Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Igen az 1-2e ftot nem bírt ki egy olajszüröre de ez a csákó már 5éve ott van elektronikai szakon.

De abba igazuk van hogy van idejük beviszik az autójukat és megcsinálják <_<

Szegény ember kifizeti a szervizet és olajszürőt ki se cserélik, az olajat kannából töltik, kitudja milyet töltenek bele, az olajat nagyjából leengedik, de a motort brigéciollal vagy vmivel átse mossák belülről egyből töltik bele az új olajat, a nagy csomós fekete olaj kijön, egyikből úgy kifolyt mint a víz :É hiába töltik bele a frisset úgyanúgy beszinezödik na mind1 nem én dolgom, csak sok ember megdolgozik azért a 15-20e Ftos szervizé és ezek csak összevágják

Megosztás:

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok!

"A" vectrába szeretnék beépíteni egy x25xe motort.Sematikus és részletes kapcsolási rajzot keresek hozzá.Ha valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni....

Pár kérdés még...

Lehet e helyettesíteni a 3 vezetékes lambda szondát 1 vezetékessel ennél a motornál?

Van egy másodlagos légbefúvója az egr szelepnek.Ez nekem nincs.Feltétlenül kell rá?Aműgy ez micsoda,és hogy működik?

A motor a vectránál a nyulványhoz van rögzítve,vagy a bölcsőre.

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

"A" vectrába szeretnék beépíteni egy x25xe motort.Sematikus és részletes kapcsolási rajzot keresek hozzá.Ha valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni....

Pár kérdés még...

Lehet e helyettesíteni a 3 vezetékes lambda szondát 1 vezetékessel ennél a motornál?

Van egy másodlagos légbefúvója az egr szelepnek.Ez nekem nincs.Feltétlenül kell rá?Aműgy ez micsoda,és hogy működik?

A motor a vectránál a nyulványhoz van rögzítve,vagy a bölcsőre.

Köszi

Miért nem Cét amúgy Xes van ?

Te akarod csinálni a motorcserét ?

Megosztás:

Igen az 1-2e ftot nem bírt ki egy olajszüröre de ez a csákó már 5éve ott van elektronikai szakon.

De abba igazuk van hogy van idejük beviszik az autójukat és megcsinálják :wacko:

Szegény ember kifizeti a szervizet és olajszürőt ki se cserélik, az olajat kannából töltik, kitudja milyet töltenek bele, az olajat nagyjából leengedik, de a motort brigéciollal vagy vmivel átse mossák belülről egyből töltik bele az új olajat, a nagy csomós fekete olaj kijön, egyikből úgy kifolyt mint a víz :É hiába töltik bele a frisset úgyanúgy beszinezödik na mind1 nem én dolgom, csak sok ember megdolgozik azért a 15-20e Ftos szervizé és ezek csak összevágják

Hol van ez a "szervíz"?

Hogy tudjuk mit kell messziről elkerülni a Fordos ismerősöknek. <_<

Megosztás:

Miért nem Cét amúgy Xes van ?

Te akarod csinálni a motorcserét ?

Ezt találtam.Ez egy omegában volt.Igen,csinálom a motorcserét.Ac 20XE-ig vágom a témát,de mielőtt hülyeséget csinálok inkább kérdezek.Kezdte 1.6 i,aztán c20ne,most meg c20xe.És rátaláltam az x25xe-re.Úgyhogy ez a cél.

Megosztás:

Nem fékpadra gondoltam :(

De egy emelő vagy azok a jó beta szerszámok :wacko:

Igaz hogy a szervízen kihagyják (vagyis ellopják) a szüröt az egyik munkatárs pl. inkább hazaviszi és ami rajta volt és lekelett volna cserélni azt megtörölte hogy új állapotnak nézzen ki kivülről xD

Ezért nem járok szervízbe <_<

Megosztás:

Nem bántam, régen is b vekit akartam, csak nem volt annyi pénzem, inkább vártam, hogy tudjak egy jobb felszereltségüt venni. A veki egy tank volt, minden bajával együtt megállíthatatlan, sajnos nem túl felszerelt <_< Az 1.6osát pedig nyomni kellett rendesen, hogy menjen így a fogyasztást amit produkáltam szégyellem is elmondani. Ami pozitív, hihetetlen megbízható, mindegyik autónk közül ezzel volt a legkevesebb gond.

A B veki sokkal csöndesebb és a 125pacit nem kell végig erőltetni, hogy normálisan menjen (sokat megyek autópályán). Nomeg aut. klima, xenon meg pár apróság luxusautóvá teszi a másikhoz képest, sokkal csöndesebb, kicsit kényelmesebb, és sokkal szebb <3 A kormányzás mondjuk kissé érzéketlen, de van akit ez zavar, van akit nem, engem személy szerint csak az érdekel, ha hosszu útra megyek ne fáradjak el.

Viszont ma viszem el a szerelőmhöz, szóval a számla után lehet más véleményen leszek ^^

Megosztás:

Nem bántam, régen is b vekit akartam, csak nem volt annyi pénzem, inkább vártam, hogy tudjak egy jobb felszereltségüt venni. A veki egy tank volt, minden bajával együtt megállíthatatlan, sajnos nem túl felszerelt ;) Az 1.6osát pedig nyomni kellett rendesen, hogy menjen így a fogyasztást amit produkáltam szégyellem is elmondani. Ami pozitív, hihetetlen megbízható, mindegyik autónk közül ezzel volt a legkevesebb gond.

A B veki sokkal csöndesebb és a 125pacit nem kell végig erőltetni, hogy normálisan menjen (sokat megyek autópályán). Nomeg aut. klima, xenon meg pár apróság luxusautóvá teszi a másikhoz képest, sokkal csöndesebb, kicsit kényelmesebb, és sokkal szebb <3 A kormányzás mondjuk kissé érzéketlen, de van akit ez zavar, van akit nem, engem személy szerint csak az érdekel, ha hosszu útra megyek ne fáradjak el.

Viszont ma viszem el a szerelőmhöz, szóval a számla után lehet más véleményen leszek ^^

:o :) :o

Az enyém számomra pont tökéletes <_< Minden benne van ami kell nekem. 136+Ló, CDX, bőr belső, klíma, vonóhorog.

:wacko: Nekem jobban bejön az A Veki :( de nem vagyunk egyformák. 4 vagy 5 ajtós volt a Tiéd?

Nekem a 4 ajtós iszonyat halk. A kényelem is szuper a bőrfotelokban, simán bírtam a 16 órás görög utat is ;)

Mit kell szervizelni rajta (rossz valami)?

Megosztás:

Egy kipufogó csere, szűrők, vezérlés stb. Meg pár apróság.

4ajtós volt, anyám pözsójához képest halk, de bvekihez képest hangos <_<

A legnagyobb baj, hogy nem volt benn klíma. Ha azzal mentünk volna nyaralni megőrültem volna a 36fokba 70% páratartalommal ^^ Télen viszont azzal mentem/mentünk mindenhova.

Megosztás:

Egy kipufogó csere, szűrők, vezérlés stb. Meg pár apróság.

4ajtós volt, anyám pözsójához képest halk, de bvekihez képest hangos <_<

A legnagyobb baj, hogy nem volt benn klíma. Ha azzal mentünk volna nyaralni megőrültem volna a 36fokba 70% páratartalommal ^^ Télen viszont azzal mentem/mentünk mindenhova.

:wacko: Nekem majdnem 1,5 évig tartott mire megtaláltam ezt a felszereltség+motor kombót :(

Klíma nélkül mi sem bírtuk volna ki:

DSCF1005.JPG

Megosztás:

hiába töltik bele a frisset úgyanúgy beszinezödik na mind1 nem én dolgom, csak sok ember megdolgozik azért a 15-20e Ftos szervizé és ezek csak összevágják

Az,hogy beszineződik az olaj azt jelenti,hogy koszos. Az olajnak ez a lényege. Akkor jo ha az olajcserénél lejönnek a fémreszelékek és nem olyan barna az olaj mint mikor beletöltik. Ettől függetlenül pocsék mindegyik márkaszerviz, ez szerintem autómárkától függetlenül kijelenthető.

Megosztás:

Ezt találtam.Ez egy omegában volt.Igen,csinálom a motorcserét.Ac 20XE-ig vágom a témát,de mielőtt hülyeséget csinálok inkább kérdezek.Kezdte 1.6 i,aztán c20ne,most meg c20xe.És rátaláltam az x25xe-re.Úgyhogy ez a cél.

Szerintem egy céssel jobban jártál volna, az xes más generáció, de ne legyen igazam.

Én írnék neki a kérdéseim kapcsán : http://www.opelforum.hu/index.php?showuser=2198

Megosztás:

<_< Nekem majdnem 1,5 évig tartott mire megtaláltam ezt a felszereltség+motor kombót :wacko:

Klíma nélkül mi sem bírtuk volna ki:

http://lh5.ggpht.com/_3HNqnjOHlTU/TGfhsaRk...40/DSCF1005.JPG

Gondolom Thor, olyan órát belehet nekem is szerelni csak kell egy olyat venni meg hőfokérzékelőt igaz??

Annyi kábelem van ami csak lóg, meg elvan rejtve a hütö elé, de nemtom mik azok.

Nincs vkinek egy dudája eladó, mert 2 duda megy rá, de nekem az egyik nem müködik és az a kábel is ott lóg :(

Megosztás:

Az,hogy beszineződik az olaj azt jelenti,hogy koszos. Az olajnak ez a lényege. Akkor jo ha az olajcserénél lejönnek a fémreszelékek és nem olyan barna az olaj mint mikor beletöltik. Ettől függetlenül pocsék mindegyik márkaszerviz, ez szerintem autómárkától függetlenül kijelenthető.

Azért vmivel kimoshatnák előtte az olajtartályt

De egyik kistehergépkocsiból úgy folyt ki mint ha viz folyna :É

Megosztás:

Szerintem egy céssel jobban jártál volna, az xes más generáció, de ne legyen igazam.

Én írnék neki a kérdéseim kapcsán : http://www.opelforum.hu/index.php?showuser=2198

Köszi szépen a tanácsod.Amúgy igazad van,más generáció,a B vectrában is van ilyen motorkóddal.De hát a kihívásoktól szép a világ nem?Aműgy szépen haladok vele.Napról napra több az infó,de megkeresem a srácot.

Köszi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.