Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

De a plexit mindenképpen le kell szedni?? E nélkül is kifordul az óra teljesen ha ki tudnám akasztani a spirált, nem??? Mellesleg az izzókat hátulról kell kicserélni s nem elölről, vagy én értettem valamit nagyon félre?? <_<

Nem muszáj leszedni, csak könnyebb vele boldogulni úgy. -_-

A két elektromos csatlakozót is ki kell venni. Azokat meg össze kell nyomni hosszában, kis pöckök fogják.

500. :rolleyes:

Megosztás:

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Így már nagyjából értem! Már csak az a gondom hogy a kezemmel nem férek hozzá ehhez a spirálhoz illetve pöcökhöz! Létezik másik út a spirál kiakasztásához?? A motortérből lehet esetleg a másik felét kiakasztani?? Vagy hogy??? Mert az a bajom hogy amikor kicsavarozom a kilométerórát az kb. 2-3 centi jön kifele aztán tovább nem, gondolom a spirál miatt, így esélyem se nyílik arra hogy mögé nyúljak...

Ezt nem mondtam? :rolleyes: Persze hogy le kell venni! <_<

Megosztás:

Nem muszáj leszedni, csak könnyebb vele boldogulni úgy. :)

A két elektromos csatlakozót is ki kell venni. Azokat meg össze kell nyomni hosszában, kis pöckök fogják.

500. :rolleyes:

Ja tehát először a motortérből kell levenni s utána a másik felét?? Hmm, lassan de kezdem kapisgálni.... Már csak azt kell megtalálnom a motortérben s akkor menni fog.. <_< -_- :D A pöckökre majd figyelek!

Köszi ezt a sok segítséget!

Tényleg amúgy hogy van a lábad?? Gyógyulgat már?

Megosztás:

Kösz, javulok. Már focizok a srácaimmal.

Te aztán nem aprózod el! :rolleyes: Tetőt javítasz, focizol, jobb vagy mint a makk egészséges ember!

Váltószoknya, kézifékkarszoknya. Unatkoztam, varrtam újat.

Jól néznek ki nagyon! Nekem hála istennek jó állapotban vannak, azokkal legalább nem kell foglalkoznom! A kocsi belsejében ezt a világításproblémát kell elrendeznem valahogyan, aztán még a centrálzárammal van még egy kis bibi (azt szerintem valakivel meg kell majd nézetnem) aztán szépen lassan rendben lesznek a dolgok már, remélhetőleg!

Megosztás:

Te aztán nem aprózod el! :rolleyes: Tetőt javítasz, focizol, jobb vagy mint a makk egészséges ember!

Jól néznek ki nagyon! Nekem hála istennek jó állapotban vannak, azokkal legalább nem kell foglalkoznom! A kocsi belsejében ezt a világításproblémát kell elrendeznem valahogyan, aztán még a centrálzárammal van még egy kis bibi (azt szerintem valakivel meg kell majd nézetnem) aztán szépen lassan rendben lesznek a dolgok már, remélhetőleg!

Bal lábas vagyok és a jobb lábujjam tört el.

Sose lesz kész a gép, a futóművem huppog most ezzel küzdök.

Kasztnit is kell javítani, márciusban műszaki.

Megosztás:

Jó hát ha úgy nézem a dolgokat én is akkor a kasztnin nekem is lenne mit csinálgatni, mert van rajta egy-két rozsda pötty, de nem vészes. Szeptember körül szeretnék egy alvázvédelmet nyomatni rá! A jobb első ködlámpám is ki kellene cserélni mert repedt, szóval nekem is van azért mit csinálni még rajta! :rolleyes: De legalább meghálálja a törődést, mert bár 2 hónapja van meg az autó de már most nagyon szeretem <_< -_- az asszony nagy bánatára :D (de azért őt se hanyagolom el :) )

Amúgy mióta "szolgál" téged ez a gép?? Régóta megvan már??

Megosztás:

Így már nagyjából értem! Már csak az a gondom hogy a kezemmel nem férek hozzá ehhez a spirálhoz illetve pöcökhöz! Létezik másik út a spirál kiakasztásához?? A motortérből lehet esetleg a másik felét kiakasztani?? Vagy hogy??? Mert az a bajom hogy amikor kicsavarozom a kilométerórát az kb. 2-3 centi jön kifele aztán tovább nem, gondolom a spirál miatt, így esélyem se nyílik arra hogy mögé nyúljak...

Szia!

Baromi egyszerű a dolog. A váltóból kell kivenni a spirált ami egy műanyag házban van. Kövesd végig a kezeddel és ott lesz. Egy csavar fogja (asszem 12-es dugókulcs kell hozzá) azt kicsavarod, kiveszed a spirált és finoman megtolod a műszerfal felé akkor mikor már ki van véve az óracsoport összes csavarja. Remélem érthetően fogalmaztam! :rolleyes:

Így már boldogulsz!

Sok sikert! Sanyesz

Megosztás:

Szia!

Baromi egyszerű a dolog. A váltóból kell kivenni a spirált ami egy műanyag házban van. Kövesd végig a kezeddel és ott lesz. Egy csavar fogja (asszem 12-es dugókulcs kell hozzá) azt kicsavarod, kiveszed a spirált és finoman megtolod a műszerfal felé akkor mikor már ki van véve az óracsoport összes csavarja. Remélem érthetően fogalmaztam! :rolleyes:

Így már boldogulsz!

Sok sikert! Sanyesz

Ok, köszi a segítséget akkor majd megnézem illetve úgy csinálom ahogy leírtad! Ma szerettem volna újra nekiállni de ilyen időben nem hiszem hogy nekiállok bárminek is, így marad későbbre! Majd beszámolók a fejleményekről! <_<

Megosztás:

Nekem nem 4x4es. de a gyári kezelési útmutatójában fel van tüntetve hogy van ebből 4x4es V6. meg 1-2 magyar autóalkatrész kereskedő adatbázisában is fel lehet lelni V6 4x4hez megnevezett alkatrészeket.

ezt egy érdeklődő írta.......nem és találtam ki.

küldenék fotót,de hülye vagyok hozzá.sorry.

amúgy aki elvitte a hajtásláncot szerinte is van ilyen gyáriban.mivel vekiben nem vagyok otthon másra kell hagyatkoznom.

én még senatorból is tanulok újat 15 év után is......... :rolleyes:

lehet útólag épitett volt,de akkor profin megoldott,mert semmi reszelés nem volt látható sehol.minden felfogatás-rögzítés a gyárinak tünő helyen volt.

már mindegy is,mert alig maradt valami belőle........ilyeneket kellene bontani(A vekit)még az ülésekért is versengés volt.pedig alig hírdettem meg.

Megosztás:

szerintetek honnan lehet beszerezni ilyen első lökős toldatot? vagy mi lehet a neve, milyen toldat?

Csodás, de nekem leszakadna az első beálláskor a garázsba.

12 cm emelkedő az út és a járda közt, úgy 30cm ferdeségben. :rolleyes:

Csak óvatosan lassan lehet rajta menni. Lefotózom egyszer.

Megosztás:

Szia!

Így már boldogulsz!

Sok sikert! Sanyesz

A spirál motortéri végén egy hollander van. A tegnapi képen látszik.

Én egy hegyes fejű fogóval ferdén megfogva tudtam kitekerni.

Ha a váltókulisszából volt egy kis olajfolyás, akkor küzdeni kell 1 kicsit a trutyi miatt. <_<

Megosztás:

Ha a váltókulisszából volt egy kis olajfolyás, akkor küzdeni kell 1 kicsit a trutyi miatt. <_<

Akkor gondolom nekem is így lesz, szóval erre számítok majd, hiszen te mégiscsak csináltad már.. Remélem hogy nekem nem trutyis, mert hogy még nem néztem meg, így nem tudom hogy milyen állapotban lehet! :rolleyes:

Megosztás:

Ha a váltókulisszából volt egy kis olajfolyás, akkor küzdeni kell 1 kicsit a trutyi miatt. :rolleyes:

Nálam kézzel csavarva is kijött:)

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy nem tudjátok hogy honnan tudnék szerezni a kocsiba a napellenzőhöz olyan műanyag pöcköt ami fogja az egyik oldalát?? Mellékelek képet mert az szerintem egyértelműbben leírja hogy mire is gondolok! :D

Múlt héten nyaralás alkalmával asszonypajtás valahogyan sikeresen eltörte ezt a műanyag kis izét azóta kicsit lóg a napellenzőm.. :wacko:

Opel szalonba bemész, és 823ft ba kerül az újnak darabja:) Múltkor nálam is eltört.. Újjal is vigyázni kell, elég gyengus:S GM száma: 14 38 336

Megosztás:

Ha a váltókulisszából volt egy kis olajfolyás, akkor küzdeni kell 1 kicsit a trutyi miatt. :D

Halihó! Ezek szerint Te a spirált szedted szét, ami persze megfelel a célnak de én az egész spirált (beleértve a műanyag végét a fogaskerékkel) mondtam hogy szedje ki magából a váltóból. Oda csak egy dugókulcs kell és lehet akármilyan retkes, olajsáros a váltó simán kijön a spirál.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.