Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sose legyen rá szükséged. ^_^

Hát remélem hogy nem is lesz rá, csak tudod biztos ami biztos.. Úgy vagyok vele hogy legalább legyen nálam ha netalántán koccanás van, bár nagyon vigyázok a kocsira, de sokszor nem rajtunk múlik a dolog hanem a másikon.. :D

Megosztás:

Hát remélem hogy nem is lesz rá, csak tudod biztos ami biztos.. Úgy vagyok vele hogy legalább legyen nálam ha netalántán koccanás van, bár nagyon vigyázok a kocsira, de sokszor nem rajtunk múlik a dolog hanem a másikon.. :rolleyes:

Igazad van. Az nem árt, ha felkészülsz a dolgokra. Ez még nem azt jelenti, hogy használni is kell <_<

Megosztás:

Köszönöm a nevükben is.

Kanyarban 60 körül, egyenesben kb 80, jobban nem lehet rövid hozzá a pálya.

De azért így is élmény. :rolleyes:

<_< gondolom -_-

Régen többet jártam arra felétek, az előző cégem által. Mondjuk a Citromvili Jumpy biztos élvezte volna a mini Nascart :D

Megosztás:

Hogy lehet észrevenni hogy 3hengerrel indul?? Egy picit nehezebben indul meg más hangja van, de utána 10s alatt visszamegy normál hangra

A hangján lehet hallani és alacsonyabb az alapjárat is. Akkor szerintem 100%, hogy átégett a hengerfejtömítésed.

A vizet nem forralja? (nem melegedig túl gyorsan a hűtővíz, vagy nem kűszik fel túl magasra a mutató?)

Ez is 3 henger powaaa, de itt más miatt megy csak 3:

http://www.youtube.com/watch?v=KQWqwScvUI8

U.i.:

ha van kedved hozzá, akkor vedd ki szépen egyesével a gyertyákat és nézd meg (vagy fényképezd le) őket, hogy melyik hogy néz ki.

Ha a 4 közül csak 3 "koszos" a másik 1 meg szinte fehér, akkor ott van átszakadva a tömítés és abba a hengerbe folyik be a víz.

Megosztás:

Nemhiszem hogy belefolyik a viz, sztem mind4 henger megy, mert nincs ilyen hangja, és nem melegszik egyáltalán a hütöviz, 90. alig akar felmenni és onnan tovább nem megy, de azért köszi, majd átnézzem a bilincseket meg keresek vizcseppeket

Megosztás:

Nemhiszem hogy belefolyik a viz, sztem mind4 henger megy, mert nincs ilyen hangja, és nem melegszik egyáltalán a hütöviz, 90. alig akar felmenni és onnan tovább nem megy, de azért köszi, majd átnézzem a bilincseket meg keresek vizcseppeket

Értem.

Mennyit szoktál menni a kocsival 1 hónap alatt?

Alapesetben a tökéletes állapotú motornál nem távozhat ennyi hűtőfolyadék. Ha nincs a kocsi alatt folt, vagy tócsa, akkor vagy a motorba folyik, vagy az olajba (de ezt látnád a tágulási tartályban is, mármint az olajat).

Megosztás:

Értem.

Mennyit szoktál menni a kocsival 1 hónap alatt?

Alapesetben a tökéletes állapotú motornál nem távozhat ennyi hűtőfolyadék. Ha nincs a kocsi alatt folt, vagy tócsa, akkor vagy a motorba folyik, vagy az olajba (de ezt látnád a tágulási tartályban is, mármint az olajat).

2e kmert lemegyek a kocsival havonta, nincs sehol viztócsa, meg a viz se olajos, motortérbe a befolyást meg nem hiszem mert nem tapasztalok olyan jelenséget

Megosztás:

2e kmert lemegyek a kocsival havonta, nincs sehol viztócsa, meg a viz se olajos, motortérbe a befolyást meg nem hiszem mert nem tapasztalok olyan jelenséget

Hát akkor ez így érdekes :rolleyes:

Azért az a pár deci víz száz km-enként, valahova csak eltűnik, nem? <_<

Gyertyákat nézted már?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy nem tudjátok hogy honnan tudnék szerezni a kocsiba a napellenzőhöz olyan műanyag pöcköt ami fogja az egyik oldalát?? Mellékelek képet mert az szerintem egyértelműbben leírja hogy mire is gondolok! :rolleyes:

image-EBF2_4C3B301F.jpg

image-8A6F_4C3B301F.jpg

Múlt héten nyaralás alkalmával asszonypajtás valahogyan sikeresen eltörte ezt a műanyag kis izét azóta kicsit lóg a napellenzőm.. <_<

Megosztás:

Hát azért teljesen újat tök felesleges lenne vennem mert csak ez a műanyag hülyeség hibádzik rajta.. :rolleyes: Amúgy hogyan tudok rákeresni az ilyenre neten?? Van ennek valami konkrét neve?? <_<

Öcsibácsi! Ha már itt vagy akkor kérdeznék tőled hiszen a múltkor kiderült hogy nagyon egyforma típusú kocsink van (legalábbis motorikusan -_- ). Olyan kérdésem lenne hogy a középkonzolod (ahol a fűtést is lehet állítani) neked világít ha felkapcsolód a világítást?? Mert nekem egyáltalán nem világít ott semmi sem, sőt a kilométer órámnál is valami bibi van mert a vízhőfok mögötti lámpám nem ég, gondolom kiégett.. :D Amúgy mennyire bonyolult egy ilyen izzócserét megcsinálni?? Azért kérdezem mert hogy ilyet sohasem csináltam még, eleve ez az első autóm s örülnék annak hogy ha én magam meg tudnám csinálni még ha laikusként is akkor is!!?? Amúgy milyen izzó való a műszerfal világításhoz?? Milyet keressek a neten?? Bocs hogy ennyit kérdezek de nagyon sok mindennel nem vagyok még tisztában.. :)

Megosztás:

Hát azért teljesen újat tök felesleges lenne vennem mert csak ez a műanyag hülyeség hibádzik rajta.. :rolleyes: Amúgy hogyan tudok rákeresni az ilyenre neten?? Van ennek valami konkrét neve?? <_<

Öcsibácsi! Ha már itt vagy akkor kérdeznék tőled hiszen a múltkor kiderült hogy nagyon egyforma típusú kocsink van (legalábbis motorikusan -_- ). Olyan kérdésem lenne hogy a középkonzolod (ahol a fűtést is lehet állítani) neked világít ha felkapcsolód a világítást?? Mert nekem egyáltalán nem világít ott semmi sem, sőt a kilométer órámnál is valami bibi van mert a vízhőfok mögötti lámpám nem ég, gondolom kiégett.. :D Amúgy mennyire bonyolult egy ilyen izzócserét megcsinálni?? Azért kérdezem mert hogy ilyet sohasem csináltam még, eleve ez az első autóm s örülnék annak hogy ha én magam meg tudnám csinálni még ha laikusként is akkor is!!?? Amúgy milyen izzó való a műszerfal világításhoz?? Milyet keressek a neten?? Bocs hogy ennyit kérdezek de nagyon sok mindennel nem vagyok még tisztában.. :)

1: Pl. Itt.

2: A középkonzol világítás a gyújtás ráadásakor kapcsol be. Rizsszem izzó, így kérd az autósboltban pár forint/db vehetsz rögtön 10-15 db-ot.

Kicserélni érdekes, az Így csináldban kb. a 230-260-ig terjedő oldalakon van róla szó.

A foglalatból úgy jön ki az izzó, hogy a 2 lábát kihajtod és kihúzod. Bele meg fordítva, de majd meglátod. 1szerű.

Km óra hátulja.

43803-20100601-QunAuP.jpg

Megosztás:

napellenző műanyagból astra f-é is jó hozzá, én is így jártam nem rég!

műszeregység kivétel: kormányon lévő műanyag le két csavar fogja jobbra-balra forgatod a kormányt meglátod, aztán az óra körül lévő műanyag majd az órát, de a kilométeróra spirált, meg két szalagkábelt is ki kell akasztanod ha ki akarod venni, aztán izzó csere.

Megosztás:

Öcsibácsi és Isi! Nagyon szépen köszönöm az infókat, remélem hogy akkor tudom is majd hasznosítani őket!

Ahogy most elolvastam isi leírását nem tűnik olyan nagyon bonyolultnak de egyszerűnek sem.. Majd meglátom, bár azt már mondta egy-két ismerősöm hogy ha rá is szánom erre magam akkor szívni fogok mert nagy "lapát" kezem van s állítólag ide a kicsi kéz kell! <_< :rolleyes:

Megosztás:

A km óra takaróját a középkonzol felől pattintsd ki, a másik felén pöcök van, de nem látszik.

Benyomsz 1 vékony csavarhúzót a takaró és a fűtés panel közé és kifordítod.

Az óráról a plexit 1 elhajlított vékony cshúzóval vedd le és könnyen elfordul a helyén, és befér a "lapát" kezed.

Kiakasztod a felső v. alsó füleket és 1 darabka drótot teszel a résbe, hogy ne ugorjon vissza. :rolleyes:

Megosztás:

A km óra takaróját a középkonzol felől pattintsd ki, a másik felén pöcök van, de nem látszik.

Benyomsz 1 vékony csavarhúzót a takaró és a fűtés panel közé és kifordítod.

Az óráról a plexit 1 elhajlított vékony cshúzóval vedd le és könnyen elfordul a helyén, és befér a "lapát" kezed.

Kiakasztod a felső v. alsó füleket és 1 darabka drótot teszel a résbe, hogy ne ugorjon vissza. -_-

Érezni a rutint :rolleyes:

Mit szenvedtem én is, mire rájöttem mit hol és mikor <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.