Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Főleg ha még rendes gátlóid lennének... ;)

Nem van annak semmi baja. :D

Nem vagyok egy kimondott bojraccer, de tegnap kíváncsiságból mértem egy 0-100-at. Kockára pakolt csomagtartóval 2 személlyel sok a 16s? Mennyi a gyári adat 1.6i-re?

Valami 11 vagy 12 körül van a gyári adat.

Negatív! Az csak V6 és Turbós privilégium volt.

Gyári 4X100-as alu:

(hirtelen csak ezt a 2009-es képet találtam róla, itt még kasztnizás előtt vagyunk)

Hm, pedig nekem úgy rémlk hogy H.adam92 kollega hasonló paraméterű gépe öt csavaros.

Mondjuk akkor olyan sokkal előrébb nem vagy vele mint én, max talán felniben. De a télit akkor neked is cserélni kell 15-re.

Módosítva : wookie
Megosztás:

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok.

Most csatlakoztam :icon1:

Az lenne a kérdésem a 195/60 R 14 gumi méret normális a vecin c20ne-m van 93-as?

A másik kérdésem , párszor jártam 50/50 %-ban benzin/ E85 keverékkel akkor tanácsos szűrőt cserélni a tank után?

Az utolsó kérdésem mi a különbség a a tízezer alatti és a full drága katalizátor között ?

Megosztás:

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem a 195/60 R 14 gumi méret normális a vecin c20ne-m van 93-as?

A másik kérdésem , párszor jártam 50/50 %-ban benzin/ E85 keverékkel akkor tanácsos szűrőt cserélni a tank után?

Az utolsó kérdésem mi a különbség a a tízezer alatti és a full drága katalizátor között ?

Szia Utazó!

Üdv a klubban :)

Wookie TÁBLÁZATA alapján normális a gumiméret.

Igen, kötelező cserélni a szűrőt, legalábbis erősen ajánlott.

Sajnos kati ügyben nem tudok segíteni :(

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok.

A többit Thor kollega megválaszolta, amúgy igen, az a gyári gumiméret.

A katalizátornál pedig természetesen a minőség. Értem ez alatt hogy mennyire jó hatásfokkal dolgozik, illetve mennyire stabil a szerkezete.

A nagyon olcsó katalizátorokkal rosszabb lehet a károsanyag kibocsájtás, valamint láttam olyat ami 2-3 éven belül széthullott.

Van eladó gyári katim pont c20ne-ről, egy 89-es ~200e-t futott autóról, viszont garantáltan működik, mert az én autóm ezzel volt vizsgán szeptemberben. Annyi baja van hogy a motor felöli végéről levágták a gyári csatlakozást, mert valami barbár kipufogós egy flexi csövet rakott fel helyette.

• Like 1
Megosztás:

Köszönöm mind a kettőtöknek :icon1:

Esetleg abban tudnátok segíteni milyen visszapillantót érdemes venni? Gyárit vagy bontottat mert elég gázos mind a két oldali. :blush:

Árban meg nem láttam sok különbséget , a fűthető elektromossan állítható daraboknál.

A másik kérdés létezik A vectrába fényre sötétedő belső tükör ?

Módosítva : utazó
Megosztás:

Köszönöm mind a kettőtöknek :icon1:

Esetleg abban tudnátok segíteni milyen visszapillantót érdemes venni , gyárit vagy bontottat mert elég gázos mind a kettő ?

Árban meg nem láttam sok különbséget , a fűthető elektromossan állítható daraboknál.

A másik kérdés létezik A vectrába fényre sötétedő belső tükör ?

Gyárit mindenképp. Az utángyártottakkal csak a baj van. Pontatlanok, szörnyen néznek ki.

Az elektromosat csak akkor tudod betenni ha elő van készítve a kábelkötegben.

Gyárilag nem volt fényre sötétedő, viszont az alján van egy pöcök, amivel le lehet fordítani ha vakítanak hátulról, és még csak el sem romlik. ;) Amúgy b omegából, c corsából be lehet építeni.

• Like 1
Megosztás:

Gyárit mindenképp. Az utángyártottakkal csak a baj van. Pontatlanok, szörnyen néznek ki.

Az elektromosat csak akkor tudod betenni ha elő van készítve a kábelkötegben.

Gyárilag nem volt fényre sötétedő, viszont az alján van egy pöcök, amivel le lehet fordítani ha vakítanak hátulról, és még csak el sem romlik. ;) Amúgy b omegából, c corsából be lehet építeni.

Gyárilag elektromosan állítható és fűthető :icon1:

Akkor maradok annál .

Esetleg nem tudod véletlen mennyit kérnek egy jobb első elektromos ablakemelő szerkezetért , vagy motorért ?

Cserés az enyém , az előző tulaj nem nagyon foglalkozott a vecivel. A villamosságszerelő azt mondta le van égve :blush:

Utolsó kérdésem gyertyát szeretnék cserélni , benzin/gázos a drágám . Láttam olyan gyertyát ami gázüzeműhöz való , érdemes lenne olyat venni?

Vagy mit ajánlanátok ?

Szeretnék minden jót megadni neki :D

Megosztás:

Akkor maradok annál .

Esetleg nem tudod véletlen mennyit kérnek egy jobb első elektromos ablakemelő szerkezetért , vagy motorért ?

Cserés az enyém , az előző tulaj nem nagyon foglalkozott a vecivel. A villamosságszerelő azt mondta le van égve :blush:

Utolsó kérdésem gyertyát szeretnék cserélni , benzin/gázos a drágám . Láttam olyan gyertyát ami gázüzeműhöz való , érdemes lenne olyat venni?

Vagy mit ajánlanátok ?

Hm villanytükör, villanyablak? Mi minden földi jó van még abban az autóban? :d

A villanyablak változó, én 4 szerkezetet vettem már 3000ért, apróbb hibákkal, de egy rendes működő rendszerért meg megvettem egy donor autót. :D

Benzin/gázban meg Bundee kollega a járatos.

• Like 1
Megosztás:

Hm villanytükör, villanyablak? Mi minden földi jó van még abban az autóban? :D

A villanyablak változó, én 4 szerkezetet vettem már 3000ért, apróbb hibákkal, de egy rendes működő rendszerért meg megvettem egy donor autót. :D

Benzin/gázban meg Bundee kollega a járatos.

Elektromos ablak elöl/hátul , elektromos fűthető tükrök , gyárilag feszített futómű , elöl/hátul tárcsafék és speciális pótalkatrészek :D

Fékbetét cserekor az ötödik tipus volt jó , bárdinál szidott is a futár :D De imádom :icon1:

Bár rossz szaki és ismerősválasztással , a két felújított és rommátört generátor árából vehettem volna 60 kilóért Bosch-is :blush:

Megosztás:

Nem vagyok egy kimondott bojraccer, de tegnap kíváncsiságból mértem egy 0-100-at. Kockára pakolt csomagtartóval 2 személlyel sok a 16s? Mennyi a gyári adat 1.6i-re?

A katalógus adatok szerint 14,5s (75le).

Nézz egyet 1 személlyel és minél kevesebb súllyal, meglepő lesz a különbség.

A gyári mérés 2 személy és +20kg mostanság. A benzin mennyiségében nem vagyok biztos, de mintha fél tanknak kellene lenni. 1 személlyel már gyorsabbnak kell lenni, mint a gyári adat. Persze függ (az ilyen korú autóknál) a motor állapotától is. Kérdés 20 évvel ezelőtt is ugyanezekkel a feltételekkel mértek.

• Like 1
Megosztás:

A katalógus adatok szerint 14,5s (75le).

A gyári mérés 2 személy és +20kg mostanság. A benzin mennyiségében nem vagyok biztos, de mintha fél tanknak kellene lenni. 1 személlyel már gyorsabbnak kell lenni, mint a gyári adat. Persze függ (az ilyen korú autóknál) a motor állapotától is. Kérdés 20 évvel ezelőtt is ugyanezekkel a feltételekkel mértek.

Igen, érdekes amit írsz.

De majd lassan aktuális lesz az enyémnél is egy mérés, hogy hova is jutottunk a módosításokkal.

Szóval mérek majd ezzel a configgal ahogy írtad és nézek egy szólót is :)

Megosztás:

Üdv itt! :)

Nekem már sok tízezer km óta van benne a gáz, és mezei NGK BPR5ES-t használok. Most lesz esedékes a gyertyacsere, és a Brisknek láttam elfogadható árú LPG-s gyertyáját, lehet hogy megpróbálkozom azzal.
Ezekkel sem volt semmi gond, kb. 8 ezrenként megnézem őket, meg beállítom a hézagot (0,75 körül) aztán 30 ezrenként meg csere :)

Akkor maradok annál .

Vagy mit ajánlanátok ?

• Like 1
Megosztás:

Jha, ami a múltkor lemaradt.

A rohadék leömlőbe persze bele szakadtak csavarok, a 4ből hármat ki tudtam fúrni, és lett 8-as helyett 10-es. De a legbelsőhöz nem férek hozzá, viszont így meg kifújt volna az új tömítéssel is. Na, nesze neked akkor nyomom parasztba', kapott egy erősebb lemezt a hátsó cső alá, arra egy likat, és egy 8-as menetes végű kampóval amit ráakasztottam a leömlőre, odahúzattam ezt is.

Itt a kampó vége a 3-as 4-es henger között:

a1_2014_2_16_hlmjanlvdf.jpg

Fent látszanak a tőcsavarok is, hogy milyen állapotban vannak, talán érthető, miért nem akartam levenni.

Egy kép felülről:

a1_2014_2_16_ktqooyf2sp.jpg

Egy meg alulról:

a1_2014_2_16_35n8mvsycr.jpg

Ugye azért van két 8-as anya, mert féltem egyből kiszakadna a menet, a nagyokat meg nézzétek el nekem, de kicsit elmértem a menethosszt, és két napi szopás után már nem volt kedvem 100-adjára mégegyszer kimászni az aknából, már csak haza akartam menni. :)

A blokk meg, hát igen, tiszta dzsuva, pedig nincs fél éves a karter tömítés. Mondjuk főleg a váltó taknyolta össze az egészet, de tuti hogy a karter is megint ereszt.

Megosztás:

Milyen jóféle duplacsöves leömlőd van ;)

A karter nekem is ereszt, valamit ki kéne találni ezekhelyett a parafás hülyeségek helyett, mert ez nem állapot, hogy orrán száján jön az olaj a motorból :(

...

A blokk meg, hát igen, tiszta dzsuva, pedig nincs fél éves a karter tömítés. Mondjuk főleg a váltó taknyolta össze az egészet, de tuti hogy a karter is megint ereszt.

Megosztás:

Milyen jóféle duplacsöves leömlőd van ;)

A karter nekem is ereszt, valamit ki kéne találni ezekhelyett a parafás hülyeségek helyett, mert ez nem állapot, hogy orrán száján jön az olaj a motorból :(

Tudod, se-hez jár. :)

Igazából gyárit kéne. Erről én bontottam le a gyárit, ami nagyon sokáig nem eresztett, látod milyen rozsdás minden, konkrétan a karter is az volt. De eddig bármit és bárhogy próbáltam, mind eresztett.

Alu karter az nem ereszt, viszont annak meg nem barátja a magyar úthálózat...

Megosztás:

Üdv itt! :)

Nekem már sok tízezer km óta van benne a gáz, és mezei NGK BPR5ES-t használok. Most lesz esedékes a gyertyacsere, és a Brisknek láttam elfogadható árú LPG-s gyertyáját, lehet hogy megpróbálkozom azzal.

Ezekkel sem volt semmi gond, kb. 8 ezrenként megnézem őket, meg beállítom a hézagot (0,75 körül) aztán 30 ezrenként meg csere :)

Akkor kipróbálom az NGK LPG gyertyáját én azzal szemezek egy ideje.

http://www.autoolajshop.hu/index.php/gyujtogyertya/ngk-lpg-gyujtogyertya-gazuzemu-autoba

Ezek csak még nem tudom melyik :D

Megosztás:

Nekem meg a váltó karter-nél gyöngyözik az olaj. Egy éve lett megcsinálva! Most hogy a futómű miatt aknán van a gép megint meg kell csinálni. Valószínű ragasztva lessz!

Copás nálam is van! A bal gólyaláb egy napos macera után jött ki a lengőkaral együtt. A jobbos + egy nap de a lengőkar már nem jött ki. A stab szilenteket sem tudjuk kicserélni, mert nem jönnek ki a csavarok a bölcsőből. Ja meg a hátsó motortartót is cserélnénk ha kijönne! :D . A legegyszerűbb az volt hogy levettük a bőlcsőt!! Most minden le lessz koronkozva meg alvázvédőzve ha már így sikerült. Majd rakok fel képet a 18 éves toronycsapágyak és szilentekről. :D .

Megosztás:

Én is szemeztem ezzel, de 1db árából veszek egy garnitúra sima gyertyát. Annyival nem hiszem hogy ezekbe a motorokba többet nyújtana, mint amennyivel többe kerül.

opelnils: nálam a hátsó tartó simán kiszerel/beszerel manőver volt. Levettük az oldalsó tartókat, a motort előrébb toltuk az állvánnyal és lazán kitudtuk cserélni!

Más, tegnap jövök le Vp-be, alapjáraton olyan furcsán dadog a motor. Elképzelni sem tudtam hogy mi a bánat baja van, hát nem lecsúszott a széntartály vákuumcsöve a devander csövéről! :sneaky:

Akkor kipróbálom az NGK LPG gyertyáját én azzal szemezek egy ideje.

http://www.autoolajshop.hu/index.php/gyujtogyertya/ngk-lpg-gyujtogyertya-gazuzemu-autoba

Ezek csak még nem tudom melyik :D

Megosztás:

Jha, ami a múltkor lemaradt.

A rohadék leömlőbe persze bele szakadtak csavarok, a 4ből hármat ki tudtam fúrni, és lett 8-as helyett 10-es. De a legbelsőhöz nem férek hozzá, viszont így meg kifújt volna az új tömítéssel is. Na, nesze neked akkor nyomom parasztba', kapott egy erősebb lemezt a hátsó cső alá, arra egy likat, és egy 8-as menetes végű kampóval amit ráakasztottam a leömlőre, odahúzattam ezt is.

Itt a kampó vége a 3-as 4-es henger között:

Fent látszanak a tőcsavarok is, hogy milyen állapotban vannak, talán érthető, miért nem akartam levenni.

Egy kép felülről:

Egy meg alulról:

Ugye azért van két 8-as anya, mert féltem egyből kiszakadna a menet, a nagyokat meg nézzétek el nekem, de kicsit elmértem a menethosszt, és két napi szopás után már nem volt kedvem 100-adjára mégegyszer kimászni az aknából, már csak haza akartam menni. :)

Az igen :)

Gratula, szépet rögtönöztél :)

A karter tömítésnél az a világos cucc az micsoda? Tömítőanyag, vagy az a trutyis olajpárás-hab?

X20XEV-nél a túlzott olajkinyomást a kis kartercső eltömődése okozza ami a szelepfedélből vezeti be a pillangószelep alá az alapjárati nyomást.

Nálad nincs eltömődve?

Megosztás:

Én is szemeztem ezzel, de 1db árából veszek egy garnitúra sima gyertyát. Annyival nem hiszem hogy ezekbe a motorokba többet nyújtana, mint amennyivel többe kerül.

opelnils: nálam a hátsó tartó simán kiszerel/beszerel manőver volt. Levettük az oldalsó tartókat, a motort előrébb toltuk az állvánnyal és lazán kitudtuk cserélni!

Más, tegnap jövök le Vp-be, alapjáraton olyan furcsán dadog a motor. Elképzelni sem tudtam hogy mi a bánat baja van, hát nem lecsúszott a széntartály vákuumcsöve a devander csövéről! :sneaky:

Cimborám is sima BPR5ES-t használ a gázos B Vekijében, teszik a dolgukat.

Én az enyémbe most az NGK Irridium elektródás gyertyáját tettem, hátha lesz különbség alapon. Ha van is, érzetre annyira elhanyagolható, hogy 1 db árából megveszem a sima kétpólusú szettet inkább.

Ami feltűnt, az az hogy hiába az 5-ös hőérték, olyan mintha jobban leégetné magáról a trutyit. Ez amúgy azért veszélyes, mert ha valamiért szegényebb a keverék, akkor fogja magát és becseppen a fenébe és "hellószia" Irridium... Tudok képet mutatni, ha van rá igény :)

​Hát igen, a vákuum az nagy úr :)

Megosztás:

Az igen :)

Gratula, szépet rögtönöztél :)

A karter tömítésnél az a világos cucc az micsoda? Tömítőanyag, vagy az a trutyis olajpárás-hab?

X20XEV-nél a túlzott olajkinyomást a kis kartercső eltömődése okozza ami a szelepfedélből vezeti be a pillangószelep alá az alapjárati nyomást.

Nálad nincs eltömődve?

Kössz, bár az alapötlet nagyapámé volt. :)

Az tömítőanyag. Beb@szna ha ott ilyen trutymák jönne ki...

Nem tudom, de ránézek, kössz a tippet. Róóóbinak a c14nz-n is el volt dugulva, neki meg rángatott tőle az autó motorféknél.

Amúgy annak mi a szerepe? Mert a kartergáz visszavezetés az már egyszer megoldott a vastag csővel. Minek kell pluszban a depressziós térbe is bevezetni?

Megosztás:

Kössz, bár az alapötlet nagyapámé volt. :)

Az tömítőanyag. Beb@szna ha ott ilyen trutymák jönne ki...

Nem tudom, de ránézek, kössz a tippet. Róóóbinak a c14nz-n is el volt dugulva, neki meg rángatott tőle az autó motorféknél.

Amúgy annak mi a szerepe? Mert a kartergáz visszavezetés az már egyszer megoldott a vastag csővel. Minek kell pluszban a depressziós térbe is bevezetni?

Azért van 2 cső, mert az egyik a pillangó fölé, a másik pedig alá van bevezetve. Az egyik részterhelésen és padlón vezeti el, a kicsin meg zárt pillangónál alapjáraton szívja el a nyomást.

Papádnak pedig küldenék egy hatalmas virtuális pacsit. Mindig tanul az ember :) Imádom az ilyen egyszerű, de nagyszerű megoldásokat. :D

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az X16SZ motorkódú Vectra A motorom (és váltót) át tudom-e rakni egy 2001-es Vectra B-be?

(összetörte egy gyökér részeg az imádott Vectrám és szeretném ha tovább élne a szíve a kicsikémnek :) És megfelelő Vectra A-t nem találtam, viszont most lenne egy olcsó és ráadásul motorhibás Vectra B, amit meg tudnék venni, ezért kérdezem. Köszönöm!)

Üdv,

Oth

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az X16SZ motorkódú Vectra A motorom (és váltót) át tudom-e rakni egy 2001-es Vectra B-be?

(összetörte egy gyökér részeg az imádott Vectrám és szeretném ha tovább élne a szíve a kicsikémnek :) És megfelelő Vectra A-t nem találtam, viszont most lenne egy olcsó és ráadásul motorhibás Vectra B, amit meg tudnék venni, ezért kérdezem. Köszönöm!)

Üdv,

Oth

Szia Oth!

Nem akarlak elkeseríteni, de ez az A-ból B-be sajnos nem olyan egyszerű mint gondolná az ember.

Mi egy A2-ből B2-be raktunk át egy X20XEV-t. Nem részletezném, de oltári szívás volt. Újabbnál újabb problémákba ütköztünk... hiába ugyanaz a motorkód, mégis rengeteg különbség. Elég sokáig tartott mire tökéletes lett a transzplantáció után.

Milyen motor volt a B Vekiben egyébként?

Megosztás:

Szia Oth!

Nem akarlak elkeseríteni, de ez az A-ból B-be sajnos nem olyan egyszerű mint gondolná az ember.

Mi egy A2-ből B2-be raktunk át egy X20XEV-t. Nem részletezném, de oltári szívás volt. Újabbnál újabb problémákba ütköztünk... hiába ugyanaz a motorkód, mégis rengeteg különbség. Elég sokáig tartott mire tökéletes lett a transzplantáció után.

Milyen motor volt a B Vekiben egyébként?

Főleg, hogy x16sz-vel nem szerelték gyárilag a b vectrát, tehát lepapírozni sem lehet.

Bár ha lehetne sincs értelme, az a 71 ló még az A-hoz is kevés, nem hogy egy B-hez.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.