Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Olyan nekem is kellene, mert legjobban csak a por jön be az utastérbe

Ha vki ráakad egy olyan Zaffora akkor linkelje már be

Találtam itt, de ezen az oldalon nem ismerik a Vectra autót :D

http://www.fridcar.hu/alkatresz/szurok/uta...l/calibra/1990/

De elméletileg a calibráé is jó lenne csak melyik márka??

Ez nem a Vectrába való, amit Thor linkelt a letört sarkú változat, az a jó.

Ez inkább Astrába jó. Az téglalap alakú.

Megosztás:

Thor! Neked mennyit eszik ez az Ecotec-es motor? Mert ezekkel is szemezgetek már és mennyire megbízható?

6-12 között hely-, idő- és kedv-függő :wacko:

Nah komolyra a szót:

Országúton 90-130 között 6-7 literre jön ki az átlag közepes terhelve. De agyig rakva futóval is kijön 7 környékére, ha vigyáz az ember.

A város az más tészta, ott 8-12 között nagyon könnyű elcsúszni bármelyik irányba. Csak azzal, hogy másik útvonalon kezdtem járni és odafigyelek a lábamra úgy akár 3-4 litert is csökkenhet a fogyim.

Élő példa a mostani tankolásom, mert idáig 98-ast tankoltam a felújítás óta mindig (kivéve a rövid etanolos pályafutás :wacko: ), de a legutóbbi tankolásnál 12 literre jött ki a fogyi :wacko: (valszeg a lukoilon kicsit összeöntöttek ezt azt...)

Nah azóta elkezdtem 95-össel kísérlezetni és városban 8,5-re jött ki a dolog... Jött a számolgatás és az 5%-os felár ellenére még kevesebben is evett a máshol tankolt 95-ös benzinnel.

Asszem elindulok a 95-ös benya+Spuri vagy GreenPlus adalék kombón.

Sajnos a Lukoilos benya nem stabil minőség, mert a Nagypolskiban 1,5héttel később meg megint jó volt a 98-as. Vicc :D

A megbízhatóságra nem lehet panaszom. Ha odafigyel rá az ember és van némi affinitása a szereléshez és nem fél összeolajozni a kezét, akkor nem lehet baj (persze csak akkor ha nem volt szétgyilkolva előzőleg).

Nekem sajna muszáj volt szétdobnom 222888km-nél mert ette az olajat mint a fene. Le voltak ragadva az olajlehúzó gyűrűk és a szelepszár szimmeringek sem voltak a helyzet magaslatán. De addig is tökéletesen ment, mindig hazahozott mindenhonnan. Párom Vekije dettó ugyanilyen. Kell vele foglakozni, de meghálálja :D

Nah nem pofázok többet :D

Megosztás:

Ezeket könnyen lehet ellenőrizni???

Sajna csak bontással. És ha bontod akkor meg már mindegy. Ssak ugye ide tényleg kell lóvé. Ezért írtam múltkor, hogy amit lealkudtam összeget azt ráköltöttem már bőven. De ez az ára annak, hogy nyugodt szaívvel indulok el vele egy 2500km-es útra :D

Megosztás:

Ezeket könnyen lehet ellenőrizni???

Mert akkor leszedném a hengerfejet és megnézném

Robogó szerelésbe jártas vagyok, de nem hasonlítom az autóhoz :D

Az a baj hogy a hengerfejet ha leveszed, akkor síkoltatni kell, új HF tömítés+ HF csavarok stb... stb... stb...

Megosztás:

Köszi Thor!!

Meg nézegetem a B Vekiket is nem sokkal drágábbak, aztán abból szinte ez az egy megfelelő motor lenne, egyik ismerős mondta, neki 1.8 as van, hogy 8 alá eddig nem tudta vinni, szóval kajol rendesen. C20XE meg egyre kevesebb van, főleg elfogadható állapotban.

Megosztás:

Tömitést amúgy is kellene már cserélnem mert engedi a olajat kifele :/

Itt egy kép a motorról:

http://kepfeltoltes.hu/view/100803/DSC0098...ltoltes.hu_.jpg

Alul látod a motorfalán a nagy olaj foltot

És ha csak szimeringet akarok cserélni akkor is lekell venni a hengerfejet?

én úgy tudom le kell venned, mert ha kiütöd a szelepet, nagy valószínűséggel bele eshet a hengerbe, akkor meg leveheted az biztos:), igaz a szimering nem drága pár száz forint, de a hf tömítés akkor is csere:S:(

Ahogy látom a képeden szerintem a szelep dekni tömítésed van ki, nem a hf-tömítés!!

Megosztás:

én úgy tudom le kell venned, mert ha kiütöd a szelepet, nagy valószínűséggel bele eshet a hengerbe, akkor meg leveheted az biztos:), igaz a szimering nem drága pár száz forint, de a hf tömítés akkor is csere:S:(

Ahogy látom a képeden szerintem a szelep dekni tömítésed van ki, nem a hf-tömítés!!

Jól mondja Isi. Le kell venni, ahhoz meg új tömítés kell és a csavarokat is újakat kér a nagykönyv (de van aki 2szer is használja). Szerintem is ott szivárog az olaj.

Megosztás:

Köszi Thor!!

Meg nézegetem a B Vekiket is nem sokkal drágábbak, aztán abból szinte ez az egy megfelelő motor lenne, egyik ismerős mondta, neki 1.8 as van, hogy 8 alá eddig nem tudta vinni, szóval kajol rendesen. C20XE meg egyre kevesebb van, főleg elfogadható állapotban.

Hát nem tudom. 8alá nem megy? Akkor valami nem stimmel: vagy az autó vagy a pilóta lába (persze vidékről beszélek) :D

Megosztás:

Mind a kettő kivan, mert a hengerfejnél is látszodik hogy szivárog lefele az olaj a motorra, nézd meg a képen alul.

De annyi amennyi, de meg kell csináltatnom, mert így 1000kmerenként önthetek bele 1 liter olajat, meg baromian kéken füstöl

Ha motor ellene gyengülve azt érezni kellene az indulásnál hogy nem pöccre indul igaz???

Elhiszem hogy sok km van benne, meg nem mindig kimélem a motort, de remélem nincs a motor elgyengülve

És hallok kattogást, mint ha dizel lenne az autó, ez már vagy fél éve ilyen, csapágyak kilőve??? Rem nem fog beállni :S Rem csak hidrotőke lesz a hiba

Megosztás:

Hát nem tudom. 8alá nem megy? Akkor valami nem stimmel: vagy az autó vagy a pilóta lába (persze vidékről beszélek) :D

A srác Ajkán lakik ami nem egy nagy város:) eleinte nem kímélte mikor megvette akkor még többet evett, de így kímélve is 8, szóval nem tudom.

Megosztás:

Mind a kettő kivan, mert a hengerfejnél is látszodik hogy szivárog lefele az olaj a motorra, nézd meg a képen alul.

De annyi amennyi, de meg kell csináltatnom, mert így 1000kmerenként önthetek bele 1 liter olajat, meg baromian kéken füstöl

Ha motor ellene gyengülve azt érezni kellene az indulásnál hogy nem pöccre indul igaz???

Elhiszem hogy sok km van benne, meg nem mindig kimélem a motort, de remélem nincs a motor elgyengülve

És hallok kattogást, mint ha dizel lenne az autó, ez már vagy fél éve ilyen, csapágyak kilőve??? Rem nem fog beállni :S Rem csak hidrotőke lesz a hiba

Nekem amikor ki volt a dekni tömítés, az egész motor olajos volt felül-alul is, azóta kicseréltem brigéciolt adtam neki, azóta semmi olaj folt. De ott liter szám biztos nem tud elmenni, szóval a motorba dolgozik, ha kéket nyom, akkor meg szinte biztos. Ha olaj tud kerülni a hengerbe, akkor biztos nehezebben kellene indulni, a csattogás általában a hidrotőke szokott lenni azaz nem jó a szelephézag, de olajlehúzó gyűrű miatt is eheti az olajat, ezt csak szétszedéssel tudod sajnos kideríteni. Esetleg főtengely szimering.

Megosztás:

A srác Ajkán lakik ami nem egy nagy város:) eleinte nem kímélte mikor megvette akkor még többet evett, de így kímélve is 8, szóval nem tudom.

:D

Én is tudnék olyan fogyit produkálni, hogy hujjujujjjjj :wacko: Csak nyomni kell nekiiiiiiii :wacko:

Megosztás:

Ha elviszem a szerelőhöz kb. mennyiért csinálja meg sztetek, meg mennyiből jönnek ki az anyagár?

A szelepszárszimeringet már tegnap megrendeltem 1890ft lesz

Ezt csak a szerelőd tudja megmondani. Attól függ, hogy mit kell cserélni. Tudom nem nagy segítség amit mondok, de lásd be jósolni azt még nem nagyon tudok :D

Megosztás:

Ezt csak a szerelőd tudja megmondani. Attól függ, hogy mit kell cserélni. Tudom nem nagy segítség amit mondok, de lásd be jósolni azt még nem nagyon tudok :D

Ha eszi az olajat és kéken füstöl, akkor az nem zavarja a lambda-szondát? Mert szerintem igen. És akkor az küldi a jelet a computernek, hogy több levegőt, több benzint, stb.

Vagy rosszul gondolom?

Megosztás:

Ha eszi az olajat és kéken füstöl, akkor az nem zavarja a lambda-szondát? Mert szerintem igen. És akkor az küldi a jelet a computernek, hogy több levegőt, több benzint, stb.

Vagy rosszul gondolom?

Nem feltétlenül zavarja be, legalábbis nekem nem zavarta. Mert felújítás előtt nekem is kajolta rendesen az olajat, de hibakód nem volt és a fogyasztás is jó volt (igaz csak nyomatékból gyorsítottam, mert füstölt mint'állat)

Megosztás:

Ha elviszem a szerelőhöz kb. mennyiért csinálja meg sztetek, meg mennyiből jönnek ki az anyagár?

A szelepszárszimeringet már tegnap megrendeltem 1890ft lesz

órabér kb. 3000 általában. nekem épp HF-csere folyik a dízelemen, ha minden összejön, akkor a héten meglesz, tudok majd mondani egy körülbelüli árat a szerelésre. nekem a hf-tömítés 10-15 között mozog ami normális, unix.hu-n vagy startauto.hu-n utána tudsz nézni mi mennyi, ha van szerelő ismerősöd, vagy ilyen startos v. unixos haverod pl. akkor az legalább 40% mínusz az árból.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.