már nem a váltó topicba való! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts